Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИма и такива години, няма начин да управляваме финансовите пазари, нито стойността на инвестициите ни, за разлика от някои други. Да, има какво да се иска от управляващите, никога не съм го отричал, дори съм се разправял с шефовете по тоя въпрос.
А "камарата хора" могат да говорят каквото искат, ама то тия неща се доказват. Специално за нашите ПФ, това са точно приказки, ама без покритие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИма и такива години, няма начин да управляваме финансовите пазари, нито стойността на инвестициите ни, за разлика от някои други. Да, има какво да се иска от управляващите, никога не съм го отричал, дори съм се разправял с шефовете по тоя въпрос.
А "камарата хора" могат да говорят каквото искат, ама то тия неща се доказват. Специално за нашите ПФ, това са точно приказки, ама без покритие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеА бе Импе, от 3 фонда 2 имате на загуба за 2015 - не е ли по добре да замълчиш колко сте печеливши ? И това е въпреки таксите които прибирате и въпреки че нямате отделни кора които да се занимават с тази работа. Ако ги имахте загубата щеше да е още по голяма. Отделно една камара хора казват че въпреки приказките в реалността са на загуба Така че ............
А "камарата хора" могат да говорят каквото искат, ама то тия неща се доказват. Специално за нашите ПФ, това са точно приказки, ама без покритие.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеА бе Импе, от 3 фонда 2 имате на загуба за 2015 - не е ли по добре да замълчиш колко сте печеливши ? И това е въпреки таксите които прибирате и въпреки че нямате отделни кора които да се занимават с тази работа. Ако ги имахте загубата щеше да е още по голяма. Отделно една камара хора казват че въпреки приказките в реалността са на загуба Така че ............
при тези отрицателни лихви не виждам как ПФ ще направят нещо добро
то да не е в КТБ или нещо подобно да се набият и да се фраскат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТони - ного забавна статия, а цитирането на Конституцията е наситено с трогателство. Девойката забравя, че точно тоя член е поголовно нарушаван (в полза на т.нар. "роми") за ного по-важни и съществени неща, отколкото за пенсиите? Да не говорим колко е забавно, че хора, заслужили високи пенсии, са се жалвали в Страсбург и са очаквали да получат справедливост, без да са ромове, анални извратеняци, "клети бежанци" или други подобни "дискриминирани" вечни правоимащи?
Дерк - така е - тук нозина са силни само в мантрите и лозунгите. Най-забавно бе, когато Л. Христов (мисля, че е истински) се опитваше да убеждава, че ДПФ били губещи, (за разлика от съвсем минимално печелившите според него УПФ), а после - когато му дадох данни, че във всички водещи пенсионни компании дяловете на ДПФ са по-скъпи от тия по УПФ (при положение, че са стартирали с еднаква стойност), той се чудеше какво да измисли...
Ето и сега мантрува на Пауъров - че "ДПФ скъп и ненужен боклук" - ами РАБОТОДАТЕЛЯТ му е направил ДПФ, бе... толкова ли е кофти шефчето да ти инвестира едни пари ей-така?
Коментар
-
Тони - ного забавна статия, а цитирането на Конституцията е наситено с трогателство. Девойката забравя, че точно тоя член е поголовно нарушаван (в полза на т.нар. "роми") за ного по-важни и съществени неща, отколкото за пенсиите? Да не говорим колко е забавно, че хора, заслужили високи пенсии, са се жалвали в Страсбург и са очаквали да получат справедливост, без да са ромове, анални извратеняци, "клети бежанци" или други подобни "дискриминирани" вечни правоимащи?
Дерк - така е - тук нозина са силни само в мантрите и лозунгите. Най-забавно бе, когато Л. Христов (мисля, че е истински) се опитваше да убеждава, че ДПФ били губещи, (за разлика от съвсем минимално печелившите според него УПФ), а после - когато му дадох данни, че във всички водещи пенсионни компании дяловете на ДПФ са по-скъпи от тия по УПФ (при положение, че са стартирали с еднаква стойност), той се чудеше какво да измисли...
Ето и сега мантрува на Пауъров - че "ДПФ скъп и ненужен боклук" - ами РАБОТОДАТЕЛЯТ му е направил ДПФ, бе... толкова ли е кофти шефчето да ти инвестира едни пари ей-така?Last edited by Императорът; 26.05.2016, 21:26.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеДа видим съответната математика в подкрепа на извода? Или на ангро приказки пак?
Изходни данни:
индивидуален коефициент 2,4
придобито право на пенсиониране с 27 години осигурителен стаж.
Ако лицето се пенсионира сега, то размера на пенсията ще бъде:
2.4*737*(((27/3)*5+2)*0,011) =914лв.
737 е средния осигурителен доход за последните 12 месеца -това е за м. април
2 са две години военна служба.
0,011 е процента за всяка година трансформиран осигурителен стаж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКонкретно питам без да се заяждам :
- Ще бъдат ли официално уведомени (писмено) осигурените лица, които имат право или когато го придобият, за да се възползват от предсрочно плащане на пенсия ?
Или ПФ ще се правят на ощипани до последно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеПонеделник, 9 май мина. Но съветът ти е подвеждащ, Няма жена, навършила 56, която да има по партидата си сума, достатъчна за предсрочно плащане на пенсия, защото в периода на осигуряването в УПФ, имаме ограничение на осигурителния доход.
.
- Ще бъдат ли официално уведомени (писмено) осигурените лица, които имат право или когато го придобият, за да се възползват от предсрочно плащане на пенсия ?
Или ПФ ще се правят на ощипани до последно....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеИначе мантрата я знаем две пенсии са по-малко от една, силни сме на общите приказки, но когато нещата опрат до конкретика се видя, че не е точно така. Извода, който си правя, е че всичко написано до тук от Христов не е вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеPower хващаш ме на летището
20 % се получава средно за лице, което ще се пенсионира 2022
Намалява се пенсиято от НОИ само за годините, в които си се осигурявал в УПФ (Защо?)
Годините, за които не се намалява пенсията са между 1997 до 2001
За пенсии, отпускани след 31.12.2018 Дохода преди 1997 не се зачита
Главното е да знаеш че ДВЕ пенсии са по-малко от ЕДНА и нямаш далавера в УПФ
Още по-малко в ДПФ - примитивен и безбожно скъп боклук
Ако мога да съм ти полезен, питай - отговор чакай в неделя
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеDerek, не зная от къде го взе това число 0.517?
Аз смятам пенсията му от НОИ - ако нямаше УПФ - 2.4*737*27*0.011= 525.33 лв
Но понеже се е осигурявал в УПФ- горното число се намалява с 20% и пенсията от НОИ става 420 лв
Въпросът е от 9300 лв в УПФ ще получи поне 125 лв пожизнена пенсия или не?
Как мислиш?Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеАбе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.
Жив човек пита (тук и сега):
"Да си прехвърля ли парите от УПФ в НОИ?
Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."
Какво да му отговоря?
След като се пита дали да се прехвърли партидата от УПФ в НОИ, как е сметнат този коефициент 2,4. Естествено, че с намалението, защото няма как да го сметнеш, защото първото число за изчисляване на коефициента се намаля или не, в зависимост дали имаш партида в УПФ. Но ти показа, че не знаеш как се намаля и в примера намали крайния резултат - пенсията.
27 години осигурителен стаж и придобито право на пенсия означават само едно - лицето е придобило право по чл. 69 от КСО. За тези лица имаме трансформиране на осигурителен стаж по чл, 104 от КСО. Ето защо числото 27 в твоето изчисление не е вярно. Ти се чудиш моето 0,517 откъде е. Ами точно оттам. Съвсем съзнателно не написах точно как е изчислено за да те проверя. А дали от 9300 лева по партидата в УПФ сега ще получи пожизнена пенсия, то отговорът е да.
Иначе живия човек, който пита е жив за оплакване обърнал се към теб за консултация.
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеДа, гледал съм ги тези сметки и съм ги правил Средното увеличение на пенсия от НОИ е 80 лв на месец за вече прехвърлилите се Но всичко е индивидуално - трябва да смята за всеки случай по отделно
Ако майка Ви е родена между 1.1.1960 и 30.04.1960, долното я засяга:
На вниманието на жените, родени между 1.1 и 30.04.1960 г
Идете още в понеделник, 9 май, във Вашия пенсионен фонд и си поискайте парите от УПФ!
Имате право 5 години преди да навършите възраст за пенсия през 2021
Побързайте, защото Горанов предлага да Ви отнеме тази възможност, ако му мине законопроекта
Съобщете на близки и познати, които може да са засегнати
Понеделник, 9 май мина. Но съветът ти е подвеждащ, Няма жена, навършила 56, която да има по партидата си сума, достатъчна за предсрочно плащане на пенсия, защото в периода на осигуряването в УПФ, имаме ограничение на осигурителния доход.
Представям си, ако наистина при вас дойдат хора за консултация - ами вие ще ги пратите в девета глуха и колкото те не знаят ще ги объркате повече.
Иначе мантрата я знаем две пенсии са по-малко от една, силни сме на общите приказки, но когато нещата опрат до конкретика се видя, че не е точно така. Извода, който си правя, е че всичко написано до тук от Христов не е вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеPower хващаш ме на летището
Намалява се пенсиято от НОИ само за годините, в които си се осигурявал в УПФ (Защо?)
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеАз чакам да ми отговори дали е Христов. Иначе така както е показал намаляване с 20 % не е коректно . това се прави другаде и не е 20% и е така както ти смяташ - само за периода през който лицата са осигурявани в УПФ (различен е и започва от 2001, 2004, а има и 2011(специалната куриерска служба - те от сменяне на принципали са проспали 10 години).
Коментар
Коментар