IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сметките са направени перфектно и са проверени, Цезарю!

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Беев - пак не ти разбирам сметките. Обединяваш вноските в Ной и в ПФ ли? Според теб наливането на пари в Ной: инвестиция е ли?

Ако е просто грешка при изписването - ПАК правиш същата грешка, която вече ти посочих:

Ако парите ти се удържат за УПФ, то ПЪРВО ти се прави удръжката и ПОСЛЕ плащаш данък, тоест ти си 10% напред ПРЕДИ пенсионният фонд да те очеше с 5%. Тоест реално ти стартираш с 5% напред.

Правейки си влог в бамка, ти ПЪРВО плащаш данък, ПОСЛЕ вземаш намалялата с 10% данък сума и тогава я внасяш в бамката, тоест ти стартираш с 10% назад... и при годишна лихва 0.5%, ти 20 години ще избиваш само данъкът, дето са ти го взели... вместо да стартираш с 5% плюс. ЦЕЛИЯТ срок, който си даваш е 20 години, т.е. с вноските от първата година ще си на нула, а с останалите вноски ВИНАГИ ще си останеш на минус.

Дотук с всякакви сравнения между депозит и УПФ.

Пешов драги: това че една година доходността е била кекава няма да те умори мисля - предни години фондовете като правеха по 5% и нагоре - защо не се оплакваше?

Впрочем горното ми изчисление важи и за тебе... да не говорим, че вноските по ДПФ работодателят - доколкото зная - ти ги подарява...
    1. По спестовни влогове и други завъртяни финансови продукти на банките, които на практика са ДЕПОЗИТИ, НЕ СЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ДАНЪЦИ (мога да те светна на лични, ако случайно НЕ си чувал за тях, и евентуално имаш депозит в БАМКА и плащаш данъци... не го очаквах от теб, честно казано)

2. В каквито и пенсионни фондове да ти отиват каквито и да са вноски, първо се удържа автоматично таксичката на съответния фонд, и чак тогава кинтите ти отиват да се инвестират евентуално някъде.

3. Паричните потоци, резултат от разпоредбите на сега действащата законова рамка по отношение на социалното осигуряване, са абсолютно идентични и при двете сметки - за пенсионите фондове, и за банката.

4. Приел съм, че всички такси и доходности по всички стълбове на пенсионата ни система (НОИ, УПФ и ДПФ) са идентични - те така или иначе не се различават чак толкова много.
    Нямам никакво време (и каквато и да е изгода) да ви правя абсолютно точната сметка с всички разбивки по отделните фондове - ако имаш желание и време, моля - направи я ти
    Last edited by Kildirim_Bei; 27.05.2016, 14:23.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Беев - пак не ти разбирам сметките. Обединяваш вноските в Ной и в ПФ ли? Според теб наливането на пари в Ной: инвестиция е ли?

Ако е просто грешка при изписването - ПАК правиш същата грешка, която вече ти посочих:

Ако парите ти се удържат за УПФ, то ПЪРВО ти се прави удръжката и ПОСЛЕ плащаш данък, тоест ти си 10% напред ПРЕДИ пенсионният фонд да те очеше с 5%. Тоест реално ти стартираш с 5% напред.

Правейки си влог в бамка, ти ПЪРВО плащаш данък, ПОСЛЕ вземаш намалялата с 10% данък сума и тогава я внасяш в бамката, тоест ти стартираш с 10% назад... и при годишна лихва 0.5%, ти 20 години ще избиваш само данъкът, дето са ти го взели... вместо да стартираш с 5% плюс. ЦЕЛИЯТ срок, който си даваш е 20 години, т.е. с вноските от първата година ще си на нула, а с останалите вноски ВИНАГИ ще си останеш на минус.

Дотук с всякакви сравнения между депозит и УПФ.

Пешов драги: това че една година доходността е била кекава няма да те умори мисля - предни години фондовете като правеха по 5% и нагоре - защо не се оплакваше?

Впрочем горното ми изчисление важи и за тебе... да не говорим, че вноските по ДПФ работодателят - доколкото зная - ти ги подарява...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
        Я някакъв гастербайтер дето мие немски задници тръгнал да демонстрира самочувствие тука.Киртака в България е още по голям киртак в Германия.Ама понеже никой не знае какъв нещастник и клошар си там айде да се хвалим.И после рев ама не ми дават да гласувам.Много скоро на такива кат тебе ще им приберем паспортите.
        Може да разправяш на циганора дето ти е съсед всякакви лафове, после твоите 130 месечно намаляват с 6.50 за тоя що духа Не бой се, това е едва началото хахахаха, има още много намаления по сметките ти

ПП; като говорехме за клошари, ти май си на село до Пуевен даге?

Коментар

• Без да искам

.
          пуснах един коментар в другата идентична тема за българската пенсионна система....
          ...пфу!
          що не вземете да ги обедините тия теми?

...както и да е...
          та ето кво писах там, като си мислех, че пиша тук (цитирам):

[...]
          Тъй като дискусията стана доста интересна, реших да се уверя с очите и ушите си, какво, аджеба, реално предлага на клиентите си това пенсионно-осигурително акционерно дружество (ПОАД), чиято рекламна листовка попадна пред очите ми преди около седмица.

Звъннах вчера на хаверчето, дето ми показа листовката, да го питам кое беше това ПОАД. Каза ми той кое е, и аз, имайки малко свободно време, отскочих до един техен офис.

Там две доста любезни и добре изглеждащи млади дами ме посрещнаха, седнахме за 15-тина минути, и аз, с присъщия си чар и искрящо желание да разбера какво точно предлагат на потенциалните си клиенти, успях да поразбера това-онова, включително да видя с очите си заветната страница от Общите условия към съответния договор, в която надълго и нашироко се описват и обясняват всички таксички (а те не са малко, повярвайте ми), които със сигурност и/или евентуалност, се удържат от кинтите на клиента.

Вечерта седнах, и възоснова на записките си, коригирах изоснови екселския файл, като взех предвид и последната информация от март т.г. за средната доходност, реализирана по портфейлите на българските ПОАД. Коригирах в посока надолу и лихвата по спестовната сметка.
          Погледнах и в някои западни сайтове кво се очаква по пазарите за в бъдеще, и.......

при условие, че:
          * средната доходност на ПОАД към март т.г. е 2.23% годишно и ще остане такава за 20 години напред (как ще стане това, не ми е съвсем ясно, но както и да е),
          * очаква се средно по +/-2% стандартно отклонение по годишните доходности на всякакви финансови инструменти, прогнозирано от западни експерти за 30-годишен хоризонт напред,
          * осигуряващото се лице е родено през 1960 г. и има натрупани до момента 8 000 лв. в НОИ и 3 000 лв. в УПФ,
          * не внася нищо в ДПФ,
          * заплатата му днес е 2 000 лв. бруто, като леко нараства всяка година през следващите 20 г.
          * и НЯМА никакво прекъсване на трудовия стаж през следващите 20 години

се получи това:

Attached Files
          Last edited by Kildirim_Bei; 27.05.2016, 13:48.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Разбира се, че няма, драги. То като ти гепят 100% от дадена сума, после няма начин да ти вземат още 10%.
            Митак за мене няма значение кой ше ми гепи парите НОИ или Алианц.Сега специално за тебе.Днес си получих извлечение за състоянието на партидите ми в Алианц
            Ето безпристрастните цифри
            Доброволен фонд
            към 31.12.2014г
            средства в лева 8331,03 брой дялове 5712,44211 стойност на един дял 1,45840

към 31.12.2015г
            средства 8849,80 дялове 6035,54177 стойност на един дял 1,46628

През 2015г съм направил 12 вноски по 40 кинта като всеки месец е удържана такса 0,68 лева

Задължителен фонд
            към 31.12.2014г
            средства 12681,99 брой дялове 8974,45841 стойност на един дял 1,41312

към 31.12.2015г
            средства 14154,20 брой дялове 10019,39847 стойност на един дял 1,41268

През 2015г съм направил 12 вноски по 130 кинта като всеки месец ми е удържана такса по 6,50 на месец

Това са числата.Видно е величието на Алианц.Срещу 12*6,50=78 кинта за тях аз съм загубил.Ето това са великите пенсионни фондове.....

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              Ми то и вноската към НОИ няма данъци бе Митак
              Разбира се, че няма, драги. То като ти гепят 100% от дадена сума, после няма начин да ти вземат още 10%.

Коментар

Пак си правиш погрешно сметката, Витиний, защото пропускаш нещо важно, което всички ноеви клакьори умишлено игнорират. А то е, че върху удръжките за УПФ ти не плащаш данъци, тоест на входът не си 5% назад, а 5% напред (10% данъчни облекчения минус 5% такси, които ще намаляват все повече). Ако не ти се удържаха тия 100 лв, ти нямаше да вземеш със заплатата 100, а 90. А ако средностатистическият човек (не говорим за нас - малцината, дето инвестираме самостоятелно) би си поставил за цел сам да си спестява пари за пенсия, щеше да заделя реално по 90 лв, а не по сто... и вероятно щеше да си ги тури в бамка - където тия 10% щеше да ги наваксва вече над 10 години, а не три !!!!
                Вярно е, че ако вноските отиват само в Ной, пак не плащаш данъци върху тях - ама от моментът на удръжката, тия пари вече не са твои и няма да ги видиш повече !!!!
                Ми то и вноската към НОИ няма данъци бе Митак

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Г-н Императорът е твърдо за намаляване на таксите, ама те нещо не падат - залепили са се за тавана и упорито си трайкат там. А от ПФ им говорят колко мислили за мен, за моето бъдеще и добра пенсия !!!! Хем нищо не изкарват, хем жулят такси до последно, хем говорят нещо съвсем различно от реалността !!!!
                  Лафът им, че нямало управление без плащане - е това вече мина - отдавна. Сега остана само плащането.
                  Не можели да управляват финансовите пазари - като не можете не вземайте такси или въобще прекратете дейността, ама не прекратяват !!!!
                  Само неук като Импето може да твърди, че всичко това било временно. Временното мина, то беше добрите години, сега сме в безкрайното променливо и несигурно настояще и бъдеще !!!! С такива консуматори като Импето, които харчат по 2,5 лв на ден, икономиката на света няма да тръгне никога.
                  Колкото по-рано спрат удръжките към УПФ, толкова по-добре. Да се плащат настоящите пенсии - нещо, което няма как да спре. Но утечкитее към ПФ и разни спецове от управляващи дружества - трябва да са до тук.
                  Форти Природата има възстановим и невъзстановим ресурс...Не може безкрайно потребление щото тия след нас няма да има изобщо какво да потребяват.Ресурса не е безкраен.Лакомията не води към прогрес.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                    За разлика от теб аз го гледам филма в немско - отдето го копирате вие с 10 години закъснение. Ти нищо не можеш да обявяваш, дървен философ такъв
                    Я някакъв гастербайтер дето мие немски задници тръгнал да демонстрира самочувствие тука.Киртака в България е още по голям киртак в Германия.Ама понеже никой не знае какъв нещастник и клошар си там айде да се хвалим.И после рев ама не ми дават да гласувам.Много скоро на такива кат тебе ще им приберем паспортите.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Какви работи говориш, след малко дансаджиите ще почукат на вратата ти. Това са забранени неща- работата е- знаете ли че ми дължите едни пари всеки месец??? Не знаете???Е вече знаете

Г-н Императорът е твърдо за намаляване на таксите, ама те нещо не падат - залепили са се за тавана и упорито си трайкат там. А от ПФ им говорят колко мислили за мен, за моето бъдеще и добра пенсия !!!! Хем нищо не изкарват, хем жулят такси до последно, хем говорят нещо съвсем различно от реалността !!!!
                      Лафът им, че нямало управление без плащане - е това вече мина - отдавна. Сега остана само плащането.
                      Не можели да управляват финансовите пазари - като не можете не вземайте такси или въобще прекратете дейността, ама не прекратяват !!!!
                      Само неук като Импето може да твърди, че всичко това било временно. Временното мина, то беше добрите години, сега сме в безкрайното променливо и несигурно настояще и бъдеще !!!! С такива консуматори като Импето, които харчат по 2,5 лв на ден, икономиката на света няма да тръгне никога.
                      Колкото по-рано спрат удръжките към УПФ, толкова по-добре. Да се плащат настоящите пенсии - нещо, което няма как да спре. Но утечкитее към ПФ и разни спецове от управляващи дружества - трябва да са до тук.

Коментар

Да бе - ще ти обложат пенсията от УПФ с данък общ доход - ти вярно ли?

По същата логика аз мога да обявя, че от 2028-а Ноевите пенсии ще бъдат обложени с 38% данък, ама няма - защото това са си някакви лично твои извращения, в които аз няма да се замесвам.
                        За разлика от теб аз го гледам филма в немско - отдето го копирате вие с 10 години закъснение. Ти нищо не можеш да обявяваш, дървен философ такъв

Коментар

• Да бе - ще ти обложат пенсията от УПФ с данък общ доход - ти вярно ли?

По същата логика аз мога да обявя, че от 2028-а Ноевите пенсии ще бъдат обложени с 38% данък, ама няма - защото това са си някакви лично твои извращения, в които аз няма да се замесвам.

Коментар

Пак си правиш погрешно сметката, Витиний, защото пропускаш нещо важно, което всички ноеви клакьори умишлено игнорират. А то е, че върху удръжките за УПФ ти не плащаш данъци, тоест на входът не си 5% назад, а 5% напред. Ако не ти се удържаха тия 100 лв, ти нямаше да вземеш със заплатата 100, а 90. А ако средностатистическият човек (не говорим за нас - малцината, дето инвестираме самостоятелно) би си поставил за цел сам да си спестява пари за пенсия, щеше да заделя реално по 90 лв, а не по сто... и вероятно щеше да си ги тури в бамка - където тия 10% щеше да ги наваксва вече над 10 години, а не три !!!!
                            Вярно е, че ако вноските отиват само в Ной, пак не плащаш данъци върху тях - ама от моментът на удръжката, тия пари вече не са твои и няма да ги видиш повече !!!!
                            Тъй както днес не плащаш, тъй ще ти набутат 10% плоския накрая. Ма нямало дрън дрън - то се видяха реформите накъде бият вече! Тоя филм има смисъл в една Германия с 8000 евра необлагаем годишен доход, в Б-стан определено е преливане от пусто в празно.

Коментар

Не разбирам какво говориш- колко е таксата 5% нали??? Колко е инфлацията и колко е профита на вашите фондове. Като сметнеш едното и другото излиза че ако си вкарал 100лв на 01.01 ще вземеш на 31.12 поне с 4-5 лв по малко, и ти трябват поне 3 години за да достигнеш отново 100лв, но след 3 години нали ти е ясно че 100лв не са 100лв , а са по малко. Направо този който измисли тази схема трябва да бъде ебан и бит публично по 1000пъти на ден, мисля че са малко но от мен да мине.
                              Тъй като Импа е представител на тия със схемите - време е него да го подложим на бой и ебан ежедневно

Коментар

Не разбирам какво говориш- колко е таксата 5% нали??? Колко е инфлацията и колко е профита на вашите фондове. Като сметнеш едното и другото излиза че ако си вкарал 100лв на 01.01 ще вземеш на 31.12 поне с 4-5 лв по малко, и ти трябват поне 3 години за да достигнеш отново 100лв, но след 3 години нали ти е ясно че 100лв не са 100лв , а са по малко. Направо този който измисли тази схема трябва да бъде ебан и бит публично по 1000пъти на ден, мисля че са малко но от мен да мине.
                                Пак си правиш погрешно сметката, Витиний, защото пропускаш нещо важно, което всички ноеви клакьори умишлено игнорират. А то е, че върху удръжките за УПФ ти не плащаш данъци, тоест на входът не си 5% назад, а 5% напред (10% данъчни облекчения минус 5% такси, които ще намаляват все повече). Ако не ти се удържаха тия 100 лв, ти нямаше да вземеш със заплатата 100, а 90. А ако средностатистическият човек (не говорим за нас - малцината, дето инвестираме самостоятелно) би си поставил за цел сам да си спестява пари за пенсия, щеше да заделя реално по 90 лв, а не по сто... и вероятно щеше да си ги тури в бамка - където тия 10% щеше да ги наваксва вече над 10 години, а не три !!!!
                                Last edited by Императорът; 27.05.2016, 01:15.

Коментар

Working...
                                X