IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

2. От гл.т. на индивида (от твоя гл.т.) е точно така! Ослушваш се, виждаш 5 години преди пенсиониране на къде отива коня (на към реката) и ... скачаш.
    Така се получава, защото геният Горанов измисли единствения в света безплатен финансов инструмент - безплатна опция.
    Здравейте,

Би било чудесно нагледно да обясните как да се прави въпросното изчисление.
    Жена, която на 16 юни 2016 ще направи 56 години има ли смисъл да се прехвърля изцяло в НОИ и как точно правите сметките, за да прецените?

Благодаря предварително.

Коментар

• С притеснение чета всичко това, какво значи - вземане на такси за всяка месечна вноска, % за управление и накрая и такса за изплащане на пенсията, ами то какво остава за изплащане
      Много нагло и то при все, че управление на парите реално не се извършва (да купиш едни ДЦК или депозит да отвориш - работа ли е) - няма и резултат - постигната доходност.
      Все повече Пенсионните се доказват като абсолютно ненужна схема в този си вид.
      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Да в това има резон. Но питам ДО КОГА може да направиш изборът си?
        И последно, ОБРАТНО може ли да се върнеш в някое УПФ или не.
        Питам, щото се изговориха много неща и нищо конкретно в крайна сметка май.
        Можеш да се разхождаш напред назад между държавния фонд и УПФ по всяко време, стига да ти остават повече от 5 години до пенсия, ама защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          1. Въпреки таксите, човек стартира с 5% плюс (зарад данъчните облекчения), а и таксите ще бъдат намалени.
          2. Прибирането в технически резерв е измислици на престъпникът горанов (проклетдае), а не на ПФ - те се борят срещу.
          3. Такси за изплащане на пенсии няма и никой дори не говори за.
          Приятелю Импе или не си влязъл в час или лъжеш като брадат ром

1. Доходността, която осигурените са получили в УПФ от 2002 до края на 2015 е номинално 2.26 % годишно, а реално +0.53% или по 53 стотинки на 100 лв. вноска на година. В ДПФ ситуацията е по-зле: номинално 2.7 % годишно, но реално (след инфлация) МИНУС 0.8 % или губят по 80 ст. на година покупателна способност на всеки 100 лв. вноска. (Цитираните числа може да получи всеки при поискване, барабар с изходните данни на КФН и сметките) ... Мноооого далечееее от 5 %. Трябва да те отстранят от дейност за подвеждаща информация и неетични практики с цел заблуда и измама на потенциални клиенти (пардон, пациенти).

2. Прибирането в технически резерв е ... идея на фондовете и не е от вчера
          "Частните фондове са притеснени за пенсиите на родените след 1959 г.
          Експертите настояват в определен момент парите от лични партиди да влизат в обща сметка като при държавното осигуряване...
          И според държавните експерти, и според експертите на дружествата единственото решение да се гарантират тези пенсии е да се създаде общ пул (сметка) и в нея да влязат парите на хората, които вече получават пенсии, и сумите, които остават от партидите на починалите. От този фонд да се изплащат парите на дълголетниците.
          Това е от 2012 г.
          http://www.segabg.com/article.php?id=629761

3. "Такси за изплащане на пенсии няма и никой дори не говори за" - Не, никой не говори, освен проекта за изменение и допълнение на КСО

§ 45. Създава се чл. 144а:
          „Общи условия на пенсионноосигурителното дружество за изплащане на пенсии
          (2) Общите условия задължително съдържат:
          1. наименованието...
          ...
          4. разходите по извършване на плащанията;...

Та така

Коментар

Прочети първото изречение от статията
            И друго радва - приходи 1.2млрд, разходи - 2.5млрд...евала Азис.

И защо реши, че няма безплатна опция? Колко ще ти посискам, според теб, за правото да ми подариш 100 акции на инвестора? (примерно)

Коментар

Г-н Христов и аз имам един въпрос.
              Последно, ДО КОГА (преди пенсиониране) може да си прехвърлиш партидата от УПФ в нои?
              5 години?
              И ако е така (или колкото е), не е ли най-добрият вариант да се изчака максимално до тогава, за да видят по актуални разчети?
              1. Прехвърляне на партида и отказ от УПФ може да става до 5 години преди навършване на възраст за пенсия. Внимавай да не изпуснеш срока - вероятно 60-тия ти рожден ден.

2. От гл.т. на индивида (от твоя гл.т.) е точно така! Ослушваш се, виждаш 5 години преди пенсиониране на къде отива коня (на към реката) и ... скачаш.
              Така се получава, защото геният Горанов измисли единствения в света безплатен финансов инструмент - безплатна опция.

До тук добре, но когато това го направят всички (или масово) ще си платиш за пенсията два пъти [по около 80 - 100 000 души ще се пенсионират в следващите години, преди този брой да намалее]
              а) плащал си такси в продължение на 35 години (за жена - 32) - бадева. Установил си 5 г. преди да се пенсионираш, че двете ти пенсии са по-малко от една - само от НОИ - и си прехнърляш партидата.
              б) какво значи 2 < 1? Значи, че парите, които прехвърлиш от УПФ в НОИ са по-малко от настоящата стойност на ангажимента на държавата да ти изплаща пожизнена пенсия.
              в) когато хората направят това прехвърляне масово, откъде ще дойдат парите? Осигурителните вноски са такива каквито са тогава. Ще дойдат от общи данъци. От къде се събират данъци ?... Ами ДДС - и от пенсионерите. Така ще платиш още веднъж:
              г) Когато - като пенсионер - си купуваш кофичка кисело мляко за 1.20 лв., с 20-те стотинки си плащаш пенсията.

Това е историята.

Тази стратегия устройва напълно фондовете. Виж как скочи импето веднага, докато аз се изпиках само. Тях ги усройва това - 30-35 г. събират таксички, а после - по живо по здраво, те ангажимент за теб нямат.

Коментар

Точно, че няма конкретно. Л. Христов да каже.
                Но мисля, че обратното връщане е малко съмнително и проблематическо - нали като си прехвърлиш парите в Ной, Ной ги изхарчва веднага?

Не зная - то стана някаква каша на практика.
                Ти, дето си експерт в тази област и това работиш, не знаеш?!?!?

Коментар

Точно, че няма конкретно. Л. Христов да каже.
                  Но мисля, че обратното връщане е малко съмнително и проблематическо - нали като си прехвърлиш парите в Ной, Ной ги изхарчва веднага?

Не зная - то стана някаква каша на практика.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ного ясно, че трябва да чакаш до последно и тогава да решиш. За човек, дето се пенсионира скоро и има малка партида, може би сигурно е по-сгодно да се прехвърли в. За хората, дето ще се пенсионират след 10+ години, най-вероятно няма да е сгодно.

Ако човекът днес има 15 Б в партидата си и е около 40-45 годишен, да си дари парите на Ной сега, е чутовна глупост.

Коментар

Г-н Христов и аз имам един въпрос.
                      Последно, ДО КОГА (преди пенсиониране) може да си прехвърлиш партидата от УПФ в нои?
                      5 години?
                      И ако е така (или колкото е), не е ли най-добрият вариант да се изчака максимално до тогава, за да видят по актуални разчети?
                      Ного ясно, че трябва да чакаш до последно и тогава да решиш. За човек, дето се пенсионира скоро и има малка партида, може би сигурно е по-сгодно да се прехвърли в. За хората, дето ще се пенсионират след 10+ години, най-вероятно няма да е сгодно.

Ако човекът днес има 15 Б в партидата си и е около 40-45 годишен, да си дари парите на Ной сега, е чутовна глупост.

Коментар

Импе,

Аз не твърдя, че ПФ ИСКАТ да очешат хората: Те си ги чешат - ежедневно - и до три кожи смъкват от "твоите си" пари:

1) Безбожни и с нищо неоправдани такси "за управление" - който можеш да намалиш ПЕТ ПЪТИ при същия риск
                        2) Прибиране партидата в "технически резерв" (за пожизнени пенсии) и
                        3) Такси за изплащане на пенсии от прибраната партида.
                        1. Въпреки таксите, човек стартира с 5% плюс (зарад данъчните облекчения), а и таксите ще бъдат намалени.
                        2. Прибирането в технически резерв е измислици на престъпникът горанов (проклетдае), а не на ПФ - те се борят срещу.
                        3. Такси за изплащане на пенсии няма и никой дори не говори за.

Коментар

• Г-н Христов и аз имам един въпрос.
                          5 години?

Коментар

• Апропо - защо ако човекът иска да се премести от един ПФ в друг ПФ, то трябва да подпише съответният документ пред нотариус, но за да си подари парите на Ной, подписва се само някакъв хвърчащ формуляр, дето в Ной могат да му го хързулнат потайно заедно с куп други документи - та човекът да го разпише без да гледа и без да знае какво разписва?
                            Това не е ли не просто неравнопоставеност, но мошшшшшшеничество на квадрат?

Коментар

Чакаме коментар от тия, дето твърдят, че ПФ искат да очешат хората, а държавата защитава осигурените:

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...pensii-217893/
                              Импе,

Аз не твърдя, че ПФ ИСКАТ да очешат хората: Те си ги чешат - ежедневно - и до три кожи смъкват от "твоите си" пари:

1) Безбожни и с нищо неоправдани такси "за управление" - който можеш да намалиш ПЕТ ПЪТИ при същия риск
                              2) Прибиране партидата в "технически резерв" (за пожизнени пенсии) и
                              3) Такси за изплащане на пенсии от прибраната партида.

Коментар

• Дали са избрали, или просто са ги преметнали, това е едно на ръка. И процентно колко от парите са се прехвърлили от ПФ към Ной? Че то няма и един процент... С това темпо Черешарчето ще очеше хората и ще им гепи парите, ама след 168... години.

Коментар

Working...
                                X