IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Импе,
    Понеже се заражда всеобщо недоволство към сегашния пенсионен модел и конкретно към начина на работа на ПФ ...предлагам да ви отърва от тази пречка за последващо развитие и борба за оцеляване....
    Предложи ме пред УС да Ви управлявам активите и обещавам мин. 5 % годишна доходност..
    Обещавам да увелича на всички служители заплатите с 20% .
    В случай, че не изпълня посочените таргети съм готов да работя само за 10% от заплатата.и без бонуси разбира се.
    Понеже офертата е уникална, то тя е валидна до 23.06.16
    НОИ къде го забравяш? Или там начинът на работа е пей сърце
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      За петгодишния период от 2010 г.
      -
      2014 г.
      постигнатата номинална доходност на ДПФ“
      Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
      база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
      доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)

Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.

Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.

Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.
      Импе,
      Понеже се заражда всеобщо недоволство към сегашния пенсионен модел и конкретно към начина на работа на ПФ ...предлагам да ви отърва от тази пречка за последващо развитие и борба за оцеляване....
      Предложи ме пред УС да Ви управлявам активите и обещавам мин. 5 % годишна доходност..
      Обещавам да увелича на всички служители заплатите с 20% .
      В случай, че не изпълня посочените таргети съм готов да работя само за 10% от заплатата.и без бонуси разбира се.
      Понеже офертата е уникална, то тя е валидна до 23.06.16
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

-

Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.
        .
        1. За дългосрочни, пенсионни пари, значение има дългосрочната (поне 10 годишна) доходност. Това че за 3 или 5 години си направил 5 %, когато пазарите носеха ДВУЦИФРЕНА доходност е още едно доказателство за некадърност.

2. 8-ма мина и замина отдавна. през 2014 пазарите бяха задминали и забравили нивата от преди 2008 г. А вие още не сте могли да достигнете нивото на пазара от... 2004 г.

Просто да знаете пациентите на ДПФ-тата.
        В НОИ Ви задължават да внасяте, но в ДПФ-та се набутвате сами или с помощта на полуграмотни императори, които са ги учили само да ви манипулират и хал хабер нямат от инвестиции и финансови пазари.

Бъдете здрави

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
          НОИ та НОИ. Добре, няма да го закриваме Дайте избор на хората между няколко варианта и го оставете. Нека избират, ама не ви стиска
          Хахаха ако ти дадат избор, дали да стоиш в затвора или не, ти какво би избрал?
          В затворът ще остане само мбаймангау, за когото дори и там е по-добре от навън, защото го хранят и има покрив над главата си (с чужди пари разбира се)......пък и си го шибат на воля

Коментар

• Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение
            Изтрихте ми коментара...но, как трябва да бъде наричан човек който предлага да се закрие НОИ...и, какво ще му се случи в този случай!!!Само питам???
            НОИ та НОИ. Добре, няма да го закриваме Дайте избор на хората между няколко варианта и го оставете. Нека избират, ама не ви стиска

Коментар

• Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение
              Изтрихте ми коментара...но, как трябва да бъде наричан човек който предлага да се закрие НОИ...и, какво ще му се случи в този случай!!!Само питам???
              Трябва да бъде наричан РЕАЛИСТ. А какво ще му се случи, не зависи от нои, а само от него самия.......ако не е пълен плужек и паразит разбира се, но ....и тогава това, пак си е негово решение.

Коментар

Съсел такъв , настъпена мравка: никакви комисионченца и процентченца нямам от вноските на хората в УПФ.
                Лъжец и подлец, за капак си тотално неграмотен, дървен философе!
                "Клиентите" ти знаят ли какво представляваш?

Коментар

Пирамида имаш в тимберицата.

Кои са били тия депозити с 9% и откога докога са били такива?
                  Фибанк, КТБ - в рамките на 10ина години имаше постоянно между 7 и 9% годишна доходност.
                  Тимберицата с пирамидата е твоята, мазен измамник такъв!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                    Какво Дуче бе мизерник, обикновен мухлясъл фашизоид си ти
                    Естествено че имаш користен интерес - от процентчета, комисиони.
                    Съсел такъв , настъпена мравка: никакви комисионченца и процентченца нямам от вноските на хората в УПФ.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Яснооо,...
                      И аз искам да паркирам на жълтите павета и да не плащам за синя зона ама не съм депутат
                      Страшна логика обади

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        3.20% в най-хубавите им години? През които депозитите носега до 9%. Никой не бил отговорен ли? Това се нарича безотговорност, не знам кой малоумник би налял пари в подобна пирамида!
                        Пирамида имаш в тимберицата.

Кои са били тия депозити с 9% и откога докога са били такива?

Коментар

По-долу съм ти поснал линкове са различни пенсионни модели по света. За мен най-голямата пирамида е НОИ. Въпреки, че смятам, че трябва да се закрие, не мисля, че управляващите ще го допуснат някога. Като начало искам да имам избор да си прехвърля цялата вноска от НОИ към УПФ, както ти имаш избор да го направиш от УПФ към НОИ. И други неща искам, но няма смисъл да ги дискутираме. Съмнява ме и това, което ти написах да стане
                          Яснооо,...
                          И аз искам да паркирам на жълтите павета и да не плащам за синя зона ама не съм депутат
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

По-долу съм ти поснал линкове са различни пенсионни модели по света. За мен най-голямата пирамида е НОИ. Въпреки, че смятам, че трябва да се закрие, не мисля, че управляващите ще го допуснат някога. Като начало искам да имам избор да си прехвърля цялата вноска от НОИ към УПФ, както ти имаш избор да го направиш от УПФ към НОИ. И други неща искам, но няма смисъл да ги дискутираме. Съмнява ме и това, което ти написах да стане
                            Така съм съгласен: хората трябва да бъдат задължени за старините си по някакъв начин да се грижат. Но да имат избор как да правят това, държавата да не им настойничества, но само да им съдейства.

Коментар

-
                              2014 г.
                              постигнатата номинална доходност на ДПФ“
                              Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
                              база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
                              доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)

Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.

Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.
                              3.20% в най-хубавите им години? През които депозитите носеха до 9%. Никой не бил отговорен ли? Това се нарича безотговорност, не знам кой малоумник би налял пари в подобна пирамида!

Коментар

Странно мнение ....
                                Предлагаш какво ?
                                1. нищо да не се удържа от работещите,
                                2.удръжките към УПФ да отиват в НОИ
                                или друго ?
                                В случай, че се премине към напълно доброволно осигуряване всеки ще вземе съдбата в свои ръце , според мен би се получило следното :
                                - малка част от финансово грамотните ще имат полза - тези, които няма да си загубят парите на борсите
                                - повечето ще се ушият във фондове-пирамиди обещаващи всякаква доходност
                                А как ще се решат въпросите с изплащането на съществуващите пенсии ?
                                Дори и САЩ нищо не е гарантирано - най-малкото пенсията
                                Според мен съществуващия тристълбов пенсионен модел не случайно беше оставен на самотек - без управление и надзор. Наскоро гледах портфейла на един от най-големите и популярни ПФ и се потресох от съдържанието му....
                                Ако някой може да ми обясни за процедурата по избор на хартиите , които се купуват в БГ ... дали например е обвързана с някакъв рейтинг , ликвидност на емисии и т.н.
                                В случай, че бъркам и има такава - моля компетентните и заинтерисовани лица ни ограмотят.
                                Импе , ти запознат ли си ?
                                Бе аз: запознат, ама не е за разказване... Имаше статия някъде из капитал - за инвестиции в кухи свръзани дружества на някои поковци.

Напълно съм съгласен с теб, Протоколов - огромна част от хората са финансово неграмотни или просто безхаберници, дето мислят, че някой им е длъжен да ги гледа на стари години. Ако се направи всичко доброволно, след време ще стане ного грозно именно поради тази причина.

Мене пълно доброволство ме устройва - както и повечето пишещи туканка... ама масовият Сулю ще трябва да живее докато работи, а после да иде да се удави някъде.

Коментар

Working...
                                X