IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
    То и сега е на пангара. Внасям в НОИ + данъци, за да плащам пенсии. А един ден се моля да има и за мен. Като се гътна ми казват едно голямо МЕРСИ Бегай с тия глупости и ми кажи колко е средната пенсия от НОИ
    Колкото е средната пенсия сега, твоята ще е с 20% поне по-малко ако имаш желанието да даваш волни пожертвования на директори и акционери на пфта

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
      Не, ти го каза
      Казах, че пфтата не са стегнали 2004 още, да не говорим за 2007-ма
      Ако не съм бил ясен, да ме прощаваш

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
        Искаш да кажеш, че в 2004 индексите са били по-високо от 2007-ма?
        Не, ти го каза

Коментар

Ето това е точния въпрос, който определя НОИ като пирамида. Типична схема на Понци. Докато има кой да дава, се изплаща на предишните А къде са вноските на предишните? Един господ знае Схемата би работила само ако раждаемостта е висока и работещите са доста повече от пенсионерите, а не е така.

На въпроса ти: В момента недостигът в НОИ е огромен. На практика пенсиите на сегашните пенсионери идват повече от данъците ти и по-малко от вноските ти към НОИ. И ще става по-зле. Каца без дъно. Ако пенсиите не станат индивидуални, при тази раждаемост и състав на населението рано или късно НОИ кляка. Защо мислиш, че е такъв зор да приватизират всичко към НОИ
          Уикипедия казва:

Схема на Понци е термин, който днес се използва за обозначаване на всяка незаконна финансова операция, която обещава високи печалби на потенциални инвеститори. Печалбите не идват от законни инвестиции, а се изплащат на старите инвеститори от парите, които идват от новите инвеститори.

Схемата работи само дотогава, докато има постоянен приток от нови инвеститори, влагащи нови пари. Това понякога се нарича финансова пирамида. Схемата на Понци се разпада в момента, в който размерът на новите инвестиции не може да покрие обещаните големи печалби към старите инвеститори, които започват да изтеглят парите си. Тези схеми са трудни за разпознаване и много хора се поддават на изкушението за бързо забогатяване.

Да, проблемът е в демографските перспективи - отрицателен прираст на белите хора в държавата и ужасяващ темп на хъхризация. Ной дори и да не бъде закрит, обречен ще бъде на формално съществуване и няма да може да гарантира дори средства за физическо оцеляване на злочестите старци след 20-30 години, които ПАК, както и сега, ще бъдат на втори план за сметка на циганите.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

"възможност да избира само УПФ:%
            Понеже това е играно в Чили от 1980 г., поинтересувайте се какво стана 30 години по-късно, през 2010 г. - държавата обяви минимална пенсия от $300 (по спомени) на месец, да не гладуват тези с 30 години чилийски упф-та

Това, което казвам е, че днес е лесно да се пъчим. Ама като "се оттгели вълната се вижда кой е плувал без гащи" и пак държавата (т.е. данъкоплатеца) е на пангара.
            То и сега е на пангара. Внасям в НОИ + данъци, за да плащам пенсии. А един ден се моля да има и за мен. Като се гътна ми казват едно голямо МЕРСИ Бегай с тия глупости и ми кажи колко е средната пенсия от НОИ
            Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Понеже това е играно в Чили от 1980 г., поинтересувайте се какво стана 30 години по-късно, през 2010 г. - държавата обяви минимална пенсия от $300 (по спомени) на месец, да не гладуват тези с 30 години чилийски упф-та

Това, което казвам е, че днес е лесно да се пъчим. Ама като "се оттгели вълната се вижда кой е плувал без гащи" и пак държавата (т.е. данъкоплатеца) е на пангара.
              Ами хубаво - който избере УПФ, да си носи риска.

Както казах - аз предпочитам да се доверя на Allianz и неговите 1.9 ГБ активи, отколкото на вашите обещания и на пробитата каца Ной, в която дори паяците гладуват като такова. Това е моето желание и не ангажирам никого с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                Хайде стига глупости...да напишеш 2007-ма, може и да хване дикиш, ама 2004 - ша ма извиняваш.
                .
                Искаш да кажеш, че в 2004 индексите са били по-високо от 2007-ма?
                Май объркания си ти.

Затова ще ти гепят парите, щото не помниш - но пък има статистика, свери си часовника.

Нищо де, то на пазарите няма загуба - или плащаш за доходност, или да обучение. Твоето май е скъпо, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  За правото на избор съм съгласен и никога не съм спорил... Най добре за осигуряващият се да пълно:
                  - възможност да избира между НОИ и УПФ
                  - възможност да избира само НОИ
                  - възможност да избира само УПФ
                  - възможност да избира сам да се осигурява и както намери за добре
                  Остава отворен въпросът, който подминаваш - кой ще плаща пенсиите на сегашните пенсионери ?
                  Ето това е точния въпрос, който определя НОИ като пирамида. Типична схема на Понци. Докато има кой да дава, се изплаща на предишните А къде са вноските на предишните? Един господ знае Схемата би работила само ако раждаемостта е висока и работещите са доста повече от пенсионерите, а не е така.

На въпроса ти: В момента недостигът в НОИ е огромен. На практика пенсиите на сегашните пенсионери идват повече от данъците ти и по-малко от вноските ти към НОИ. И ще става по-зле. Каца без дъно. Ако пенсиите не станат индивидуални, при тази раждаемост и състав на населението рано или късно НОИ кляка. Защо мислиш, че е такъв зор да приватизират всичко към НОИ

Коментар

1. За дългосрочни, пенсионни пари, значение има дългосрочната (поне 10 годишна) доходност. Това че за 3 или 5 години си направил 5 %, когато пазарите носеха ДВУЦИФРЕНА доходност е още едно доказателство за некадърност.

2. 8-ма мина и замина отдавна. през 2014 пазарите бяха задминали и забравили нивата от преди 2008 г. А вие още не сте могли да достигнете нивото на пазара от... 2004 г.

Просто да знаете пациентите на ДПФ-тата.
                    В НОИ Ви задължават да внасяте, но в ДПФ-та се набутвате сами или с помощта на полуграмотни императори, които са ги учили само да ви манипулират и хал хабер нямат от инвестиции и финансови пазари.

Бъдете здрави
                    Нали има регулация къде да инвестират ПФ, докога ще пишете глупости? И вий ли говорите за некадърност, дето Седма сте писали критически статии в Капитал, защо ПФ не инвестират само или поне приоритетно в акции? 2007 година - при най-големия балон - в същото време аз от цяла година си купувах само една позиция - Жабокът (запознатите знаят защо) - останалото - само в злато и сребро... Ако ПФ ви бяха послушали тогава, сега ПАК ВИЕ щяхте да ругаете ПФ и да ги обвинявате, че са загубили 60% от парите на хората. Така че хайде да не се обиждаме на полуграмотство, МОЛЯ... най-малкото защото сам вие с нищо не сте доказал тук, че имате каквито и да било познания относно инвестирането и финансовите пазари, но манипулаторски умения всички видяха, че не ви липсват.
                    Last edited by Императорът; 02.06.2016, 13:59.

Коментар

2. 8-ма мина и замина отдавна. през 2014 пазарите бяха задминали и забравили нивата от преди 2008 г. А вие още не сте могли да достигнете нивото на пазара от... 2004 г.
                      Хайде стига глупости...да напишеш 2007-ма, може и да хване дикиш, ама 2004 - ша ма извиняваш.

Протокол, въпроса със сегашните пенсионери трябваше да се реши още преди 2000-та година. След като в комунизЪма всички са били "равни" - последните ми спомени са за средна заплата 200лв - спокойно можеше да сметнат колко ще е недостига, и да си направят план за необходимите плащания. То е ясно, че ние ще го платим, ама поне да се каже - едиколко си милиарда за едиколко си години - като тъпата крива графика на бай Тотю, само че с истински изчисления. И това да беше заложено като допустим дефицит на НОЙ. Всичко останало над тая сума да си го мислят - дали ще е с увеличение на осигуровките, или с намаление на пенсиите - техен проблем (на управляващите). И тогава съотношението НОЙ:УПФ щеше да е съвсем различно.

Коментар

За правото на избор съм съгласен и никога не съм спорил... Най добре за осигуряващият се да пълно:
                        Остава отворен въпросът, който подминаваш - кой ще плаща пенсиите на сегашните пенсионери ?

Коментар

Ама то това е централен въпрос...и, няма как да го отминеш, и да не дадеш решение...не само днешните, а и пенсиониращите се поне в близките 10-15 години...

Коментар

Кашата тотална, ама в долният пост си споменал избирателно ПФ само и се дърпаш за правото на избор?
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Там кашата е тотална а и не мога да оправя цялата държава
                              Кашата тотална, ама в долният пост си споменал избирателно ПФ само и се дърпаш за правото на избор?

Коментар

НОИ къде го забравяш? Или там начинът на работа е пей сърце
                                Там кашата е тотална а и не мога да оправя цялата държава
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X