IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
    сравнението на крайности какво помага? Пък и Венецуала не става за сравнение, повярвай ми, ходил съм. Пък и защо България трабва да се сравнява с Латинска Америка, а не примерно с подсахарска Африка, не ми е ясно
    Простичко е Сравнява се работещ модел с модел изцяло НОИ.
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнение
      Стоя и се чудя, как някой може да вярва, че НОИ ще може да плаща по-високи пенсии?

От къде ще дойдат тези пари? От плащащите тогава?
      Ами демографската криза?

Трябва да си пълен идиот, за да вярваш, че нещо държавно може да управлява по-добре пари от нещо частно.
      Трябва да си пълен идиот за да вярваш че нещо частно ще се управлява в твоя полза.То се управлява в полза на собственика не на теб.Губи не губи частника си взема таксата а ти лапай мухите и вярвай в честното частно бъдеще

Коментар

сравнението на крайности какво помага? Пък и Венецуала не става за сравнение, повярвай ми, ходил съм. Пък и защо България трабва да се сравнява с Латинска Америка, а не примерно с подсахарска Африка, не ми е ясно
        Идеята ми беше да се представи нагледно резултата от двата вида управление, а не аналогия на Венецуела с България. Данните за Чили поне според мен са впечатляващи, а за темата свързана с пенсионния модел там - отново има достъпна доста информация и спекулациите за неуспеха му не бих искал да коментирам. Явните недостатъци на обществото като укриване на данъци, осигуровки, работа без договор или с МРЗ водят до очакваният резултат. Отделно там вноската е само в индивидуална партида, но едва 10%.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Ти пак се чуди, цифрите до момента показват че в частното съвсем успешно си се краде
          Предлагам ти да отидеш и да кажеш какво и как се краде, вместо да пишеш по форумите:
          http://www.prb.bg/bg/kontakti/informacionen-centr/

Аз знам колко пари имам в УПФ-то, знам с колко са нарастнали и т.н.
          В НОИ нямам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнение
            Стоя и се чудя, как някой може да вярва, че НОИ ще може да плаща по-високи пенсии?

Ами демографската криза?

Трябва да си пълен идиот, за да вярваш, че нещо държавно може да управлява по-добре пари от нещо частно.
            Ти пак се чуди, цифрите до момента показват че в частното съвсем успешно си се краде

Коментар

• Стоя и се чудя, как някой може да вярва, че НОИ ще може да плаща по-високи пенсии?

Ами демографската криза?

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                Човека сравнява двете крайности. Тотална намеса на държавата и обратното. Това е идеята в случая.

Коментар

тази тема с пенсиите не ми е интересна, тъй като съм се примирил, че аз като се пенсионирам няма да имам нито държавна, нито частна пенсия, така че целия този спор ми изглежда безсмислен, но идеята ми е, че сравнението между чили и венециела не е коректно. В момента в общи линии всяка държава в латинска америка е по-добре от венецуела.
                  Човека сравнява двете крайности. Тотална намеса на държавата и обратното. Това е идеята в случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Miroslav Marinov Разгледай мнение
                    Господин Христов,
                    Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
                    http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer
                    тази тема с пенсиите не ми е интересна, тъй като съм се примирил, че аз като се пенсионирам няма да имам нито държавна, нито частна пенсия, така че целия този спор ми изглежда безсмислен, но идеята ми е, че сравнението между чили и венециела не е коректно. В момента в общи линии всяка държава в латинска америка е по-добре от венецуела.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Ами хубаво - който избере УПФ, да си носи риска.

Както казах - аз предпочитам да се доверя на Allianz и неговите 1.9 ГБ активи, отколкото на вашите обещания и на пробитата каца Ной, в която дори паяците гладуват като такова. Това е моето желание и не ангажирам никого с него.
                      Тия активи, дори ако оцелеят при недъгавото ви "управление" - нямат никаква връзка с пенсиите. Лесно могат да бъдат разпределяни и като дивиденти, бонуси и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                        "възможност да избира само УПФ:%
                        Понеже това е играно в Чили от 1980 г., поинтересувайте се какво стана 30 години по-късно, през 2010 г. - държавата обяви минимална пенсия от $300 (по спомени) на месец, да не гладуват тези с 30 години чилийски упф-та

Това, което казвам е, че днес е лесно да се пъчим. Ама като "се оттгели вълната се вижда кой е плувал без гащи" и пак държавата (т.е. данъкоплатеца) е на пангара.
                        Господин Христов,
                        Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
                        http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer

Коментар

Колкото е средната пенсия сега, твоята ще е с 20% поне по-малко ако имаш желанието да даваш волни пожертвования на директори и акционери на пфта
                          Преполагам ти дават кристално кълбо за да ги плещиш тези глупости
                          Дайте избор, пък да видим, ама не ви стиска
                          Last edited by GiRo; 02.06.2016, 14:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Цифрите казват друго. Или 1 е по-малка цифричка от 1.4?
                            Стига демонстрирал невежество иди си купи билетче за трамвай с 1.4

Коментар

Колкото е средната пенсия сега, твоята ще е с 20% поне по-малко ако имаш желанието да даваш волни пожертвования на директори и акционери на пфта
                              Ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще.

От ной и от вас чуваме само това: "ще". Ще - ама ако пенсионната възраст стане 80 години.

А човекът иска нещо простичко - сам да реши кому да дава волни пожертвования - на Ной или на ПФ. Ного ли иска?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Казах, че пфтата не са стегнали 2004 още, да не говорим за 2007-ма
                                Ако не съм бил ясен, да ме прощаваш
                                Цифрите казват друго. Или 1 е по-малка цифричка от 1.4?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X