Първоначално изпратено от obafeme
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеСтоя и се чудя, как някой може да вярва, че НОИ ще може да плаща по-високи пенсии?
От къде ще дойдат тези пари? От плащащите тогава?
Ами демографската криза?
Трябва да си пълен идиот, за да вярваш, че нещо държавно може да управлява по-добре пари от нещо частно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениесравнението на крайности какво помага? Пък и Венецуала не става за сравнение, повярвай ми, ходил съм. Пък и защо България трабва да се сравнява с Латинска Америка, а не примерно с подсахарска Африка, не ми е ясно
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеТи пак се чуди, цифрите до момента показват че в частното съвсем успешно си се краде
http://www.prb.bg/bg/kontakti/informacionen-centr/
Аз знам колко пари имам в УПФ-то, знам с колко са нарастнали и т.н.
В НОИ нямам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеСтоя и се чудя, как някой може да вярва, че НОИ ще може да плаща по-високи пенсии?
От къде ще дойдат тези пари? От плащащите тогава?
Ами демографската криза?
Трябва да си пълен идиот, за да вярваш, че нещо държавно може да управлява по-добре пари от нещо частно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеЧовека сравнява двете крайности. Тотална намеса на държавата и обратното. Това е идеята в случая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениетази тема с пенсиите не ми е интересна, тъй като съм се примирил, че аз като се пенсионирам няма да имам нито държавна, нито частна пенсия, така че целия този спор ми изглежда безсмислен, но идеята ми е, че сравнението между чили и венециела не е коректно. В момента в общи линии всяка държава в латинска америка е по-добре от венецуела.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Miroslav Marinov Разгледай мнениеГосподин Христов,
Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми хубаво - който избере УПФ, да си носи риска.
Както казах - аз предпочитам да се доверя на Allianz и неговите 1.9 ГБ активи, отколкото на вашите обещания и на пробитата каца Ной, в която дори паяците гладуват като такова. Това е моето желание и не ангажирам никого с него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение"възможност да избира само УПФ:%
Понеже това е играно в Чили от 1980 г., поинтересувайте се какво стана 30 години по-късно, през 2010 г. - държавата обяви минимална пенсия от $300 (по спомени) на месец, да не гладуват тези с 30 години чилийски упф-та
Това, което казвам е, че днес е лесно да се пъчим. Ама като "се оттгели вълната се вижда кой е плувал без гащи" и пак държавата (т.е. данъкоплатеца) е на пангара.
Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеКолкото е средната пенсия сега, твоята ще е с 20% поне по-малко ако имаш желанието да даваш волни пожертвования на директори и акционери на пфта
Дайте избор, пък да видим, ама не ви стискаLast edited by GiRo; 02.06.2016, 14:22.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЦифрите казват друго. Или 1 е по-малка цифричка от 1.4?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеКолкото е средната пенсия сега, твоята ще е с 20% поне по-малко ако имаш желанието да даваш волни пожертвования на директори и акционери на пфта
От ной и от вас чуваме само това: "ще". Ще - ама ако пенсионната възраст стане 80 години.
А човекът иска нещо простичко - сам да реши кому да дава волни пожертвования - на Ной или на ПФ. Ного ли иска?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеКазах, че пфтата не са стегнали 2004 още, да не говорим за 2007-ма
Ако не съм бил ясен, да ме прощавашМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар