If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)
Хахаха, разсмя ме, но не ми отговори на въпроса. Аргументи в полза на едните и другите не искам. Всеки има глава на раменете си да решава сам, а не някой друг да му казва, какво е по-добре за него . Дайте избор в двете посоки, а пък аз с удоволствие ще те оставя да си "индексираш". По някое време ще занулиш като през 97 няколко долара на месец и после пак ще почнеш да "индексираш". И това при положение, че не се гътнеш на 65 и 1 месец и НОИ не ти каже МЕРСИ
Код имам. Има ли разбивка всеки месец колко съм внесъл? За доходност няма да питам изобщо Та ако има разбивка с вноски по месеци и крайна сума, дай да врътнем закона и да позволим прехвърляне от НОИ в УПФ, че да я преместя цялата. Какво ще кажеш
Какво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)
Господин Христов,
Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили): http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer
Г-н Маринов, кога Пенсионните ще си влязат в ролята да инвестират активите си на БФБ, както е по проспект, и то на нормални цени (не такива като през 2007, когато купувахте Оргахим по 800 лв. за акция, или продавате вие и ваши колеги акции значително под фундамент, с което фактически се източват по елегантен начин доверените активи)? Нарочно ли чакате, за да почнете пак да купувате когато Софикс стане 2000 и на какво се надявате, имате ли дългосрочна стратегия за покупка на акции и каква отговорност носите, ако стратегията ви не работи или се провали (както през 2007 с Оргахим на 800 лв. )?
Може да се твърди, че просто ако бяха внасяни пари по сметка без да се олихвява и без да се начислява такса управление бихме имали повече средства, отколкото като ни ги управляват! Пък и какво е доброволното не ми е ясно 16-та година!
Пазарите се сриват за година. Следващата и нататък пак ще си на +. Успокой се. Виждал ли си 40 годишен тренд. Винаги е нагоре. Почнеш ли да се осигуряваш на пазарен принцип 40 години ще си много по-доволен от НОИ.
Не е точно така. Виж Софикс през последните 10 години.
Ей тва е култово никой не бил виновен че пазрите през 2008 се сринали.Ми ако в годината в която ми предстои пенсиониране ми кажете това мое някоя лелка в някой ваш офис да си изяде боя.Не може да прибирате пари и после да сте невинни
Пазарите се сриват за година. Следващата и нататък пак ще си на +. Успокой се. Виждал ли си 40 годишен тренд. Винаги е нагоре. Почнеш ли да се осигуряваш на пазарен принцип 40 години ще си много по-доволен от НОИ.
Код имам. Има ли разбивка всеки месец колко съм внесъл? За доходност няма да питам изобщо Та ако има разбивка с вноски по месеци и крайна сума, дай да врътнем закона и да позволим прехвърляне от НОИ в УПФ, че да я преместя цялата. Какво ще кажеш
Хахаха, а не си пълен идиот бухайки левчета в бездънната държавна касичка НОИ. Изобщо не си. Където срещу името ти и лев не фигурира и като се гътнеш получаваш тиквен медал
Да обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"
За петгодишния период от 2010 г.
-
2014 г.
постигнатата номинална доходност на ДПФ“
Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)
Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.
Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.
Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.
Ей тва е култово никой не бил виновен че пазрите през 2008 се сринали.Ми ако в годината в която ми предстои пенсиониране ми кажете това мое някоя лелка в някой ваш офис да си изяде боя.Не може да прибирате пари и после да сте невинни
Трябва да си пълен идиот за да вярваш че нещо частно ще се управлява в твоя полза.То се управлява в полза на собственика не на теб.Губи не губи частника си взема таксата а ти лапай мухите и вярвай в честното частно бъдеще
Хахаха, а не си пълен идиот бухайки левчета в бездънната държавна касичка НОИ. Изобщо не си. Където срещу името ти и лев не фигурира и като се гътнеш получаваш тиквен медал
Коментар