Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Не е препоръка за каквото и да било.
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеКод имам. Има ли разбивка всеки месец колко съм внесъл? За доходност няма да питам изобщо Та ако има разбивка с вноски по месеци и крайна сума, дай да врътнем закона и да позволим прехвърляне от НОИ в УПФ, че да я преместя цялата. Какво ще кажеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеПредлагам ти да отидеш и да кажеш какво и как се краде, вместо да пишеш по форумите:
http://www.prb.bg/bg/kontakti/informacionen-centr/
Аз знам колко пари имам в УПФ-то, знам с колко са нарастнали и т.н.
В НОИ нямам нищо.
И после питай пак за крадене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Miroslav Marinov Разгледай мнениеГосподин Христов,
Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=bufferBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеНе е точно така. Виж Софикс през последните 10 години.Last edited by GiRo; 02.06.2016, 18:24.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеПазарите се сриват за година. Следващата и нататък пак ще си на +. Успокой се. Виждал ли си 40 годишен тренд. Винаги е нагоре. Почнеш ли да се осигуряваш на пазарен принцип 40 години ще си много по-доволен от НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕй тва е култово никой не бил виновен че пазрите през 2008 се сринали.Ми ако в годината в която ми предстои пенсиониране ми кажете това мое някоя лелка в някой ваш офис да си изяде боя.Не може да прибирате пари и после да сте невинниНе е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеВземи си кода и виж много добре че не е така.Last edited by GiRo; 02.06.2016, 17:17.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБате Пешо ти пък какво точно решаваш нали вече си в НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеВземи си кода и виж много добре че не е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеХахаха, а не си пълен идиот бухайки левчета в бездънната държавна касичка НОИ. Изобщо не си. Където срещу името ти и лев не фигурира и като се гътнеш получаваш тиквен медал
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеДа обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа петгодишния период от 2010 г.
-
2014 г.
постигнатата номинална доходност на ДПФ“
Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)
Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.
Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.
Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеТрябва да си пълен идиот за да вярваш че нещо частно ще се управлява в твоя полза.То се управлява в полза на собственика не на теб.Губи не губи частника си взема таксата а ти лапай мухите и вярвай в честното частно бъдещеНе е препоръка за каквото и да било.
Коментар
Коментар