IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
    Какво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)
    Хахаха, разсмя ме, но не ми отговори на въпроса. Аргументи в полза на едните и другите не искам. Всеки има глава на раменете си да решава сам, а не някой друг да му казва, какво е по-добре за него . Дайте избор в двете посоки, а пък аз с удоволствие ще те оставя да си "индексираш". По някое време ще занулиш като през 97 няколко долара на месец и после пак ще почнеш да "индексираш". И това при положение, че не се гътнеш на 65 и 1 месец и НОИ не ти каже МЕРСИ
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
      Код имам. Има ли разбивка всеки месец колко съм внесъл? За доходност няма да питам изобщо Та ако има разбивка с вноски по месеци и крайна сума, дай да врътнем закона и да позволим прехвърляне от НОИ в УПФ, че да я преместя цялата. Какво ще кажеш
      Какво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)

Коментар

• Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнение
        Предлагам ти да отидеш и да кажеш какво и как се краде, вместо да пишеш по форумите:
        http://www.prb.bg/bg/kontakti/informacionen-centr/

Аз знам колко пари имам в УПФ-то, знам с колко са нарастнали и т.н.
        В НОИ нямам нищо.
        Значи знаеш и че те плющят на входа 5% - МАКСИМУМА винаги
        И после питай пак за крадене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Miroslav Marinov Разгледай мнение
          Господин Христов,
          Рядко си позволявам да се намесвам, но с този коментар относно Чили си позволявам да мисля, че примера ви не е достатъчно удачен. Поне според моето тълкувание на данните, Чили е пример за подражание и отличника на Латинска Америка. Данни за Чили са публично достъпни, но тук мисля, лесно може да се направи паралел за резултатите от много намеса на държавата (Венецуела) и малко намеса на държават (Чили):
          http://humanprogress.org/blog/5-ways...ampaign=buffer
          Г-н Маринов, кога Пенсионните ще си влязат в ролята да инвестират активите си на БФБ, както е по проспект, и то на нормални цени (не такива като през 2007, когато купувахте Оргахим по 800 лв. за акция, или продавате вие и ваши колеги акции значително под фундамент, с което фактически се източват по елегантен начин доверените активи)? Нарочно ли чакате, за да почнете пак да купувате когато Софикс стане 2000 и на какво се надявате, имате ли дългосрочна стратегия за покупка на акции и каква отговорност носите, ако стратегията ви не работи или се провали (както през 2007 с Оргахим на 800 лв. )?
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
            Не е точно така. Виж Софикс през последните 10 години.
            Нашето не е пазар, но дори и него да погледна е почти 5 пъти нагоре откакто го има, т.е. от 15 години.
            Last edited by GiRo; 02.06.2016, 18:24.

Коментар

• pari

Може да се твърди, че просто ако бяха внасяни пари по сметка без да се олихвява и без да се начислява такса управление бихме имали повече средства, отколкото като ни ги управляват! Пък и какво е доброволното не ми е ясно 16-та година!

Коментар

Пазарите се сриват за година. Следващата и нататък пак ще си на +. Успокой се. Виждал ли си 40 годишен тренд. Винаги е нагоре. Почнеш ли да се осигуряваш на пазарен принцип 40 години ще си много по-доволен от НОИ.
                Не е точно така. Виж Софикс през последните 10 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                  Ей тва е култово никой не бил виновен че пазрите през 2008 се сринали.Ми ако в годината в която ми предстои пенсиониране ми кажете това мое някоя лелка в някой ваш офис да си изяде боя.Не може да прибирате пари и после да сте невинни
                  Пазарите се сриват за година. Следващата и нататък пак ще си на +. Успокой се. Виждал ли си 40 годишен тренд. Винаги е нагоре. Почнеш ли да се осигуряваш на пазарен принцип 40 години ще си много по-доволен от НОИ.

Коментар

Вземи си кода и виж много добре че не е така.
                    Код имам. Има ли разбивка всеки месец колко съм внесъл? За доходност няма да питам изобщо Та ако има разбивка с вноски по месеци и крайна сума, дай да врътнем закона и да позволим прехвърляне от НОИ в УПФ, че да я преместя цялата. Какво ще кажеш
                    Last edited by GiRo; 02.06.2016, 17:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Бате Пешо ти пък какво точно решаваш нали вече си в НОИ.
                      Не искам и в НОИ.Бих си купил още земица примерно стотина декара

Коментар

Пише колко си налял в кацата, а не че ще са твои или че някога ще ти ги платят.

Коментар

Хахаха, а не си пълен идиот бухайки левчета в бездънната държавна касичка НОИ. Изобщо не си. Където срещу името ти и лев не фигурира и като се гътнеш получаваш тиквен медал

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Да обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
                            След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"
                            +1 от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              За петгодишния период от 2010 г.
                              -
                              2014 г.
                              постигнатата номинална доходност на ДПФ“
                              Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
                              база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
                              доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)

Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.

Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.

Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.
                              Ей тва е култово никой не бил виновен че пазрите през 2008 се сринали.Ми ако в годината в която ми предстои пенсиониране ми кажете това мое някоя лелка в някой ваш офис да си изяде боя.Не може да прибирате пари и после да сте невинни

Коментар

Трябва да си пълен идиот за да вярваш че нещо частно ще се управлява в твоя полза.То се управлява в полза на собственика не на теб.Губи не губи частника си взема таксата а ти лапай мухите и вярвай в честното частно бъдеще
                                Хахаха, а не си пълен идиот бухайки левчета в бездънната държавна касичка НОИ. Изобщо не си. Където срещу името ти и лев не фигурира и като се гътнеш получаваш тиквен медал

Коментар

Working...
                                X