Първоначално изпратено от power grid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеНе мога да разбера това по рождение ли ти е?Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА дойде ти акъла в главата, приказва, приказва как ще ходиш в НОИ и след това изведнъж ти просветна, че не е хубаво да си подаряваш парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеПроблемите са 1. във Фондовете, 2. в Държавата
Държавате не може да бъде оправдание! На който не му харесва напуска или си хвърля лиценза, а не стои да имитира дейност и да събира % за управление, което реално не извършва като добра услуга!Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеХехе, 2007 щото държавата им прече ли ги кара някой да купуват Оргахим на 800 лв., мога да изредя куп други фрапантно неадекватни покупки и продажби от Пенсионни Фондове - и това щото държавата им прече ли?
А понеже говорим за финансова услуга, а не за сръдни и или да се оправдаваме с дръжавата или каквото и да било - Пенсионните оперират на база закони и проспекти, да ги променят или инициират промени, или ако не им харесва или не могат да се справят, което е очевидно, че не могат да се справят, да си хвърлят лицензите и да се отказва от дейност Оправдания, иначе винаги може да се намерятНе е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от batko Разгледай мнениеМоже да се твърди, че просто ако бяха внасяни пари по сметка без да се олихвява и без да се начислява такса управление бихме имали повече средства, отколкото като ни ги управляват! Пък и какво е доброволното не ми е ясно 16-та година!
А за доброволното - доброволно е. Ако не искаш бегаш в НОИ Лошото, е че НОИ не е доброволенLast edited by GiRo; 02.06.2016, 20:58.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеПроблемът не е във фондовете, а в държавата, която не само не помага на БФБ ами се стреми и да я доразсипе. В такава среда и аз не бих инвестирал на БФБ. Предпочитам фондът ми да инвестира на нормални пазари.
А понеже говорим за финансова услуга, а не за сръдни и или да се оправдаваме с дръжавата или каквото и да било - Пенсионните оперират на база закони и проспекти, да ги променят или инициират промени, или ако не им харесва или не могат да се справят, което е очевидно, че не могат да се справят, да си хвърлят лицензите и да се отказва от дейност Оправдания, иначе винаги може да се намерятBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеПроблемът не е във фондовете, а в държавата, която не само не помага на БФБ ами се стреми и да я доразсипе. В такава среда и аз не бих инвестирал на БФБ. Предпочитам фондът ми да инвестира на нормални пазари.
Ти си прав - няма как БФБ да върви нагоре, при такова управление - премиер крадец и генетичен тъпак и министър на финансите който заслужава дипломата и креслото си толкова, колкото неграмотен хъхрек и заслужил шофиорската си книжка. Винаги когато животното бойкоборисов е на власт, БФБ пропада надолу.
Тури ме Дуче и ще видиш Софикс на 1318 поне само след 2 години.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеКакво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)
Особено култово бе, че Allianz щял да разпредели 1 900 000 000 000 евро пари на клиентите си като бонуси и дивиденти. Това направо трябва да се издялка на мраморна плоча и да се тури в световният музей на идиотизъмът.
КАК за бога да те накараме да проумееш, че каквито и "индексации" да ти обещават Ной СЕГА, това по никакъв начин няма да ти помогне В БЪДЕЩЕ, когато нозинството население в трудоспособна възраст, ще е неграмотни и отказващи да работят хъхреци, живеещи на социални помощи !!! Откъде ще дойдат пари за ноевата ти пенсия, като в Ной няма и стотинка събрани пари? Нали точно заради това бе създаден тристълбовият модел?
Впрочем не зная защо ревеш като мартенско магаре зад бодлив плет. Прехвърляй си партидката в Ной и напускай теренът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеГ-н Маринов, кога Пенсионните ще си влязат в ролята да инвестират активите си на БФБ, както е по проспект, и то на нормални цени (не такива като през 2007, когато купувахте Оргахим по 800 лв. за акция, или продавате вие и ваши колеги акции значително под фундамент, с което фактически се източват по елегантен начин доверените активи)? Нарочно ли чакате, за да почнете пак да купувате когато Софикс стане 2000 и на какво се надявате, имате ли дългосрочна стратегия за покупка на акции и каква отговорност носите, ако стратегията ви не работи или се провали (както през 2007 с Оргахим на 800 лв. )?Last edited by GiRo; 02.06.2016, 20:15.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеЗначи знаеш и че те плющят на входа 5% - МАКСИМУМА винаги
И после питай пак за крадене.Last edited by GiRo; 02.06.2016, 20:15.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеНе искам и в НОИ.Бих си купил още земица примерно стотина декара
Коментар
Коментар