IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Не мога да разбера това по рождение ли ти е?
    Не, да забелязваш лицемерие е придобито умение

Коментар

Ти много неща не можеш да разбереш
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        А дойде ти акъла в главата, приказва, приказва как ще ходиш в НОИ и след това изведнъж ти просветна, че не е хубаво да си подаряваш парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          Проблемите са 1. във Фондовете, 2. в Държавата
          Държавате не може да бъде оправдание! На който не му харесва напуска или си хвърля лиценза, а не стои да имитира дейност и да събира % за управление, което реално не извършва като добра услуга!
          Това за държавата и оправданието сериозно ли? При тази невероятна бизнес среда в Бг

Коментар

Хехе, 2007 щото държавата им прече ли ги кара някой да купуват Оргахим на 800 лв., мога да изредя куп други фрапантно неадекватни покупки и продажби от Пенсионни Фондове - и това щото държавата им прече ли?
            А понеже говорим за финансова услуга, а не за сръдни и или да се оправдаваме с дръжавата или каквото и да било - Пенсионните оперират на база закони и проспекти, да ги променят или инициират промени, или ако не им харесва или не могат да се справят, което е очевидно, че не могат да се справят, да си хвърлят лицензите и да се отказва от дейност Оправдания, иначе винаги може да се намерят
            Аз лично на БФБ не бих инвестирал, точно поради милите ни управляващи. Но това е друга тема. Точно защото ПФ са ограничени в тесни законови рамки те са консервативни и от тях не може да се очаква доходност, както от агресивните фондове, но и за сметка на това са по-стабилни. Отделни покупки не мога да коментирам, аз си следя моят фонд и неговите инвестиции ми харесват. Имаш право да щъкаш между фондовете и дори в НОИ, така че не е да нямаш избор. И аз бих искал пенсионната ни система да е по-разчупена, но тя става все по-обвързана с НОИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
              Може да се твърди, че просто ако бяха внасяни пари по сметка без да се олихвява и без да се начислява такса управление бихме имали повече средства, отколкото като ни ги управляват! Пък и какво е доброволното не ми е ясно 16-та година!
              Ще ти дам пример с Алианц, че тука много го "обичате". Цена на дял при започване на дейност 2004 - 1 левче. Сега е между 1.40 и 1.45 в зависимост от фонда. Таксите се неутрализират от спестения данък, че и остава, ама няма да ставам дребнав . За в бъдеще ще падат. Как го сметна това твое твърдение ума ми не го побира
              А за доброволното - доброволно е. Ако не искаш бегаш в НОИ Лошото, е че НОИ не е доброволен
              Last edited by GiRo; 02.06.2016, 20:58.

Коментар

• Проблемите са 1. във Фондовете, 2. в Държавата
                Държавате не може да бъде оправдание! На който не му харесва напуска или си хвърля лиценза, а не стои да имитира дейност и да събира % за управление, което реално не извършва като добра услуга!
                Bulls on BSE

Коментар

• Това което искам да кажа Мите е, че трябва и вашата подкрепа за ТОТАЛНОТО погребване на нои и отказ от вашата задължителност, като си запазите само сегашния трети стълб. Ама нема да дочакам нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                    Проблемът не е във фондовете, а в държавата, която не само не помага на БФБ ами се стреми и да я доразсипе. В такава среда и аз не бих инвестирал на БФБ. Предпочитам фондът ми да инвестира на нормални пазари.
                    Хехе, 2007 щото държавата им прече ли ги кара някой да купуват Оргахим на 800 лв., мога да изредя куп други фрапантно неадекватни покупки и продажби от Пенсионни Фондове - и това щото държавата им прече ли?
                    А понеже говорим за финансова услуга, а не за сръдни и или да се оправдаваме с дръжавата или каквото и да било - Пенсионните оперират на база закони и проспекти, да ги променят или инициират промени, или ако не им харесва или не могат да се справят, което е очевидно, че не могат да се справят, да си хвърлят лицензите и да се отказва от дейност Оправдания, иначе винаги може да се намерят
                    Bulls on BSE

Коментар

• Ти как си го представяш нои да е фалирал вече цялата държава (което ще стане рано или късно де) ,а вие да имате още неприбрани пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                        Проблемът не е във фондовете, а в държавата, която не само не помага на БФБ ами се стреми и да я доразсипе. В такава среда и аз не бих инвестирал на БФБ. Предпочитам фондът ми да инвестира на нормални пазари.
                        Не му обръщай на Булсонов внимание: он това го повтаря до безкрайност - явно се е небил в някакви кекави акции и чака ПФ да му дигнат цените.

Ти си прав - няма как БФБ да върви нагоре, при такова управление - премиер крадец и генетичен тъпак и министър на финансите който заслужава дипломата и креслото си толкова, колкото неграмотен хъхрек и заслужил шофиорската си книжка. Винаги когато животното бойкоборисов е на власт, БФБ пропада надолу.

Тури ме Дуче и ще видиш Софикс на 1318 поне само след 2 години.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                          Какво да питаш за доходност, като индексацията в НОИ е в пъти над "доходността" на фондовете, когато последната не е отрицателна например хахахаха (случаят Алианц)
                          Циркаджия, ти си толкова кух, че не се сещаш дори сам да си теглиш куршумът в тимберицата. Ного ме кефи как с Пешов се надъхвате взаимно.

Особено култово бе, че Allianz щял да разпредели 1 900 000 000 000 евро пари на клиентите си като бонуси и дивиденти. Това направо трябва да се издялка на мраморна плоча и да се тури в световният музей на идиотизъмът.

КАК за бога да те накараме да проумееш, че каквито и "индексации" да ти обещават Ной СЕГА, това по никакъв начин няма да ти помогне В БЪДЕЩЕ, когато нозинството население в трудоспособна възраст, ще е неграмотни и отказващи да работят хъхреци, живеещи на социални помощи !!! Откъде ще дойдат пари за ноевата ти пенсия, като в Ной няма и стотинка събрани пари? Нали точно заради това бе създаден тристълбовият модел?

Впрочем не зная защо ревеш като мартенско магаре зад бодлив плет. Прехвърляй си партидката в Ной и напускай теренът.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Г-н Маринов, кога Пенсионните ще си влязат в ролята да инвестират активите си на БФБ, както е по проспект, и то на нормални цени (не такива като през 2007, когато купувахте Оргахим по 800 лв. за акция, или продавате вие и ваши колеги акции значително под фундамент, с което фактически се източват по елегантен начин доверените активи)? Нарочно ли чакате, за да почнете пак да купувате когато Софикс стане 2000 и на какво се надявате, имате ли дългосрочна стратегия за покупка на акции и каква отговорност носите, ако стратегията ви не работи или се провали (както през 2007 с Оргахим на 800 лв. )?
                            Last edited by GiRo; 02.06.2016, 20:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                              Значи знаеш и че те плющят на входа 5% - МАКСИМУМА винаги
                              И после питай пак за крадене.
                              Абсолютно знам. Информиран съм и въпреки това искам ПФ, а не октопода НОИ. Искам право на избор как да спестявам за собствената си пенсия. Много ли искам? Ти избираш НОИ, a аз ПФ. Тогава обаче НОИ загазва здраво и го знае, затова и гениалните ни управляващи драпат в обрaтната посока.
                              Last edited by GiRo; 02.06.2016, 20:15.

Коментар

Не искам и в НОИ.Бих си купил още земица примерно стотина декара
                                А дойде ти акъла в главата, приказва, приказва как ще ходиш в НОИ и след това изведнъж ти просветна, че не е хубаво да си подаряваш парите.

Коментар

Working...
                                X