Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Last edited by GiRo; 02.06.2016, 12:28.Не е препоръка за каквото и да било.
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВнасят, внасят. А ако УПФ станат доброволни или ги премахнат, ще внасят още повече. Де факто - обвинявате ме, че от користен интерес УПФ защитавам - но всъщност користният ми интерес е УПФ да бъдат закрити като такива.
Аз защитавам не своят интерес, а интересите на моят народ: на честните хора, дето цял живот се трудят, защото макар и скромен човек, аз нося духът на Дуче.
Какво Дуче бе мизерник, обикновен мухлясъл фашизоид си ти
Естествено че имаш користен интерес - от процентчета, комисиони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеИз отчета на Алианц за ДПФ:
"За периода от въвеждане на дяловете 01.07.2004 г. – 31.12.2014 г. постигнатата номинална доходност на ДПФ „Алианц България“ е 45.84% (3.66% на годишна база, ..., инфлацията за същия период е 56.66%, а реалната доходност е -6.91% (-0.68% на годишна база)."
Източник: https://www.allianz.bg/v_14568248510...F_web_2014.pdf -- стр. 2
За който резултат сте плащали по 1.5 % от партидите си всяка божа година!
Не можете ли да си губите парите без чужда помощ?
За петгодишния период от 2010 г.
-
2014 г.
постигнатата номинална доходност на ДПФ“
Алианц България“ е 27.89% (5.04% на годишна база, стандартно отклонение 2.57% на годишна
база и коефициент на Шарп 1.82), инфлацията за същия период е 9.22%, а реалната
доходност е 17.09% (3.20% на годишна база)
Също оттам. Нека не цитираме избирателно. Никой не е отговорен, че Осма пазарите се сринаха.
Както винаги пропускате и друго - ефектът на данъчните облекчения. При това Четвърта година данъкът не беше плосък... и така чак до Осма. Тоест ако някой с висок доход си е внесъл парички в ДПФ 2004-а и си е намалил съответно данъкът (би бил идиот, ако не го), то той може да е стартирал и с 19-20% плюс още при внасянето.
Апропо - същото се отнася и за вноските в УПФ - тези от вас, които са се осигурявали на по-висок доход преди въвеждането на плоският данък, са спестявали от данъци не 10%, а повече, тоест реалният ефект от данъчните облекчения не е 10%, както аз го смятам по принцип, а по-голям за хората, осигуряващи се отпреди Осма година.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеЧовек може да спестява по много начини за пенсия и всичките могат да са доброволни. Включително и да не спестява. Това учудва ли те, толкова ли е трудно за възприемане? Или викаш задължителното му е майката
Предлагаш какво ?
1. нищо да не се удържа от работещите,
2.удръжките към УПФ да отиват в НОИ
или друго ?
В случай, че се премине към напълно доброволно осигуряване всеки ще вземе съдбата в свои ръце , според мен би се получило следното :
- малка част от финансово грамотните ще имат полза - тези, които няма да си загубят парите на борсите
- повечето ще се ушият във фондове-пирамиди обещаващи всякаква доходност
А как ще се решат въпросите с изплащането на съществуващите пенсии ?
Дори и САЩ нищо не е гарантирано - най-малкото пенсията
Според мен съществуващия тристълбов пенсионен модел не случайно беше оставен на самотек - без управление и надзор. Наскоро гледах портфейла на един от най-големите и популярни ПФ и се потресох от съдържанието му....
Ако някой може да ми обясни за процедурата по избор на хартиите , които се купуват в БГ ... дали например е обвързана с някакъв рейтинг , ликвидност на емисии и т.н.
В случай, че бъркам и има такава - моля компетентните и заинтерисовани лица ни ограмотят.
Импе , ти запознат ли си ?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениенои трябва да бъде незабавно разформирован, докато не е повлякъл цялата държава със себе си!
УПФ ВЕДНАГА да се направят ДОБРОВОЛНИ. (да се остави само сегашният трети стълб)
Тези 2 стъпки са крайно наложителни....от там нататък , варианти за всеки бол.
При очевидната недъгавост на НОИ - все още нямат алтернатива (поради още по-недъгавите фондове).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТака предлагаш да ги закриваме - щото ако са изцяло доброволни ще се наредят едни опашки пред тях .... ама не да внасят
Аз защитавам не своят интерес, а интересите на моят народ: на честните хора, дето цял живот се трудят, защото макар и скромен човек, аз нося духът на Дуче.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Алианц България - ДПФ
Из отчета на Алианц за ДПФ:
"За периода от въвеждане на дяловете 01.07.2004 г. – 31.12.2014 г. постигнатата номинална доходност на ДПФ „Алианц България“ е 45.84% (3.66% на годишна база, ..., инфлацията за същия период е 56.66%, а реалната доходност е -6.91% (-0.68% на годишна база)."
Източник: https://www.allianz.bg/v_14568248510...F_web_2014.pdf -- стр. 2
За който резултат сте плащали по 1.5 % от партидите си всяка божа година!
Не можете ли да си губите парите без чужда помощ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТака предлагаш да ги закриваме - щото ако са изцяло доброволни ще се наредят едни опашки пред тях .... ама не да внасятНе е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениенои трябва да бъде незабавно разформирован, докато не е повлякъл цялата държава със себе си!
УПФ ВЕДНАГА да се направят ДОБРОВОЛНИ. (да се остави само сегашният трети стълб)
Формата може да е по-избор. И без това и в момента плащам с данъците си сегашните пенсии, освен с вноската си към НОИ.Last edited by GiRo; 02.06.2016, 11:27.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТака предлагаш да ги закриваме - щото ако са изцяло доброволни ще се наредят едни опашки пред тях .... ама не да внасят
Коментар
-
Тези 2 стъпки са крайно наложителни....от там нататък , варианти за всеки бол.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеНе знам кой за кого работи, ама знам, че повечето хора тук искат главно едно - право на избор. Дали НОИ, дали УПФ, дали под някаква друга форма. Тролчето tweeg обаче едно си баба знае, едно си баба бае. НОИ та НОИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лоцман Разгледай мнениеБаланс трябва. Еди ия е на работа тук от упф, и от нои трябваLast edited by GiRo; 02.06.2016, 10:56.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеНе може държавата да ми казва кого да избирам.Аз искам истински избор.Аз да решавам дали да се осигурявам къде да се осигурявам и колко.И разбира се после да си нося последствията..
Коментар
Коментар