Първоначално изпратено от LChristoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКоето е още един довод, че извършената законова промяна не е особено умна.
Направената от Костовото правителство реформа в пенсионната система беше намаляване на натиска върху НОИ, а през последните години гледаме действия в обратна посока, отното се увеличава натиска върху НОИ.
Не зная дали си дава сметка самия Калфин, но с неговия запис, че 1 година осиг стаж ще "тежи" 1.5 % от дохода, от който се изчислява пенсията той буквално уби УПФ-тата като направи невъзможно пенсия от УПФ да компенсира намалението на пенсия от ДОО. Това, разбира се, ако се вярва, че 1.5 % въобще ще влезе в сила. Аз съм склонен да вярвам, че ще влезе тогава, когато и 7 % вноска в УПФ от 1.1.2017 - т.е. ще бъде отменено преди да е влязло в сила за да не пискат хората.Last edited by LChristoff; 07.06.2016, 20:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеБългарина не може да е безмозъчно същество като американеца.Да си купува артии на борсата само тотален безмозъчен глупак мое да направи това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеИ как точно се намалява натиска върху НОИ като част от парите, които трябва да постъпват там се пренасочват към УПФ? Това намаляване на натиска реално ще го има след като УПФ започнат да изплашат пенсии. Костовото правителство да е мислело 20 години напред???
Според мен има едно много просто обяснение защо се направи експеримента с УПФ-тата. Българинът не е като американеца и не си купува акции на борсата. Предпочита да си държи парите в банки, под дюшека или в имоти. Е затова го "удариха" с едно 5% вноска в УПФ, които после да се излеят на борсата и малко да я пораздвижат.
Ако аз финансова пирамида си направя, ще ме турят в затворът и ще ме очешат до кръв. В същото време държавата обаче не само, че си е измислила финансова пирамида, но и принуждава хората в нея пари да наливат !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеБългарина не може да е безмозъчно същество като американеца.Да си купува артии на борсата само тотален безмозъчен глупак мое да направи това.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеИ как точно се намалява натиска върху НОИ като част от парите, които трябва да постъпват там се пренасочват към УПФ? Това намаляване на натиска реално ще го има след като УПФ започнат да изплашат пенсии. Костовото правителство да е мислело 20 години напред???
Според мен има едно много просто обяснение защо се направи експеримента с УПФ-тата. Българинът не е като американеца и не си купува акции на борсата. Предпочита да си държи парите в банки, под дюшека или в имоти. Е затова го "удариха" с едно 5% вноска в УПФ, които после да се излеят на борсата и малко да я пораздвижат.
Коментар
-
Според мен има едно много просто обяснение защо се направи експеримента с УПФ-тата. Българинът не е като американеца и не си купува акции на борсата. Предпочита да си държи парите в банки, под дюшека или в имоти. Е затова го "удариха" с едно 5% вноска в УПФ, които после да се излеят на борсата и малко да я пораздвижат.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеНаправената от Костовото правителство реформа в пенсионната система беше намаляване на натиска върху НОИ, а през последните години гледаме действия в обратна посока, отното се увеличава натиска върху НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеПрав си, че това е най-логичното. Ама риска няма да е за НОИ, поне не в началото, ами за УПФ-тата.
Айде представи си я ситуацията - 60-70 хиляди пенсиониращи се годишно (наизуст говоря, представа нямам по колко се пенсионират годишно), вземат че дръпнат от УПФ-тата по едни 7-8 000 (преди време имаше данни, че за 12 години има по 2000 на калпак, та за 40 години живот и здраве ще са се събрали по толкова) - к'во правим???
Да, НОИ трябва да плаща повече отколкото ще получи от УПФ-тата (хората са си го сметнали) ама ще получи парите накуп и в началото ще му дойдат дюшеш.
Ама какво правят УПФ-тата ако трябва да обръщат на година по полин милиард и да го пращат в НОИ? Колко ще издържат - година, две, три???
Направената от Костовото правителство реформа в пенсионната система беше намаляване на натиска върху НОИ, а през последните години гледаме действия в обратна посока, отното се увеличава натиска върху НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеИмпе, по едно време се бях загледал в застраховките живот. Таксите им бяха убийствени, на повечете трябваше да минат 10 години поне преди да можеш да ги прекратиш без вазелин. Прекалено са сложни, прекалено много ако има (нещо подобно на твоето обяснение за данъците ). Има много други продукти, които ти носят по-голяма или същата доходност при много по-ниски такси. Както и да е, откланяме се от темата, макар че и застраховките живот са един вид пенсионно осигуряване. Най-голямото им предимство е ако се гътнеш преждевременно, ама и там има много ако... Общите им условия са бих казал много подробни
Пенсионното осигуряване е друго - ако си озъбен или без краце - получаваш каквото имаш.
Но да: отклоняваме от.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
В този ред на мисли, ако Горанов наистина иска да "насили" хората да се шибнат в нои, да му подскажа нещо.
Да обяви гратисен 2 или 3 години период за прехвърляне от упф, към нои. После кой където си е.....с изключение на новопостъпващите в двата вида пирамиди разбира се.
Точно сега, при настоящите резултати на упф, мисля че ще им останат единици бройки клиенти за нула време.
Дано не чете тия бози черешката!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеВ същото време ще се разтоварят от риска от дълголетие на бившите си клиенти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеПрав си, че това е най-логичното. Ама риска няма да е за НОИ, поне не в началото, ами за УПФ-тата.
Айде представи си я ситуацията - 60-70 хиляди пенсиониращи се годишно (наизуст говоря, представа нямам по колко се пенсионират годишно), вземат че дръпнат от УПФ-тата по едни 7-8 000 (преди време имаше данни, че за 12 години има по 2000 на калпак, та за 40 години живот и здраве ще са се събрали по толкова) - к'во правим???
Да, НОИ трябва да плаща повече отколкото ще получи от УПФ-тата (хората са си го сметнали) ама ще получи парите накуп и в началото ще му дойдат дюшеш.
Ама какво правят УПФ-тата ако трябва да обръщат на година по полин милиард и да го пращат в НОИ? Колко ще издържат - година, две, три???
Те това и сега го играят всеки месец с осигурените в ППФ - Вярно, в по-малък мащаб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениене знам от колко години се занимаваш , ама не си научил че доходността се смята винаги годишно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХайде да не ме учиш на неща, с които се занимавам от години и да оспорваш туй, което съм виждал с очите си десетки пъти.
20-30% за 2-3 години - и то при пасивно (т.е. никакво) управление на активите. Данъчните облекчения отделно.
Коментар
Коментар