Първоначално изпратено от Тъпо парче
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Кретенов - кога и къде написах, че не се осигурявам?
Според Сократов пък явно щом МВР не изнася никъде статистика за извършваните престъпления по етноси (щото е "политически некоректно"), значи ромовете не вършат престъпления - вършат ги марсианците.
Някои влизат тука, за да пишат единствено глупости.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМите ми на тия ПФ кво ще им даде
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе: он е среден земевладелец и не разбира от. добър човек - но туканка някак не на място е.
Апропо - сега и по телевизията казаха, че социалната пенсия (за хора на възраст за пенсия, ама без стаж) става це-е-е-ели 118 лв. Ето: туй чака ного българи от нашето поколение - работили по принуда в сивата икономика по време на преходът - и: тоже по принуда - различни периоди безработни изкарали.
118 лв - дар от Ной - задето са те чесали 30 години например.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПенсиите като разход са около 9 МБ годишно - хъхрешката издръжка: около 3.5 МБ. И това са само директните разходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеТова което си написал вярваш ли го??? Защото аз не. Нои ще го има и след 1000години, ама я ми обясни колко ще имам аз след 1000години по сметката си. Ако разчитам на ПФ- един гол Х_Й- буквално, просто таксите ще стопят сумата, за инфлацията да не говорим, а пък за кризите- там сте направо бягай спасявай се.
Извинявай, няма да ти отговоря - не дочетох краят на постът, защото толкова ного се смях, че ме заболя търбухът, насълзиха ми се дзъкелите и ми протече цифката...
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Апропо, г-н Христов,
какво се случва при следната хипотеза: човек на около 54 години (например), с доказуем осигурителен стаж до моментът - 15 години? Ясно е, че никога няма да натрупа нужният стаж - какво се случва и какво би трябвало да получи от Ной?
Защото от УПФ - ясно: пак като направи възрастта, ще получи каквото има, там стаж не играе - което е сосен плюс.
Прегледах в КСО и нищо не разбрах - само изпаднах в ужас, че някои лица, без да работят и да се осигуряват - също им се трупа стаж !!! Например - според както го разбрах - достатъчно е някоя хъхрячка да снася-снася-снася непрекъснато чаавета - не стига, че цял живот е цоцала помощи, ами - ако доживее до старост, ще иска и пенсия.
И не само - още какви ли не ще искат пенсия наготово...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВ случаят на Пауъров това е ного опасен и тотално губещ съвет. Ще си подари парите на Ной, а в замяна ще получи един среден - ще го накарат да подпише в ноевият офис, а после до края на работния ден ще му се смеят зад гърбът... защото ако си подари парите на Ной, няма да получи и една стотинка над пенсията си - а ще опуха 25-30 Б (толкова ли са, Пауъров) с точно същата ефективност, все едно ги е изтеглил в брой и ги е запалил в печката си... даже по-зле, защото ако ги запали в, поне ще се топли към един час зимата.
И вие без да ми се сърдите - но единственото безмислено осигуряване е това в Ной - за хората, дето сега са пред пенсия: на кантар - за 55-годишните (най-ного докъм 50-годишни) горе-долу може би има смисъл - и то САМО ако нямат пропуски в осигуряването и няма да имат и занапред, ама за тия под 50 - парите налени в Ной са хвърлени на вятъра... защото докато одъртеят, Ной или няма да го има, или ще е фигурант. Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение+1
Пък ако си решил да пръснеш едни пари винаги може да идеш до Вегас - много по-приятно ще ги профукаш.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеЛХристов, да не са ти хакнали акаунта?
Иначе, тая картинка с 12% от БВП за пенсии и аз съм я гледал. Но ме навява на една мисъл - Ако сега числото е около 9%, къде потъват останалите кинти (2%)? Май императора ще се окаже прав за CD-ROM-ите...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеЕми, power - ти си дал отговора. Ако искаш, чакай до 5 години преди и пълни гушите на ПФ. "Осигуряването" в тях е напълно безсмислено по закон. А и резултатите са плачевни. Имам картинка за илюстрация.
Какво да се прави? Fortiss го написа преди време най-добре:
1. Осигуровката - в НОИ, а за останалото - разчитай на себе си
или обратно,
2. Разчитай само на себе си, а от НОИ - каквото падне.
ПФ - да не ми се сърдят тези, дето си вадят хляба от тях (от вас, де) - се разминават напълно с професионалните стандарти на доверително управление на пари на клиенти (чужди пари). Имат поне 6 /словом - шест / вродени порока (вградени в КСО) и маса придобити, в т.ч. пълното незачитане интересите на осигурените и третирането им като закрепостени. Ама от 8.2015 вече не е така.
Който прави вноски в УПФ (а за ДПФ въобще да не говорим) не е осигурен, а донор на акционерите и управляващите ПФ. Ако искате да подпомагате благотворително пенсионните дружества, няма проблем - изборът е ваш. Това е жалната действителност.
Ако искаш да знаеш как на мен ми изглежда "разчитай на себе си", ще ти кажа - на лични.
И вие без да ми се сърдите - но единственото безмислено осигуряване е това в Ной - за хората, дето сега са пред пенсия: на кантар - за 55-годишните (най-ного докъм 50-годишни) горе-долу може би има смисъл - и то САМО ако нямат пропуски в осигуряването и няма да имат и занапред, ама за тия под 50 - парите налени в Ной са хвърлени на вятъра... защото докато одъртеят, Ной или няма да го има, или ще е фигурант. Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМите имам си принципи коза циганин и софиянец не се пускат в двора щото трева след тях не никне.Това шега майтап.Сега сериозно.Това че Алианц е могъщ ми звучи като могъщ те такова и нема отърване.Никой не знае съдбата си докато не дойде края.Освен земя имам и други нещица.Но акции никога няма да си купя.За целта има тоалетна хартия.Комар с тарикати не играя.Чудя се само как мое да си вярваш че ще дадеш на някой парите си и той ще работи а ти ще въртиш синджира...Ей тая утопия строши на много народ главата
За останалото си неправ - пръво акции на хартия отдавна няма, второ не е въпрос дали си вярвам или не, но е въпрос на дългогодишен опит. Понякога - без докачение - ама имам чувството, че ти живееш около 800 години назад - като мислене в някои насоки. какъв комар, бе - драги - тука всичко е до информация. А ти - искаш-не искаш: имаш ного секси акции в някои от най-могъщите компании на света.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар