IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
    ЛХристов, да не са ти хакнали акаунта?
    Що? кво ми е на акуанта? Аз си въртя все една и съща грамофонна плоча, не си ли забелязъл?

Коментар

• Може да се приеме, да се превеждат парите по сметка в банка и кой както иска да си ги управлява, инвестира и дори харчи като премине над определена сума!

Коментар

• Кретенов - кога и къде написах, че не се осигурявам?

Според Сократов пък явно щом МВР не изнася никъде статистика за извършваните престъпления по етноси (щото е "политически некоректно"), значи ромовете не вършат престъпления - вършат ги марсианците.

Някои влизат тука, за да пишат единствено глупости.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Мите ми на тия ПФ кво ще им даде
          118лв месечно по-малко хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Не: он е среден земевладелец и не разбира от. добър човек - но туканка някак не на място е.

Апропо - сега и по телевизията казаха, че социалната пенсия (за хора на възраст за пенсия, ама без стаж) става це-е-е-ели 118 лв. Ето: туй чака ного българи от нашето поколение - работили по принуда в сивата икономика по време на преходът - и: тоже по принуда - различни периоди безработни изкарали.

118 лв - дар от Ной - задето са те чесали 30 години например.
            Туй те чака теб, защото си шмекер и не се осигуряваш Бел манго

Коментар

Пенсиите като разход са около 9 МБ годишно - хъхрешката издръжка: около 3.5 МБ. И това са само директните разходи.
              Тия 3,5 МБ си ги заври някаде, защото не са верни по подразбиране....в никой документ за социална помощ не пише етническа принадлежност, което доказва, че твоя източник професор Изкуфялов си измисля числата като гледа в тавана...тия апокалипсиси които прогнозира, когато ще се случат според него ТОЙ няма да е жив...но, това не му пречи да ги блещи на поразия...и, такива балъци като теб се хващат веднага за въдицата му с удоволствие...щото иначе нямате други аргументи.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Това което си написал вярваш ли го??? Защото аз не. Нои ще го има и след 1000години, ама я ми обясни колко ще имам аз след 1000години по сметката си. Ако разчитам на ПФ- един гол Х_Й- буквално, просто таксите ще стопят сумата, за инфлацията да не говорим, а пък за кризите- там сте направо бягай спасявай се.
                Ха-ха-ха-ха - това беше вицът на денят !!!

Извинявай, няма да ти отговоря - не дочетох краят на постът, защото толкова ного се смях, че ме заболя търбухът, насълзиха ми се дзъкелите и ми протече цифката...

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

Коментар

• Апропо, г-н Христов,

какво се случва при следната хипотеза: човек на около 54 години (например), с доказуем осигурителен стаж до моментът - 15 години? Ясно е, че никога няма да натрупа нужният стаж - какво се случва и какво би трябвало да получи от Ной?

Защото от УПФ - ясно: пак като направи възрастта, ще получи каквото има, там стаж не играе - което е сосен плюс.

Прегледах в КСО и нищо не разбрах - само изпаднах в ужас, че някои лица, без да работят и да се осигуряват - също им се трупа стаж !!! Например - според както го разбрах - достатъчно е някоя хъхрячка да снася-снася-снася непрекъснато чаавета - не стига, че цял живот е цоцала помощи, ами - ако доживее до старост, ще иска и пенсия.
                  И не само - още какви ли не ще искат пенсия наготово...

Коментар

В случаят на Пауъров това е ного опасен и тотално губещ съвет. Ще си подари парите на Ной, а в замяна ще получи един среден - ще го накарат да подпише в ноевият офис, а после до края на работния ден ще му се смеят зад гърбът... защото ако си подари парите на Ной, няма да получи и една стотинка над пенсията си - а ще опуха 25-30 Б (толкова ли са, Пауъров) с точно същата ефективност, все едно ги е изтеглил в брой и ги е запалил в печката си... даже по-зле, защото ако ги запали в, поне ще се топли към един час зимата.

И вие без да ми се сърдите - но единственото безмислено осигуряване е това в Ной - за хората, дето сега са пред пенсия: на кантар - за 55-годишните (най-ного докъм 50-годишни) горе-долу може би има смисъл - и то САМО ако нямат пропуски в осигуряването и няма да имат и занапред, ама за тия под 50 - парите налени в Ной са хвърлени на вятъра... защото докато одъртеят, Ной или няма да го има, или ще е фигурант. Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной.
                    Това което си написал вярваш ли го??? Защото аз не. Нои ще го има и след 1000години, ама я ми обясни колко ще имам аз след 1000години по сметката си. Ако разчитам на ПФ- един гол Х_Й- буквално, просто таксите ще стопят сумата, за инфлацията да не говорим, а пък за кризите- там сте направо бягай спасявай се.

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
                      +1

Пък ако си решил да пръснеш едни пари винаги може да идеш до Вегас - много по-приятно ще ги профукаш.
                      Развитите икономики са такива с развит капиталов пазар. Точка! По липсата на такъв можеш сам да се ориентираш за икономиката на страната. За справка БФБ. Ти няма ли да почетеш малко преди да се явиш пак във форума
                      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                        ЛХристов, да не са ти хакнали акаунта?
                        Иначе, тая картинка с 12% от БВП за пенсии и аз съм я гледал. Но ме навява на една мисъл - Ако сега числото е около 9%, къде потъват останалите кинти (2%)? Май императора ще се окаже прав за CD-ROM-ите...
                        Пенсиите като разход са около 9 МБ годишно - хъхрешката издръжка: около 3.5 МБ. И това са само директните разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                          Еми, power - ти си дал отговора. Ако искаш, чакай до 5 години преди и пълни гушите на ПФ. "Осигуряването" в тях е напълно безсмислено по закон. А и резултатите са плачевни. Имам картинка за илюстрация.

Какво да се прави? Fortiss го написа преди време най-добре:
                          1. Осигуровката - в НОИ, а за останалото - разчитай на себе си
                          или обратно,
                          2. Разчитай само на себе си, а от НОИ - каквото падне.

ПФ - да не ми се сърдят тези, дето си вадят хляба от тях (от вас, де) - се разминават напълно с професионалните стандарти на доверително управление на пари на клиенти (чужди пари). Имат поне 6 /словом - шест / вродени порока (вградени в КСО) и маса придобити, в т.ч. пълното незачитане интересите на осигурените и третирането им като закрепостени. Ама от 8.2015 вече не е така.

Който прави вноски в УПФ (а за ДПФ въобще да не говорим) не е осигурен, а донор на акционерите и управляващите ПФ. Ако искате да подпомагате благотворително пенсионните дружества, няма проблем - изборът е ваш. Това е жалната действителност.

Ако искаш да знаеш как на мен ми изглежда "разчитай на себе си", ще ти кажа - на лични.
                          В случаят на Пауъров това е ного опасен и тотално губещ съвет. Ще си подари парите на Ной, а в замяна ще получи един среден - ще го накарат да подпише в ноевият офис, а после до края на работния ден ще му се смеят зад гърбът... защото ако си подари парите на Ной, няма да получи и една стотинка над пенсията си - а ще опуха 25-30 Б (толкова ли са, Пауъров) с точно същата ефективност, все едно ги е изтеглил в брой и ги е запалил в печката си... даже по-зле, защото ако ги запали в, поне ще се топли към един час зимата.

И вие без да ми се сърдите - но единственото безмислено осигуряване е това в Ной - за хората, дето сега са пред пенсия: на кантар - за 55-годишните (най-ного докъм 50-годишни) горе-долу може би има смисъл - и то САМО ако нямат пропуски в осигуряването и няма да имат и занапред, ама за тия под 50 - парите налени в Ной са хвърлени на вятъра... защото докато одъртеят, Ной или няма да го има, или ще е фигурант. Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной.

Коментар

• ЛХристов, да не са ти хакнали акаунта?
                            Иначе, тая картинка с 12% от БВП за пенсии и аз съм я гледал. Но ме навява на една мисъл - Ако сега числото е около 9%, къде потъват останалите кинти (2%)? Май императора ще се окаже прав за CD-ROM-ите...

Коментар

• Ами йода, да си търсят парите, вноските, стажа и пенсиите от сивата икономика в такъв случай!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                Мите имам си принципи коза циганин и софиянец не се пускат в двора щото трева след тях не никне.Това шега майтап.Сега сериозно.Това че Алианц е могъщ ми звучи като могъщ те такова и нема отърване.Никой не знае съдбата си докато не дойде края.Освен земя имам и други нещица.Но акции никога няма да си купя.За целта има тоалетна хартия.Комар с тарикати не играя.Чудя се само как мое да си вярваш че ще дадеш на някой парите си и той ще работи а ти ще въртиш синджира...Ей тая утопия строши на много народ главата
                                Драги приятелю: разбирам те (предразсъдъкът ти относно масовото софиянец: правилно) - ама аз съм нетипически софиянец.

За останалото си неправ - пръво акции на хартия отдавна няма, второ не е въпрос дали си вярвам или не, но е въпрос на дългогодишен опит. Понякога - без докачение - ама имам чувството, че ти живееш около 800 години назад - като мислене в някои насоки. какъв комар, бе - драги - тука всичко е до информация. А ти - искаш-не искаш: имаш ного секси акции в някои от най-могъщите компании на света.

Коментар

Working...
                                X