IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    Що? кво ми е на акуанта? Аз си въртя все една и съща грамофонна плоча, не си ли забелязъл?
    Нещо си пуснал моята плоча - НОИ да се преименува на НСИ. Да си направят 2-ри стълб - "Държавно УПФ", да теглят едни 50млрд за липсващите осигуровки преди 2000-та година (ако искат тоя бонд да си го запишат от тяхното УПФ), и да занулят накрая тая продънена каца, дето я пълниме вече 26 години.
    По другата тема - защо на депозитите, като дават 1.5% не задължат банките да турят инфлацията, таксите и данъка в тия 1.5%? М?

А сократа искам да ми покаже заверен от КФН отчет

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Това ме сеща за скандалът с ного естрадни изпълнители и артисти: получавали сосни хонорари и наливали в държавата огромни пари от тях - дето отказаха да им признаят стажът и ги оставиха с мизерни пенсии за старост - Ной ги измами като най-долен хъхряк наивна бабичка !!! Ако тия същите пари ги бяха туряли в ДПФ-енце - щеше ли някой да ги очеше? - НЯМАШЕ.
      Стига си плещил глупости, по хонорари баш - социални осигуровки хахахаха Научи законите, после пак ела.
      Не, те НЕ са наливали - затова и после пищяха точно както ще пищиш и ти че нямат достатъчно големи пенсии.

Коментар

Ако приемем, че е както казваш, ЗАЩО да им давам пари, след като знам, че няма да получа нищо насреща? - Все едно аз да ти кажа: "Кретенов, дай ми пари - да ходя на плис-плис !!!" - и когато ти логично откажеш, да ти кажа, че си мошшшшшшшшеник.
        Това 1. значи че си за съд за укриване на осигуровки и 2. изяснява защо подстрекаваш и другите

Коментар

Ами и аз задавам същия въпрос: отде знаете, че е по-добре хората да си подарят парите на Ной? Или просто така ви се ще?

Моите доводи ги знаете (демографията е доста точна наука) - хъхризация, емиграция, намаляване на работната ръка, ръст на броят на пенсионерите, липса на квалифицирани кадри, ръст на частичното и дори пълно неграмотство. Ной просто няма да има отде да взема достатъчно пари за адекватни пенсии, нито бюджетът ще има откъде да му дава. По същата логика можем да си зададем въпросът: защо в Негрия старите негъри не вземат по 1 Б евраци пенсия, ако там въобще има пенсионна система? Нали за да вземе дядо Хараламби 500 кинта пенсия, някой трябва да ги изработи тия пари тепърва?

Докато с ПФ е лесно - за да ми платят пенсийката някой месец, ще продадат там 2-3 акции на Coca cola и готово - защото ПФ си ги има тия пари в наличност под формата на активи и няма нужда тепърва да ги търси !!!
          Знам защото съм смятал За човек, който се осигурява от 2002 до 2041

В ПФ имаш записи Като тръгнат да продават - ако е останало нещо след таксите и инфлацията - ще видиш тогава И дето ги разправяте за прах в очите на балъците - "доходността в ПФ - по- висока от тази в банкови депозити?!!! Първо - това е подвеждащо и заблуждаващо сравнение - директно в разрез със закона - чл 127 ли, кой ли беше и второ, моля провери доходността на фондовете на Алианц и ДСК Родина за 2015 и докладвай тук Аз вземам 1.5% по банков депозит

С две думи в ПФ имаш крава (партида) но я дои друг

Нали видя какво ще стане - пенсийка от УПФ? Може, ама партидата - в кюпа

Коментар

Кретенов - кога и къде написах, че не се осигурявам?

Според Сократов пък явно щом МВР не изнася никъде статистика за извършваните престъпления по етноси (щото е "политически некоректно"), значи ромовете не вършат престъпления - вършат ги марсианците.

Някои влизат тука, за да пишат единствено глупости.
            Етооо пак манипулация...ромовете вършат всичко което им приписваш...но в мнооого по-малки размери....но, понеже не ти уидисва дай да хиперболизираме "мъничко"...

Коментар

• най-добре е от ПФ и НОИ нищо да не чакаш
              каквото им се откърти накрая - да ти е подарък и да си щастлив
              ако чакаш все пак нещо - винаги ще си разочарован

Коментар

Това ме сеща за скандалът с ного естрадни изпълнители и артисти: получавали сосни хонорари и наливали в държавата огромни пари от тях - дето отказаха да им признаят стажът и ги оставиха с мизерни пенсии за старост - Ной ги измами като най-долен хъхряк наивна бабичка !!! Ако тия същите пари ги бяха туряли в ДПФ-енце - щеше ли някой да ги очеше? - НЯМАШЕ.
                Туряха ги бе Мите.
                Е не баш в депефенца, а в депеСЕнца-катебенца, ама то почти същото.
                Няма да забравя физиономията на кеца или някои други "турящи" в личните си партиди...така де..сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
                  Когато хората си дават парите на НОИ с тези пари НОИ плаща пенсиите на родителите им. Това не го ли разбра.

Като си даваш парите на УПФ, той става спонсор на голф турнир, упражнява се в игра на борсата с ясното съзнание, че и да загуби от КФН ще разпишат отчета. Малко в стил "и да паднем и да бием пак ще се напием". Интересно каква отговорност носи УПФ ако инвестира на загуба? Аз затова и предложих собтвения капитал на УПФ-тата да е колкото обществени пари искат да управляват. Така поне като загубят на хората парите и тях ще ги заболи.

Е, кое по-добре - парите да отиват за родителите ти или за голф турнири?
                  Леле, леле, колко мъка има по-света. Ти няма ли да залезеш вече, не се напъвай повече, не се получава
                  Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Ами и аз задавам същия въпрос: отде знаете, че е по-добре хората да си подарят парите на Ной? Или просто така ви се ще?
                    Когато хората си дават парите на НОИ с тези пари НОИ плаща пенсиите на родителите им. Това не го ли разбра.

Като си даваш парите на УПФ, той става спонсор на голф турнир, упражнява се в игра на борсата с ясното съзнание, че и да загуби от КФН ще разпишат отчета. Малко в стил "и да паднем и да бием пак ще се напием". Интересно каква отговорност носи УПФ ако инвестира на загуба? Аз затова и предложих собтвения капитал на УПФ-тата да е колкото обществени пари искат да управляват. Така поне като загубят на хората парите и тях ще ги заболи.

Е, кое по-добре - парите да отиват за родителите ти или за голф турнири?

Коментар

• Това ме сеща за скандалът с ного естрадни изпълнители и артисти: получавали сосни хонорари и наливали в държавата огромни пари от тях - дето отказаха да им признаят стажът и ги оставиха с мизерни пенсии за старост - Ной ги измами като най-долен хъхряк наивна бабичка !!! Ако тия същите пари ги бяха туряли в ДПФ-енце - щеше ли някой да ги очеше? - НЯМАШЕ.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Аз теб питах ли те колко плащаш? Питах те. Ти смотолеви ли някакво отговорче без цифрички? Смотолеви. Значи си измамник, затова не ти стиска НОИ - щото си знаеш че няма да изработиш годинките
                        Ако приемем, че е както казваш, ЗАЩО да им давам пари, след като знам, че няма да получа нищо насреща? - Все едно аз да ти кажа: "Кретенов, дай ми пари - да ходя на плис-плис !!!" - и когато ти логично откажеш, да ти кажа, че си мошшшшшшшшеник.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                          Импе,

Ти откъде знаеш? Или просто така ти се иска?

"Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной"

Импе,

Да сънуваш кошмари докато си буден?

Моите доводи ги знаете (демографията е доста точна наука) - хъхризация, емиграция, намаляване на работната ръка, ръст на броят на пенсионерите, липса на квалифицирани кадри, ръст на частичното и дори пълно неграмотство. Ной просто няма да има отде да взема достатъчно пари за адекватни пенсии, нито бюджетът ще има откъде да му дава. По същата логика можем да си зададем въпросът: защо в Негрия старите негъри не вземат по 1 Б евраци пенсия, ако там въобще има пенсионна система? Нали за да вземе дядо Хараламби 500 кинта пенсия, някой трябва да ги изработи тия пари тепърва?

Докато с ПФ е лесно - за да ми платят пенсийката някой месец, ще продадат там 2-3 акции на Coca cola и готово - защото ПФ си ги има тия пари в наличност под формата на активи и няма нужда тепърва да ги търси !!!

Коментар

Кретенов - кога и къде написах, че не се осигурявам?

Според Сократов пък явно щом МВР не изнася никъде статистика за извършваните престъпления по етноси (щото е "политически некоректно"), значи ромовете не вършат престъпления - вършат ги марсианците.

Някои влизат тука, за да пишат единствено глупости.
                            Аз теб питах ли те колко плащаш? Питах те. Ти смотолеви ли някакво отговорче без цифрички? Смотолеви. Значи си измамник, затова не ти стиска НОИ - щото си знаеш че няма да изработиш годинките

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                              Може да се приеме, да се превеждат парите по сметка в банка и кой както иска да си ги управлява, инвестира и дори харчи като премине над определена сума!
                              Няма проблем - след съответното облагане

Коментар

но единственото безмислено осигуряване е това в Ной - за хората, дето сега са пред пенсия: на кантар - за 55-годишните (най-ного докъм 50-годишни) горе-долу може би има смисъл - и то САМО ако нямат пропуски в осигуряването и няма да имат и занапред, ама за тия под 50 - парите налени в Ной са хвърлени на вятъра... защото докато одъртеят, Ной или няма да го има, или ще е фигурант. .
                                Импе,

Ти откъде знаеш? Или просто така ти се иска?

"Колкото и лоши да са резултатите на ПФ, оттам ще получават повече, отколкото от Ной"

Импе,

Да сънуваш кошмари докато си буден?

Коментар

Working...
                                X