IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
    Да ти кажа от 2002 до 2016 като сметна колко пари са влезли в Алианц и колко имам към момента идва точно като на тез пари да им е начислявана лихва от 1.36%.

Като изключим последните 1-2 години ами лихвите по депозитчетата бяха по-високи.

А на GiRo мога да му кажа, че ако на тез пари им бе платен ДОД, дето все говори как го пестим, и бяха сложени в банка, резултата щеше да е същия при лихва от 3.8%.

Е да де, ама по статискика на БНБ лихвите по депозитите на банките от 2002 до 2016 са над 3.8%.

За сравнение само, ако на парите им бях платил ДОД и ги бях сложил в банка при лихвен процент обявен от БНБ за депозитите, щях да имам 2500 отгоре вместо 1000 по партидата.

Айде сега ми кажи какви са тез инвестиции, за които даже и 5% плащаме такса, дето банките по депозити дават повече???
    забравил си годишната такса то 1%, тя е най-значителната. прибави я в изчисленията си и може нещата да се променят в полза на банковия депозит
    става така, че при високи лихви в банките - ПФ изкарват по-малко то тях
    при ниски лихви - както е сега - ПФ въобще нищо не изкарват за осигурените
    и какво правим?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Стойностите на УПФ Алианц за 04.01.2014 и 04.01.2016 са съответно 1.339 и 1.411. Ръст 5.38%... и то като се има предвид, че 15-а година бе куца. Вий взехте повече лихва от депозитченцето ли?
      Да ти кажа от 2002 до 2016 като сметна колко пари са влезли в Алианц и колко имам към момента идва точно като на тез пари да им е начислявана лихва от 1.36%.

Като изключим последните 1-2 години ами лихвите по депозитчетата бяха по-високи.

А на GiRo мога да му кажа, че ако на тез пари им бе платен ДОД, дето все говори как го пестим, и бяха сложени в банка, резултата щеше да е същия при лихва от 3.8%.

Е да де, ама по статискика на БНБ лихвите по депозитите на банките от 2002 до 2016 са над 3.8%.

За сравнение само, ако на парите им бях платил ДОД и ги бях сложил в банка при лихвен процент обявен от БНБ за депозитите, щях да имам 2500 отгоре вместо 1000 по партидата.

Айде сега ми кажи какви са тез инвестиции, за които даже и 5% плащаме такса, дето банките по депозити дават повече???

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
        10-КИ години, съгласен
        А за пенсионен продукт реалната доходност е особено (по-) важна
        И е добре за балансирани фондове да обявяват съответен бенчмарк, за консервативни друг - ама не го правят
        Затова всеки си сравнява с квото му уйдисва

Аз примерно съм възмутен, че днешната доходност е паднала под днешната температура
        Има едно нещо което се гледа - цена на дял. Толкова ли е сложно? По него можеш да си сметнеш доходност за какъвто период искаш. Сега ще кажеш таксите. Фондове с активно управление имат такси - за справка взаимните фондове. Ще кажеш инфлацията - тя важи за всички. Аз пък ще кажа данъчни облекчения. На 100 лева таксата ти е да кажем 4лв, облекчението 10лв. Кой взаимен фонд ти го дава това?
        Относно сравнението: Фондове консерватини, балансирани на пазара бол. Отваряш, гледаш графики, сравняваш. Ако щеш портфейла гледаш. Реалната доходност е важна, ама важи за всички, не в частност за ПФ. Доходност от 4% годишно казах за такъв фонд е добра. Ти какво очакваш 10%? Толкова на високорисков или ако искаш повече действаш сам. Винаги има вероятност да се препънеш обаче.
        Last edited by GiRo; 09.06.2016, 08:49.
        Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Кой?

"Колко е въпросната доходност на фондовете в момента?

Между 3% и 4% е доходността за последните две години т.е. тя е два-три пъти по-голяма от тази по депозитите в банките."
          http://www.mediapool.bg/vtora-pensiy...ews249176.html

ДОХОДНОСТ НА УНИВЕРСАЛНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ 2014-16 - КФН
          УПФ - средно - 2.23 %
          в т.ч. AлианЦ - 0.64 %

Не знаех до сега, че числата 0.64 и 2.23 се намират между 3 и 4, ама човек се учи докато е жив.
          хахахахахахахаха
          Импе да вземеш да се скриеш за 2-3 дни докато позабравим тази тема

Коментар

Докато с ПФ е лесно - за да ми платят пенсийката някой месец, ще продадат там 2-3 акции на Coca cola и готово - защото ПФ си ги има тия пари в наличност под формата на активи и няма нужда тепърва да ги търси !!!
            Стига , аман , заткнис, инаф- все значи стига простотии "ще продадат там 2-3 акции на Coca cola" Извинявай, но досега си мислех че си голям зрял човек който не вярва в чудеса. Но така като те чета все повече ми се струва обратното. 1000 пъти обясни че не можете да влияете на кризите, хайде 2008-09-10 имаше кризи, но защо сега като няма кризи и имате акции на кока кола 2 от трите ви фонда са на загуба , а този който е на печалба е около 1,5% при условие че най скапания фонд на бг е минимум 3% нагоре.
            И сега тези приказки - ще продадат там 2-3 акции на Coca cola, на кого да вярвам на твоите приказки или на цифрите

Коментар

Кой?

Между 3% и 4% е доходността за последните две години т.е. тя е два-три пъти по-голяма от тази по депозитите в банките."

УПФ - средно - 2.23 %
              в т.ч. AлианЦ - 0.64 %

Не знаех до сега, че числата 0.64 и 2.23 се намират между 3 и 4, ама човек се учи докато е жив.
              Стойностите на УПФ Алианц за 04.01.2014 и 04.01.2016 са съответно 1.339 и 1.411. Ръст 5.38%... и то като се има предвид, че 15-а година бе куца. Вий взехте повече лихва от депозитченцето ли?

Кафеджиите: при Любо Пенев. Аз гледам цената на дялът. може би гледат инфлация някаква? Имаше ли такава последните 2-3 години? - Не ми се търси... впрочем и да има, ваш`то депозитченце е някакво специално ли, та инфлация го не лови?
              Last edited by Императорът; 09.06.2016, 01:18.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                Нямам предвид доходност, а изобщо. Сравняват се ябълки с круши тука и то масово. Както и да е. Тъкмо си гледах моята средна годишна доходност на фонда откакто се е пръкнал. Резултатът е 4%. Ако отчетем инфлацията 1%. Мисля, че 4% за по-скоро консервативен, в най-добрият случай балансиран фонд е добре. Тези сравнения са некоректни. За този тип фондове доходност се гледа за десетки години и съответно няколко пазарни цикъла, иначе нищо не гледаме. Ако видиш за 2008 сигурно ще се уплашиш. 2009 е наобратно. От 2015 европейските индекси са в мечи пазар, няма какво да се лъжем. И така. Тези сравнения за избрани години са само, когато подготвяме промяна в закона, за да има какво да плещим в медийното пространство ...
                10-КИ години, съгласен
                А за пенсионен продукт реалната доходност е особено (по-) важна
                И е добре за балансирани фондове да обявяват съответен бенчмарк, за консервативни друг - ама не го правят
                Затова всеки си сравнява с квото му уйдисва

Аз примерно съм възмутен, че днешната доходност е паднала под днешната температура

Коментар

Кой?

УПФ - средно - 2.23 %
                  в т.ч. AлианЦ - 0.64 %

Нямам предвид доходност, а изобщо. Сравняват се ябълки с круши тука и то масово. Както и да е. Тъкмо си гледах моята средна годишна доходност на фонда откакто се е пръкнал. Резултатът е 4%. Ако отчетем инфлацията 1%. Мисля, че 4% за по-скоро консервативен, в най-добрият случай балансиран фонд е добре. Тези сравнения са некоректни. За този тип фондове доходност се гледа за десетки години и съответно няколко пазарни цикъла, иначе нищо не гледаме. Ако видиш за 2008 сигурно ще се уплашиш. 2009 е наобратно. От 2015 европейските индекси са в мечи пазар, няма какво да се лъжем. И така. Тези сравнения за избрани години са само, когато подготвяме промяна в закона, за да има какво да плещим в медийното пространство ...

Коментар

Тука масово сравняват бамки с фондове. Oпорна точка ли е? Друго ли е? Акъла не ми го побира това сравнение
                    Кой?

УПФ - средно - 2.23 %
                    в т.ч. AлианЦ - 0.64 %

Коментар

Тука масово сравняват бамки с фондове. Oпорна точка ли е? Друго ли е? Акъла не ми го побира това сравнение
                      Ами на пръво място - позорна невежественост е.

Коментар

Сганов - шегуваш се, нали? Имам предвид - като туряш знак за равенство между ПФ и бамка?

Да - така беше - туряха у КТБ-то - и после разбраха защо бамката се казва: "БАМка". Хеле Кецов и бай Веждичков опищяха светът... а ако бяха дали 2-3 Б на някой финансов консултант, той можеше да ги подучи поне да диверсифицират парите си.
                        Last edited by GiRo; 08.06.2016, 21:20.

Коментар

Знам защото съм смятал За човек, който се осигурява от 2002 до 2041

В ПФ имаш записи Като тръгнат да продават - ако е останало нещо след таксите и инфлацията - ще видиш тогава И дето ги разправяте за прах в очите на балъците - "доходността в ПФ - по- висока от тази в банкови депозити?!!! Първо - това е подвеждащо и заблуждаващо сравнение - директно в разрез със закона - чл 127 ли, кой ли беше и второ, моля провери доходността на фондовете на Алианц и ДСК Родина за 2015 и докладвай тук Аз вземам 1.5% по банков депозит

С две думи в ПФ имаш крава (партида) но я дои друг

Нали видя какво ще стане - пенсийка от УПФ? Може, ама партидата - в кюпа
                          Аха, смятал сте го - това е добре.

Първа година бях акционер с двайсетина акции в Шератон. Акцията струваше 16 лв, дивидентът бе 11 лв. Смятах, че ако реинвестирам дивидентите - и може би добавяйки първите години по малко джобни пари, ще стана милионерин... някъде около сега.

Сметките са хубаво нещо - или най-малкото човек е щастлив и доволен, докато си ги прави.

За депозитите и ПФ - като доходност - защо гледаме само 15-а? А да погледнем на двегодишна база?

Хубаво е, че си туряте парите на такъв хубав депозит - цели 1.5% - вий сте истински инвеститор ... а аз се назлъндисвам на 4% дивидент...
                          Last edited by Императорът; 08.06.2016, 20:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Туряха ги бе Мите.
                            Е не баш в депефенца, а в депеСЕнца-катебенца, ама то почти същото.
                            Няма да забравя физиономията на кеца или някои други "турящи" в личните си партиди...така де..сметки
                            Сганов - шегуваш се, нали? Имам предвид - като туряш знак за равенство между ПФ и бамка?

Да - така беше - туряха у КТБ-то - и после разбраха защо бамката се казва: "БАМка". Хеле Кецов и бай Веждичков опищяха светът... а ако бяха дали 2-3 Б на някой финансов консултант, той можеше да ги подучи поне да диверсифицират парите си.

Коментар

Когато хората си дават парите на НОИ с тези пари НОИ плаща пенсиите на родителите им. Това не го ли разбра.

Като си даваш парите на УПФ, той става спонсор на голф турнир, упражнява се в игра на борсата с ясното съзнание, че и да загуби от КФН ще разпишат отчета. Малко в стил "и да паднем и да бием пак ще се напием". Интересно каква отговорност носи УПФ ако инвестира на загуба? Аз затова и предложих собтвения капитал на УПФ-тата да е колкото обществени пари искат да управляват. Така поне като загубят на хората парите и тях ще ги заболи.

Е, кое по-добре - парите да отиват за родителите ти или за голф турнири?
                              Родителите ни са работили и внасяли цял живот, за да получават пенсии днес. Да ни принуждават сега да снасяме вноски - това е все едно аз да дължа на Л. Христов една бимберица и да намирам това като основателна причина да я искам от тебе и да те рекетирам за целта. Откъде-накъде Ной ще ми прехвърля НЕГОВИТЕ задължения?

Като си давам парите на ПФ - аз зная какво получавам насреща - като условия, за което имам договор. С парите, които ми вземат като такси - да си купуват лютеничка или да си правят голф турнири - тяхна си работа. А ако не инвестират мъдро и почтено - ще гласувам ПРОТИВ - просто като отида в друг ПФ.

Коментар

+1

Пък ако си решил да пръснеш едни пари винаги може да идеш до Вегас - много по-приятно ще ги профукаш.
                                Не споделям принципа много пари дадох за жени алкохол и хазарт останалите профуках

Коментар

Working...
                                X