IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Сметките, разбира се, са верни, но съществува едно слабо място в тях, а това именно е, че съществува голяма вероятност от вдигане на пенсионната възраст до 67 или 68 години след 2040-та. Тогава пенсиите от УПФ биха се вдигнали, вследствие на по-късия период, през който ще се получават те. Съответно, при този вариант картината се променя и е възможно пенсиите от УПФ да компенсират намалените пенсии от НОИ.
    Огромен късмет ще е , ако вдигнат само до 68...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
      Става дума за факти - не за мнение.

Да, ако си мой студент, няма да ти позволя мнение по въпроса колко прави 2 + 2, ако мнението ти е различно от 4. За твое добре ще е, вярвам аз.
      Сметките, разбира се, са верни, но съществува едно слабо място в тях, а това именно е, че съществува голяма вероятност от вдигане на пенсионната възраст до 67 или 68 години след 2040-та. Тогава пенсиите от УПФ биха се вдигнали, вследствие на по-късия период, през който ще се получават те. Съответно, при този вариант картината се променя и е възможно пенсиите от УПФ да компенсират намалените пенсии от НОИ.

Коментар

Да, ако си мой студент, няма да ти позволя мнение по въпроса колко прави 2 + 2, ако мнението ти е различно от 4. За твое добре ще е, вярвам аз.
        Ако аз ви бях студент, един от двама ни щеше редовно да бяга от лекции... само не съм сигурен точно кой.

Коментар

• Първоначално изпратено от bronc Разгледай мнение
          Жалко за студентите ти, ако им налагаш мнението си по този начин.

Коментар

• Жалко за студентите ти, ако им налагаш мнението си по този начин.

Коментар

Аха, дойдохме си на думата - частно - добро - държавно - лошо. Приспивни песни за пеленачета. Те и Енрон, Мадофф, КТБ и Мултигруп също бяха частни, не ли? А държавите биват и Швейцария и Естония. Държавата е каквато си я направите.

"Веднъж НОИ, веднъж данъците ми, че и сам." - то не е ли като в здравеопазването?
              Това, което е ясно за тези, които искат да виждат е че пенсионната с-ма - както е регламентирана в КСО - те обрича на бедност на старост. От НОИ - малко, а с УПФ - още по-малко.

"Напълно ти е ясно, че доходността от НОИ ти е 0%. " - Такова нещо въобще не ми е ясно, защото не е и вярно. Доходността на осигуровките ти в НОИ е 2 % - реални. Доходността ти в УПФ - 0.5% - което не се обяснява с "пазарите" и с "инфлацията през първите години", а с други две неща:
              а) безбожни такси за да ти купуват ДЦК, банкови депозити и ETF-и (щото как мислиш инвестират в чужбина) и
              б) некадърно "активно управление"

Доходността ти е 4 %? Да бе, които се разпределят така (даже не е 4, а 4.4 %)
              - 2.2 % - за такси
              - 1.7% - за инфлация
              - 0.5 % - за теб (за пенсия)

Сам - имаш по-добри възможности и по трите измерения: по-висока доходност (очаквана), по-нисък риск и в пъти по-ниски такси.

Както и да е, Казах
              1. Пенсиите от НОИ - ниски
              2. Осигуряваш се в УПФ? - още по-ниска пенсия при всички положения - гарантирано от КСО

Кой разбрал, разбрал.
              Кой не - ще си носи последствията (ще си плати)

Бъди здрав!
              1. Още ли правим сравнения между компании в отделни бизнеси (ДОРИ БАМКИ) и пенсионни фондове? Това ли говорите пред студентите си?
              2. Няма как човек да очаква ного от УПФ, при положение, че огромната част от вноските му изчезват в Ной.
              3. Как точно една финансова структура (в най-общ смисъл) може да носи каквато и да е доходност, щом в нея има около 0.00 лв? 0.00 лв + 2% (или дори +200%) пак е 0.00. Останалото са политически обещания и клакьорски лозунги... а обещания лесно се дават, когато друг ще трябва да ги изпълнява... а другият ще каже в бъдеще: "Това ви го е обещавал покойният министър Сулю, аз нямам нищо общо с".
              4. Още ли стоите зад съветът си ПФ да инвестират приоритетно в акции... съвет даден публично СЕДМА година?
              5. Така е: сам човекът може да инвестира може би по-успешно. Само дето финансово грамотните са 1-2% от населението. На БФБ сме няма и 4 000 активно търгуващи, включително юридическите лица. Останалите хора какво правят?

Коментар

Аха, дойдохме си на думата - частно - добро - държавно - лошо. Приспивни песни за пеленачета. Те и Енрон, Мадофф, КТБ и Мултигруп също бяха частни, не ли? А държавите биват и Швейцария и Естония. Държавата е каквато си я направите.

"Веднъж НОИ, веднъж данъците ми, че и сам." - то не е ли като в здравеопазването?
                Това, което е ясно за тези, които искат да виждат е че пенсионната с-ма - както е регламентирана в КСО - те обрича на бедност на старост. От НОИ - малко, а с УПФ - още по-малко.

"Напълно ти е ясно, че доходността от НОИ ти е 0%. " - Такова нещо въобще не ми е ясно, защото не е и вярно. Доходността на осигуровките ти в НОИ е 2 % - реални. Доходността ти в УПФ - 0.5% - което не се обяснява с "пазарите" и с "инфлацията през първите години", а с други две неща:
                а) безбожни такси за да ти купуват ДЦК, банкови депозити и ETF-и (щото как мислиш инвестират в чужбина) и

- 2.2 % - за такси
                - 1.7% - за инфлация

Сам - имаш по-добри възможности и по трите измерения: по-висока доходност (очаквана), по-нисък риск и в пъти по-ниски такси.

Както и да е, Казах
                2. Осигуряваш се в УПФ? - още по-ниска пенсия при всички положения - гарантирано от КСО

Кой разбрал, разбрал.

Бъди здрав!
                трябва да намеря време и да изчезна от ПФ

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                  Умните хора на общия кюп му викат комунизъм, на частната собственост (под всякаква форма) капитализъм. ...
                  Или казваш законите ни са такива, така и така кълцат на парче ПФ, давай в общия кюп за пенсия. Пък ако искаш нещо допълнително, спестявай си сам. Е, колко пъти да спестявам за тази пенсия. Веднъж НОИ, веднъж данъците ми, че и сам. Абсурдно е. Абсурдно е и да сравняваш доходност на ПФ за 10-12 години и то първите такива, когато трупаха ресурс и ти прекрасно го знаеш, но продължаваш да го правиш. ...
                  Напълно ти е ясно, че доходността от НОИ ти е 0%.
                  Прекрасно знаеш, че повечето активи на ПФ са навън и защитени от "местен" риск, а НОИ не е.
                  Беше ми интересно, вече не ми е. Губя си времето тук, а като чета някои мнения направо се отчайвам. Приключих, оставям ви да се радвате на божествения НОИ

- 2.2 % - за такси
                  - 1.7% - за инфлация

Както и да е, Казах

Кой разбрал, разбрал.

Бъди здрав!

Коментар

• Императорът

Те данъците и рекета по какво се различават ? Вземат ти едни пари и срещу тях - нищо.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• GiRo

Капитализъм е когато твоите пари ти решаваш дали да ги дадеш на някой и той прави челни стойки за да му се довериш и да му дадеш. Щом като те задължават да му ги дадеш - това не е капитализъм и повече прилича на рекет.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Абе, какво стана??? Тук по едно време се навъртаха разни частни пенсионни фондоваци...
                        Защо замлъкнаха?
                        Иначе, знаете моето мнение
                        Лични пенсионни сметки, които да си управляваме сами

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Осигуровките по закон не са данък. Принудителното им събиране (при това само от НЯКОИ лица) е изнудвачество и рекет.
                          Да бе повярвах ти.Данък са и още как

Коментар

Не си прав. Данъка си е данък. Там е от всички и за всички. Осигуровките трябва да са индивидуални, може да са задължителни, но лични. Това е. Това, че в момента са като данък и с фалшив избор посока НОИ, това е дискриминация. Изборът в едната посока е дискриминация.
                            След като нямам право на избор осигуровките са си данък и няма какво да спорим.Никой не ме е питал искам ли в частни фондове.Когато ме питат и се съглася тогава е друго.Не им ща нито нои нито частните фондове и грижите им не ща и пенсията им не ща.Не може да ме задължават със закон да се осигурявам

Коментар

Умните хора на общия кюп му викат комунизъм, на частната собственост (под всякаква форма) капитализъм. Това с общия кюп вече сме го играли, не мислиш ли? Кое те кара да мислиш, че този път ще е по-добре? Не трябва ли да си развиваме икономиката в полза на частната собственост и все по-малка намеса на държавата, където не и е работата? Не се ли преподава това в университетите или караме още по икономика на цоцализЪма?
                              Или казваш законите ни са такива, така и така кълцат на парче ПФ, давай в общия кюп за пенсия. Пък ако искаш нещо допълнително, спестявай си сам. Е, колко пъти да спестявам за тази пенсия. Веднъж НОИ, веднъж данъците ми, че и сам. Абсурдно е. Абсурдно е и да сравняваш доходност на ПФ за 10-12 години и то първите такива, когато трупаха ресурс и ти прекрасно го знаеш, но продължаваш да го правиш. Прекрасно знаеш, че инфлацията беше по-голяма в периода на присъединяване към ЕС, че тя важи за всички не само за ПФ, но продължаваш да я изтъкваш предимно относно ПФ. Прекрасно знаеш, че доходност на дял от 4-5% годишно е добра за такъв тип фондове. Напълно ти е ясно, че доходността от НОИ ти е 0%. Прекрасно знаеш, че повечето активи на ПФ са навън и защитени от "местен" риск, а НОИ не е. Тук и хиперинфлация да стане (недай си боже да падне борда, че като ти чета блога и това искаш), активите в евро, са си такива в евро. А при НОИ имаш 4$ пенсия, пожелавам ти да не те хване. Много неща са ти ясни, ама си сложен тук да "промотираш" НОИ и това е. Беше ми интересно, вече не ми е. Губя си времето тук, а като чета някои мнения направо се отчайвам. Приключих, оставям ви да се радвате на божествения НОИ
                              Айде да не раздаваш квалификации кой умен кой глупав и кой комунист.Аз не искам да плащам такси на крадци и мошеници.И не забравяй че и това с частната собственост сме го играли вече....

Коментар

Задачата има решение (при правдоподобни допускания - с каквито смятат актюерите) и
                                то е И ПРЕДИ И СЕГА ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

"Ниски пенсии от НОИ, много ниски. " - а на набуталите се в УПФ - още по-ниски. -- Балъците като теб ще финансират НОИ
                                Вие преподавате на студенти ли? И вместо да им давате знания, учите ги на безмислени мантри ли? Какви обучавате и възпитавате - бъдещи шамани ли?

Коментар

Working...
                                X