IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    Импе,
    Няма макс пенсии от НОИ през 2021 Тавана пада на 1.1.2019

34-36? Дано само ти да се заблуждаваш искрено

За теб по-проста задачка Ако човек се е осигурявал на макс без прекъсване от 2002 до 2015 ? Има на 31.12?

Айде подскажете му Това ви го пише в отчетите

И от там до 34-36 за пет години? Може, ако инвестираш в наркотрафик
    Това не го ли слушаме вече ногократно? Нали знаеш - не е благоразумно човекът да рече: "Хоп!", преди да скочи или дори да каже: "Баф ма`а му !!!" преди да се изтърси на пързалката и да си натърти куйрукът.

Не знам колко има някой в партидата си, без да съм я видял, камо ли че не знам за кого говориш, нито чий клиент е. Аз да не съм някакъв циркаджия, от тия дето четат мисли?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Задачата има решение (при правдоподобни допускания - с каквито смятат актюерите) и
      то е И ПРЕДИ И СЕГА ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

"Ниски пенсии от НОИ, много ниски. " - а на набуталите се в УПФ - още по-ниски. -- Балъците като теб ще финансират НОИ
      Умните хора на общия кюп му викат комунизъм, на частната собственост (под всякаква форма) капитализъм. Това с общия кюп вече сме го играли, не мислиш ли? Кое те кара да мислиш, че този път ще е по-добре? Не трябва ли да си развиваме икономиката в полза на частната собственост и все по-малка намеса на държавата, където не и е работата? Не се ли преподава това в университетите или караме още по икономика на цоцализЪма?
      Или казваш законите ни са такива, така и така кълцат на парче ПФ, давай в общия кюп за пенсия. Пък ако искаш нещо допълнително, спестявай си сам. Е, колко пъти да спестявам за тази пенсия. Веднъж НОИ, веднъж данъците ми, че и сам. Абсурдно е. Абсурдно е и да сравняваш доходност на ПФ за 10-12 години и то първите такива, когато трупаха ресурс и ти прекрасно го знаеш, но продължаваш да го правиш. Прекрасно знаеш, че инфлацията беше по-голяма в периода на присъединяване към ЕС, че тя важи за всички не само за ПФ, но продължаваш да я изтъкваш предимно относно ПФ. Прекрасно знаеш, че доходност на дял от 4-5% годишно е добра за такъв тип фондове. Напълно ти е ясно, че доходността от НОИ ти е 0%. Прекрасно знаеш, че повечето активи на ПФ са навън и защитени от "местен" риск, а НОИ не е. Тук и хиперинфлация да стане (недай си боже да падне борда, че като ти чета блога и това искаш), активите в евро, са си такива в евро. А при НОИ имаш 4$ пенсия, пожелавам ти да не те хване. Много неща са ти ясни, ама си сложен тук да "промотираш" НОИ и това е. Беше ми интересно, вече не ми е. Губя си времето тук, а като чета някои мнения направо се отчайвам. Приключих, оставям ви да се радвате на божествения НОИ
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
        Задачата няма решение. Резултатът е ясен. Дефицит и по-големи данъци, за да покриват по-голямата дупка в НОИ. Второ решение: Ниски пенсии от НОИ, много ниски. Избери си едно от двете, ама не ми излизай с опцията, че от ПФ ще са по-ниски, защото точно това твоите студенти не могат да сметнат
        Задачата има решение (при правдоподобни допускания - с каквито смятат актюерите) и
        то е И ПРЕДИ И СЕГА ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

"Ниски пенсии от НОИ, много ниски. " - а на набуталите се в УПФ - още по-ниски. -- Балъците като теб ще финансират НОИ

Коментар

Виж, такива като теб никой не ги коментира. Да се осигуряваш в УПФ за 10-20 годинки при това с 5% е илюзия. За такива има НОИ. Това е, системата е такава. Проблемът е, че за такива като мен, които имат по-дълъг хоризонт за действие изборът е отново НОИ, а не двупосочен. Вместо да минаваме към лични вноски ние все повече се обвързваме с НОИ. Това между другото ми се струва лека дискриминация, не мислиш ли?
          Дискриминация е. Някои не сте научили математиката в училище - и сега ви боли

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Щом се е осигурявала на максимумът, това не означава ли, че трябва да получи и максимална пенсия от Ной? - Е, тогава какво ще спечели, ако си подари партидата на Ной - чест и слава ли? Очаква се до 21-а година да натрупа около например 34-36 ?
            Импе,
            Няма макс пенсии от НОИ през 2021 Тавана пада на 1.1.2019

34-36? Дано само ти да се заблуждаваш искрено

За теб по-проста задачка Ако човек се е осигурявал на макс без прекъсване от 2002 до 2015 ? Има на 31.12?

Айде подскажете му Това ви го пише в отчетите

И от там до 34-36 за пет години? Може, ако инвестираш в наркотрафик

Коментар

Всеки данък е дискриминация А осигуровките не са нищо друго освен данък
              Когато ги плащаш на други като теб да ти ги цоцат - на мен ми мяза на мазохиъм, ама ти си знаеш
              Не си прав. Данъка си е данък. Там е от всички и за всички. Осигуровките трябва да са индивидуални, може да са задължителни, но лични. Това е. Това, че в момента са като данък и с фалшив избор посока НОИ, това е дискриминация. Изборът в едната посока е дискриминация.

Коментар

Еми, ако не можеш, питай тези дето могат Тази задача при мен я решават студенти
                Задачата няма решение. Резултатът е ясен. Дефицит и по-големи данъци, за да покриват по-голямата дупка в НОИ. Второ решение: Ниски пенсии от НОИ, много ниски. Избери си едно от двете, ама не ми излизай с опцията, че от ПФ ще са по-ниски, защото точно това твоите студенти не могат да сметнат

Коментар

Когато ги плащаш на други като теб да ти ги цоцат - на мен ми мяза на мазохиъм, ама ти си знаеш
                  Осигуровките по закон не са данък. Принудителното им събиране (при това само от НЯКОИ лица) е изнудвачество и рекет.

Коментар

Казвал съм и друг път: Ако си въобразявате, че НОИ "ще фалира" - ви трябват 2 пъти повече пари по лична сметка преди пенсиониране. Може да фалира държавата - не е като да не се е случвало. Как ти изглежда борса във фалирала държава - като топола?

И нямате начин да си набавите парите, които ви трябват в каквито и да е ПФ-та

Ако не можете да вденете, няма много полза да продължавам да ви правя вашите сметки. Подарявайте си парите, щом имате бол, мен не ми пука.
                    Една държава може да е фалирала - но това не означава, че ще фалират частните компании в нея - и обратното. Факт - дори в свръхзадлъжнели държави има силни и печеливши компании.
                    Не че за мен е особено важно - моят ПОД инвестира основно извън България.

Хубаво - ще ни трябват 2 пъти повече пари по сметка - ама как да стане, като Ной ни краде?

Коментар

Това иди и го кажи на една жена, родена на 2.01.1960 г.
                      От януари 2002 г. се осигурява задължително в УПФ на максимален доход. Винаги! Без 1 месец прекъсване
                      До 2.09. тази 2016 г. трябва да реши дали да си остави парите в УПФ или не

Смята, че ще продължава да се осигурява на max все до 1.9.2021, когато ще се пенсионира

Пита те: Колко трябва да е доходността ми в УПФ за 2016-2021 г. за да може пенЦийката ми от УПФ да ме компенсира за намалението на пенсията ми от НОИ? Поне да ме компенсира.

Какво ще й отговориш? (общи лафове за по-голямото и по-малкото зло не вървят - жената има конкретен въпрос и става дума за парите й).
                      Щом се е осигурявала на максимумът, това не означава ли, че трябва да получи и максимална пенсия от Ной? - Е, тогава какво ще спечели, ако си подари партидата на Ной - чест и слава ли? Очаква се до 21-а година да натрупа около например 34-36 Б в пенсионния си фонд. Аз бих я попитал: Искаш ли да подариш 35 Б на Ной - при положение, че няма да ги видиш никога повече - и ако се озъбиш, децата ти ще те ругаят, задето си сторила това - защото - ако ги бе запазила в УПФ, те щяха да наследят поне част от тях?

Тогава ще си зададем въпросът - ако тая жена се запознае с Мишо 25-а година (например), как Ной ще я компенсира за откраднатите от нейното УПФ пари?

Коментар

Виж, такива като теб никой не ги коментира. Да се осигуряваш в УПФ за 10-20 годинки при това с 5% е илюзия. За такива има НОИ. Това е, системата е такава. Проблемът е, че за такива като мен, които имат по-дълъг хоризонт за действие изборът е отново НОИ, а не двупосочен. Вместо да минаваме към лични вноски ние все повече се обвързваме с НОИ. Това между другото ми се струва лека дискриминация, не мислиш ли?

Коментар

Това никой не може да ти го каже сега. Не го ли разбра? Или погледна в бъдещето?
                          При 1:1 работещи/пенсионери по-добрата алтернатива е лична сметка, било и то осакатена. Натам сме тръгнали със страшна сила. Това е, уморих се вече от едно и също. Всеки има глава на раменете си и решава. Ти НОИ, аз не решавам нищо, защото нямам избор. НОИ за мен, не е избор!
                          Еми, ако не можеш, питай тези дето могат Тази задача при мен я решават студенти

Коментар

А ако се осигурявате в УПФ - още по-малки. Гарантирано от вашите дУпетати - написали са го в КСО, за който може да чете.
                            Това никой не може да ти го каже сега. Не го ли разбра? Или погледна в бъдещето?
                            При 1:1 работещи/пенсионери по-добрата алтернатива е лична сметка, било и то осакатена. Натам сме тръгнали със страшна сила. Това е, уморих се вече от едно и също. Всеки има глава на раменете си и решава. Ти НОИ, аз не решавам нищо, защото нямам избор. НОИ за мен, не е избор!
                            Last edited by GiRo; 09.06.2016, 13:59.

Коментар

Това иди и го кажи на една жена, родена на 2.01.1960 г.
                              От януари 2002 г. се осигурява задължително в УПФ на максимален доход. Винаги! Без 1 месец прекъсване
                              До 2.09. тази 2016 г. трябва да реши дали да си остави парите в УПФ или не

Смята, че ще продължава да се осигурява на max все до 1.9.2021, когато ще се пенсионира

Пита те: Колко трябва да е доходността ми в УПФ за 2016-2021 г. за да може пенЦийката ми от УПФ да ме компенсира за намалението на пенсията ми от НОИ? Поне да ме компенсира.

Какво ще й отговориш? (общи лафове за по-голямото и по-малкото зло не вървят - жената има конкретен въпрос и става дума за парите й).

Коментар

Тллл, а пенсиите - малки
                                А ако се осигурявате в УПФ - още по-малки. Гарантирано от вашите дУпетати - написали са го в КСО, за който може да чете.

Коментар

Working...
                                X