IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имуществено застраховане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• andy2000, не ми се затъва в безсмислени спорове, явно и двамата си имаме някакви позиции, в които не можем да убедим другия човек.
    Ако застрахователите ги устройва настоящата ситуация и смятат, че всичко е наред - така да бъде. Ама да не реват, че им било плитко проникването. Ако искат продуктите им да станат по-масови, ще трябва да променят нещо. Бизнес, на когото клиентите са му виновни, не го чакат добри времена...
    @melon - абсолютно съгласен. Крайно време е хората да поемат тговорност за имуществото си, а не да чакат на държавата за всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      За това кой колко плаща - има официална статистика на КФН.Давам пример с Алианц за 2013г. - събрали са 30 милиона, платили са 20 милиона щети по "Пожар и природни бедствия", Армеец от 10 милиона премия са платили 4 милиона.Според мен българина е предубеден към застраховките, защото си мисли,че като сключи полица за 30 лева на апартамента, каквото и да се случи е покрито,а не си чете общите условия, в които са описани конкретните покрития и изключения...
      Така е и е негово право да е предубеден или не.
      Номерът е после да не реве по институциите и да иска от ОБЩИТЕ пари.
      И няма свестни застраховки за 30 лева, малко по-скъпи са - колкото една гума за голфо, в масовия случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
        За пожар ставаше дума, разбира се. По тази причина говорим за небрежност от моя страна, а не за умисъл, както би било при палеж.
        Изключения ясно, че ще има. Проблемите са, че:
        Първо, не остава случай, в който застрахователят плаща (важи и за цитираните от теб условия), - явно не ги четеш или не вникваш в смисъла
        Второ, клиентът е виновен до доказване на противното - Няма нищо такова,такива твърдения изсмукани от пръстите не са сериозни,така че няма да коментирам. и
        Трето, изключенията не се разясняват при подписване на договора. Как предлагаш да се разяснят 10 стр.условия при сключването? Никой не забранява на клиента да си прочете условията преди да даде парите.Като взимаш кредит ти сам ли си четеш договора или някой на уше стои и ти разяснява? Не важи само за застраховки на имоти, а и за живот и каско. Пак същата песен от рода на "застрахования винаги е виновен по презумпция".Поне.
        ПП Не съм сигурен, но сигурно токовият удар (по вина на енергото примерно) и мълнията (ходи се оплачи на арменския поп) най-вероятно също са били изключени, за да получа този умопомрачителен отговор от девойката.Изгорели уреди от късо и мълния са изнесени в отделен риск,а при пожар предизвикан от късо се дължи обезщетение по риск "Пожар".
        ППП. Девойката не беше особено хубава. - кофтииии
        ПППП. Кое подлагане на топлина се счита за естествено? - Никъде нямаш естествено в общите условия, имаш изкуствено, демек - запалка,ютия,газова лампа и т.н.
        За това кой колко плаща - има официална статистика на КФН.Давам пример с Алианц за 2013г. - събрали са 30 милиона, платили са 20 милиона щети по "Пожар и природни бедствия", Армеец от 10 милиона премия са платили 4 милиона.Според мен българина е предубеден към застраховките, защото си мисли,че като сключи полица за 30 лева на апартамента, каквото и да се случи е покрито,а не си чете общите условия, в които са описани конкретните покрития и изключения...
        Last edited by andy2000; 16.05.2014, 01:19.

Коментар

За пожар ставаше дума, разбира се. По тази причина говорим за небрежност от моя страна, а не за умисъл, както би било при палеж.
          Първо, не остава случай, в който застрахователят плаща (важи и за цитираните от теб условия),
          Второ, клиентът е виновен до доказване на противното и
          Трето, изключенията не се разясняват при подписване на договора. Не важи само за застраховки на имоти, а и за живот и каско. Поне.
          ПП Не съм сигурен, но сигурно токовият удар (по вина на енергото примерно) и мълнията (ходи се оплачи на арменския поп) най-вероятно също са били изключени, за да получа този умопомрачителен отговор от девойката.
          ППП. Девойката не беше особено хубава.
          ПППП. Кое подлагане на топлина се счита за естествено?
          Мъж, никой застрахован не тръгва сам да пали имуществото си, т.е. ...

...т.е. - който е застраховал имуществото си срещу риска "пожар" - може да има претенции за изплащане на обезщетение към застрахователя си /щом е платил цялата премия за отговорността на застрахователя за определен период от време/...

...т.е. - НИКОЙ застраховател няма право да подхожда към редовно застрахования си - с презумцията за виновност...

...т.е. - НЕ застрахованият трябва да доказва своята невинност /ако си е платил ддължимата премия по риска "пожар"/, а - АКО ИМА СЪМНЕНИЯ у застрахователя, че застрахованият се е самоподпалил - той /застрахователят/ - трябва да докаже тия свои съмнения...

....в противен случай - застрахователят ПЛАЩА /като поп/ - обезщатението на редовният и предвидлив застрахован - клиент на определен застраховател...

Кой е гаранция за горните плащания - вече е ясно - това е органът по надзора - КФН - /София, ул. "Будапеща" 16/

Не виждам основания за излишни съмнения.

Коментар

Щом питаш конкретно за риск "Пожар" (не бъркай с "Палеж") ето ти едни Общи условия, за да видиш за какво става въпрос.Девойката дано поне да е била хубава. Нарочно не казвам коя е компанията, целта ми не е да рекламирам или продавам във форума.Изключения знаеш,че няма как да няма,иначе всяка компания би фалирала максимум за 1-2 години,в зависимост от резервите си.

http://gyazo.com/3420f1d016c81a8bf38273c69a34dc6d
            Първо, не остава случай, в който застрахователят плаща (важи и за цитираните от теб условия),
            Второ, клиентът е виновен до доказване на противното и
            Трето, изключенията не се разясняват при подписване на договора. Не важи само за застраховки на имоти, а и за живот и каско. Поне.
            ПП Не съм сигурен, но сигурно токовият удар (по вина на енергото примерно) и мълнията (ходи се оплачи на арменския поп) най-вероятно също са били изключени, за да получа този умопомрачителен отговор от девойката.
            ППП. Девойката не беше особено хубава.
            ПППП. Кое подлагане на топлина се счита за естествено?

Коментар

Какво ще рече "пълно покритие върху избраните рискове"? Че няма изключения ли? Щото аз съм чел общи условия, според които:
              - ако пожарът е тръгнал от мен, застрахователят не плаща, тъй като съм небрежен;
              - ако пожарът е тръгнал от съсед, застрахователят не плаща, да ходя да си съдя съседа;
              На въпроса "а в какъв случай плащате" девойката ме погледна умно и смутолеви "Ами при самозапалване някакво..."
              Щом питаш конкретно за риск "Пожар" (не бъркай с "Палеж") ето ти едни Общи условия, за да видиш за какво става въпрос.Девойката дано поне да е била хубава. Нарочно не казвам коя е компанията, целта ми не е да рекламирам или продавам във форума.Изключения знаеш,че няма как да няма,иначе всяка компания би фалирала максимум за 1-2 години,в зависимост от резервите си.

http://gyazo.com/3420f1d016c81a8bf38273c69a34dc6d
              Attached Files
              Last edited by andy2000; 15.05.2014, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от lyben Разгледай мнение
                3.Пълно покритие върху всички избрани от вас рискове.
                Какво ще рече "пълно покритие върху избраните рискове"? Че няма изключения ли? Щото аз съм чел общи условия, според които:
                - ако пожарът е тръгнал от мен, застрахователят не плаща, тъй като съм небрежен;
                - ако пожарът е тръгнал от съсед, застрахователят не плаща, да ходя да си съдя съседа;
                На въпроса "а в какъв случай плащате" девойката ме погледна умно и смутолеви "Ами при самозапалване някакво..."

Коментар

Нямаш никаква идея от материята,а си поредния хейтър,който плюе и мрази всички и всичко.Докторите са убийци,полицаите - корумпирани боклуци,а учителите - пияници. ))))
                  В голяма грешка си. Толкова от мен. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                    "Финансовите пирамиди представляват модели за правене(печелене) на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.Финансовите пирамиди обещават на жертвите много по-големи приходи от колкото тяхната инвестиция. Има и други търговски модели, които използват техниките на кръстосана продажба като мрежов маркетинг или "party planning". Те са законни и устойчиви, но при много от тях се извършва значителна сива дейност. Всяка продажба носи определени доходи, които частично отиват за възнаграждение на непосредствения продавач, а остатъкът се разпределя пропорционално за ръководителите му до върха на организацията. Финансовите пирамиди обещават на жертвите много по-големи приходи от колкото тяхната инвестиция.Те нямат реална обосновка на това как точно ще се получи това възнаграждение."
                    Намерете разликите.
                    Нямаш никаква идея от материята,а си поредния хейтър,който плюе и мрази всички и всичко.Докторите са убийци,полицаите - корумпирани боклуци,а учителите - пияници, застрахователите и банкерите - крадци.
                    Last edited by andy2000; 15.05.2014, 17:56.

Коментар

• Какви пирамиди се привиждат?! Като на някой му се привиждат пирамиди - да не прави застраховки и толкова! Празни философии...
                      Сега гледам по ТВ за Чепинци - пострадали са от урагана, гледат тъжно и това е разбираемо и се питам колко от тези имоти имат застраховки?!
                      Сигурно и там тези без застраховки са викали, че е пирамида, а една застраховка е горе- долу колкото една гума за колата... И сега ще чакат от общината, държавата, демек от всички....
                      Last edited by melon; 15.05.2014, 17:56.

Коментар

• "Финансовите пирамиди представляват модели за правене(печелене) на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.Финансовите пирамиди обещават на жертвите много по-големи приходи от колкото тяхната инвестиция. Има и други търговски модели, които използват техниките на кръстосана продажба като мрежов маркетинг или "party planning". Те са законни и устойчиви, но при много от тях се извършва значителна сива дейност. Всяка продажба носи определени доходи, които частично отиват за възнаграждение на непосредствения продавач, а остатъкът се разпределя пропорционално за ръководителите му до върха на организацията. Финансовите пирамиди обещават на жертвите много по-големи приходи от колкото тяхната инвестиция.Те нямат реална обосновка на това как точно ще се получи това възнаграждение."

Намерете разликите.
                        Last edited by siko13; 15.05.2014, 17:48.

Коментар

Много добре знам какво е пирамида, но също така много добре знам, как се набират застрахователи, как се мотивират и от къде идват парите за това.
                          Имаш ли нещо против да доразвиеш това, което казваш и да вкараш малко конкретика?
                          Как се набират застрахователи? Може би имаш предвид застрахователни посредници(агенти)? Мотивират се с начисляване на комисион по сключените от тях договори,а парите идват от платената по полицата премия.Нещо нередно ли виждаш в това - те ни водят клиенти, ние им плащаме възнаграждение?Не се заяждам, просто ми е интересно защо постваш такива коментари.

Коментар

Колега, аз се занимавам със застраховане и съвсем спокойно и с чиста душа мога да ти заявя, че си в огромна грешка.Защо не влезеш на сайта на КФН и не видиш статистиката за 2013г. - колко е събраната премия и колко са изплатените обезщетения?
                            Да, има некоректни застрахователни компании, но как може да слагаш всички под общ знаменател?Имаш ли представа какво означава финансова пирамида, макар и уточнено от теб "в законови рамки"?
                            Много добре знам какво е пирамида, но също така много добре знам, как се набират застрахователи, как се мотивират и от къде идват парите за това.

Коментар

Да кажа и моето мнение за застрахователите. За мен те са пирамиди в законови рамки. И един съвет, помоли когото трябва да я спре тая тема иначе само негативи ще ти носи.
                              Колега, аз се занимавам със застраховане и съвсем спокойно и с чиста душа мога да ти заявя, че си в огромна грешка.Защо не влезеш на сайта на КФН и не видиш статистиката за 2013г. - колко е събраната премия и колко са изплатените обезщетения?
                              Да, има некоректни застрахователни компании, но как може да слагаш всички под общ знаменател?Имаш ли представа какво означава финансова пирамида, макар и уточнено от теб "в законови рамки"?
                              Last edited by andy2000; 15.05.2014, 15:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от lyben Разгледай мнение
                                Ако изберете правилният човек а обикновено това са малките застрахователни брокери които си обслужват ликвидацията няма да има проблеми.
                                Да кажа и моето мнение за застрахователите. За мен те са пирамиди в законови рамки. И един съвет, помоли когото трябва да я спре тая тема иначе само негативи ще ти носи.

Коментар

Working...
                                X