IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имуществено застраховане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
    Когато съм работил с въпросната компания - ти си бръмчала под масата: бу-бу-бу...

Усещам желанието ти - да се обясняваш в Съдебни зали, а и не знаеш откъде правиш гаф, след гаф...

Карай както си знаеш.
    Това вече е детинско.
    А това,че работиш от толкова време в сферата на застраховането (в което имам основателни съмнения,с оглед на "компетенциите" ти) означава,че е редно поне малко да си запозната с термините в сектора.Прекратявам спора,т.к. явно нищо конструктивно нямаш намерение да кажеш. Ако имаш нещо смислено наум - казвай.

Коментар

• Когато съм работил с въпросната компания - ти си бръмчала под масата: бу-бу-бу...

Усещам желанието ти - да се обясняваш в Съдебни зали, а и не знаеш откъде правиш гаф, след гаф...

Карай както си знаеш.

Коментар

Показателен факт за абсолютната ти некомпетентност в областта на застраховането е това, че пускаш новини от животозастраховането в тема за Общото застраховане.

Надявах се да си отчел това от снощният ми пост, но днес ти потвърждаваш това, че нямаш понятие от основата в застраховането.

АКО бях на мястото на Румен Янчев, бих ти потърсил съдебна отговорност за това, че правиш антиреклама на една компания. Той /вероятно/ не би потърсил такава, защото съзнава, че доста животозастрахователи поставят знак за равенство между два различни полюса, които не ги обединява дори една дума "застраховане".

Край на консултацията. Надявам се и на това, Румен Янчев да няма такива служители като теб, които учат само и единствено от нета и водят безплодни дискусии с хора, които им обръщат внимание, без да направят и най-малък опит да влязат в подробностите на Общото застраховане.

Апропо, обърни се към знаещи, които да ти обяснят подробно, що е то регресна отговорност, както и всички подробности при ежедневното изготвяне на тоя специфичен вид информация в кореспонденцията между ЗК.

Забравих: щом не практикуваш и не четеш ... , Оди да пасеш!
        Ахахахахаха,лелеле,колко си неадекватна.Новината не е от животозастраховането,а касае пазарния дял на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и ЗАД "БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”. Нали знаеш,че Булстрад има и общо, и животозстраховане?Каква консултация ми даваш ти?!?!
        Къде отиде ти с тези регреси?За какво ти говоря,за какво говориш ти? Супер неадекватна си,никаква връзка между отделните тези и изречения.Цирк пълен.
        Отиди на лекар,със сигурност в медицината има определение за състоянието ти.

Коментар

• Показателен факт за абсолютната ти некомпетентност в областта на застраховането е това, че пускаш новини от животозастраховането в тема за Общото застраховане.

Надявах се да си отчел това от снощният ми пост, но днес ти потвърждаваш това, че нямаш понятие от основата в застраховането.

АКО бях на мястото на Румен Янчев, бих ти потърсил съдебна отговорност за това, че правиш антиреклама на една компания. Той /вероятно/ не би потърсил такава, защото съзнава, че доста животозастрахователи поставят знак за равенство между два различни полюса, които не ги обединява дори една дума "застраховане".

Край на консултацията. Надявам се и на това, Румен Янчев да няма такива служители като теб, които учат само и единствено от нета и водят безплодни дискусии с хора, които им обръщат внимание, без да направят и най-малък опит да влязат в подробностите на Общото застраховане.

Апропо, обърни се към знаещи, които да ти обяснят подробно, що е то регресна отговорност, както и всички подробности при ежедневното изготвяне на тоя специфичен вид информация в кореспонденцията между ЗК.

Забравих: щом не практикуваш и не четеш ... , Оди да пасеш!

Коментар

Охооо - след колко време ми "отговаря" тоя спец! Казах ти, че за моите отговори ще те таксувам, т.е. - безплатни отговори от мен няма да получаваш.

Ще си позволя да подскажа - когато четеш НОВИНИ /с рекламна цел/ - моля, не ми говори за това, че познаваш Законите в дадена област.

Иди да си говориш за тия портфейли с твоите клиенти. Кажи им и за критериите за:

- балансиран,
            -по-балансиран,
            -най-балансиран
            ...и разбира се:
            -за по-по-най....

Не визирам НИКОЯ ЗК, за разлика от теб. Та, ако една ЗК има по-по-най-портфейл, какви ли портфейли би трябвало да имат ЗК с ВОДЕЩИ ПАЗАРНИ ДЯЛОВЕ?

Отивай си в животозастраховането и си тракай там. Отговор по същество - нали знаеш къде, кога и как...
            Вижда се,че никаква те няма в материята.С този пост го затвърди.
            Аз давам пример с Булстрад.Булстрад е от тези с "ВОДЕЩИ ПАЗАРНИ ДЯЛОВЕ", но ти няма как да го знаеш,защото чукча писател,чукча не читател.Сто пъти казах, че нямам нищо общо с животозастраховане,ама явно трудно вдяваш.И един лев не бих ти дал за отговорите,защото по всеки въпрос си доволно далеч от истината.

Коментар

• Охооо - след колко време ми "отговаря" тоя спец! Казах ти, че за моите отговори ще те таксувам, т.е. - безплатни отговори от мен няма да получаваш.

Ще си позволя да подскажа - когато четеш НОВИНИ /с рекламна цел/ - моля, не ми говори за това, че познаваш Законите в дадена област.

Иди да си говориш за тия портфейли с твоите клиенти. Кажи им и за критериите за:

- балансиран,
              -по-балансиран,
              -най-балансиран
              ...и разбира се:
              -за по-по-най....

Не визирам НИКОЯ ЗК, за разлика от теб. Та, ако една ЗК има по-по-най-портфейл, какви ли портфейли би трябвало да имат ЗК с ВОДЕЩИ ПАЗАРНИ ДЯЛОВЕ?

Отивай си в животозастраховането и си тракай там. Отговор по същество - нали знаеш къде, кога и как...

Коментар

Дори не вдяваш за какво говоря.

Въвеждаш понятие "балансиран портфейл на застраховател".

Въвеждаш второ понятие: "небалансиран портфейл на застраховател".

Самонавиваш се, че вкарваш смисъл с въпрос, в който няма логика:

"Я кажи що е това балансиран портфейл на практика в България,ако е удобно?"

До тук е достатъчно да направя извода си, че не познаваш материята.

Подсказах, че не си чел основополагащите документи за дейността, която СМЯТАШ, ЧЕ РАЗБИРАШ.

Ти тръгна да търсиш, що е то "застрахователен портфейл".

Това отново ми подсказва, че не знаеш какво да търсиш.

Намери ли някъде понятие "балансиран застрахователен портфейл"?

Вероятно ще напишеш нова глава в Кодекса, за това, как се прехвърляЛ "балансиран или небалансиран портфейл"???

Последна подсказка: не търси конкретен термин - напр. "застрахователен портфейл" - защото потъваш все по-дълбоко.

Аз бях до тук в тая тема: тук не е училище, за да ти давам консултации, още повече - да те уча. ..., още повече - да правя това за хора, които нямат желание да признаят грешките си!

Препоръка: колкото по-малко интерпретираш, толкова по-малко грешки ще допускаш.
                Случайно ми попадна една новина от Булстрад. Поствам я,за да видиш колко "добре" подготвена си в областта на застраховането.В текстът фигурира "балансиран и диверсифициран застрахователен портфейл".Май трябва да почетеш малко повече книжки или поне да са след 90-те години на миналия век.Явно ги разбираш нещата повече от Румен Янчев.Не се заяждам,просто ми се ще да се видиш отстрани,а и да ти обогатя "застрахователната култура".

http://www.bulstrad.bg/userfiles/Bul...07-2014_bg.pdf

Общозастрахователното дружество „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” е една от малкото компании на българския застрахователен пазар с диверсифициран и балансиран застрахователен портфейл.

Коментар

• Това, дето го писах в предния си пост:
                  Когато клиентът не отива при търговеца, причината е в търговеца. Не в клиента, държавата или международното положение.
                  е нещо като природен закон. Валидността му не зависи от това дали ти харесва и дали си съгласен с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                    Заради тънката ирония в стил "застрахова си колата, а за жилището не се сеща".
                    Когато клиентът не отива при търговеца, причината е в търговеца. Не в клиента, държавата или международното положение.
                    Капка ирония не влагам в това, това е факт.Лекаря ли трябва да те подсеща да си правиш профилактичен преглед или ти трябва сам да се сетиш?Примера не е 100% коректен,но се надявам да разбираш какво имам предвид.Колко природни бедствия, за "щастие" локални, се случиха последните години и въпреки това обхвата на застраховките домашно имущество продължава да е нисък?Когато се заговори за създаване на катастрофичен пул от държавата се надигна мощен рев от типа "тия изедници пак ще лапат и ще крадат".
                    Без да вкарвам никаква ирония - имам познат ветеринарен лекар и познати лекари.Хората дават в пъти повече за здравето на домашните си любимци, отколкото за собственото и на близките си здраве.Със застраховките случая е сходен.
                    Направи си изводите сам.Колкото и някой да се мъчи да рекламира и да продава нещо,не само застраховки, човек сам трябва да осъзнае приоритетите си ,да степенува кое колко е важно и да открие топлата вода.
                    Last edited by andy2000; 20.05.2014, 12:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Добре де, защо продължаваш да настояваш, че някой обижда клиентите?
                      Заради тънката ирония в стил "застрахова си колата, а за жилището не се сеща".

Коментар

• Първоначално изпратено от lyben Разгледай мнение
                        Относно длъжността Инспектор:Отговаря за офериране, издаване и администриране на застрахователни полици по Общо застраховане.

Това имах предвид.Извинявам се ако съм бил неточен в изказа си.
                        Не се притеснявай - знаем какъв си - и такива сме били, а и от по-долу сме почнали - като най-обикновени посредници... ..., все пак не работя в тая област от години. Ако човек си има основата - по-лесно надгражда. Това е истината.

Успехи: поне не се изхвърляш с разни непонятни за теб интерпретации. Това ми говори, че с времето ще ставаш все по-компетентен от някои "специалисти" тук.

Коментар

• Дори не вдяваш за какво говоря.

Въвеждаш понятие "балансиран портфейл на застраховател".

Въвеждаш второ понятие: "небалансиран портфейл на застраховател".

Самонавиваш се, че вкарваш смисъл с въпрос, в който няма логика:

"Я кажи що е това балансиран портфейл на практика в България,ако е удобно?"

До тук е достатъчно да направя извода си, че не познаваш материята.

Подсказах, че не си чел основополагащите документи за дейността, която СМЯТАШ, ЧЕ РАЗБИРАШ.

Ти тръгна да търсиш, що е то "застрахователен портфейл".

Това отново ми подсказва, че не знаеш какво да търсиш.

Намери ли някъде понятие "балансиран застрахователен портфейл"?

Вероятно ще напишеш нова глава в Кодекса, за това, как се прехвърляЛ "балансиран или небалансиран портфейл"???

Последна подсказка: не търси конкретен термин - напр. "застрахователен портфейл" - защото потъваш все по-дълбоко.

Аз бях до тук в тая тема: тук не е училище, за да ти давам консултации, още повече - да те уча. ..., още повече - да правя това за хора, които нямат желание да признаят грешките си!

Препоръка: колкото по-малко интерпретираш, толкова по-малко грешки ще допускаш.

Коментар

• Относно длъжността Инспектор:Отговаря за офериране, издаване и администриране на застрахователни полици по Общо застраховане.

Това имах предвид.Извинявам се ако съм бил неточен в изказа си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                              Не. За бизнеси, успяли поради това, че обиждат потенциалнитте си клиенти. Гаврата с вече привлечените е съвсем отделна тема.
                              Добре де, защо продължаваш да настояваш, че някой обижда клиентите? Къде съм ги обидил, ако визираш мен? Това, че някой е казал, че българина няма застрахователна култура не е обида.Не може всеки да разбира от здравеопазване, енергетика, образование,сигурност и вътрешен ред,банково дело,застраховане и още сто други сфери.Ако нещо го касае пряко не е зле да се поинтересува и да попрочете основните неща.Ако го мързи да чете - това вече си е негов проблем и съм склонен да го обидя, макар че смисъл никакъв.

Коментар

• @ annbet - Хахаха, ти си наистина много специална.Къде навря инвестиционни дружества в разговора? Няма термин "балансиран портфейл" в застраховането ли? Тълкувание на балансиран портфейл имало в нормативните документи? В Кодекса единствено е споменава как се прехвърля застрахователен портфейл.Къде съм казал, че застрахователният портфейл има отношение към самата застрахователна дейност? Бавна си и не можеш да вденеш или нещо друго? Ако имаше и грам практика в застраховането щеше да знаеш,че има доста застраховки, които са задължителни на базата на нормативни документи и актове, както си прочела, но на практика клиентите не ги сключват , т.к. контрол няма.Как обаче това да ти влезе в главата като си научила 300-400 стр. наизуст без никога да си прилагала и капка от това никъде освен по форумите.Поздравления за опита да пишеш грамотно, между другото.

@ KoMetov - Ти си изля душата и мъката на лични, а сега разправяш вицове.Интересна персона си,признавам ти го.

KoMetov написа : Понеже се обърнахте към мен с колега, ще си позволя едно лично съобщение: знаете ли колега, с какво се свързва датата 21 март 1991 г.? Толкова отдавна беше, но още помня първоначалното въодушевление и първите неприятни емоции с въпросната компания. Преподавател по застраховане ми е бил един г-н, доцент, който беше и шеф на също тогава нововъзникнала застрахователна компания, който беше уличен във финансови измами и ако не ме лъже паметта, лежа и по затворите. Така че проследил съм наистина нещата в техния генезис, като под генезис на съвременното застраховане имам предвид това след промените от 1989 г. За преди това наистина нямам наблюдения. Толкова по темата с бухалките, знам и помня.
                                andy2000 написа Щом държиш да сме точни - в поста си си написал "генезисът на застрахователния бизнес", никъде няма думичката съвременно.Относно 1991г. сигурно визираш ВИС?Тук спор няма какви са били и с какво са се занимавали ВИС,СИК,Корона,Лев Инс и т.н.Не знам обаче защо ги квалифицираш тези групировки като "застрахователи". По тази логика може да определим и лихварите като "банкери".
                                KoMetov написа Да, действително получила се е тази неточност, заради липсата на думичката съвременен.
                                Не, датата 21 март 1991 г. не е свързана с ВИС, твърде рано беше за тях тогава. На тази дата се учреди ЗПАД "България" и тогава си мислех, че е чест и привилегия за мен да съм участник в това събитие. Днес не мисля така! Имам основания и твърде твърде тъжен опит - и с тях, и с други. Та в думите ми има много истина, макар и недоизказана. Дано не Ви се налага да знаете за бг застрахователите и да изпитате това, което съм знам и изпитал аз. Поздрави!
                                Last edited by andy2000; 20.05.2014, 11:24.

Коментар

Working...
                                X