IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имуществено застраховане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Пример за какво?За бизнеси, които обиждат клиентите си, но са успели?
    Не. За бизнеси, успяли поради това, че обиждат потенциалнитте си клиенти. Гаврата с вече привлечените е съвсем отделна тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
      .........

- Ами не знаете къде се намирате и накъде отивате. Издигнали сте се дотук благодарение на въздух под налягане. Дали сте обещание, което нямате представа как да изпълните, и очаквате хората, стоящи по-ниско от вас, да решат вашите проблеми. И накрая, намирате се в същото положение, в което бяхте преди да ме срещнете, но неизвестно защо, за него се оказах виновен аз.

Хубав виц! Животът си ги прави! Малък ли е вицът, който някои творят тук?

Това е един виц, сътворен от "специалист" в животозастраховане, който пише в тема "Имуществено застраховане". Той коментира пазарен дял на застрахователи. Тоя "специалист" се изказва неподготвен, като твърди, че застрахователите - реализирайки приходи от продажби на застрахователните продукти /ЗА КОИТО СА ПОЛУЧИЛИ ЛИЦЕНЗ/ - "балансирали портфейлите си" /по някакви критерии на "специалиста", а други /отново по неговите критерии/ - били с "небалансиран портфейл".

И "специалистът" - според него - съвсем логично задава въпроса:

"Я кажи що е това балансиран портфейл на практика в България,ако е удобно?"

За мен това означава, че тоя човек НИКОГА не се е явявал на конкурс в областта на застраховането, факт, който - ако беше се случил - би го мотивирал за чете законовата база, на която се гради застраховането. Не коментирам причини, поради които същият вероятно е чел избирателно /защото е вън от неговите преки задължения/. Ето как изпада в комична ситуация - да тълкува непонятна му материя.

Различно е, ако днес извадиш 2-3 бланки и ги попълниш правилно: работа за специалист със средно образование. Това не те ангажира с пълни познания на законовата рамка, която регламентира съществуването на застрахователните компании на нашия пазар.

Та - това, което пита "специалистът" по отношение - що е то : "балансиран портфейл на практика в България" - ПО НИКАКЪВ НАЧИН не касае застрахователната дейност.

Набий си го в чутурата, "специалисте" - застрахователните компании не са инвестиционни дружества!

Трудно ли е - да отговориш на въпросите за строгият регламент в тая посока! Регламент, де! Ама - трябва някой да го прочете! Много е досадно, когато човек не знае, кои точно страници да чете. Наистина 100-150 страници са голям обем..., да не говорим за повече, защото вероятно биха предизвикали припадъци...

Така че - "специалисте" - недей да обобщаваш и си чешеш езика с коментари, вън от темата, която си наводнил с твои импровизации на тема "балансиран/небалансиран" И "портфейл"....

Ако можеш да осмислиш казаното - не би задал толкова глупав въпрос по отношение на застраховането. Затова хората, които са те направили застраховател - би трябвало да знаят /да са прочели поне те законовата база/... Вероятно - същите те - могат да ти обяснят много, различни понятия, които биха ти изяснили някои неща... По-вероятно е и те да не ги знаят /вън от преките задължения - инкасо, писане на полици и отчитане.../

Поне "специалисте, по застрахователни портфейли" - няма да заблуждаваш околните с произволни импровизации...

..., ако ти е трудно да прочетеш /с разбиране/ нещата..., разбира се - ако изобщо си способен да ги осмислиш. Наистина оставяш това впечатление!

Все пак, ако решиш - можеш да ме опровергаеш, като поне споделиш /в анонимния форум/ - колко човека са се явили за мястото, за което са предпочели теб - и какво точно си чел за тоя "конкурс"? А - щом си имаш работното място - пази си го и демонстрирай "знания", "специалисте, по застрахователни портфейли"...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Сериозно, купи си една граматика на българския език за трети клас и започни оттам.
        Дебилно е да се правиш на експерт и всезнаещ, а да си неграмотна и да пишеш като ром, незавършил пети клас.Като гледам и самия ти стил на писане, може да отскочиш и до някой психиатър, сигурно ще му е интересно.Като казах, че се надявам да науча нещо полезно от форума имах предвид най-вече БФБ, но ти едва ли би разбрала въобще за какво иде реч, така че няма да те затормозявам допълнително.Усещаш ли, че в последните си мнения само изливаш помия без на практика да казваш нищо, без нито един факт в подкрепа на обърканата теза или мисъл, която се опитваш да структурираш.Честно казано мненията ти доста ме забавляват, продължавай, моля те.
        Пич, звучиш като този от вица:

Човек, летящ на въздушен балон, установил, че се е загубил. Той се спуснал по-ниско и забелязал на земята човек. Спуснал се още и се обърнал към него:
        - Простете, можете ли да ми помогнете? Разбрах се с един приятел да се срещнем още преди час, но не знам къде се намирам сега.
        - Вие се намирате на въздушен балон на 3 метра от повърхността, между 40 и 42 градуса северна ширина и между 59 и 60 градуса западна дължина.
        - Вие сигурно сте програмист?
        - Да, как се досетихте?
        - Вие ми дадохте абсолютно точен отговор, но аз нямам никаква представа какво да правя с тази информация и все още съм се загубил. Откровено казано, вие с нищо не ми помогнахте.
        - А вие навярно сте мениджър?
        - Да, и как се досетихте?
        - Ами не знаете къде се намирате и накъде отивате. Издигнали сте се дотук благодарение на въздух под налягане. Дали сте обещание, което нямате представа как да изпълните, и очаквате хората, стоящи по-ниско от вас, да решат вашите проблеми. И накрая, намирате се в същото положение, в което бяхте преди да ме срещнете, но неизвестно защо, за него се оказах виновен аз.
        Last edited by KoMetov; 20.05.2014, 11:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Ти поне един пример няма ли да дадеш?
          Пример за какво?За бизнеси, които обиждат клиентите си, но са успели? Мобилните оператори, всичките видове кабелни оператори, ЕРП-тата (по-специален случай, разбира се),ВиК-тата - всички изброени се ебават по всякакъв начин с клиентите си, но реализират прилични печалби.Може би не приемаш тези гаври като обида, но за мен са точно това.Банките също можем да ги причислим към горните.Имам доста познати,които са издухали супата на банките.Следиш ли процесите в банковия сектор,видя ли в последните години колко банки откраднаха крупни бизнеси и превърнаха честни бизнесмени в просяци?Ами фирмите за бързи кредити?И те се движат доста добре,бих ги определил като успели,а хич не са толерантни и търпеливи към клиентите си.
          Относно реването, само от едно интервю всички решиха, че целия бранш ревял.Застраховането се движи във възходяща посока,бавно,но все пак нагоре.Ако икономиката тръгне по някакво чудо и застраховането ще дръпне, но без икономика няма застраховане.Последните години бизнесът се окрупнява и малките играчи биват лапвани от големите - Български имоти,QBE, Интерамерикан, а скоро и още 1-2 дружества.Ако беше зле положението нямаше да се създават нови застрахователни компании."Асет иншурънс" е най-пресния пример.
          Относно клиентите пак ти казвам - аз не ги обиждам ,а просто констатирам обективно какво е положението.С кое от написаното не си съгласен?

"Не бе, не ти казвам,че клиентът е крив. По-голямата част от българите сме криви. Виж за какви политици гласуваме и ни управляват, виж в каква държава живеем. Ако бяхме нормални хора, с малко акъл в главата, вече щяхме да сме си решили проблемите. За 25 години трябваше да сме достигнали средното европейско ниво по стандарт на живот,а вместо това сме на ниво под Албания. Всичко се окраде и източи.Народът оскотя и се озлоби.Демографският прираст е отрицателен, населението е застаряващо,едни симпатяги само се множат като луди.Енергетиката,а скоро и здравеопазването + НОИ ще са в колапс, ако управляващите продължават така.Знам, че ти звучи банално, но всичко, което казах има пряка връзка с развитието на застраховането.В никакъв случай не казвам, че клиентът е виновен, че е крив.При катастрофични бедствия българина лежи на държавата, вместо преди това да се застрахова, той започва див рев и да псува държавата защо аджеба не му плати щетите и се чуди кой му е срал в гащите, с извинения.Аз не рева, а оценявам обективно в обстановката.Докато е такова положението на българина, такова ще бъде и застраховането.Не може българина да е зле,а застраховането да цъфти."

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
            Наистина ще е трудно в тая страна...

Надеждата ми е наистина в ония /истински професионалисти/, които:

1. имат необходимото образование,
            2. не получават знанията и компетенциите си във форуми.

За жалост - има такива, които за нищо на света не биха прочели материята, с която БИ ТРЯБВАЛО да работят.

...ама, пак не разбрах, да посоча ли конкретни глави...., или може би - конкретни страници..., ама защо не и няколко реда..., или разчитаме на "смляна" наготово информация???......, а да ти разкажа ли всичко онова, което не знаеш???..., а - не!

Я се понапъни малко, а след 10 - 15 - 20 годинки - може да ти се получи...

Разбира се - с тия "знания" - нали знаеш закъде си? Абсолютно никаква конкуренция за ИСТИНСКИТЕ СПЕЦОВЕ.

Това е истината - та - те така. Мисля, че нещата са казани достатъчно разбираемо. Ограничавай се с изказвания на собственото ти ниво и може да печелиш симпатизанти..., но май не ти е в "стила".... Както и да е.
            Сериозно, купи си една граматика на българския език за трети клас и започни оттам.
            Дебилно е да се правиш на експерт и всезнаещ, а да си неграмотна и да пишеш като ром, незавършил пети клас.Като гледам и самия ти стил на писане, може да отскочиш и до някой психиатър, сигурно ще му е интересно.Като казах, че се надявам да науча нещо полезно от форума имах предвид най-вече БФБ, но ти едва ли би разбрала въобще за какво иде реч, така че няма да те затормозявам допълнително.Усещаш ли, че в последните си мнения само изливаш помия без на практика да казваш нищо, без нито един факт в подкрепа на обърканата теза или мисъл, която се опитваш да структурираш.Честно казано мненията ти доста ме забавляват, продължавай, моля те.
            Last edited by andy2000; 20.05.2014, 00:58.

Коментар

• Наистина ще е трудно в тая страна...

Надеждата ми е наистина в ония /истински професионалисти/, които:

1. имат необходимото образование,
              2. не получават знанията и компетенциите си във форуми.

За жалост - има такива, които за нищо на света не биха прочели материята, с която БИ ТРЯБВАЛО да работят.

...ама, пак не разбрах, да посоча ли конкретни глави...., или може би - конкретни страници..., ама защо не и няколко реда..., или разчитаме на "смляна" наготово информация???......, а да ти разкажа ли всичко онова, което не знаеш???..., а - не!

Я се понапъни малко, а след 10 - 15 - 20 годинки - може да ти се получи...

Разбира се - с тия "знания" - нали знаеш закъде си? Абсолютно никаква конкуренция за ИСТИНСКИТЕ СПЕЦОВЕ.

Това е истината - та - те така. Мисля, че нещата са казани достатъчно разбираемо. Ограничавай се с изказвания на собственото ти ниво и може да печелиш симпатизанти..., но май не ти е в "стила".... Както и да е.

Коментар

• @ annbet

Ти си пример за човек, който с много изречения не успява да каже нищо конкретно. Пробвай се в политиката, може и да се закачиш в някоя еднодневка.
                Я кажи що е това балансиран портфейл на практика в България,ако е удобно? Моля те, без да цитираш лекции от Свищов. От крайно неграмотно написания и несвързан текст нищо не мога да разбера, честна дума.Може ли малко по-синтезирано да си представиш мисълта, т.к. е доста накъсана и несвързана? Яла си домати,ама небето е синьо,защото ти е студено. Цитирай и конкретни текстове от Кодекса, за да не изглежда, че просто замеряш с ..., а всъщност нямаш аргументи.
                Застрахователен портфейл - Съвкупност от действащи застрахователни договори по даден вид застраховка или като цяло за определен застраховател.

@ nradev

Ако забележката ти е отправена към мен - не съм във форума, за да продавам, а за да дискутирам и да научавам нови неща евентуално.Именно заради това дори не съм споменал името на компанията.Продажбите ми вървят доста добре и не съм изпаднал дотам да зарибявам хора по форумите.
                Last edited by andy2000; 19.05.2014, 22:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                  рекламата не е ли забранена във форума
                  Ти оставИ тая "реклама"......, но обърни внимание на интерпретации на тема "балансиран/небалансиран" "ПОРТФЕЙЛ" на застраховател за сключени от него определен вид полици???

Нищо общо с измислени анализи като тия - тук..., както и пълна заблуда на публиката.

Само си представете: приходите от продажби НЯКОЙ ТУК нарича "БАЛАНСИРАН ПОРТФЕЙЛ"???..., па като се вихрят едни импровизации на тая тема - нищо общо с истината.

Така е, когато "анализаторите" НЕ ЧЕТАТ НОРМАТИВНАТА БАЗА, която поставя основите на тяхната дейност???

Е, щом не четат нормативната база, как ли работят НЯКОИ ОТ ТЯХ?

Надеждата ми е, че има специалисти, които са на нивото в компетенциите си в извършваната от тях дейност. Защо, точно в тях ми е надеждата? Защото, именно те ще гонят до дупка хората, които им правят антиреклама и вървят срещу определен бизнес /в случая - застраховането/...

...иначе: интерпретаторите тук могат да фантазират, когато си купят лиценз за застрахователна дейност..., когато си купят И застрахователна компания /с развити структури/ - тогава, именно ЩЕ МОГАТ "да си балансират" "портфейла", както си поискат..., т.е. - те ще се противопоставят на Нормативната база - а до кога ще устискат - това е въпрос на не повече от 2-3 месеца.

Коментар

• рекламата не е ли забранена във форума

Коментар

• Пропускаш основното: всички изброени бизнеси бяха на кръстопът:
                      а) можеха да си кретат по познатия дотогава модел и да се жалват, че българинът еди-какво си или
                      б) можеха да се променят, да намерят адекватен бизнес-модел, и да спечелят пари.
                      Всички изброени от мен избраха втория вариант.
                      Коментар върху твоите коментари:
                      1. Запитай се защо след 2000 моделът навлезе при банките, но не и при застрахователите.
                      2. Българинът може да инвестира в почти всичко, в което могат американците и европейците. Алтернативи в момента бол. И въпреки това има доста депозити.
                      3.1. Направи справка за активите (и най-вече кеша) на взаимните фондове през лятото на 2007г.
                      3.2. ZHBG написаха в проспекта "дивидент скоро не чакайте" и въпреки това продадоха бая акции на ИПОто. Ако бяха читава компания не ми се мисли какъв фурор щеше да настане.
                      4. И на мен не ми е любимец, но поне засега не е осъден, а финансово се справя добре.
                      5. Ако насилието е единственото, което ти идва наум, нещата не са добре.

Пишейки предния пост, забравих за N6:
                      6. Порше България - според легендата момъкът, който казал, че ще продава поршета в България, бил мощно осмян на заседание на борда. Колегите му се изявявали в изящна словесност: "Ако продадеш 2 коли, ще ти вдигнем паметник/направим свирка/..." Дали са си изпълнили обещанията не знам, но поршета си се продават. Въпреки че българинът е беден, а пътищата са калпави. Историята я четох преди доста години в някакъв вестник, за съжаление не мога да посоча източник.

Ти поне един пример няма ли да дадеш?

Коментар

Реването е често срещано в. БГ, с това съм съгласен. Не осъждам тези, които го правят, но го намирам за безполезно. Нито ще докара клиенти на застрахователите, нито ще поправи къщите на пострадалите. Дали последните щяха да са по-добре, ако бяха застраховани, не коментирам, тъй като в момента обсъждаме различните аспекти на мрънкането.
                        Твърдения от типа "ама не се сеща да си застрахова къщичката", са прехвърляне на отговорността за собственото бездействие и безидейност. В случая нито политиците, нито заплатите, нито образованието, нито държавата е виновна. Виновен е бизнесът, който не може да си намери правилния модел, с който да привлече клиента.
                        Понеже искаше примери, ето няколко:
                        1. Банките и кредитите. Българинът кредити не вземал, българинът бил спестовник. Така поне се твърдеше преди години, когато кредитирането прохождаше. Всички знаем какво стана.
                        2. Банките и депозитите. След кризата 1996 доверието на вложителите беше критично ниско, вече не е така.
                        3. ИПОта и взаимни фондове. Българинът бил имал ниска финансова култура, инвестирал само в тухли и депозити. Взаимните фондове пък в един момент натрупаха близо милиард кеш (инвестициите отделно). Знайни и незнайни фирми набраха капитал през борсата. Не е зле, а?
                        4. Saveway - такъв-онакъв, пасторът прибра доста пари от бизнес-партньорите, хем почти законно. Ама българинът не инвестирал, ама вече се бил парил от пирамиди и нямало как да се случи отново, ама незнамсикаквоси...
                        5. Проникването на автокаското преди 1990 беше слабо. Българинът, несъмнено поради ниската си застрахователна култура, не си застраховаше колата. Същият този българин само за няколко години се научи, че колата първо се застрахова и чак тогава се вади от охраняемия паркинг. Е, нужно беше едно друго (дълбоко) проникване, за да узрее масовото съзнание
                        Всичко горе съм го дал като примери как във враждебна среда даден бизнес е успял да привлече клиенти и да обърне масовото съзнание. Морално-етични норми не обсъждам.
                        Очаквам примери за бизнеси, успяли поради това, че обиждат клиентите си. Дотук водя с 5:0
                        Начи ся що реши, че е 5:0 като :

1.Просто след 1989 и особено след 2000 навлезе американския модел - всичко на кредит и лизинг, което им дойде дюшеш на банките.Да не мислиш,че някой балък е клъвнал по дебилните реклами по ТВ? На ДСК са леко забавни,ама дотам. Понеже са много добри продавачи в момента лошите кредити са около 20% по официална статистика, по неофициална малко над 30%.
                        2.Българина просто няма къде да завърти парите в момента и затова си ги държи в банката.Колко е сигурна банковата система може да коментираме в друга тема, но ако тръгне една банка ще повлече още 2-3 покрай паниката и Фонда ще изплати един четвъртит.Взаимните ни фондове са пълен ташак.Консервативните и балансираните носят доходност колкото лихвата в КТБ. Високорисковите са или на минус или на жалък плюс.Освен това 1 млрд не е кой знае колко много с оглед размера на депозитите на домакинствата - 39 млрд.
                        3.Каква фондова борса, какви 5 лева? На БФБ 80% от дружествата са на 4-5 човека. Утре решават да направят нещо и с тези акции може да се позабършем леко като се наакаме от яд.
                        4.Измамници (поне за мен) не коментирам.
                        5.Да почнат застрахователите да палят домовете на хората ли?Недей така моля ти се. 90-те тръгна каското заради мутрите.На българина не му беше повишена застрахователната култура,а му беше набита в главата - буквално,което е ужасно.

От всичките 5 гола, които си броиш, най-много един да ти призная,и то с мъка
                        Last edited by andy2000; 19.05.2014, 17:45.

Коментар

• Реването е често срещано в. БГ, с това съм съгласен. Не осъждам тези, които го правят, но го намирам за безполезно. Нито ще докара клиенти на застрахователите, нито ще поправи къщите на пострадалите. Дали последните щяха да са по-добре, ако бяха застраховани, не коментирам, тъй като в момента обсъждаме различните аспекти на мрънкането.
                          Твърдения от типа "ама не се сеща да си застрахова къщичката", са прехвърляне на отговорността за собственото бездействие и безидейност. В случая нито политиците, нито заплатите, нито образованието, нито държавата е виновна. Виновен е бизнесът, който не може да си намери правилния модел, с който да привлече клиента.
                          Понеже искаше примери, ето няколко:
                          1. Банките и кредитите. Българинът кредити не вземал, българинът бил спестовник. Така поне се твърдеше преди години, когато кредитирането прохождаше. Всички знаем какво стана.
                          2. Банките и депозитите. След кризата 1996 доверието на вложителите беше критично ниско, вече не е така.
                          3. ИПОта и взаимни фондове. Българинът бил имал ниска финансова култура, инвестирал само в тухли и депозити. Взаимните фондове пък в един момент натрупаха близо милиард кеш (инвестициите отделно). Знайни и незнайни фирми набраха капитал през борсата. Не е зле, а?
                          4. Saveway - такъв-онакъв, пасторът прибра доста пари от бизнес-партньорите, хем почти законно. Ама българинът не инвестирал, ама вече се бил парил от пирамиди и нямало как да се случи отново, ама незнамсикаквоси...
                          5. Проникването на автокаското преди 1990 беше слабо. Българинът, несъмнено поради ниската си застрахователна култура, не си застраховаше колата. Същият този българин само за няколко години се научи, че колата първо се застрахова и чак тогава се вади от охраняемия паркинг. Е, нужно беше едно друго (дълбоко) проникване, за да узрее масовото съзнание
                          Всичко горе съм го дал като примери как във враждебна среда даден бизнес е успял да привлече клиенти и да обърне масовото съзнание. Морално-етични норми не обсъждам.
                          Очаквам примери за бизнеси, успяли поради това, че обиждат клиентите си. Дотук водя с 5:0

Коментар

Т.е. клиентът е крив. С такова мислене от страна на застрахователите ситуацията няма да се промени особено.
                            Ако искаш мога да дам доста примери за бизнеси, които са променили мирогледа на хората и са спечелили от това. И в България, и по света.
                            Ти пък ако се сетиш за случаи, в които някой е обиждал потенциалните си клиенти и с това ги е привлякъл, също можеш да ги споделиш.

ПП след като автомобилното застраховане е толкова губещо, защо всички го предлагат, че и хвърлят толкова усилия за реклама?
                            Не бе, не ти казвам,че клиентът е крив. По-голямата част от българите сме криви. Виж за какви политици гласуваме и ни управляват, виж в каква държава живеем. Ако бяхме нормални хора, с малко акъл в главата, вече щяхме да сме си решили проблемите. За 25 години трябваше да сме достигнали средното европейско ниво по стандарт на живот,а вместо това сме на ниво под Албания. Всичко се окраде и източи.Народът оскотя и се озлоби.Демографският прираст е отрицателен, населението е застаряващо,едни симпатяги само се множат като луди.Енергетиката,а скоро и здравеопазването + НОИ ще са в колапс, ако управляващите продължават така.Знам, че ти звучи банално, но всичко, което казах има пряка връзка с развитието на застраховането.В никакъв случай не казвам, че клиентът е виновен, че е крив.При катастрофични бедствия българина лежи на държавата, вместо преди това да се застрахова, той започва див рев и да псува държавата защо аджеба не му плати щетите и се чуди кой му е срал в гащите, с извинения.Аз не рева, а оценявам обективно в обстановката.Докато е такова положението на българина, такова ще бъде и застраховането.Не може българина да е зле,а застраховането да цъфти.
                            Защо всички предлагат автомобилно?Ами много просто, това е 75% от пазара.Ако не предлагаш автомобилно,на немски ще ти го кажа, си "капут". Освен това полицата ГО е задължителна застраховка и няма как да не я предлагаш.
                            Дай ми примери за бизнеси,които са променили мирогледа на клиента.Нека да са само за България.Тук средата е строго специфична и няма нищо общо с Германия, Холандия, Белгия, Канада и др.
                            Last edited by andy2000; 19.05.2014, 16:20.

Коментар

• Средностатистическия българин плаща застраховка на 1 тон ламарина, чиято стойност намалява всяка година, ама не се сеща да си застрахова къщичката и животеца, защото това е въпрос на мироглед, който не можем да променим с някакви кампании и реклами,а човек сам трябва да му го роди главата.
                              Т.е. клиентът е крив. С такова мислене от страна на застрахователите ситуацията няма да се промени особено.
                              Ако искаш мога да дам доста примери за бизнеси, които са променили мирогледа на хората и са спечелили от това. И в България, и по света.
                              Ти пък ако се сетиш за случаи, в които някой е обиждал потенциалните си клиенти и с това ги е привлякъл, също можеш да ги споделиш.

ПП след като автомобилното застраховане е толкова губещо, защо всички го предлагат, че и хвърлят толкова усилия за реклама?

Коментар

Основният приход е от губещи застраховки (твое твърдение). - факт е, че автомобилното носи или загуби или е 0:0, ако си див късметлия и не плащаш може да си леко на плюс.Под автомобилно имам предвид ГО+каско.Ако говорим само за каско можеш да печелиш,но пак няма да е нещо впечатляващо. Не става да продаваш само каско, а за ГО да пернеш тройни тарифи,защото това ще окаже сериозно влияние на продажбите на каското.
                                Портфейлът на Булстрад (примерно) хем е добре балансиран (твое твърдение), т.е. политиката на компанията е правилна, хем май не съвсем, щото балансът бил спрямо БГ условията (пак твое твърдение). - Политиката на компанията 100% е правилна.Нормално е тя да е съобразена с БГ условията, все пак Булстрад не работи в САЩ.
                                Хем трябва да се направи нещо (мощен рев от страна на бранша), хем дружествата не са доволни (твое твърдение), хем това, което се променя, е в границите между "нищо" и "незначително". През цялото време казваш, че дружествата не правят нищо, защото са некадърни и ги мързи (преразказвам),за да повишат проникването. Да де, ама отчети фактът, че за да застраховаш нещо първо трябва да го има.В БГ има ли малък и среден бизнес?Едрия бизнес е застрахован на 90%+, повярвай ми.Относно застраховането на жилищата и живота на българина какво да ти кажа?Средностатистическия българин плаща застраховка на 1 тон ламарина, чиято стойност намалява всяка година, ама не се сеща да си застрахова къщичката и животеца, защото това е въпрос на мироглед, който не можем да променим с някакви кампании и реклами,а човек сам трябва да му го роди главата.За липсата на образованост не са виновни застрахователите, повярвай ми.
                                Това с "ниска честота на щетимост + размера на щетите" се чудя дали изобщо да почвам да го коментирам, че си е за отделна тема.тук говоря за перфектния портфейл на теория, демек е нещо непостижимо.Имам предвид следното - рядко да ми завеждат щети, а заведените щети да са дребни.
                                Last edited by andy2000; 19.05.2014, 15:42.

Коментар

Working...
                                X