IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Парламентът ще гласува оставката на Искра Фидосова днес

Искра Фидосова при гласуването на кабинета "Орешарски"

Искра Фидосова при гласуването на кабинета "Орешарски"
    Фотограф: Юлия Лазарова

Искра Фидосова напуска парламента и ръководството на ГЕРБ (допълнена) - 18 юли
    Оставката на депутата от ГЕРБ Искра Фидосова ще гласуват депутатите на днешното пленарно заседание. Точката беше първа в проекта за седмична програма, но след антиправителствения протест във вторник вечерта, при който демонстрантите издигнаха барикади около парламента, заседанието в сряда не се състоя. Вчера депутатите гласуваха отпадането на традиционния петъчен парламентарен контрол през тази седмица, за да наваксат пропуснатия ден, и днес първо ще гласуват предстоящата ваканция на Народното събрание, а след това - прекратяване на пълномощията на народни представители.

Оставката на Фидосова, която беше председател на правната комисия в предишното Народно събрание, е била внесена в деловодството на парламента във вторник сутринта, информира агенция "Фокус". Тя се отказа от депутатския пост и от участието си в ръководството на ГЕРБ след пресконференцията, на която прокуратурата показа страници от личния тефтер на председателя на комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. В записките на Златанов на много места присъстват бележки да се обади или да чака обаждане от И.Ф., както и инструкции "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки".

Фидосова отрече да се припознава в инициалите, но напусна изпълнителната комисия на ГЕРБ и парламента. Лидерът на партията Бойко Борисов каза, че и преди е чувал за "такъв стил на работа от нея", но след случая с тефтера на Златанов е реагирал незабавно.

Вчера депутатите от ГЕРБ присъстваха на обсъждането на актуализацията на бюджета, след като не бяха участвали в работата на парламента повече от месец. Пред журналисти Борисов заяви, че парламентарната му група "категорично" ще подкрепи оттеглянето на Фидосова.

Ако оставката бъде приета, след решение на ЦИК на нейно място ще влезе третият подред в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ от район "Монтана" - депутатът в миналия парламент Петър Якимов.

Клетва като депутат все още не е положила и Лидия Маринова от ГЕРБ, която влиза на мястото на Иван Портних, избран за кмет на Варна. Решение на ЦИК за избирането ѝ има от 11 юли.

Оставката на Портних беше приета едва след третото гласуване, като първоначално 43-ма депутати се въздържаха, а 9 бяха "против". Тогава Йордан Цонев от ДПС обясни отрицателния си вот с мотива, че групата на ГЕРБ не присъства в залата, и заяви, че ще гласува "за" едва след като депутатите на Борисов се върнат в парламента.

ПЛАЧЕТЕ ЗА ИСКРЕТО ДРУГАРИ

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Не си и длъжна. На зимните протести, половината форум ме беше нападнал и ме обвиняваха, че щом съм бил подкрепял протестите, значи съм бил срещу ГЕРБ, което от своя страна означавало, че съм комунист. Да не би да съм искал да дойдат комунистите. Сега казваш, че щом подкрепям протестите, значи съм за ГЕРБ. Да не би да съм искал да дойде бандита от СИК Боко Тиквоко.

Подкрепям протестите, защото наглостта на нашенските управляващи и олигарсите, които им дърпат конците е БЕЗГРАНИЧНА !!!

200 евро заплати. Западняците, които даваш за пример, ни считат за луди, само ако сме готови да ходим на работа, без нищо да правим там за толкова малко пари. А нашенци на всичкото отгоре и работят.
      Аз и зимата и не съм била за оставката на Борисов, няколко пъти съм го казвала и при спор с Вал също

Оставките, променят играчите и когато правилата липсват, когато са заложени закони, които позволяват измъкването на политиците от индивидуална отговорност, когато кражбите не могат да бъдат проследени, няма голям смисъл от смяна на Играча горе...
      Натискът трябва да е за промяна на правилата!!!

Само работещ парламент може да промени законите.
      А натискът отвън е катализаторът
      Такъв е и случая и в Исландия...

Другото е революция, но аз не вярвам в революциите.
      Този, който плаща парите за оръжията, после командва по своите си правила...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        "Комиците" участват срещу солидна сума, платена на партията пак от народа в изборното шоу на ГЕРБ
        Борисов, верен на патрона си Живков отдавна разбра, че вицовете за шефа изпускат от парата и приближават до народа властника
        Същите, веднага след гафа (това коя е причината да се стигне до него е друга тема) с Пеевски започват протести на Интелигенцията
        Не само те, но са от познатите лица, които описват по-адекватно случващото се

Хампарцумян е другото лице, свързано с ИПИ и десните либертарианци

Това ли е спонтанният народен протест??

Има и други, и сега има групи, които искат реални неща, но техният глас се заглушава...
        Вихър Манков
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

Съзнанието определя битието.
          "Комиците" участват срещу солидна сума, платена на партията пак от народа в изборното шоу на ГЕРБ
          Борисов, верен на патрона си Живков отдавна разбра, че вицовете за шефа изпускат от парата и приближават до народа властника
          Същите, веднага след гафа (това коя е причината да се стигне до него е друга тема) с Пеевски започват протести на Интелигенцията
          Не само те, но са от познатите лица, които описват по-адекватно случващото се

Хампарцумян е другото лице, свързано с ИПИ и десните либертарианци

Това ли е спонтанният народен протест??

Има и други, и сега има групи, които искат реални неща, но техният глас се заглушава...

Коментар

щом си убеден в това, не мога да го променя
            Някак си, само не си представям да си доволен след месец - два да гледаш новото правителство на Борисов и сие
            и протестите ще са изчерпани, няма катализатор, който поне половин година да могат да инициират уличен натиск за промяна
            Не си и длъжна. На зимните протести, половината форум ме беше нападнал и ме обвиняваха, че щом съм бил подкрепял протестите, значи съм бил срещу ГЕРБ, което от своя страна означавало, че съм комунист. Да не би да съм искал да дойдат комунистите. Сега казваш, че щом подкрепям протестите, значи съм за ГЕРБ. Да не би да съм искал да дойде бандита от СИК Боко Тиквоко.

Подкрепям протестите, защото наглостта на нашенските управляващи и олигарсите, които им дърпат конците е БЕЗГРАНИЧНА !!!

200 евро заплати. Западняците, които даваш за пример, ни считат за луди, само ако сме готови да ходим на работа, без нищо да правим там за толкова малко пари. А нашенци на всичкото отгоре и работят.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Имат мързеливи членове. Които не можеш да накараш да направят почти нищо. Могат да закарат за два три дена някъде. Да стоят на сянка и да чакат да мине времето. И отново за не повече от два три дена.

Тук имаш хора стоящи 40 дена, всеки ден с нови действия, с нови послания, които не се скатават, които вярват в това което правят.

Можеш ли да ми кажеш и една политическа партия която 40 дена под ред да изкарва поне по 3000 човека - само толкова.
              Съзнанието определя битието.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Виждал съм ги да изкарват едно време по 100 К и то през 1997 г...
                Герб докара 15 К активисти с автобуси от цялата страна за 4 часа и ги върна...
                Говори се че имат 30 милиона на сметка.. ще изкарат и лолувин година в София...
                Откриване на кампанията на БСП в южния парк и на Първи май имаше и там по 15-20 К....
                Сега ще видя на Бузлуджа...но ще закарат най малко 20 К... и там..
                Виждал си ги за ден - за ден е лесно за всяка партия с много членове. И тук като решиха да се преброят протестиращите по Цариградско изкараха много повече.

Кажи ми за 40 дена, вечер, след работа, коя политическа партия в България може да изкарва поне по 3000 човека. Аз отлично знам отговора - нито една. Няма подобна сила. коя политическа сила има толкова много, толкова силно мотивирани членове. Нито една.

Коментар

Ами това са фактите, това че не вярваш в тях не мога да го променя.
                  кои са фактите - че лицата на Нейков и Христо Гърбов са ....без лидерска намеса или тази на Халваджиян или на Хампарцумян?
                  Спонтанни и искрени в желанието за промяна?

Коментар

И на запад от време на време се иска директно смяната на играча и то за далеч по малки прегрешения от тези на сегашните наши управляващи.
                    щом си убеден в това, не мога да го променя
                    Някак си, само не си представям да си доволен след месец - два да гледаш новото правителство на Борисов и сие
                    и протестите ще са изчерпани, няма катализатор, който поне половин година да могат да инициират уличен натиск за промяна

Коментар

Имат мързеливи членове. Които не можеш да накараш да направят почти нищо. Могат да закарат за два три дена някъде. Да стоят на сянка и да чакат да мине времето. И отново за не повече от два три дена.

Тук имаш хора стоящи 40 дена, всеки ден с нови действия, с нови послания, които не се скатават, които вярват в това което правят.

Можеш ли да ми кажеш и една политическа партия която 40 дена под ред да изкарва поне по 3000 човека - само толкова.
                      Виждал съм ги да изкарват едно време по 100 К и то през 1997 г...
                      Герб докара 15 К активисти с автобуси от цялата страна за 4 часа и ги върна...
                      Говори се че имат 30 милиона на сметка.. ще изкарат и лолувин година в София...
                      Откриване на кампанията на БСП в южния парк и на Първи май имаше и там по 15-20 К....
                      Сега ще видя на Бузлуджа...но ще закарат най малко 20 К... и там..

Коментар

Това е формата на управление в западните страни.
                        Но всичко това е предшествано от Закони и уличният натиск е точно за промяната им или спазването.

Тук се иска смяна на играча на стола - нищо друго!!!
                        И на запад от време на време се иска директно смяната на играча и то за далеч по малки прегрешения от тези на сегашните наши управляващи.
                        tnm

Коментар

Ами, обясни де
                          но не с алабалистиките за всемирното безформено и безлидерско образувание, което плеснало с ръце и се събрало да сваля правителство на 20 дена и да си докара едно друго пак с познатите лица
                          Ами това са фактите, това че не вярваш в тях не мога да го променя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Не знам какво искаш да кажеш ,но само ДПС имат 10 К младежки членове ,където могат ги закарат за един ден където си поискат...
                            Същото важи и за Герб и БСП....
                            Ако искат мащабни контрапротести .. ще ги организират....

Коментар

Що си мислиш така. то по всичките ти постове личи че си аут ъф спейс изобщо не схващаш какво се случва.
                              Ами, обясни де
                              но не с алабалистиките за всемирното безформено и безлидерско образувание, което плеснало с ръце и се събрало да сваля правителство на 20 дена и да си докара едно друго пак с познатите лица

Коментар

Колко мислиш че са активистите в БСП , тези които работят доброволно, безплатно, защото вярват в идеята - силно ме съмнява да има и по 100 човека, заедно с платените могат да стигнат сигурно 500.

В момента има поне 1000 човека силни активисти, силно организирани - много по-добре от БСП , силно мотивирани, изключително гъвкави и изключително креативни.

Тези протести в момента имат по-голяма, по-мощна, по-бърза и по-адаптивна машина от всяка политическа партия в България. Всъщност дори от всички заедно политически партии в България. Няма хаос, просто няма заемане на форма. Което отново да цитирам Сун Дзъ, всяка форма може да бъде победена с друга форма, възможността за ефективно действие дори и без форма е най-висшата степен на военно изкуство.
                                Не знам какво искаш да кажеш ,но само ДПС имат 10 К младежки членове ,където могат ги закарат за един ден където си поискат...
                                Същото важи и за Герб и БСП....
                                Ако искат мащабни контрапротести .. ще ги организират....

Коментар

Working...
                                X