Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 1.08.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗащо да не и дава право. Липсва ли конкретика – „просто не ме кефиш“ не е аргумент в политически анализи и спорове, поне не и за мислещи и възпитани хора.
В момента се протестира срещу най-лесните за протестиране и макар и много фалшиво някои от медиите се пробват да го представят за уникално, ама аз всеки ден минавам през „протестите“ и навява някаква миризма на развалено от цялата работа.
Хубаво е, че народа уж би трябвало да е установил, че има нещо наречено Суверен и се пада братчед по трета линия на същият, но не вярвам, че може да пали огнището без команда или поне без не малко помощ , за сега.
Как хората да осъзнаят и повярват, че заедно могат да предизвикат промяна, която да доведе и до нормална среда за живот.
Ербап по кръчмите и кротки агънца пред пашата
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗащо да не и дава право. Липсва ли конкретика – „просто не ме кефиш“ не е аргумент в политически анализи и спорове, поне не и за мислещи и възпитани хора.
В момента се протестира срещу най-лесните за протестиране и макар и много фалшиво някои от медиите се пробват да го представят за уникално, ама аз всеки ден минавам през „протестите“ и навява някаква миризма на развалено от цялата работа.
Хубаво е, че народа уж би трябвало да е установил, че има нещо наречено Суверен и се пада братчед по трета линия на същият, но не вярвам, че може да пали огнището без команда или поне без не малко помощ , за сега.
В момента има поне 1000 човека силни активисти, силно организирани - много по-добре от БСП , силно мотивирани, изключително гъвкави и изключително креативни.
Тези протести в момента имат по-голяма, по-мощна, по-бърза и по-адаптивна машина от всяка политическа партия в България. Всъщност дори от всички заедно политически партии в България. Няма хаос, просто няма заемане на форма. Което отново да цитирам Сун Дзъ, всяка форма може да бъде победена с друга форма, възможността за ефективно действие дори и без форма е най-висшата степен на военно изкуство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ по-лесно се прави натиск - не е задължително дори да е уличен - отколкото да образоваш 7 милиона човека, и да очакваш че ще могат да взимат информиран избор за закони - при положение че тези 7 милиона в мнозинството си не си четат дори договорите за кредит.
Преглеждат го те и единият казва:
– Ще режем !!!
Другият казва:
– Ще даваме билки !!!
Възниква въпроса в задачата, кой е справедливо да вземе решение, какво да се прави, да се дават билки или да се реже. Някой от свръх компетентните доктори, или свръх некомпетентния Монти.Last edited by mechobikov; 26.07.2013, 01:34.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТова е формата на управление в западните страни.
Но всичко това е предшествано от Закони и уличният натиск е точно за промяната им или спазването.
Тук се иска смяна на играча на стола - нищо друго!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНямаше как да не си покажа истинската същност пред вмирисана личност като теб. Миришеш на мърша.Нали знаеш
Величие и Падение на куртизанката.....ІІІ серия...
Следва отваряне на кУтита на Пандора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма не можете ли да живеете в известна доза несигурност за резултатите - какво правите в спекулантски форум. Несигурността е това което ражда възможностите. Сигурността води до статукво, постепенна дегенераци, заблатяване и развиване на болестотворни твари.
Играчите са същите, правилата - също!
Къде е промяната?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЧе тя представителната демокрация си е точно олигархична форма на управление, при който в момента в който спре уличния натиск, олигарсите се окопитват и положението на мучовците се сгомнясва. За да има добруване в условията на представителна олигархия е необходима постоянна заплаха от уличен натиск, активни граждани и абсолютно недоверие към политиците.
Истинската демокрация е пряката демокрация
Но всичко това е предшествано от Закони и уличният натиск е точно за промяната им или спазването.
Тук се иска смяна на играча на стола - нищо друго!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеДа, вероятно ще падне - няма възможност за приемане на никакви сериозни мерки
Но КОЙ ще дойде???
И той ли е носителят на демокрацията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНо викате и пречите за 7 милиона...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова мисля не ти дава право да ни укоряваш, задето критикуваме това правителство, още в началото на управлението му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсичко това е незаконно. А правителството ще си падне съвсем законно. Само ще подаде оставка. Не знам може преди това БСП да изгонят Станишев, може и да го изгонят, но това правителство е обречено. И то от собственото си действие, което реално заменя демокрацията с олигархия - и то напълно очевидно и нагло.
Така че опита за преврат го направи Станишев - в момента в който издигна Пеевски. този преврат бе провален, и сега правителството, а да се надяваме и Станишев ще си изпият горчивата чаша. Като гледам вече преврата вътре в БСП се готви с пълна сила, така че скоро може да се случи и две в едно.
Но КОЙ ще дойде???
И той ли е носителят на демокрацията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега пък десните ли са виновни - че то там нали са четири 0 само.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеОтдавна те къткам ,да си свалиш агнешката кожичка и да си покажеш истинската същност......
Доволен съм ...
Показа я!
П.П. Няма нужда да ме "къткаш". Достатъчно е да се размиришеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНаистина си мръсно ченге. От най-миризливите и злостни.
40 дни протести нямаше нито едно счупено стъкло, потрошен автомобил или каквото и да било.
Твоят началник онази нощ разположи 20-на човека в градинката да хвърлят камъни, пусна им един бял рейс за цел и чакалите като теб започнаха да вият за "агресия в протестите".
Ех, че гнила семка те е създала....
Доволен съм ...
Показа я!
Коментар
Коментар