Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 1.08.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеняма значение десни или леви.. важното е да дойдат политици 35-40 годишни без минало в служби, бкп и комсомол. Без родители членове на политбюро или псевдо демократични сили..
това случи ли се има надежда за България.
Делянчо и той е под 40, но той е грешка по дифолт.
дава се програма на правителството на Орешарски за една година и определяне на избори на 20 юни 2014г..поставят му се задачи и се следи за тяхната изпълнение....в социалната ,икономическата област,престъпността и олигархията и външните фондове... В това време се сменят ръководителите на БСП и ГЕРБ и съставяне на нова партия от десен или центриски тип окрупнена , смена на етническите и националистическите ръководители ...
и почваме наново....Молко изглежда като приказка.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНе написа ,че поради липса на други фаворити ,ГЕРБ ти е фаворит.....
Коментар
-
http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi...model/?ref=rss
България ще се бори с ДДС измамите по румънски модел
МОЛЯ ДА НЕ СЕ ПИПАТ ХОРАТА НА ГЕРБ
Коментар
-
Въпроси без отговор по скандала "Пеевски"
http://www.capital.bg/politika_i_iko...www.dnevnik.bg
1. След като БСП и ДПС приемат, че Делян Пеевски не е встъпвал в длъжност като председател на ДАНС в какво качество той е влязъл в кабинета на председателя на агенцията, срещал се е с ръководния състав на агенцията, а по-късно през деня - и с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев?
2. Каква информация му е била предоставена, докато е бил в сградата на агенцията? С кои служители се е видял? Какви разпореждания им е давал?
3. Вчера стана ясно, че Делян Пеевски е получил документ за достъп до най-високо ниво на класифицирана информация по процедура, която няма как да е законна - най-малкото заради своята бързина. Ще започне прокуратурата проверка по случая?
4. Защо въпреки множеството публикации относно разработки и дела срещу Делян Пеевски прокуратурата не започна проверка?
5. Проектът за промени в ДАНС, който позволи на Делян Пеевски да бъде избран за председател на агенцията, беше внесен от БСП и ДПС на 28 май - в първия ден на кабинета Орешарски. От тогава ли той е знаел, че ще предложи Пеевски? Значи ли това, че кандидатурата му е била залог за избора на правителството? Какви са другите компромиси, които са направили?
6. Още в първия си ден Орешарски беше принуден да се откаже с кандидатурата на скандалния архитект Калин Тихолов за министър на инвестиционното проектиране, като го замени с Иван Данов, за когото стана ясно, че е получавал неправомерно помощи за безработни във Франция. Въпреки критиките Орешарски не преразгледа решението си. Каква е гаранцията, че това няма да се случи и при избора на следващия предеседател на ДАНС?
7. Какво ще се случи с всички други скандални назначения, които успя да генерира кабинетът Орешарски във втория ешалон на властта?
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеМонти ти ли не разбираш или аз не мога да го кажа ясно .Има едно единственно нещо и то е по най бързия начин да се отстрани тази клика и олигарсите които стоят зад нея преди да са се докопали до държавните пари с които да си напълнят празните каси .Наясно ли си какво засмукване на пари ще има и колко спрени евро пари ще има и какво ще се случи в държавата и как здраво ще се окопаят и впият в държавата. За какъв митинг ми говориш .Ти наясно ли си че тези хора след работа излизат с децата си и стоят до късно вечер . Тези хора имат личен живот ,ангажименти , нужди , а те са излезнали на улицата ден след ден защото са възмутени до дъното на душата си и усещат инстинктивно какво им се готви .Ти не виждаш ли лицата . Не виждаш ли че всички интервюирани имат превъзходен изкас . Тези хора не можеш да ги купиш за 50 лв или да ги омаеш със сладки приказки и обещания . И Местан да ми каже че бил направил правилен прочит на протестите и си взел поука . Да причиняваш толкова неудобства на най - доброто в тази нация и да ми кажеш да да ами ние ще се поправим някога , сега няма начин ще поуправляваме малко , щото без нас не можете .Вижте махаме Пеевски , даже няма да идва в народното събрание , даже ще питаме и конституционния съд , даже няма да взема заплата . Ами направете митинг Представяте ли си митинг на ДПС симпатизанти в Совфия , или на БСП . Атака видяхме какво качество и колко количество събра . Много интересно ще е да видим ДПС и БСП какво ще покажат .
Борбата за парите на държавата....
Ами аз искам да са при мен и при фирмите на мойте приятели а не при тези 50 К гербера част от който стачкуват и 1000 фирми избрани..... ....
Младине момчета не можеш да купиш с 50 лв ,но те се продават в момента за мацки ,работа и много пари.....
Другите не се купуват повечето за 40 лв ,но част от тях са така.... аз ходих в събота на разходка с тях.... там беше Павлова ,Шарков ,Надето ,Паси , куб гербери от общините , и много неиндефицирани типове с акцент....от провинцията...
Митингите на БСП в южния парк и закриването в НДК бяха над 20 К....ще се бройте с тях или ще се биете...какво...
Коментар
-
От къде преписва Орешарски?
Принципите на Вашингтонския консенсус са:
*Фискална дисциплина (минимален дефицит на бюджета);
*Преразпределение на базата на нуждата (приоритет на здравеопазването, образованието и инфраструктурата при държавните разходи);
*Разширяване на данъчната основа и намаляване на общите нива на облагане;
*Либерализация на финансовите пазари;
*Свободен обменен курс на националната валута;
*Смяна на търговските квоти с тарифи;
*Премахване на бариерите пред пазарната конкуренция на стоки;
*Приватизация на държавни предприятия;
*Премахване на бариери пред чужди директни инвестиции;
*Силни и защитени права на интелектуална собственост.
Някак си като гледам политиката и плана на Орешарски, силно ми намирисва на преписване.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеДобре Бързоходко , въпреки че ме правиш на по тъп отколкото съм....
Кой ти е фаворита... Татко МАХНО ЛИ ТИ Е...? сега при избори веднага....
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеМонти ти ли не разбираш или аз не мога да го кажа ясно .Има едно единственно нещо и то е по най бързия начин да се отстрани тази клика и олигарсите които стоят зад нея преди да са се докопали до държавните пари с които да си напълнят празните каси .Наясно ли си какво засмукване на пари ще има и колко спрени евро пари ще има и какво ще се случи в държавата и как здраво ще се окопаят и впият в държавата. За какъв митинг ми говориш .Ти наясно ли си че тези хора след работа излизат с децата си и стоят до късно вечер . Тези хора имат личен живот ,ангажименти , нужди , а те са излезнали на улицата ден след ден защото са възмутени до дъното на душата си и усещат инстинктивно какво им се готви .Ти не виждаш ли лицата . Не виждаш ли че всички интервюирани имат превъзходен изкас . Тези хора не можеш да ги купиш за 50 лв или да ги омаеш със сладки приказки и обещания . И Местан да ми каже че бил направил правилен прочит на протестите и си взел поука . Да причиняваш толкова неудобства на най - доброто в тази нация и да ми кажеш да да ами ние ще се поправим някога , сега няма начин ще поуправляваме малко , щото без нас не можете .Вижте махаме Пеевски , даже няма да идва в народното събрание , даже ще питаме и конституционния съд , даже няма да взема заплата . Ами направете митинг Представяте ли си митинг на ДПС симпатизанти в Совфия , или на БСП . Атака видяхме какво качество и колко количество събра . Много интересно ще е да видим ДПС и БСП какво ще покажат .
това случи ли се има надежда за България.
Делянчо и той е под 40, но той е грешка по дифолт.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Фермерите фалират, разпродават нивите си
Земеделските производители намаляват драстично у нас за последните 3 години
Публикувано: 19 юни 2013, 13:46 | Обновено: 19 юни 2013, 13:46
Разпечатай
прочитания: 108 | коментари: 1
София, България
Пазарът на земеделска земя става все по-неатрактивен, показват последните данни от пазара на недвижими имоти. От 2010 г. до сега с над 30% е намалял броят на земеделските производители у нас. Данни на частни съдебни изпълнители сочат, че само за настоящия месец има над 80 парцела пуснати в продажба или обявени на търг. Те се намират на територията на цялата страна и представляват хиляди квадратни метри земеделска площ.
Голяма част от имотите са собственост на фермери, които не успяват да обработват земята си или са пред фалит. Някои от тях са получили нивите като гарант срещу кредити, които не успяват да погасят заради ниската цена на продукцията им и се налага да напуснат пазара, продавайки бизнеса си с заедно със земите.
Търговци и производители в сектора коментират, че цените на вносните земеделски продукти са с над 50% по-евтини от родните. Успоредно с това е налице слабо подпомагане от държавата, в сравнение с постоянната политика на страните от Европа и региона на Балканите.
Няма възможност за комасиране на земите, наблюдава се липса на работещи напоителни системи (едва 2% работят), инвестицията в селскостопанска продукция изисква много усилия и средства, без това да има възвръщаемост.
Всичко това прави тези земи крайно неатрактивни за инвеститорите и респективно купувачи липсват. Сред хилядите земеделски земи, обявени за продажба, има такива с начални цени 300 лв. за 2500 квадрата, а липсата на интерес към сектора сваля цените още повече.
Брокери коментират, че земеделието става все по рисков сектор, който изисква сериозни инвестиции, но не гарантира добри приходи. От сектора са скептични по отношение на земеделието и нямат очаквания то да процъфти отново. /БЛИЦ
СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА МУТРОКОМУНИСТИТЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеЕто какво написах:
"Накратко ГЕРБ не са ми фаворити но БСП+ДПС са вън от ранглистата ми."
Кой ти е фаворита... Татко МАХНО ЛИ ТИ Е...? сега при избори веднага....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеА кой ще се върне наесен...
Али баба и четиридесет разбойници ,БорисоФ .... или Снежанка....сиреч Плевналиев..или Баба ЯГА .. Яне Янев...
Признавам ти правота да искааш БорисоФ да се върне на власт ,но не ти признавам заплахите в постовете спрямо инакомислещите в темата...защото в момента инакомислещи може да сте вие.....
По тази логика ,ако утре има митинг на БСП на парламента вие ще ги биете ли като инакомислещи.... защо не бихте Атака ама те по големи биячи май...въпреки малкото участници...
Тава което е правилно за теб не е правилно за мен....
Коментар
Коментар