IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    За какво точно ще е този дебат. Ще си викат в ефир ли. Аз не виждам никаква обща плоскост. Ако се намери обща плоскост и с протестите е свършено. Честно казано си нямам идея с какъв акъл изобщо се търси подобен дебат, това е брутална грешка, която ще стопира всичко, ако тези наистина бъдат припознати от достатъчно на брой протестиращи. Всичко ще влезе в познатите коловози, ще заеме форма.

Така че най-разумното поведение според мен е ако някой отиде на дебат веднага да бъде отречен от останалите.
    Аз предложих преди около месец и половина в Инвестора управляващите да организират дискусия на Орешарски с протестиращите по подобие на видеомостовете на Путин, даже подхвърлих тая идея чрез общи познати......

Но равновесие казва следното
    -стани да седна, това е нашто искане
    -нямаме организатор и водачи, които да преговарят
    -нямаме формулирани искания, защото ще ни лъсне голия

Коментар

• Мога от сега да кажа как ще протече този дебат.

Тези представители на протестиращите ще са надъхани да покажат на България колко лошо е постъпил Орешарски. Ще се надяват че така ще запалят и страната, не само София. ще говорят за връзките на Пеевски, за това колко лош човек е, за всичките зулуми около този кръг.

Орешарски ще каже, да това беше грешка. Смятахме да се освободим бързо от предишното мракобесно управление и за това решихме да приложим радикални методи.

Протестиращите ще почнат да приказват как не може да се бори мафия с мафия. Как не може на най-важната българска силова агенция да се поставя човек като Певески.

Орешарски ще им отговаря - да това беше грешка. Трябваше да обсъдим кандидатурата по-задълбочено.

Ако темата се върти само около Пеевски може и да не излезат много минуси за протестиращите. Но и нищо няма да спечелят. Но като гледам тези които се гласят да участват, те се готвят да говорят и за други теми. За икономика - абсурд да повлияе позитивно на провинцията, веднага ще бъдат приети за част от статуквото. за хора които излизат само че да си правят политическа пропаганда на една бъдеща партия. Икономиката е скучна и прекалено неприятна наука.

за изборен кодекс - още по-зле от икономика, това направо така забие дебата че да се спори за някакви пълни глупости от които реално никой около тази маса няма да схваща какво ще се случи ако се промени или не нещо. В същото време отново супер скучна тема.

За основи на демокрацията, за мета политика така да се каже. За принципите зад разделение на властите и представителната демокрация. Е тук вече никой няма да слуша нищо след точно 10 секунди.

Изобщо подобен дебат е абсолютно безсмислен. Не по-скоро си е откровено вреден. Направо не мога да си представя с какъв акъл някой би се навил на подобно нещо, освен ако наистина не иска да стопира протестите.

Коментар

• Но защо да се връщаме толкова назад? През февруари в цяла България излизаха стотици хиляди граждани, а днес

протестиращите са само в София и техният брой прогресивно намалява от ден на ден.

Това не е опит да противопоставя протестиращите, нито да омаловажа основанията им да протестират. Не мога обаче да се съглася с насажданата от медиите на олигархията теза, че протестите са признак за нелегитимност на този парламент. Правителството има достатъчно солидно парламентарно мнозинство, за да изкара целия си мандат, а онова, което го прави нестабилно, е опитът на загубили позициите си олигарси да си ги върнат чрез протестиращите.

Това, че хората, които са на улицата, нямат политическо представителство в парламента, до голяма степен се дължи на самите тях. Дясномислещите (това е много условен термин, но го използвам за удобство), които отидоха до урните, не се оказаха достатъчни, за да вкарат нито една от партиите наследници на старата десница в Народното събрание. Това не делегитимира останалите, които са успели да прескочат тази бариера. И още нещо от съществено значение.

.................................

Протестът все повече напомня на градска разходка с любезното съдействие на общината,

която затваря улици, и нямат нищо общо с това, което видяхме в Истанбул или Бразилия.

Тук ще направя едно малко отклонение и ще кажа, че Фейсбук и интернет все пак не са добър съветник в България по отношение на гражданската активност. Те произвеждат нарцистични групи, които се преживяват като социално значими, но са без реална тежест, а и

протестите в Турция събудиха местното ни въображение и комплекси за малоценност.

http://www.glasove.com/aktiviraha-i-plevneliev--28135
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

За какво точно ще е този дебат. Ще си викат в ефир ли. Аз не виждам никаква обща плоскост. Ако се намери обща плоскост и с протестите е свършено. Честно казано си нямам идея с какъв акъл изобщо се търси подобен дебат, това е брутална грешка, която ще стопира всичко, ако тези наистина бъдат припознати от достатъчно на брой протестиращи. Всичко ще влезе в познатите коловози, ще заеме форма.

Така че най-разумното поведение според мен е ако някой отиде на дебат веднага да бъде отречен от останалите.
          Доколкото знам Олигарски не е съгласен на ПУБЛИЧЕН дебат. А иначе, ако се съгласи е загубен. Независимо какви хора ще застанат срещу него, било то нормални протестиращи, или измислени от него негови си хора. Хората вече не са прости. Сигурно не си гледал през зимата какъв беше ефекта от публичния разговор на Бойко с уж протестиращи, пък всъщност негови хора.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Убеден съм че за редовия БСП член това всъщност са доста важни въпроси. И ако не бе прословутото му послушание пред авторитета на партията би взел избор доста различен от този който му налага Станишев.

Също както съм убеден, че не точно православието им създава противоречиви чувства, или пък името на американския президент. А точно действията на настоящето ръководство на БСП.
            Пропуснах да кажа и за цвета на кожата на Обама,освен че е мюсюлманин...... Това са правилата на играта, националните държави, национална политика, национални граници са термини с намаляващо значение....... Така че е въпрос на време да имаме турчин премиер .......... както български мохамеданин за президент

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Олигарски ако се съгласи да са ПУБЛИЧНИ, какво лошо има ???

Коментар

А за дебатите - пълна глупост. Личното ми мнение е никакви дебати. Единственото решение е оставка. И честно казано си нямам идея кой точно ги е назначил тези хора да се представят за каквито и да били.
                Олигарски ако се съгласи да са ПУБЛИЧНИ, какво лошо има ???
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Няма защо да се лъжем - големите телевизии играят огромна роля за формирането на обществено мнение у нас и наистина могат да вкарат магаре в парламента според римската мъдрост.

Ще дам и конкретен пример. Ако през месец януари тази година вместо Яне Янев и Волен Сидеров, които не слизаха от екран, бяха показвани лидерите на „Зелените“, на „България на гражданите“, на ДСБ или представители на днешните протестиращи, като Асен Генов или Стоян Радев, днешният състав на Народното събрание определено нямаше да бъде такъв, какъвто е сегашният, и протестиращите от улицата щяха да имат със сигурност свое политическо представителство в парламента.

Дадох конкретни лица и примери, за да бъда по-ясно разбран, но това е принципен въпрос, който е далеч по-широк и засяга далеч повече хора и общности от имената, които изброих.

Добре е и протестиращите, които скачат срещу олигархията, да си дават сметка, че тази олигархия в момента ги спонсорира с няколкостотин хиляди лева на ден, осигурявайки им на практика неограничено ефирно време.

В една от най-гледаните телевизии по време на кампания 30-секундно клипче може да достигне цена от 12 хил. лв. за еднократно излъчване, а основният бюджет на политическите сили се излива в медиите, за да се осигури поне минимално участие на съответните кандидати за народни представители, общински съветници или президент.

Още един пример. Ако Меглена Кунева разполагаше с равен достъп до големите ефирни телевизии, редом с Плевнелиев и Калфин, тя би имала всички шансове да стигне до балотаж на президентските избори през 2011 г. Ако Волен Сидеров не беше показван всяка сутрин в продължение на месец и половина по време на февруарските протести, той нямаше да влезе в Народното събрание на изборите през месец май тази година.

Казвам всичко това, защото отговорността на журналистите е огромна, какъвто и натиск да им оказват техните работодатели. Днес например балансът пак е изкривен и е изцяло в полза на протестиращите, като критичните гласове спрямо протестите почти не стигат до ефира на големите телевизии.

Би било много добре това старание и опит за закъсняло връщане на равновесието, изгубено през последните четири години, да се превърне в постоянна мярка и грижа за спазването на основни принципи в журналистиката.

Темата за предизборното наливане на пари в медии е основна и би трябвало да се превърне в тема на онези от протестиращите, които наистина желаят промяна и нови правила на играта.

Ще го изпитат на гърба си утре, когато се опитат да се организират в политически съюз и с изненада открият, че някоя провинциална кабеларка им иска 7000 лв. за десетминутно участие, което ще гледат няколкостотин жители на малък град.

Освен това днес протестиращите проспиват по много глупав начин, бих казал, възможностите, които медията им дава, и ръсят в така скъпоструващото време банални обобщения с морализаторски тон и плитък емоционален патос, вместо да поставят с острота проблеми от ежедневието на всички хора, които живеят в България.

Като се започне със съдебната власт, корупцията по високите етажи на управлението и се свърши със здравеопазване, образование и защита на българските производители.

Вместо да мислят коя хубавица да покаже гръд на поредния им инфантилен ивент, протестиращите могат да излъчат щаб от говорители по конкретни теми с конкретни предложения, които да използват в предоставения им ефир и да ги поставят аргументирано и смислено пред българското общество.

С хилежа на Найо Тицин, аркашката всеотдаденост на „Комиците“ и почти честните сини очи на Евгений Михайлов, нищо няма да се постигне. Просто поредните десетки милиони левове, хвърлени в канала.

http://www.glasove.com/zlatnata-vuzm...izpuskat-28330

Коментар

• А за дебатите - пълна глупост. Личното ми мнение е никакви дебати. Единственото решение е оставка. И честно казано си нямам идея кой точно ги е назначил тези хора да се представят за каквито и да били.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Ти в кой свят живееш бе човек, признавам че не следя подробно дискусията... под ботуша на ДПС Да те подсетя как се казва лидера на най-могъщата във финансово и военно отношение....... БАРАК ХЮСЕИНОВИЧ

Ти всъщност ортодоксален християнин ли си, не ми изглеждаш православен!
                      Убеден съм че за редовия БСП член това всъщност са доста важни въпроси. И ако не бе прословутото му послушание пред авторитета на партията би взел избор доста различен от този който му налага Станишев.

Също както съм убеден, че не точно православието им създава противоречиви чувства, или пък името на американския президент. А точно действията на настоящето ръководство на БСП.

Коментар

• След почти 2 месеца протеста роди своите представители.
                        Готови за дебат, готови и с идея как и къде да се състои, хората от протеста излъчиха свои говорители, които да спорят със Сергей Станишев, Орешарски и компания...
                        Мястото – предаването „Референдум“ по БНТ.
                        Часът – все още неизвестен.
                        Оказа се, уважаеми протестиращи, че си имаме и говорители. Като например служебният министър на икономиката Асен Василев, който бе посочен за едно от лицата на протеста.
                        Да ни е честито, дето се вика!
                        Дали това си мислехме, докато бяхме по улиците последните почти 2 месеца, за да заявим своята гражданска позиция...
                        „Ех, да дойде сега някой, който да изрази нашите справедливи граждански въжделения?“...
                        Впрочем някой от вас дали е наясно кого ще представлява ексминистър Василев?
                        Давали ли сме му мандат да представлява нас?
                        Или е там в ролята на служебен ексминистър?
                        Или пък е протестиращ от квотата на президента Плевнелиев?
                        Или се явява като любим съученик на предшественика си Делян Добрев от ГЕРБ, с когото са пяли в един ученически хор в Хасково?
                        Изобщо, наясно ли сме защо един ексминистър, част от статуквото, срещу което всички се борим, ще се окаже в ролята на острие на общественото мнение...
                        Впрочем още интересни събития белязаха последните дни. Част от „Реформаторския“ блок в лицето на партия Зелените заявиха на всеослушание, че сега действащото изборно законодателство всъщност било достатъчно добро, за да се проведат едни честни избори сега и веднага.
                        Дотук добре...Оказа се обаче, че същата партия само няколко месеца по – рано е дала пресконференция с категоричното мнение, че с този избирателен закон честни избори не може да има.
                        Изживяха ли и „елитните десни“ своят бърз катарзис?
                        Или ще се окаже, че вече втори месец протестираме, водени от идеята Десният реформаторски блок да вкара 10 депутати в парламента?
                        Какво се случва на улицата? Не ви ли намирисва леко, когато видите говорителя на служебното правителство в първите редици на протеста.
                        Когато поизтъркани обществени „трибуни“, някои от които с доказана принадлежност към ДС ви насочват към това кое е добро и кое – лошо?
                        Когато камерите на медиите уж случайно улавят Саша Безуханова, която ходи с байряк в ръка.
                        Когато на площада пред народното събрание се появява бял роял със стойност не по – малко от 15 000 лева, който е подарен на протеста от някого, чието име не знаем?
                        Прочие, ще очакваме с интерес предстоящия дебат по държавната телевизия, за да си изясним дали сме на улицата, за да променим правилата.
                        Или някой, който, както сам се изрази, е готов със следващият служебен кабинет, не е подготвил и служебни говорители на протеста.
                        А накрая, когато ни подменят и нас със служебни хора, да знаем, че всичко, което направихме през последните 2 месеца е било напразно?

http://www.classa.bg/news/Read/artic...D1%81%D1%82%3F

Коментар

Тцъъъ. Аз политика не се интересувам. Аз се интересувам България да бъде управлявана добре. И то не само като професионализъм - както не веднъж съм казвал нямам особени притеснения за професионализма на настоящето правителство. Но и демократично - а тук вече имам много сериозни опасения и то не от страна на правителството, дори не на БСП, а на ръководството на БСП. Което ръководство смятам за основно отговорни за това налагане на олигархичен модел на управление.

Да ви питам привържениците на БСП. На вас харесва ли ви че Станишев предложи и избра Пеевски за шеф на ДАНС. Как се чувствате постоянно под ботуша на ДПС. Столетницата май сдаде багажа, пристана на ДПС. Та как се чувствате. Предполагам много добре - все пак "ние" управляваме. Но кои по точно са тези "ние" защото аз не виждам БСП да управлява. Управляват Станишев, Кутев, Кирил Добрев, Вигенин. И то под диктовката на Доган. Кои точно честни социалисти взимат решения за управлението на държавата.

Къде е демокрацията. Народът гласува за БСП, получава кръга Станишев, Доган и олигарсите които им диктуват решенията. Та къде по точно сте привържениците на БСП. Някъде в масовката на Бузлуджа - давате шанс на Станишев да се държи с вас както Бойко с герберите.
                          Ти в кой свят живееш бе човек, признавам че не следя подробно дискусията... под ботуша на ДПС Да те подсетя как се казва лидера на най-могъщата във финансово и военно отношение....... БАРАК ХЮСЕИНОВИЧ

Ти всъщност ортодоксален християнин ли си, не ми изглеждаш православен!

Коментар

• http://www.lostbulgaria.com/?p=4268
                            https://www.google.bg/search?q=%D0%B...ll%3B492%3B345

не знам кои са имали концлагери, но Борисов и Цветанов са били членове на БКП , а други са рязали глави и са давали 100000лева за тях

Комунистите и фашистите също са братя в методите си

Коментар

• Цитат:
                              Първоначално изпратено от Fair
                              Aми казвам ти го в очите - червен боклук!
                              Човека с право те пита откъде-накъде разни смърдящи на нафталин скотове срещу две кебапчета ще ни определят бъдещето!?
                              Аз пък щях да питам как така стана, че от всички страни по света, газени от комунизма, нито една не е прокопсала. НИТО ЕДНА! Но няма да питам за да не измъчвам селския ти мозък с такива сложнотии.
                              Много здраве на червения коптор.

Цитат:
                              Първоначално изпратено от Монти

Браво ...
                              Да живее Хитлер и Сталин...
                              добре дошли на гости в нашия Форум на умните ,възпитани и богати млади хора..
                              който се борят за едно ново общество ,където болните ,бедните и инвалидите ще бъдат въдворени където им е мястото ...газовите камери..

Такаааааа,
                              След хубава вечеря и малко развлечения за отмора е време да осветлиме обитателите на червения коптор за някои неща. Безплатно при това!
                              За сведение - концлагери в историята на България е имало само по времето на комунизма. Убивали са хора и са хранели с тях прасета. Това разбира се "болните и бедни" антихристи, възхваляващи терористи- взриватели на църкви няма как да го знаят. Гласувачите за СерГЕЙ, БатСали и Болен имат други идеали - може да са прости и неграмотни, но искат да управляват - на всяка цена и с всякакви цигании (и в прекия и преносен смисъл на думата). И да плюскат.... за чужда сметка разбира се! Между другото - не познавам нито един грамотен, работлив начетен и интелигентен човек, който е "болен, беден и за окайване". Вярно е и че не познавам нито един циганин, а с някакви си куманисти нищо общо не желая да имам.
                              П.С. Не се аби да отговаряш - прецених ти акъла, няма да си прахосвам ценното време на този свят заради такъв като теб.

Коментар

• брях, ама ти и антрополог си бил,
                                чести почитания
                                че и в магнаурската школа си бил
                                (не знаех , че си толкоз вехт)
                                че и на двуизмерно изобр антропологичен
                                анал ще правиш...браво, ти си
                                готов за нобелов лауреат...на глупостта!
                                пп налягай си парцалките, че тва ще ти е
                                до май догодина
                                Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                Това няма как да е полицайката Витанова, нали се сещаш
                                Ако желаеш можем да направим съвместен антропологичен анализ. Знаеш ли как се прави. Още в първи курс на магнаурската школа се изучава.
                                Това новосъздадените гербери сте като онези сенки-силуети от известния клип на Флойд и строевете на Ким Чен Ир.

Коментар

Working...
                                X