Първоначално изпратено от zarco
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеС всичко съм съгласен, само за ГО не го разбрах!
Плащаш получаваш- не плащаш не получаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Цитат:
Първоначално изпратено от dessi_georgieva
Браво и от време на време се срещай със твоят застраховател, да ти разяснява подробно пак какви са ти покритията и кога можеш да си завеждаш щета. Да не се окаже , че 5% от ЗС са ти самоучастие, че това на 100000 лв. си е 5000лв. самоучастие, а при такива дребни щетички духаш супата(пиеш една студена вода).
ами ще видя пак договора - обикновено не се заглеждам в такива договори, защото знам, че са типови и по тях за дребен клиент няма да направят никакви корекции, макар аз много да обичам да правя корекции, нали такава м е част от работата. Ще пиша другата седмица пак, ако има интерес по въпроса.
Да допълня малко смисълът на самоучастието /имайте предвид, че отново ще защитя застрахователите, които са направили закон/И/, след което са лобирали в Парламента, за да бъдат същите приети - и сега СИ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ под надзора на независим регулаторен орган - към който трябва да се обръщаме, за да задължи застрахователя да ни плати, ако знаем, че имаме право, т.е. - всички искани от него документи - сме му представили, за което ни е издал необходимите уверения/...
Самоучастието ни прави застраховката "по-поносима" - като намалява дължимата премия, НО при щета - ни редуцира и обезщетението... Искаме да направим 10, 20, 30...% по-ниско плащането си - с толкова ни редуцират и обезщетението... Това е фиксирано в договора ни..
Има И ДРУГА ОСОБЕНОСТ, която /понякога/ не виждаме, а именно: ако се фиксира за едно жилище лимит на отговорност 50 К, то за рискът - земетресение - отговорността може да е част от тия 50 К. Това /вероятно/ са подписали много от имащите имуществена застраховка.
Каква е логиката? Ами - тая, че: пожар, експлозия, свличане на земни пластове маси, наводнение от природни бедствия - в конкретният случай не биха довели до "тотална щета" с отговорност на застрахователя 50 К.... Та - така...
Така: самоучастието намалява обезщетението, а намаленият лимит на отговорност - също..., идеята е ясна /малка премия, а при необходимост - и редуцирано обезщетение/...
Изводът - ако някой е решил да застрахова, то нека е на пазарни цени, защото има и друг трик /законен/, а именно - застраховане на имота на "Първи риск" - супер-изгодни застраховки, с малка премия, но отговорността е само за едно събитие, ако има второ - по условията - застрахованият не получава нищо.... /някои си казват, че малки щети няма да заявяват и ще чакат голяма.../
... най-често това са "ЗАСТРАХОВКИТЕ за по 20 лева/годишно" - вероятно са по "Първи риск"...
Втори извод: общите условия се четат "под лупа", ако все пак човек знае какво търси...
Успехи в овладяване на застраховането!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеСпомена е за първоначалната инвестиция скъпа! Сега вече не е същото. Както и при теб Не ме заблуждавай. На маратонска възраст съм- 42
Коментар
-
Пешов, съгласен съм с Ландлордов.
ГО не можеш да не плащаш, защото това ти е отговорност към другите хора. Ако причиниш катастроха с твоята кола и оставиш 2-3 човека без краце, как ще ги платиш?
Всичко останало си е твоя отговорност към тебе си и ти си в правото си да не желаеш някой друг насила да се грижи за тебе, при положение, че си пълнолетен, дееспособен и не щеш.
Иначе и аз искам да ми върнат парите, дето съм ги дал за пенсионно и здравно осигуряване, ама няма да стане - мангалите отдавна са ги изяли и изпили тия пари.
И не си прав да не гласуваш, щом живееш туканка, но и этова е твое право, поне дотогаз, докато гласуването не стане задължително.
Ако аз ти обещая тия работи, дето ги искаш (без ГО) ще гласуваш ли за мен - Императорът, или пак не ти пука, социопатино?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеKире къде да го декларирам а искам и други декларации да направя
1.Декларирам че не искам да си застраховам имотите и не желая в случай на бедствие държавата да ми плаща.
2.Декларирам че не искам да плащам пенсионна осигуровка и не желая пенсия от държавата.Искам да си ми върне парите които съм внесъл със законната лихва
3.Декларирам че не искам да плащам здравна осигуровка и не желая държавата да се грижи за здравето ми.Искам да си ми върне платените осигуровки със законната лихва.
4.Декларирам че не искам да плащам осигуровки за безработица,болнични,трудова злополука и други такива и не искам държавата да се грижи за мен.Искам да си ми върне парите със законната лихва.
5.Декларирам че не искам държавата да се грижи за мен никога и за нищо.
6.Декларирам че ще си плащам данъците.
7.Декларирам че не искам да плащам ГО.
До ден днешен не съм поискал нищо материално от държавата и не мисля да искам.Не ходя да гласувам нито за Парламент нито за Президент нито за Кмет на община нито за Евродепутати.Въобще не ми пука за българските политици и техните желания и фантазии.Въобще не ми пука за каквото и да е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеБраво и от време на време се срещай със твоят застраховател, да ти разяснява подробно пак какви са ти покритията и кога можеш да си завеждаш щета. Да не се окаже , че 5% от ЗС са ти самоучастие, че това на 100000 лв. си е 5000лв. самоучастие, а при такива дребни щетички духаш супата(пиеш една студена вода).Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЗащоо, да си спомняш, нали е до теб -действай. Впусни се в романтиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАми декларите го изрично това нежелание, ама да не викате после че това са само пари и не е хуманно да не Ви се помогне. Тогава да плачете за солидарност- все така става
1.Декларирам че не искам да си застраховам имотите и не желая в случай на бедствие държавата да ми плаща.
2.Декларирам че не искам да плащам пенсионна осигуровка и не желая пенсия от държавата.Искам да си ми върне парите които съм внесъл със законната лихва
3.Декларирам че не искам да плащам здравна осигуровка и не желая държавата да се грижи за здравето ми.Искам да си ми върне платените осигуровки със законната лихва.
4.Декларирам че не искам да плащам осигуровки за безработица,болнични,трудова злополука и други такива и не искам държавата да се грижи за мен.Искам да си ми върне парите със законната лихва.
5.Декларирам че не искам държавата да се грижи за мен никога и за нищо.
6.Декларирам че ще си плащам данъците.
7.Декларирам че не искам да плащам ГО.
До ден днешен не съм поискал нищо материално от държавата и не мисля да искам.Не ходя да гласувам нито за Парламент нито за Президент нито за Кмет на община нито за Евродепутати.Въобще не ми пука за българските политици и техните желания и фантазии.Въобще не ми пука за каквото и да е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМного обърка скалите колега! Меркали и Медведев нямат нищо общо освен, че са в тройна коалиция! и двамата
скалите на Меркали-Канкани-Зигберг и на Медведев-Шпонхойер-Карник съвпадат едно към едно. И за да не гадая - е ли е съвпадение или кой от кого е крал, припокрих ги и кръстих - Меркали-Медведев. Защото просташкият Рихтер отчита само отделената в хипоцентърът енергия - не въздействието на 10 - 58 - 318 километра от епицентърът, тоест сеизмическата степен по Рихтер е информация, която интересува само сеизмолозите. Не знам защо те я натрапиха на хората, като не им върши никаква работа, а само ги обърква.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕеееееееех ,Деси, въобще не си романтична, та запознанството си е най-добрата инвестиция! С моята жена съм в романтична връзка от 2000г. - 30-тият ми рожден ден!
Винаги си спомням с умиление за тази инвестиция. Тя изпълни със смисъл празните ми имоти и ги превърна в домове.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеиска го , иска го - не се отказва лесно- но това не е сайт за запознанства, а за бизнес и инвестиции.
Винаги си спомням с умиление за тази инвестиция. Тя изпълни със смисъл празните ми имоти и ги превърна в домове.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕ, хубаво де но мъжа ти още ли иска това дето го даваш?
Щот си мисля, че чужди такива по биха искали
----------------------------------------------------------------------
Не е препоръка за покупко-продажба на акции, фючърси, опции или плът
Коментар
Коментар