IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Докато съм отсъствал - виждам има други - с интереси в Общото застраховане - Деси, която определено "чува петела" тук... Импа може да се обръща към нея с въпросите, щом не ми разбира казусчетата...

Да допълня малко смисълът на самоучастието /имайте предвид, че отново ще защитя застрахователите, които са направили закон/И/, след което са лобирали в Парламента, за да бъдат същите приети - и сега СИ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ под надзора на независим регулаторен орган - към който трябва да се обръщаме, за да задължи застрахователя да ни плати, ако знаем, че имаме право, т.е. - всички искани от него документи - сме му представили, за което ни е издал необходимите уверения/...

Самоучастието ни прави застраховката "по-поносима" - като намалява дължимата премия, НО при щета - ни редуцира и обезщетението... Искаме да направим 10, 20, 30...% по-ниско плащането си - с толкова ни редуцират и обезщетението... Това е фиксирано в договора ни..

Има И ДРУГА ОСОБЕНОСТ, която /понякога/ не виждаме, а именно: ако се фиксира за едно жилище лимит на отговорност 50 К, то за рискът - земетресение - отговорността може да е част от тия 50 К. Това /вероятно/ са подписали много от имащите имуществена застраховка.

Каква е логиката? Ами - тая, че: пожар, експлозия, свличане на земни пластове маси, наводнение от природни бедствия - в конкретният случай не биха довели до "тотална щета" с отговорност на застрахователя 50 К.... Та - така...

Така: самоучастието намалява обезщетението, а намаленият лимит на отговорност - също..., идеята е ясна /малка премия, а при необходимост - и редуцирано обезщетение/...

Изводът - ако някой е решил да застрахова, то нека е на пазарни цени, защото има и друг трик /законен/, а именно - застраховане на имота на "Първи риск" - супер-изгодни застраховки, с малка премия, но отговорността е само за едно събитие, ако има второ - по условията - застрахованият не получава нищо.... /някои си казват, че малки щети няма да заявяват и ще чакат голяма.../

... най-често това са "ЗАСТРАХОВКИТЕ за по 20 лева/годишно" - вероятно са по "Първи риск"...

Втори извод: общите условия се четат "под лупа", ако все пак човек знае какво търси...

Успехи в овладяване на застраховането!
    Имам интереси и в животозастраховането, пенсионното осигуряване, здравното осигуряване, имущественото, отговорностите и всички видове застраховки- комплексно мога да Ви консултирам.

Коментар

• браво Деси- Този път добре го формулира

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        С всичко съм съгласен, само за ГО не го разбрах!
        Аз пък искам да си плащам за всичко, но и да получавам всичко достойно(адекватно) за платеното от мен, а не аз да плащам за 3 и да не получавам накрая нищо.
        Плащаш получаваш- не плащаш не получаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Цитат:
          Първоначално изпратено от dessi_georgieva
          Браво и от време на време се срещай със твоят застраховател, да ти разяснява подробно пак какви са ти покритията и кога можеш да си завеждаш щета. Да не се окаже , че 5% от ЗС са ти самоучастие, че това на 100000 лв. си е 5000лв. самоучастие, а при такива дребни щетички духаш супата(пиеш една студена вода).

ами ще видя пак договора - обикновено не се заглеждам в такива договори, защото знам, че са типови и по тях за дребен клиент няма да направят никакви корекции, макар аз много да обичам да правя корекции, нали такава м е част от работата. Ще пиша другата седмица пак, ако има интерес по въпроса.
          Докато съм отсъствал - виждам има други - с интереси в Общото застраховане - Деси, която определено "чува петела" тук... Импа може да се обръща към нея с въпросите, щом не ми разбира казусчетата...

Да допълня малко смисълът на самоучастието /имайте предвид, че отново ще защитя застрахователите, които са направили закон/И/, след което са лобирали в Парламента, за да бъдат същите приети - и сега СИ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ под надзора на независим регулаторен орган - към който трябва да се обръщаме, за да задължи застрахователя да ни плати, ако знаем, че имаме право, т.е. - всички искани от него документи - сме му представили, за което ни е издал необходимите уверения/...

Самоучастието ни прави застраховката "по-поносима" - като намалява дължимата премия, НО при щета - ни редуцира и обезщетението... Искаме да направим 10, 20, 30...% по-ниско плащането си - с толкова ни редуцират и обезщетението... Това е фиксирано в договора ни..

Има И ДРУГА ОСОБЕНОСТ, която /понякога/ не виждаме, а именно: ако се фиксира за едно жилище лимит на отговорност 50 К, то за рискът - земетресение - отговорността може да е част от тия 50 К. Това /вероятно/ са подписали много от имащите имуществена застраховка.

Каква е логиката? Ами - тая, че: пожар, експлозия, свличане на земни пластове маси, наводнение от природни бедствия - в конкретният случай не биха довели до "тотална щета" с отговорност на застрахователя 50 К.... Та - така...

Така: самоучастието намалява обезщетението, а намаленият лимит на отговорност - също..., идеята е ясна /малка премия, а при необходимост - и редуцирано обезщетение/...

Изводът - ако някой е решил да застрахова, то нека е на пазарни цени, защото има и друг трик /законен/, а именно - застраховане на имота на "Първи риск" - супер-изгодни застраховки, с малка премия, но отговорността е само за едно събитие, ако има второ - по условията - застрахованият не получава нищо.... /някои си казват, че малки щети няма да заявяват и ще чакат голяма.../

... най-често това са "ЗАСТРАХОВКИТЕ за по 20 лева/годишно" - вероятно са по "Първи риск"...

Втори извод: общите условия се четат "под лупа", ако все пак човек знае какво търси...

Успехи в овладяване на застраховането!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Спомена е за първоначалната инвестиция скъпа! Сега вече не е същото. Както и при теб Не ме заблуждавай. На маратонска възраст съм- 42
            До 100 имаш време за романтика.

Коментар

• Пешо отиди да живееш в пещерата на св. Иван Рилски и нищо няма да плащаш. Деси ти сама казваш първо много даваш и накрая ти го дават, което заслужиш де

Коментар

• Пешов, съгласен съм с Ландлордов.

ГО не можеш да не плащаш, защото това ти е отговорност към другите хора. Ако причиниш катастроха с твоята кола и оставиш 2-3 човека без краце, как ще ги платиш?
                Всичко останало си е твоя отговорност към тебе си и ти си в правото си да не желаеш някой друг насила да се грижи за тебе, при положение, че си пълнолетен, дееспособен и не щеш.

Иначе и аз искам да ми върнат парите, дето съм ги дал за пенсионно и здравно осигуряване, ама няма да стане - мангалите отдавна са ги изяли и изпили тия пари.

И не си прав да не гласуваш, щом живееш туканка, но и этова е твое право, поне дотогаз, докато гласуването не стане задължително.

Ако аз ти обещая тия работи, дето ги искаш (без ГО) ще гласуваш ли за мен - Императорът, или пак не ти пука, социопатино?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Kире къде да го декларирам а искам и други декларации да направя
                  1.Декларирам че не искам да си застраховам имотите и не желая в случай на бедствие държавата да ми плаща.
                  2.Декларирам че не искам да плащам пенсионна осигуровка и не желая пенсия от държавата.Искам да си ми върне парите които съм внесъл със законната лихва
                  3.Декларирам че не искам да плащам здравна осигуровка и не желая държавата да се грижи за здравето ми.Искам да си ми върне платените осигуровки със законната лихва.
                  4.Декларирам че не искам да плащам осигуровки за безработица,болнични,трудова злополука и други такива и не искам държавата да се грижи за мен.Искам да си ми върне парите със законната лихва.
                  5.Декларирам че не искам държавата да се грижи за мен никога и за нищо.
                  6.Декларирам че ще си плащам данъците.
                  7.Декларирам че не искам да плащам ГО.
                  До ден днешен не съм поискал нищо материално от държавата и не мисля да искам.Не ходя да гласувам нито за Парламент нито за Президент нито за Кмет на община нито за Евродепутати.Въобще не ми пука за българските политици и техните желания и фантазии.Въобще не ми пука за каквото и да е.
                  С всичко съм съгласен, само за ГО не го разбрах!

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                    Браво и от време на време се срещай със твоят застраховател, да ти разяснява подробно пак какви са ти покритията и кога можеш да си завеждаш щета. Да не се окаже , че 5% от ЗС са ти самоучастие, че това на 100000 лв. си е 5000лв. самоучастие, а при такива дребни щетички духаш супата(пиеш една студена вода).
                    ами ще видя пак договора - обикновено не се заглеждам в такива договори, защото знам, че са типови и по тях за дребен клиент няма да направят никакви корекции, макар аз много да обичам да правя корекции, нали такава м е част от работата. Ще пиша другата седмица пак, ако има интерес по въпроса.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Защоо, да си спомняш, нали е до теб -действай. Впусни се в романтиката.
                      Спомена е за първоначалната инвестиция скъпа! Сега вече не е същото. Както и при теб Не ме заблуждавай. На маратонска възраст съм- 42

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Ами декларите го изрично това нежелание, ама да не викате после че това са само пари и не е хуманно да не Ви се помогне. Тогава да плачете за солидарност- все така става
                        Kире къде да го декларирам а искам и други декларации да направя
                        1.Декларирам че не искам да си застраховам имотите и не желая в случай на бедствие държавата да ми плаща.
                        2.Декларирам че не искам да плащам пенсионна осигуровка и не желая пенсия от държавата.Искам да си ми върне парите които съм внесъл със законната лихва
                        3.Декларирам че не искам да плащам здравна осигуровка и не желая държавата да се грижи за здравето ми.Искам да си ми върне платените осигуровки със законната лихва.
                        4.Декларирам че не искам да плащам осигуровки за безработица,болнични,трудова злополука и други такива и не искам държавата да се грижи за мен.Искам да си ми върне парите със законната лихва.
                        5.Декларирам че не искам държавата да се грижи за мен никога и за нищо.
                        6.Декларирам че ще си плащам данъците.
                        7.Декларирам че не искам да плащам ГО.
                        До ден днешен не съм поискал нищо материално от държавата и не мисля да искам.Не ходя да гласувам нито за Парламент нито за Президент нито за Кмет на община нито за Евродепутати.Въобще не ми пука за българските политици и техните желания и фантазии.Въобще не ми пука за каквото и да е.

Коментар

Много обърка скалите колега! Меркали и Медведев нямат нищо общо освен, че са в тройна коалиция! и двамата
                          Драги Ландлордов,
                          скалите на Меркали-Канкани-Зигберг и на Медведев-Шпонхойер-Карник съвпадат едно към едно. И за да не гадая - е ли е съвпадение или кой от кого е крал, припокрих ги и кръстих - Меркали-Медведев. Защото просташкият Рихтер отчита само отделената в хипоцентърът енергия - не въздействието на 10 - 58 - 318 километра от епицентърът, тоест сеизмическата степен по Рихтер е информация, която интересува само сеизмолозите. Не знам защо те я натрапиха на хората, като не им върши никаква работа, а само ги обърква.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ееееееееех ,Деси, въобще не си романтична, та запознанството си е най-добрата инвестиция! С моята жена съм в романтична връзка от 2000г. - 30-тият ми рожден ден!
                            Винаги си спомням с умиление за тази инвестиция. Тя изпълни със смисъл празните ми имоти и ги превърна в домове.....
                            Защоо, да си спомняш, нали е до теб -действай. Впусни се в романтиката.

Коментар

иска го , иска го - не се отказва лесно- но това не е сайт за запознанства, а за бизнес и инвестиции.
                              Ееееееееех ,Деси, въобще не си романтична, та запознанството си е най-добрата инвестиция! С моята жена съм в романтична връзка от 2000г. - 30-тият ми рожден ден!
                              Винаги си спомням с умиление за тази инвестиция. Тя изпълни със смисъл празните ми имоти и ги превърна в домове.....

Коментар

Е, хубаво де но мъжа ти още ли иска това дето го даваш?
                                Щот си мисля, че чужди такива по биха искали

----------------------------------------------------------------------
                                Не е препоръка за покупко-продажба на акции, фючърси, опции или плът
                                иска го , иска го - не се отказва лесно- но това не е сайт за запознанства, а за бизнес и инвестиции.

Коментар

Working...
                                X