If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!
Преди години, един голям шеф и човек /имаше такива комбинации от качества.../ - ми казваше - трябва да станеш част от семейството на всеки свой застрахован...
... та аз наистина си ги ухажвах......, а две дами - са ме посрещали на вратата по нощница...
Преди години, един голям шеф и човек /имаше такива комбинации от качества.../ - ми казваше - трябва да станеш част от семейството на всеки свой застрахован...
... та аз наистина си ги ухажвах......, а две дами - са ме посрещали на вратата по нощница...... и преговаряхме видовете самоучастия...
...общите условия, както и други документи /квитанции/ - са ЧАСТ от застрахователния договор...
...хората нямат времето да ви четат ситните буквички - в 5-6 страници голям формат..., , а ако някой реши да чете - веднага влизат в действие подкупващите усмивки...
Но има застрахователи, които си "ухажват" клиентите - и така точно им обясняват всичко: така трябва да бъде!
Фигурира в общите условия, а повечето клиенти не ги четат, а подписват полицата и си дават парите.
...общите условия, както и други документи /квитанции/ - са ЧАСТ от застрахователния договор...
...хората нямат времето да ви четат ситните буквички - в 5-6 страници голям формат..., , а ако някой реши да чете - веднага влизат в действие подкупващите усмивки...
Но има застрахователи, които си "ухажват" клиентите - и така точно им обясняват всичко: така трябва да бъде!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Да Ви кажа ли, че част от застрахователите поставят лимити за отделнит рискове или самоучастия на застрахованият без да ги разясняват на клиента и като стане щета, му казват, че има лимит до който изплащат или самоучастие еди колко си %, а това е от всяка щета.
... именно това е безусловното самоучастие /ексцедентна франшиза/..., НО НЯКЪДЕ ТОЙ СЕ Е ПОДПИСАЛ, че е съгласен застрахователят да я приложи...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Да Ви кажа ли, че част от застрахователите поставят лимити за отделнит рискове или самоучастия на застрахованият без да ги разясняват на клиента и като стане щета, му казват, че има лимит до който изплащат или самоучастие еди колко си %, а това е от всяка щета.
...НЯМА КАК тая информация ДА НЕ фигурира в полицата или в общите условия - иначе той може да си търси пълното /не редуцирано/ обезщетение...
...извинявай, исках да кажа /поправих се/ - срещу риска "земетресение"...
Коментар