If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!
От личен опит знам колко плащат в чужбина , на човек от моето семейство къщата пострада и понеже не е паднала съответно нищо не плащат..Всичко е измама , плащали но възтановени ли са щетитите на някой така че той да може да каже че не му струва нищо да си възтанови имота...И това е в клучай на локални бедствия в страни със застрахователни компани , които са много големи уж..Не ми ги обяснявай тези глупости , защото в 99% от случаите става въпрос за изплащане на обещетение което е с по малка стойност от стойността на вноските плащани във времето от застраховалия се наивник. Застраховането е 90% измама на Запад , не в България..за тук въобще не коментирам. То е откровенна глупост рожба на страха.
По НИКАКЪВ начин НЕ МОЖЕ да се търси зависимост между платена премия и изчислено дължимо обезщетение - такава просто не съществува. Платеното обезщетение е функция на застрахователната сума /последната зависи от премията - именно чрез приложеното тарифиране, което пък отчита риКСовете.../... Тотални щети /стократно и по-големи стойности от платената премия/ - се изплащат, НО първо - както и останалите /частични щети/ - се доказват /според закона и т.н..../... Друг е въпросът, че има много условия, които трябва априори да бъдат изпълнени, за да е задължен законово застрахователят да преведе дължимото обезщетение...
В тая връзка казвам, че са малко хората, които работят в областта - които ще направят семинар, за да разяснят условията по застраховане, все пак никой не ги задължава да правят това: законът ги задължава САМО да си приложат дефинициите и условията за застраховане към договорите..., но никой не им плаща - за да отговарят на специфични казуси..., най-много някой като мен - дето се е вживял в "материята" - да не се сеща, че има да върши куп други неща...
Приятен ден на всички!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
От личен опит знам колко плащат в чужбина , на човек от моето семейство къщата пострада и понеже не е паднала съответно нищо не плащат..Всичко е измама , плащали но възтановени ли са щетитите на някой така че той да може да каже че не му струва нищо да си възтанови имота...И това е в клучай на локални бедствия в страни със застрахователни компани , които са много големи уж..Не ми ги обяснявай тези глупости , защото в 99% от случаите става въпрос за изплащане на обещетение което е с по малка стойност от стойността на вноските плащани във времето от застраховалия се наивник. Застраховането е 90% измама на Запад , не в България..за тук въобще не коментирам. То е откровенна глупост рожба на страха.
E eee какво са за теб 100 000 евро, заслужил инвеститор с много кинти в джоба.
A презастрахователите за какво са? В щатите , кой мислиш покрива щетите от природните бетствия на масовият американец.............
Права си..., донякъде......, защото и презастрахователите също БИХА развели белия байряк, но да не стават такива катаклизми, де... Нещата сработват, само и единствено при катастрофични, но ЛОКАЛНИ рискове /това са вероятности, заложени в принципа на застраховането/... Други варианти - никой не е регистрирал до сега, а ДАНО И ДА НЕ РЕГИСТРИРАМЕ - нито сега, нито в бъдеще!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Четете, учете момчета и тогава пишете и се правете на компетентни- Деси добре ти е дала пример и за Фокушима плащаха, и за ураганите , и за съборените кули- така , че да пази господ, но това си е глобален бизнес
Аз имам, а ти имаш ли идея колко милиарда са изплащани от големите световни застрахователи при бедствия и катастрофи. Разбира се, че като се блъсне астероида в земята няма да има живи да ти изплатят щетитеХе това е мисленето в БГ- изпиваш парите за застраховката и после ревеш и искаш пари от данъците на другите
Ама те сериозно ли спят спокойно понеже са застраховани ! Големи балъци са ако наистина се успокояват след като подарят дребна сума на някоя частна компания.Сградите , жилищата не подлежат на застраховане и няма компания която да може да обезщети собствениците им например при едно яко земетресение от което вземат че се изпосъборят и паднат масово. Ти имаш ли идея за какви пари става въпрос и как ще стане тая работа със събиране на някакви си дребни пари от частна застрахователна компания ?
A презастрахователите за какво са? В щатите , кой мислиш покрива щетите от природните бетствия на масовият американец.............
Ама те сериозно ли спят спокойно понеже са застраховани ! Големи балъци са ако наистина се успокояват след като подарят дребна сума на някоя частна компания.Сградите , жилищата не подлежат на застраховане и няма компания която да може да обезщети собствениците им например при едно яко земетресение от което вземат че се изпосъборят и паднат масово. Ти имаш ли идея за какви пари става въпрос и как ще стане тая работа със събиране на някакви си дребни пари от частна застрахователна компания ?
Пешо никога не съм се занимавал със застраховане, но съм финансово грамотен. Преподавам за удоволствие Финанси, а иначе си правя редовно застраховките и спя спокоино. Няма как да ползваш благата на обществото и да не плащаш за тях. Защо мислиш, че западняците си застраховат всичко- защото по не могат да си направят сдметката или защото повече от нас си пиолеят парите. Простия отговор е защото така им е по изгодно и им излиза по евтино после
Пешо отиди да живееш в пещерата на св. Иван Рилски и нищо няма да плащаш. Деси ти сама казваш първо много даваш и накрая ти го дават, което заслужиш де
Кире то е ясно че се занимаваш със застраховане но не ми налагай какво да правя.Ясно съм казал че не искам друг да се грижи за мен камо ли държавата.А застахователите сами сте си виновни да не ви искат услугите.
Това каско на Булинс по общия ред ли е или е някакво по скъпо. Наистина ли не ти правиха никакви въртели. На каква сума ти беше каското
колата е лизингова - нова, т.е. беше нова, сега е на 3 години, каското е около 1200 лева за тази година. Нямаше въртели- даже едната щета беше заведена преди коло година, но жената все я мързи да иде да си оправи колата и чак сега минахме всички яети накуп. Платиха ми 24 часа след като им закарах колата за оглед и снимане. Винаги съм слушал за тях, че са мутри и т.н.,а и реално нямах избор при сключването на каското, защото от лизинговата компания си имаха техни си изисквания, но досега (вече 3 години) не съмимал никакви проблеми с тях - преди това са ми оправяли още 3 драскотини и един скъсан подкалник. Е, и аз съм си плащал винаги застраховката изцяло, де
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
гледам, че сериозно сте ме обсъдили, пък е вероятно да знам поне колкото вас за тези договори, поне формално Нямам никакво самоучастие и никъде не пише да има такова. Изплаща се пълнообезщетение при земетресение, дори има 5К за разчистване на останките. Принципно чета абсолютно всички дребни букви в договорите - това ми е работата, но специално за този, дори не се напънах да погледна условията - все пак не кога да променя нищо по тях. Сега, заради земетресението изчетох нещата и просто ми е инетерсно да видя какво ще стане и щепиша. както казах от каското на Булинс съм на 100% доволен - платиха абсолютно всичко до стотинка и то за супер кратко време на бърза каса - бяха 4 щети по около 400 лева всяка. Сега с тези за имущественото - ще видим. Уека и доходна на всички.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар