Абе чак задължителна не знам дали не е прекалено крайно. Не се знае парите, които се събират в тоя задължителен фонд, къде ще отиват... По-добре всеки сам да си преценява за себе си, но определено изминалите събития ни дадоха урок и повод да се замислим дали ни е нужна или не...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСигур - общозастрахователите да рекат.
А пострадалите дали са имали човекозастраховки? На бас, че нъцки.
Импе, ама и ти спориш като колежката ти - която спореше за Горсова... Ми - хайде вземете да я понаучите таА материя най-после, де - и не се оправдавайте, че едното застраховане било ..., па другото... Нали имате клиенти - а те ви питат ..., безотговорни сте към самите себе си... Мен кВо ми е, ама като ви чета - направо ми се плаче - да рева, ама - с глас...
Значи, Джей те пита за задължителните застраховки - наистина те са отговорности на някого - за нанесени щети на друг /за кой път вече го повтаряме..., не сФащам - Що не се понапънете малко - професионалисти, с професионалистите му, ахааа!!!.../...
Кое е трудното: застраховател носи отговорност /и плаща обезщетение/ за застрахованият /който по условията на застраховката е платил дължимата премия/, който застрахован - по силата на свои задължения - е нанесъл щети на някого... Този "някого" - не фигурира в застрахователният договор, затова той е наречен от законодателя с най-общото "трето лице"...
Нали е ясно? "Да!" - си казваш ти, а утре - пак ще се "изпитваме"...
Така - знаеш, че много професии са свързани с рискове за определени хора, които ги обслужват... Работодателите в тия направления СА ЗАДЪЛЖЕНИ да сключват една от задължителните застраховки, с които "прехвърля" отговорността си към специализирана институция в носенето на отговорности по определени рискове... Вероятно знаеш, че такава институция се нарича "застрахователна компания"...
Те ти го казусът, при който хората, работещи някъде - получават обезщетения за вреди, настъпили на работното им място..., че дори и в транспорта на път към работното си място, а и след приключване на работата - 1 час преди- и 1 час - след... ЧувалЕ сме ги май някъде... Разбира се - тия подробности са дадени в договорите...
КВо става, ако работодателят - или служителят в съответна област /лекари, адвокати, нотариуси.../ не е застраховал гражданската си отговорност и нанесе щета - с действие, или бездействието си? Не е трудно решението на казусчето, нали - плаща от джоба си, след съдебното решение, разбира се......, а там отговорностите са големи - достигайки в някои случаи стойности 200, 300 и повече хиляди лева......
АдИ стига толкова за таА вечер /... твоите консултанти нещо дума не обелват - да не си забравил да ги почерпиш? Нали знаеш сентенцията: "За мерси - не ме търси!"/"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениете и да имат, сякаш някой ще им плати ххе.. от умрял писмо..Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениете и да имат, сякаш някой ще им плати ххе.. от умрял писмо..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСигур - общозастрахователите да рекат.
А пострадалите дали са имали човекозастраховки? На бас, че нъцки.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТова ще се покрива ли от задължителните застраховки
Къщите там също са силно пострадали, хората са в паника http://www.novatv.bg/news/view/2012/...1%D0%BE%D0%BB/
А пострадалите дали са имали човекозастраховки? На бас, че нъцки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Това ще се покрива ли от задължителните застраховки
Къщите там също са силно пострадали, хората са в паника http://www.novatv.bg/news/view/2012/...1%D0%BE%D0%BB/http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАйде Пешо обясни ми как целия народ влачи софианците на гърба си?! Да се концентрираме между мен и теб, как ти ме влачиш на гърба си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеKире айде да спрем ей така да ги плещим.Аз не съм се натискал за никакво гражданство и то не ми е притрябвало.Нямам спомен да съм ходил някъде да искам гражданство и с него и без него все ми е тая.Яд ме е само защо Господ не ебава гражданството?То явно според теб никой не може да се роди примерно щото нямал гражданство.Ми аз съм селянин и искам селянство не гражданство.Виж тока и водата са друго нещо.Щом човек ползва нещо трябва да си го плати и аз съм изряден с ве и ка то и с енергото въпреки че си имам кладенец у дома и мога и без ве и ка то.Та като ме сравняваш с разни дето не си плащали тока аз да питам софиянците що не си плащате парното и докога целия народ ще ви влачи на гърба си?А тока не го плащат баровците по Симеоново Бояна и Драгалевци мангалите си го плащат.Не вярвай на митове и легенди.
Коментар
-
Пешо точно за да спрем да ги плещим ще ти кажа , че не са само софиянците дето правят така и по селата има много дето се прикачват да точат ток и вода.Да си поливат градините и топлят парниците. То си е тарикатски манталитет- те си мислят, че лъжат държавата, а лъжат нас защото монополите ни карат да им платим масрафа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПешо защо не се откажеш от граждансво и да ти се реши въпроса. Те и тъмните ни сънародници са спрели да плащат и осигуровки, и за здраве и ток и вода. Да ама ние будалите им ги покриваме нали. Точно това е неспазването на законите , които искаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБулстрат- за месец ми изплатиха всичко след огледа по сметка и ми покри всичко. Аз когато са близки цените или покритието избирам 6ката- ДЗИ, Алианц, Булстрат или Уника- от тях съм доволен. Тези мишки с неплащането аз ги разобличавам и все им се смеем, а те не ми говорят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз много не вярвам на хора които казват, че няма да ползват. Има едни такива дето декларират по входовете, че не ползвали асансьор и не мърсели и затова не плащат, а после ги въждаме и двете да правят. Мили родни картинкиПлати си без да се правиш на тарикат и да ощетяваш другите, а на мъж се прави пред жена си. Илиямче има богат избор- аз по скоро гледам да е сериозна компанията, а ми се е налагало да ми плащат и при един теч- заслужава сиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар