IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе чак задължителна не знам дали не е прекалено крайно. Не се знае парите, които се събират в тоя задължителен фонд, къде ще отиват... По-добре всеки сам да си преценява за себе си, но определено изминалите събития ни дадоха урок и повод да се замислим дали ни е нужна или не...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Сигур - общозастрахователите да рекат.

А пострадалите дали са имали човекозастраховки? На бас, че нъцки.

Импе, ама и ти спориш като колежката ти - която спореше за Горсова... Ми - хайде вземете да я понаучите таА материя най-после, де - и не се оправдавайте, че едното застраховане било ..., па другото... Нали имате клиенти - а те ви питат ..., безотговорни сте към самите себе си... Мен кВо ми е, ама като ви чета - направо ми се плаче - да рева, ама - с глас...

Значи, Джей те пита за задължителните застраховки - наистина те са отговорности на някого - за нанесени щети на друг /за кой път вече го повтаряме..., не сФащам - Що не се понапънете малко - професионалисти, с професионалистите му, ахааа!!!.../...

Кое е трудното: застраховател носи отговорност /и плаща обезщетение/ за застрахованият /който по условията на застраховката е платил дължимата премия/, който застрахован - по силата на свои задължения - е нанесъл щети на някого... Този "някого" - не фигурира в застрахователният договор, затова той е наречен от законодателя с най-общото "трето лице"...

Нали е ясно? "Да!" - си казваш ти, а утре - пак ще се "изпитваме"...

Така - знаеш, че много професии са свързани с рискове за определени хора, които ги обслужват... Работодателите в тия направления СА ЗАДЪЛЖЕНИ да сключват една от задължителните застраховки, с които "прехвърля" отговорността си към специализирана институция в носенето на отговорности по определени рискове... Вероятно знаеш, че такава институция се нарича "застрахователна компания"...

Те ти го казусът, при който хората, работещи някъде - получават обезщетения за вреди, настъпили на работното им място..., че дори и в транспорта на път към работното си място, а и след приключване на работата - 1 час преди- и 1 час - след... ЧувалЕ сме ги май някъде... Разбира се - тия подробности са дадени в договорите...

КВо става, ако работодателят - или служителят в съответна област /лекари, адвокати, нотариуси.../ не е застраховал гражданската си отговорност и нанесе щета - с действие, или бездействието си? Не е трудно решението на казусчето, нали - плаща от джоба си, след съдебното решение, разбира се......, а там отговорностите са големи - достигайки в някои случаи стойности 200, 300 и повече хиляди лева......

АдИ стига толкова за таА вечер /... твоите консултанти нещо дума не обелват - да не си забравил да ги почерпиш? Нали знаеш сентенцията: "За мерси - не ме търси!"/
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        те и да имат, сякаш някой ще им плати ххе.. от умрял писмо..
        Ми ного ясно, да не са загинали на война... поне трудова би трябвало да имат.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Че как ще им се плаща, та то си е баш като на война!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Това ще се покрива ли от задължителните застраховки

Къщите там също са силно пострадали, хората са в паника http://www.novatv.bg/news/view/2012/...1%D0%BE%D0%BB/

Коментар

• Това ще се покрива ли от задължителните застраховки

Къщите там също са силно пострадали, хората са в паника http://www.novatv.bg/news/view/2012/...1%D0%BE%D0%BB/
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Айде Пешо обясни ми как целия народ влачи софианците на гърба си?! Да се концентрираме между мен и теб, как ти ме влачиш на гърба си?
                  Виж колко са дълговете на Топлофикация София и колко пъти държавата вади едни милиони.Защо само тази Топлофикация не е приватизирана?А ти незнам къде живееш може да нямаш парно и също да влачиш некоректните си съселяни на гръб както и Кирето.

Коментар

• Пешо освен Софианци други влачиш ли на гърба си

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Kире айде да спрем ей така да ги плещим.Аз не съм се натискал за никакво гражданство и то не ми е притрябвало.Нямам спомен да съм ходил някъде да искам гражданство и с него и без него все ми е тая.Яд ме е само защо Господ не ебава гражданството?То явно според теб никой не може да се роди примерно щото нямал гражданство.Ми аз съм селянин и искам селянство не гражданство.Виж тока и водата са друго нещо.Щом човек ползва нещо трябва да си го плати и аз съм изряден с ве и ка то и с енергото въпреки че си имам кладенец у дома и мога и без ве и ка то.Та като ме сравняваш с разни дето не си плащали тока аз да питам софиянците що не си плащате парното и докога целия народ ще ви влачи на гърба си?А тока не го плащат баровците по Симеоново Бояна и Драгалевци мангалите си го плащат.Не вярвай на митове и легенди.
                      Айде Пешо обясни ми как целия народ влачи софианците на гърба си?! Да се концентрираме между мен и теб, как ти ме влачиш на гърба си?

Коментар

• Пешо точно за да спрем да ги плещим ще ти кажа , че не са само софиянците дето правят така и по селата има много дето се прикачват да точат ток и вода.Да си поливат градините и топлят парниците. То си е тарикатски манталитет- те си мислят, че лъжат държавата, а лъжат нас защото монополите ни карат да им платим масрафа

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Пешо защо не се откажеш от граждансво и да ти се реши въпроса. Те и тъмните ни сънародници са спрели да плащат и осигуровки, и за здраве и ток и вода. Да ама ние будалите им ги покриваме нали. Точно това е неспазването на законите , които искаш
                          Kире айде да спрем ей така да ги плещим.Аз не съм се натискал за никакво гражданство и то не ми е притрябвало.Нямам спомен да съм ходил някъде да искам гражданство и с него и без него все ми е тая.Яд ме е само защо Господ не ебава гражданството?То явно според теб никой не може да се роди примерно щото нямал гражданство.Ми аз съм селянин и искам селянство не гражданство.Виж тока и водата са друго нещо.Щом човек ползва нещо трябва да си го плати и аз съм изряден с ве и ка то и с енергото въпреки че си имам кладенец у дома и мога и без ве и ка то.Та като ме сравняваш с разни дето не си плащали тока аз да питам софиянците що не си плащате парното и докога целия народ ще ви влачи на гърба си?А тока не го плащат баровците по Симеоново Бояна и Драгалевци мангалите си го плащат.Не вярвай на митове и легенди.

Коментар

Булстрат- за месец ми изплатиха всичко след огледа по сметка и ми покри всичко. Аз когато са близки цените или покритието избирам 6ката- ДЗИ, Алианц, Булстрат или Уника- от тях съм доволен. Тези мишки с неплащането аз ги разобличавам и все им се смеем, а те не ми говорят
                            Благодаря за бързия отговор

Коментар

• Да има го това нещо за циганизацията

Коментар

Аз много не вярвам на хора които казват, че няма да ползват. Има едни такива дето декларират по входовете, че не ползвали асансьор и не мърсели и затова не плащат, а после ги въждаме и двете да правят. Мили родни картинкиПлати си без да се правиш на тарикат и да ощетяваш другите, а на мъж се прави пред жена си. Илиямче има богат избор- аз по скоро гледам да е сериозна компанията, а ми се е налагало да ми плащат и при един теч- заслужава си
                                Феноменът, за който съм говорил и друг път - вместо очовечаване на хъхряците - хъхризация на хората !!!

Коментар

Working...
                                X