IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Не е точно така, ще ти дам пример, който сигурно ще ме контрираш, че е нетипичен, но на обикновеният нашенец - един такъв му е достатъчен, за да му държи "влага" за цял живот...

Та дошъл западнякът тук по някакви причини и си кара по оживен пътен възел - мощно автамабилче от типа на супер-лимузинките - последен модел... На светофара се вижда зелен цвят, но той преценява, че ей сега ще го хване жълтото на средата на кръстовището, пък и чува сирена някаква, на която не може да й определи посоката, та набива спирачки, а нашенецът в Голфа - плътно зад него, за да "хване жълтото", току що натиснал педала на газта... се нацепва с мин. 50 км/ч. в лимузинКАТА...

Зяпачи и сеирджии - бол... Чака се развръзката... Но - Голфът /по-скоро - шофьорът с него/ - мижава му работа - се оказва, че имаЛ ГО...

Хепи енд - с усмивка за нашенеца, на който Голфа струва 5-10 пъти по-малко от стойността на щетата на супер-лимузината... ГФ да си му плаща, а ЗК - да си възстановява на ГФ, щом е имал "смелостта" да се бие в гърдите, че е застраховател.../Знаем, че лицензираните застрахователи НЯМАТ право да отказват сключване на задължителните отговорности, независимо от факта, че застраховаките в масовият случай са на загуба...

Ееее, как ли би му се отразило на нашенеца, ако имаше да плати едни 8-12 хилки?...Броня, калник, врата задна, лайстни, боя - Перла..., ами трудът???..., те не се ценят за чужденците по нашенСКАТА наредба 24 - с някакви си там 8 лева за един сервизен човекочас..., нЪл?

Извод: всеки - сам!

Ей сЯ вече - Импа и Илияна - Ше почнат да се тупат в гърдите с призива: "Бъдете умни: елате при нас, за да не дойдем ние ... при вас!"
    Не е лошо момчето, ама много злобно бе! Само търси под вола теле.
    Виждам, че и сте щяли да се съзтезавате нещо тука. Аз понеже съм на 40+ бих му предложил на палето само спаринг двубои. Борба, бокс или фектовка. Може и тенис на маса. Плюс това няма смисъл да ми дава телефон, щото му знам и кътните зъби. Той на мен също.
    По ме притеснява, че ощетява хазната обаче и ще трябва да се намесвам като съвестен гражданин
    Пак повтарям, не е лошо момчето, само аватара му навява лоши помисли спрямо него. Някой трябва да му начеше крастата, щото само една година му остава да е младеж /по новият закон до 29 години включително/. След това ще влезне в нашите тегоби, да не му стига литърче на ден

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Импе сградите , жилищата не може да се застраховат , не се занимавайте с глупости. При едно земетресение със сериозни щети никой не може да ги покрие с някакви събирани преди това пари , ако ще наистина да е с почненна цел.Това са откровенни глупости. Подобно е положението и ГО за автомобилите , измислица на нещастните Западняци..задължителни пари от частни фирми не може да се събират. Държавната фирма , ще прави разходи на макс..пък частната ще ги краде и няма да плаща. Събира се някаква огромна сума , а какво реално се изплаща ???Ако зависи от мен бих ги забранил тези "дейности". Единственно една по скромна застраховка и застрахователя да е държавна компания , при която разходите по поддръжка на компанията трябва да са много точно дефинирани би вършила много по добра работа.В момента плащаме за едно нищо , не може човек да не се отврати от тези европейски практики.
      Не е точно така, ще ти дам пример, който сигурно ще ме контрираш, че е нетипичен, но на обикновеният нашенец - един такъв му е достатъчен, за да му държи "влага" за цял живот...

Та дошъл западнякът тук по някакви причини и си кара по оживен пътен възел - мощно автамабилче от типа на супер-лимузинките - последен модел... На светофара се вижда зелен цвят, но той преценява, че ей сега ще го хване жълтото на средата на кръстовището, пък и чува сирена някаква, на която не може да й определи посоката, та набива спирачки, а нашенецът в Голфа - плътно зад него, за да "хване жълтото", току що натиснал педала на газта... се нацепва с мин. 50 км/ч. в лимузинКАТА...

Зяпачи и сеирджии - бол... Чака се развръзката... Но - Голфът /по-скоро - шофьорът с него/ - мижава му работа - се оказва, че имаЛ ГО...

Хепи енд - с усмивка за нашенеца, на който Голфа струва 5-10 пъти по-малко от стойността на щетата на супер-лимузината... ГФ да си му плаща, а ЗК - да си възстановява на ГФ, щом е имал "смелостта" да се бие в гърдите, че е застраховател.../Знаем, че лицензираните застрахователи НЯМАТ право да отказват сключване на задължителните отговорности, независимо от факта, че застраховаките в масовият случай са на загуба...

Ееее, как ли би му се отразило на нашенеца, ако имаше да плати едни 8-12 хилки?...Броня, калник, врата задна, лайстни, боя - Перла..., ами трудът???..., те не се ценят за чужденците по нашенСКАТА наредба 24 - с някакви си там 8 лева за един сервизен човекочас..., нЪл?

Извод: всеки - сам!

Ей сЯ вече - Импа и Илияна - Ше почнат да се тупат в гърдите с призива: "Бъдете умни: елате при нас, за да не дойдем ние ... при вас!"
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Императорът

Импе сградите , жилищата не може да се застраховат , не се занимавайте с глупости. При едно земетресение със сериозни щети никой не може да ги покрие с някакви събирани преди това пари , ако ще наистина да е с почненна цел.Това са откровенни глупости. Подобно е положението и ГО за автомобилите , измислица на нещастните Западняци..задължителни пари от частни фирми не може да се събират. Държавната фирма , ще прави разходи на макс..пък частната ще ги краде и няма да плаща. Събира се някаква огромна сума , а какво реално се изплаща ???Ако зависи от мен бих ги забранил тези "дейности". Единственно една по скромна застраховка и застрахователя да е държавна компания , при която разходите по поддръжка на компанията трябва да са много точно дефинирани би вършила много по добра работа.В момента плащаме за едно нищо , не може човек да не се отврати от тези европейски практики.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение
          Ами аз не знам кой е измамник , ама защо си го викал ти ? Това мисля , че е в право само на фактическия собственик.

Ще ти отговоря, Илияна: защото вие, застрахователите - сте много тежки, когато тръгнете по процедурите на обезщетенията /по условие... ееееххх, какви бяхме ниеееее!!!/..., така че ...

Той е заявил щетата, а милите, усмихнати девойчета са му казалЕ с най-очарователните си усмивки и нежно-замечтани погледи:

- Господине - завели сме вашата щета, ЗНАЕМ ТЕЛЕФОНА ВИ - ЩЕ ВИ СЕ ОБАДИМ, ето ви тоя входящ номер, както и телефона ни за връзка. Ние ще ви изпратим човек за оглед на щетите /до седмица!!!/...

Нашият, окрилен - си е тръгнал щастлив и си е казвал по пътя: Ше изпия една биричка за здравето на тия момичета, които работят в най-добрата ЗК на света - Бог да поживи всички шефовееее...., ноооооооооооооооооооооооо....

Минава седмица, две - а нашичкият /да ме извини - но това може да е всеки от нас/ - нищичко не чува от телефона си - "ни вопъл, ни стоУн"

И тогава - решава да звънне на милите момиченца от телефонЧЕТО..., а те - сякаш са го очаквали всяка минута - веднага зачуруликали:

- Господине, ама нали ви казахме да ни се обадите, кога ще ви е удобно да изпратим вещото лице от екипа?

- Ама - нали казахте, че вие ще ме потърсите - опитал да контрира шефът..., но бил много разколебан, какво точно са говорилЕ при заявяване на щетата и замълчал...

- Хайде сега, господине, кажете ни - кога ПРЕД СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ще сте на обекта, за да ви запишем за огледа...

- Ама аз и сега съм тук, но и утре - пак...

- Да, но графикът ни е запълнен...

- Добре тогава, кажете за кога да ви запишем след 10 дни...

Той казва една дата на 10-я ден и се приготвя за огледа...

Те - разбира се - не отиват на 10-я ден, а той /изнервен/ - на 11-я ден пак звъни...

- Господине, случиха се много големи неприятности с човека ни, хайде позвънете в края на седмицата, за да се уговорите с него на телефон ХХХХХХХХХХХХХХ... /не се чете!/

И той - разбира се позвънил /извикал го, демек/

Ейййй, личи си, че тия наши застрахователи имат още много да се учат на застраховане...

/нали се усеща, че силно съм съкратил повествованието - някои моменти и срокове могат да се удължат много повече, но липсата на място тук и търпението ви - ме ограничават.../
          Last edited by zarco; 26.05.2012, 15:57.
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
            Аз съм наемател на сграда.Застраховам я от името на моята фирма срещу всички възможни събития.Включват ми самоучастие и т.н. и т.н.Тази зима имах теч от тавана и извиках застрах.агент ....мери ,шери снима мота ме ,увърта и накрая каза че не можело да ми изплати щета ,защото не съм собственик.Ставаше дума за 300лв. ,а съм техен клиент от 7години редовно и за първи път се опитвам да търся обезщетение.А като вземаше парите го питах изрично ще мога ли да получа обезщетение в случай на събитие.Отговорът беше категорично ДАААА....накрая ....тръц.Пълен ташак са узаконени измамници.
            Ами аз не знам кой е измамник , ама защо си го викал ти ? Това мисля , че е в право само на фактическия собственик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Хъх.

Точно това е друг важен аспект - ако дръжавата направи катастрофически пул, ще почне строежът на едни лъскави офиси, купуването на едни джипове (със служебна цел, да обикалят по откъснатите села), ще се назначат поне 18 638 чиновника... и поне половината вноски на хората ще отивет за издръжката на сичко това.... щото си е неписан закон - когато чиновникът управлява нещо, гледа да изхарчи колкото може повече пари, докато частникът - обратното.

Ама аз не ща да се занимавам с туй - по бих бил доволен - премиер на мястото на тимберицоидът или нещо друго таквоз - айде, да не е премиер, ами да ме изберете за дуче... аз съм по кардиналните решения - за конкретните дейности се иска специалисти - не бих се набутал да ръководя нещо, по което не съм специалист, за да не го разсипя.

За шефа е достатъчно да има качествата на такъв! Да умее да прави точен подбор и да ръководи подчинените си. Че то остана ти - като шеф - да им вършиш и работата..., ако е така - по-добре ги изгонвай и ще си на далавера...

Коментар

• Хъх.

Точно това е друг важен аспект - ако дръжавата направи катастрофически пул, ще почне строежът на едни лъскави офиси, купуването на едни джипове (със служебна цел, да обикалят по откъснатите села), ще се назначат поне 18 638 чиновника... и поне половината вноски на хората ще отивет за издръжката на сичко това.... щото си е неписан закон - когато чиновникът управлява нещо, гледа да изхарчи колкото може повече пари, докато частникът - обратното.

Ама аз не ща да се занимавам с туй - по бих бил доволен - премиер на мястото на тимберицоидът или нещо друго таквоз - айде, да не е премиер, ами да ме изберете за дуче... аз съм по кардиналните решения - за конкретните дейности се иска специалисти - не бих се набутал да ръководя нещо, по което не съм специалист, за да не го разсипя.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Бърбънов най-право рече - който не ще да се застрахова - да подпише една декларация, че сам ще си бере гайлето, ако имотът му пострада от земетресение, наводнение и т.н.

И личната му свобода на дееспособен пълнолетен човек ще бъде уважена и държавата щес пре да се вътри, и за назидание ще бъде, ако нещо му се случи.

Киро също е прав - за здравната система, а и за пенсионната така да го направят - аз пръв ще подпиша декларация и ще се откажа да им плащам, защото знам, че нищо няма да получа.

Напук на мнението на някои, държавата в каквото не се е набръкала, това не е сисипала. И да измислят катострофически пул, такива като мене и като вас (и като Стоилов, дето възмущава) ще плащат дзвойно и тройно, щото на ба`а Гицка пенсията и била малка и не можело да плаща и щото на Хъхрю от Мангалова маала етнокултурните особености не му позволявали да плаща каквото и да е, ако може да го получи на аванта, а и катунът му е незаконен, но ако се срине от наводнението, пак ще трябва да му се помага.

А никой застраховател няма да плати на някой незастрахован, само щото не са му се давали пари за застраховка, ама после станала белята.

Импе - разликата между подписалият декларация - и неподписалият - при катастрофа /да не се случва!/ - че ти ще си поставиш САМО едно копие от нея в рамка...

... иначе - и в двата случая - всеки ще се спасява поединично /само дето единият ще се спасява при наличие на декларация/...

Сериозно: знаем как се "кльопат" у нас такива "фондове", за които си назначаваме едни комисии, които - разбира се - да ги управляват..., а те като се вживеят в качеството си на управляващи, че като почнат едни лъскави офиси да отварят, за да се види, че управляват в европейски стил..., че на обмяна на опит ще ходят - в Тибет, Япония и други дестинации, на семинари и обмяна на опит...

АВе, Импе - дай пак теб да лансираме - достопочтен човек си /ако се кандидатираш в твоята скромност, де/, ама ще знаем, че там е наш човек на върха - и може и ние да се пооблАжимЕ...

Коментар

• Бърбънов най-право рече - който не ще да се застрахова - да подпише една декларация, че сам ще си бере гайлето, ако имотът му пострада от земетресение, наводнение и т.н.

И личната му свобода на дееспособен пълнолетен човек ще бъде уважена и държавата щес пре да се вътри, и за назидание ще бъде, ако нещо му се случи.

Киро също е прав - за здравната система, а и за пенсионната така да го направят - аз пръв ще подпиша декларация и ще се откажа да им плащам, защото знам, че нищо няма да получа.

Напук на мнението на някои, държавата в каквото не се е набръкала, това не е сисипала. И да измислят катострофически пул, такива като мене и като вас (и като Стоилов, дето възмущава) ще плащат дзвойно и тройно, щото на ба`а Гицка пенсията и била малка и не можело да плаща и щото на Хъхрю от Мангалова маала етнокултурните особености не му позволявали да плаща каквото и да е, ако може да го получи на аванта, а и катунът му е незаконен, но ако се срине от наводнението, пак ще трябва да му се помага.

А никой застраховател няма да плати на някой незастрахован, само щото не са му се давали пари за застраховка, ама после станала белята.
                    Last edited by Императорът; 26.05.2012, 11:48.

Коментар

• Да това е умно- които не искат застраховки заверяват декларации и казват , че сами си носят всички последициДа не стане като със здравната каса - едни хора нищо не плащат, а се лекуват с нашите пари

Коментар

• ДОБРЕ Е, ЧЕ САМ ИСКАШ ДА СИ НОСИШ ПОСЛЕДСТВИЯТА, НО ЗАЩО ТОГАВА НЕ СЕЛТАЦИТЕ ВСЕ РЕВАТ И ИСКАТ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА И НЕ СИ НОСЯТ ПОСЛЕДИЦИТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                          Много съм против да ме наричаш селтак (тарикат може) , само защото
                          не мисля, че някой друг може (и трябва задължително) да взима решения относно моето имущество.

Предпочитам рисковете да си ги нося сам, най-малкото защото мога да ги преценя по-добре от "държавата".

Ай сиктир от социал-мераклии.
                          може да има опция който не иска да си "застрахова" имота с една декларация да се откаже и после да няма претенции към държавата за помощ след евентуално природно бедствие

вноската в катастрофичния пул трябва да се плаща едновременно с данък сгради и такса смет
                          вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Много съм против да ме наричаш селтак (тарикат може) , само защото
                            не мисля, че някой друг може (и трябва задължително) да взима решения относно моето имущество.

Предпочитам рисковете да си ги нося сам, най-малкото защото мога да ги преценя по-добре от "държавата".

Ай сиктир от социал-мераклии.

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Аз съм за катастрофичния пул- да може да се каже, че застрахпвателните компании в Бг нямат доверие и средства за да покрият по големи катастрофични щети. Първо трябва да е задължително, за да не се усулват селтаците и тарикатите и второ задължително ще се направи презастраховане в гигантите- за пример- Суиз Ре и Муних Ре. Тази практика беше много добра по времето на социализма и с очите си съм виждал как ДЗИ изплащат и ремонтират за по малко от месец овъглен апартамент. Всички го наричат грабеж и са против, а когато стане бедствие реват като вдовици за к... на държавата. Сумите няма да са големи- не по големи вероятно от тези които плащаме като данък за колите си

Коментар

• Жилищното застраховане не е по силите на частни застрахователни компании , то трябва да се забрани , защото е форма на измама. По голяма глупост от това да стане задължително няма. Застраховките ГО за леките автомобили също трябва да се направят да бъдат към една компания - държавна , това не е работа за частни компании.
                              Жилищата не може да се застраховат , просто ако нещо се случи хората да са наясно че всеки си носи риска и единственно според мащабите на бедствието , само и ЕДИНСТВЕННО държавата би могла да им помогне...Другото са глупости.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Чакай сега - не бръкай инвестиционни дългосрочни човекозастраховки с имуществено застраховане. Каква инфлация - нали са година за година. От един Политик премия няма да е голямо обезщетение, ама колкото да се възстанови една селска къщица ще стигнат - 20-тина бимберици.

А за ГО го казах иронически - ГО трябва да остане задължителна, защото е отговорност към другите. Всеки има право да рискува с безотговорност своето имущество и своята кожа, но не и кожата и собствеността на другите.

Коментар

Working...
                                X