IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въвеждане на задължителна застраховка на сградите!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ти просто предложи варияция на това да има данък

Коментар

• Не си спомням в последните 30-на години да съм "ревал" на когото и да било и за каквото и да било.

Преди > 30 г. може би съм ревал за храна , не помня.

Относно държавата да обезщетява - против съм. А пък "задължителни" имуществени застраховки са безумие ! най малкото е противоконституционно.

Виж - да се увеличи данъка за недвижими имоти - с две ръце съм за ! Да стане около 1% и от него да има *минимална* част за бедствия.

п.с

Според геоложки проучвания разрушителни земетресения в БГ могат да станат на периоди между 500 и 800 години ! (това разбира се не означава, че не могат да станат две за 1 година , но вероятността е клоняща към 0 ) И то в земетръсните зони. А в неземетръсните за какво ще се плаща ?

За да се лапат едни пари ? - Айде мерси да лапат моите.

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      ДОБРЕ Е, ЧЕ САМ ИСКАШ ДА СИ НОСИШ ПОСЛЕДСТВИЯТА, НО ЗАЩО ТОГАВА НЕ СЕЛТАЦИТЕ ВСЕ РЕВАТ И ИСКАТ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА И НЕ СИ НОСЯТ ПОСЛЕДИЦИТЕ
      Last edited by SStoilov; 27.05.2012, 18:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Туканка възниква друг обаче казус, дето ний не коментирали, а държавните чиновници-простаци, то се знай, няма да предвидят:

Ок, измислят техният глупав катастрофически пул - правят го задължителен. Ами ако аз вече съм застраховал своят дом в Армеец, в Алеанц или дето и да е другаде? К`во пра`йм тогаз, ърм? Ще ме принудят да им плащам и на тях за техният "пул" ли? - Ами тогава става туй, дето в простото застраховане се казва надзастраховане (ако не бръкам терминът) Тоест: ако ще ми плаща и държавата и застрахователят - аз сам ще си драсна кибритът на селската къща. Ако ми плати само едната - що съм плащал на другата? Ако двете си поделят плащането - що аз съм плащал двойни вноски? Или тиквоглавият бандит се готви да заграби бизнесът на застрахователите?
        Тук въобще не говорим за другите проблеми - как ще земат още пари от ба`а Гица с нейната кежава пенсия и как ще накарат Хъхрю да се застрахова, дето той и токът си не плаща, а и катунът му е незаконен....

Правилно разсъждаваш, Импе - но е ясно, че не ти е силна страна Общото застраховане... Набързо да осветлим и тоя въпрос, че ще ходя нанякъде...

В Общото застраховане, независимо дали - след еднократна вноска, или - разсрочено - застраховките ОБИКНОВЕНО се правят със срок - 1 година /може и повече от една!/...

Важно е, че застрахователите, тъй като ЗАСТРАХОВАНЕТО Е ДОБРОВОЛНО - могат да върнат част от премията - именно по желание на застрахования, заявено в ПОДХОДЯЩА форма... Процесът на "връщане" на част от премията се нарича: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НЕИЗПОЛЗВАНАТА ЧАСТ от премията...

Разбира се - в тоя случай НЕ се "връща" пропорционална част за оставащият срок до падежа, а се връща - в много от случаите - СИМВОЛИЧНА сума... Застрахователят обосновава действията си с направените разходи, както и с ВИД ЕДНОСТРАННО НАРУШЕНИЕ на предварително фиксирани клаузи от едната страна...

Отделно - много застрахователи НЯМАТ такава опция, или отказват да я приложат в края на застрахователния период - най-често - 1 месец преди падежа... Не че застрахованият не може да се откаже от застрахователя си, но последният няма да му върне никаква част от премията...

Сега, усещам че ще почнат едни коментари: мизерници, не са прави, как може..., но затова ОТНОВО повтарям, че условията по застраховката МОГАТ да се договарят, преди страните да парафират договора... Разбира се - всяка "извънредна" /немасова/ договорка - е свързана с нови разходи за една от страните..., няма да сме далеч от извода - коя от страните именно е тая, която става /незащитена/ - с "Д"-то нагоре...

Поздрави! /твоите хора - на които разчиташ - не ги ли знаят тия ми ти подробности, или просто водя с тях задочен спор на тема - кой-колко знае? /

.... иначе тоя "пул" - задължителният - няма да се случи /лично мнение/
        Last edited by zarco; 27.05.2012, 18:05.
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Колко кеш сте склонни да заделяте за застраховка жилище на година?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Туканка възниква друг обаче казус, дето ний не коментирали, а държавните чиновници-простаци, то се знай, няма да предвидят:

Ок, измислят техният глупав катастрофически пул - правят го задължителен. Ами ако аз вече съм застраховал своят дом в Армеец, в Алеанц или дето и да е другаде? К`во пра`йм тогаз, ърм? Ще ме принудят да им плащам и на тях за техният "пул" ли? - Ами тогава става туй, дето в простото застраховане се казва надзастраховане (ако не бръкам терминът) Тоест: ако ще ми плаща и държавата и застрахователят - аз сам ще си драсна кибритът на селската къща. Ако ми плати само едната - що съм плащал на другата? Ако двете си поделят плащането - що аз съм плащал двойни вноски? Или тиквоглавият бандит се готви да заграби бизнесът на застрахователите?
            Тук въобще не говорим за другите проблеми - как ще земат още пари от ба`а Гица с нейната кежава пенсия и как ще накарат Хъхрю да се застрахова, дето той и токът си не плаща, а и катунът му е незаконен....
            Споко, до няколко години всички роми, ще ги настанят в жилища, които ще са застраховани за сметка на държавата. Ще ги учат и ще ги карат и да работят, постепенно всички от 400 на факултета ще са без ТЕЛК и ще се трудят в чистотата, озеленяването и селското стопанство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Ще го направят и някои хора пак ще се хвалят, че плащат на пострадалите с нашите пари, но все пак ще е по добре от сегашния хаос и безсилие

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение

1. Казвам го не с ирония, а с конкретизираща функция... или искам да покажа , че казуса с голфа и чужденеца не са ми обект на интерес ,(поне не и в бизнес отношение)
                2. Не си разбрал израза "не призозовавам ", ами той бе заимстван от твоя коментар. Има тълковни речници и някои семантични, но ще ти спестя труда и ще го обективирам точно в аспекта на вложения от мен смисъл. Не призовавам и не нахалствам в дух "ако ти не дойдеш, аз ще дойда". Ако влезеш в един магазин и си харесаш нещо , ти си го купуваш , имаш някаква нужда от него, смяташ че ще ти влезе в употреба. И застраховката е сама по себе си един продукт. Или оценяваш, че го искаш или не. Не е необходимо някой да ти налага воля.
                3. "Нож с две остриета " ???????? Звучи много нелепо. Доста се вживяваш в тези форуми .
                По- спокойно я дай !
                Аз повече няма да ти отговарям на личните забележки , така че един виртуален враг по- малко
                Лека вечер от мен
                Госпожо/госпожице - животозастраховател,

Виждам /най-после/ емотиконът "усмивка" на Вашето виртуално личице... Вие започвате да придобивате облик на човек, с когото може да се говори в един виртуален форум като тоя......, нещо повече - вие сте /виртуална... кой-знае!?/ - дама, която има интереси...

Все още, обаче - има какво да се желае при вас, а именно:

1. Не правите разлика между опит за виртуален спор, който трябва да показва различни методи за доказване на тезите - вкл. /НА МАЙТАП/ - вашият нож с две остриета, който ви дава право за характеристиката "нелеп"... - и реалното оръжие - двуостър нож...

2. Защо опитвате да опровергавате нечии методи да доказване на една теза, ако няколко страници назад вие бяхте едно неориентирано злобно "парчеНЦЕ", което - независимо от своите ЧАСТИЧНИ "компетенции" /в кавички, защото вие сама си ги внушавате/ - т.е. - сама не можехте да докажете мястото си под слънцето...

3. Останахте във форума, защото си дадохте сметка, че е по-лесно да научиш нещо от знаещите, отколкото да четете стотици страници правна материя..., но бяхте споменали, че имате и юридическо образование... /На мен ми е чудно, ако не четете законите, какъв е тоя афинитет към правото у вас..., но това си е лично ваша работа../... Все пак - оставайки във форума - вие /както и други хора!/ - НЕ МОЖЕТЕ да критикувате нечие поведение тук, а именно - ЧЕ СМЕ СЕ ВЖИВЯВАЛИ в "ТЕЗИ ФОРУМИ"... Не мислите ли, госпожице/госпожо застраховател, че в тая страна хората ВИНАГИ обръщаме внимание и правим постоянно ЗАБЕЛЕЖКИ НА ДРУГИТЕ, без да ни "идва наум", че ПРОМЕНИТЕ ТРЪГВАТ ОТ САМИТЕ НАС..., т.е. - в тая страна МНОГО ХОРА живеят с мисълта, че са съвършени и незаменими... Именно - не сте сФанала иронията в онова стихче, което "Замунда" пеят...:

"...Съм най-приятен, най-уникатен,
                от ден на ден - съм по-съвършен..."

Нищо, че е в мъжки род - то се отнася и за други хора на планетата, освен за мъжете...

Тук може много да се пише, но да не ставаме досадни за хората наоколо...

Г-жо/це - съвсем спокойно го давам - моля да не приемате горенаписаното като "лична забележка", а дали ще отговорите - си е лично ваше решение - което ми е "през същата оная работа", също точно толкова, колкото на вас ви е "през някоя работа"- ако вие предприемете едно или друго решение...

Все пак - личната си забележка няма да спестя в края, но ще я поднеса във вид на ПРИМЕРНО казусЧЕ..., значииии, аз "съм" застраховател и предлагам /единствено!/ застраховаки "живот"... Отивам при мой бъдещ клиент и той казва /предавам проекто-диалога/:

– Госпожице /отчитайки и външния вид, но това е една друга тема.../ - харесват ми условията на застрахователните продукти, които предлагате! Ще стана ваш клиент!

Застрахователката е близо зо оргазъм /така е, нали/, радостна, но гледа да не го изразява външно и казва:

- Добре - нека попълним предложението-декларация за застраховане и след това - самата полица...

- Но аз имам и други застрахователни интереси: УТРЕ изтича ГО на Бентлито ми - долу, а ще правя и каско тия дни - бихте ли ми поели цялата гама от застраховки, защото и тая огромна къща с цялото обзавеждане..., пък за бизнеса - и там...

На Илиянчето изведнъж й секна оная приятна част /да не се повтарям/...и почна да заеква

- Ама аз, такова..., аз... САМО, ама САМО животозастраховане....

Даммм - много конфузно..., ЩоТ едно Бентли по каско дава на посредника ПОНЕ едно 5-6 хиляди ХОНОРАР /за тая година, а щом той е доволен от комплексното обслужване...!!!

Ама - защо ли толкова МНОГО СЕ ВЖИВЯВАМ пък и аз в тиА форумЕ????

Поздрави и едни много точно персонифицирани /приятелски и неангажиращи/ целувки!
                Last edited by zarco; 27.05.2012, 12:28.
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ще го направят и някои хора пак ще се хвалят, че плащат на пострадалите с нашите пари, но все пак ще е по добре от сегашния хаос и безсилие

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
                    Да кажем, че в момента държавата поема всички съществени щети при бедствие. За целта годишно отделя някаква порция от нашите данъци. Значи, за да има смисъл от задължителна застраховка, тя или трябва да доведе до по-голямо намаление на данъците ни спрямо нейната цена, или за същите пари (тоест пак при намаление на данъците), да получим по-добро покритие на риска.
                    По начина, по който се управляват българските застрахователи в момента, мисля, че нито една от двете хипотези не е възможна - напротив, вероятно задължитената застраховка ще е допълителен квази-данък, който се съмнявам да доведе до по-добро обезщетяване.
                    И това без да коментирам какви резерви заделят застрахователите и в какво ги влагат
                    Още една причина, за да няма задължително застраховане... а държавата е нормално да възстановява инфраструктурата например.

Макар че пък защо и държавата да не застрахова своята собственост? В добре развитите страни дори държавата не е по-голяма от могъщите застрахователи !!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=zarco;1059263384]Не мога да схвана смисълът на това, което казваш, че не се занимаваш с ГО - със съжаление ли е казано, или се хвалиш... Поне си направила извод за себе си - че един застраховател трябва да борави с цялата материя в пазарната ниша, защото беше неподготвена със случаят с Горсова, когато - независимо че пострадалият не притежава животозастраховка - ще бъде обезщетен по ГО..., т.е. - това, че не работиш Общо застраховане ти "играе номера" - да си некомпетентна пред твоите клиенти - а това е насочено срещу нечий авторитет..., познай чий, но не е моят...

Не разбрах израза ти: "Аз не призовавам клиентите си." Как да го разбирам, като "принуждавам" - ли? Ако е последното - мисля, че никой не те е обвинявал в принуда..., поне при мен не са идвали, за да се оплакват от теб......, но пък аз и така нямам връзка с регулаторните органи в застраховането, за да те "изпея"..., въпреки, че се правя на ядосан, когато се "дървиш"...

Това - с НЕперсонифициране на съобщенията ми, което ме молиш - е "нож с две остриета", защото мога да избера точно обратното на това, което желаеш, за да ти се изрепча и аз, но нали си дама - ще направя "реверанса"...Все пак - запазвам си правото да наруша думата си - ако отново тръгнеш да опровергаваш казани и проверени от мен неща в практиката: това е форум за дискусии, а методите за доказателство на тезите - всеки сам си избира...

Хора, които не познавам реално - характеризирам с качества, които съм схванал от виртуалното общуване - рисковете на комуникацията всеки сам си поема - т.е. - и "нараняванията" в случай на грешна преценка - са отново виртуални...[/

1. Казвам го не с ирония, а с конкретизираща функция... или искам да покажа , че казуса с голфа и чужденеца не са ми обект на интерес ,(поне не и в бизнес отношение)
                      2. Не си разбрал израза "не призозовавам ", ами той бе заимстван от твоя коментар. Има тълковни речници и някои семантични, но ще ти спестя труда и ще го обективирам точно в аспекта на вложения от мен смисъл. Не призовавам и не нахалствам в дух "ако ти не дойдеш, аз ще дойда". Ако влезеш в един магазин и си харесаш нещо , ти си го купуваш , имаш някаква нужда от него, смяташ че ще ти влезе в употреба. И застраховката е сама по себе си един продукт. Или оценяваш, че го искаш или не. Не е необходимо някой да ти налага воля.
                      3. "Нож с две остриета " ???????? Звучи много нелепо. Доста се вживяваш в тези форуми .
                      По- спокойно я дай !
                      Аз повече няма да ти отговарям на личните забележки , така че един виртуален враг по- малко
                      Лека вечер от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение
                        1. Аз не се занимавам с ГО.
                        2. Работя само в сегмента "Живот".
                        3. Аз не призовавам клиентите си. Не е и нужно. Да застраховаме себе си е изцяло въпрос на личен избор.
                        Също така ще те помоля да не персонифицираш съобщенията си прекалено и да не приписваш качества на хора , които дори не познаваш!

Не мога да схвана смисълът на това, което казваш, че не се занимаваш с ГО - със съжаление ли е казано, или се хвалиш... Поне си направила извод за себе си - че един застраховател трябва да борави с цялата материя в пазарната ниша, защото беше неподготвена със случаят с Горсова, когато - независимо че пострадалият не притежава животозастраховка - ще бъде обезщетен по ГО..., т.е. - това, че не работиш Общо застраховане ти "играе номера" - да си некомпетентна пред твоите клиенти - а това е насочено срещу нечий авторитет..., познай чий, но не е моят...

Не разбрах израза ти: "Аз не призовавам клиентите си." Как да го разбирам, като "принуждавам" - ли? Ако е последното - мисля, че никой не те е обвинявал в принуда..., поне при мен не са идвали, за да се оплакват от теб......, но пък аз и така нямам връзка с регулаторните органи в застраховането, за да те "изпея"..., въпреки, че се правя на ядосан, когато се "дървиш"...

Това - с НЕперсонифициране на съобщенията ми, което ме молиш - е "нож с две остриета", защото мога да избера точно обратното на това, което желаеш, за да ти се изрепча и аз, но нали си дама - ще направя "реверанса"...Все пак - запазвам си правото да наруша думата си - ако отново тръгнеш да опровергаваш казани и проверени от мен неща в практиката: това е форум за дискусии, а методите за доказателство на тезите - всеки сам си избира...

Хора, които не познавам реално - характеризирам с качества, които съм схванал от виртуалното общуване - рисковете на комуникацията всеки сам си поема - т.е. - и "нараняванията" в случай на грешна преценка - са отново виртуални...
                        Last edited by zarco; 27.05.2012, 00:49.

Коментар

• Да кажем, че в момента държавата поема всички съществени щети при бедствие. За целта годишно отделя някаква порция от нашите данъци. Значи, за да има смисъл от задължителна застраховка, тя или трябва да доведе до по-голямо намаление на данъците ни спрямо нейната цена, или за същите пари (тоест пак при намаление на данъците), да получим по-добро покритие на риска.
                          По начина, по който се управляват българските застрахователи в момента, мисля, че нито една от двете хипотези не е възможна - напротив, вероятно задължитената застраховка ще е допълителен квази-данък, който се съмнявам да доведе до по-добро обезщетяване.
                          И това без да коментирам какви резерви заделят застрахователите и в какво ги влагат
                          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                            Не е точно така, ще ти дам пример, който сигурно ще ме контрираш, че е нетипичен, но на обикновеният нашенец - един такъв му е достатъчен, за да му държи "влага" за цял живот...

Та дошъл западнякът тук по някакви причини и си кара по оживен пътен възел - мощно автамабилче от типа на супер-лимузинките - последен модел... На светофара се вижда зелен цвят, но той преценява, че ей сега ще го хване жълтото на средата на кръстовището, пък и чува сирена някаква, на която не може да й определи посоката, та набива спирачки, а нашенецът в Голфа - плътно зад него, за да "хване жълтото", току що натиснал педала на газта... се нацепва с мин. 50 км/ч. в лимузинКАТА...

Зяпачи и сеирджии - бол... Чака се развръзката... Но - Голфът /по-скоро - шофьорът с него/ - мижава му работа - се оказва, че имаЛ ГО...

Хепи енд - с усмивка за нашенеца, на който Голфа струва 5-10 пъти по-малко от стойността на щетата на супер-лимузината... ГФ да си му плаща, а ЗК - да си възстановява на ГФ, щом е имал "смелостта" да се бие в гърдите, че е застраховател.../Знаем, че лицензираните застрахователи НЯМАТ право да отказват сключване на задължителните отговорности, независимо от факта, че застраховаките в масовият случай са на загуба...

Ееее, как ли би му се отразило на нашенеца, ако имаше да плати едни 8-12 хилки?...Броня, калник, врата задна, лайстни, боя - Перла..., ами трудът???..., те не се ценят за чужденците по нашенСКАТА наредба 24 - с някакви си там 8 лева за един сервизен човекочас..., нЪл?

Извод: всеки - сам!

Ей сЯ вече - Импа и Илияна - Ше почнат да се тупат в гърдите с призива: "Бъдете умни: елате при нас, за да не дойдем ние ... при вас!"
                            1. Аз не се занимавам с ГО.
                            2. Работя само в сегмента "Живот".
                            3. Аз не призовавам клиентите си. Не е и нужно. Да застраховаме себе си е изцяло въпрос на личен избор.
                            Също така ще те помоля да не персонифицираш съобщенията си прекалено и да не приписваш качества на хора , които дори не познаваш!

Коментар

• Това се отнася за Свинко

Коментар

• Пич не ти е чист косъма с това ДДС- не не излезе твоята - Крадеца вика дръжте крадеца

Коментар

Working...
                                X