IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли някой нужда от ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Имам конкретен въпрос, тъй като тук има хора които се занимават със застраховане. На времето някой от видовете застрахователни полици можеха да се продават и купуват. Интересувам се какви видове застраховки могат да се купуват и продават днес. Може ли някой да ми продаде здравната си застраховка, имуществена, за автомобил, за безработица и т.н., ако реши?

Въпреки, че НЕ СЪМ от хората, които се занимават със застраховане /нито тук, нито другаде/ - ще опитам да отговоря на въпроса, въпреки че изобщо не ми е ясно какво изобщо питаш...

Значи, ще гравитирам около възможни казуси, чрез които ще импровизирам на тема - какво е искал да попита стоящият отсреща...

Ако бях застраховател, бих бил доволен да науча неща, които могат да ме попитат бъдещи клиенти, но хората, които се занимават със застраховане тук - не бързат да вземат позиция. За мен това е свързано с липса на опит - да си го кажем директно, но пък в тая страна - всички СМЕ супер-професионалисти и няма какво повече да научим...., в краен случай - влизаме в Гугъл и нещата ни се изясняват... Да, ама...

1. Сред застрахователите се употребява изразът: "Продавам полица /застрахователен продукт/". В тоя смисъл - ако има продавач, то той продава /пробутва/ полицата на купувач. В тоя смисъл застрахователните полици се продават и купуват.

Подозирам, че въпросът ти е по различен, а именно - дали ако аз си купя /сключа/ застрахователен договор, бих могъл да прехвърля правата и отговорностите си - към друг човек, който да е застрахован при същите условия, както аз... Значиии, ако човек е следил дискусията и е разбрал правилната страна в споровете /това съм, разбира се - аз /, то той вече си е отговорил на част от казусите:

2. В животозастраховането НЯМА КАК това да се случи, защото застрахователите изискват попълването на въпросник-ДЕКЛАРАЦИЯ с 40-80 и повече въпроса относно здравословното състояние на КАНДИДАТА! Подпис с предупреждение, че за неверни данни кандидатът носи отговорност съгласно българското законодателство...

3. Здравната застраховка е също поименна.

4. Как стои въпросът с автомобилната застраховка каско - с нея се покриват рискове по отношение автомобила - точно тоя, с такъв рег.№, № на рамата, марка, модел.... При прехвърляне собствеността ПОВЕЧЕ от застрахователите /дори съм склонен да вярвам - ВСИЧКИ/ - задължават в общите си условия новият собственик, след пререгистрацията в определен срок - да завери полицата си в компанията. Това "заверяване" не БИ ТРЯБВАЛО да е формалност, а да отчете всички данни /стаж, възраст.../ на новия шофьор, т.е. - да отчете новите условия за застраховане на тоя автомобил, при което МОЖЕ да се завиши- ИЛИ ДА СЕ НАМАЛИ степента на риска за застрахователя, което да рефлектира върху цената на застраховката при същите включени рискове...

5. Имуществена застраховка - за движимо или недвижимо имущество, ДМА и т.н... Имуществото се застрахова - срещу определени рискове, като се посочва адреса /местонахождение/, вида на имуществото, марка, модел, година на производство /най-често при риск "кражба"/. Така че - всичко е еднопосочно дефинирано... Нооооо .... Кредитополучателите ОБИКНОВЕНО СА ЗАДЪЛЖЕНИ да застраховат имуществото си срещу определени рискове. Кредитодателите изискват да се представи оригиналът на застрахователната полица в централата им, като документът се джиросва в полза на банката-кредитодател. По силата на джирото - в случай на застрахователно събитие - кредитодателят встъпва в правата на кредитополучателя, независимо от волята на последния. Така застрахователят изплаща обезщетението на банката-кредитодател.

Това е минимумът от информация, който ВСЕКИ уважаващ себе си финансов консултант /агент/ би трябвало да даде на такива въпроси.

Приятна вечер, дами и господа - време е за почивка!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение
      Дъщерна фирма на OC.OCCIDENT HOLDING , Швейцария.
      В България от 12 години. Окцидент Холдинг съшо има сайт .
      Повече подробности - на презентацията.
      Из сайта ви:

всички Програми и пенсионни схеми на ГРАВЕ България са в евро, което ги защитава от инфлация;

?
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
        Не става ясно кой е собственик на Еуролайф Груп, както и откога е съществува
        Става ясно, че е направен специално за нашия регион където е и България
        Дъщерна фирма на OC.OCCIDENT HOLDING , Швейцария.
        В България от 12 години. Окцидент Холдинг съшо има сайт .
        Повече подробности - на презентацията.

Коментар

Продуктите, които предлагаме на Алианц и Граве са изработени специално за нас от тях , за да им посредничим.
          Не става ясно кой е собственик на Еуролайф Груп, както и откога е съществува
          Става ясно, че е направен специално за нашия регион където е и България
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

А каква е разликата от ползването на застрахователен посредник, отколкото директно да се работи със застрахователното дружество - примерно Граве или Алианц директно?
            Продуктите, които предлагаме на Алианц и Граве са изработени специално за нас от тях , за да им посредничим.

Коментар

• А каква е разликата от ползването на застрахователен посредник, отколкото директно да се работи със застрахователното дружество - примерно Граве или Алианц директно?

Коментар

• Абе пич тук неемуе мястото за твойте глупости....дразниш ..искаш да чуеш думи.На хората главите им пушат тии застраховки та застрраховки.
                Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Кой е куц и кой сакат ? Не ви ли писва от празни приказки ? Тръгнали били бизнес да правят ... ами какво да правят , нали за да съществуваме си имаме разходи . да легнем и да цъкаме дистанционното на телевизора ли ? И да чакаме на пенсиите на родителите си . Не е достойно ! Всеки трябва да се занимава с нещо , но най- добре ще е всеки да знае себе си . Направих тази тема за да запозная хора , които им е интересно , а вие ми опорочихте начинанието отвсякъде . Ами добре щом застрахователите за теб са мизерници , защо изобщо влезе в този форум и тръгна да коментираш?????????? Видимо имаш лошо мнение. Както сам каза НЯМАМ НУЖДА ... Добре де ама не видя ли , че заглавието на темата е НЯКОЙ ИМА ЛИ НУЖДА... Явно не си в тази категория , защо влезе във форума , че и коментари и обиди и квалификации... Излишно беше...
                  Според мен приемай позитивно всяка една критика и какъвто и да е коментар, като изваждай от него съмненията на хора, и доказвай после с факти че тези съмнения са неверни

Едно е човек да разбира от финанси, друго е да познава добре пазара на всякакви финансови услуги

Коментар

Да, по същият начин винаги можем онлайн да проследим какво се случва и за да има прозрачност . Получават се и писма с отчет за всеки изминали 12 месеца.
                    Аз пак да питам, ако имаш нещо общо с Алианц разбира се, как мога да си видя състоянито на застраховката?

Коментар

Коя компания си смени името??? Алианц или Граве ?? Коя от двете?? Или и двете ?? Дай малко информация
                      АИГ. Друга една, от която се мъчеха да ме дръпнат при тях.

Алианц е могъща скомпания - да, гравитационните не ме кефят.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Кой е куц и кой сакат ? Не ви ли писва от празни приказки ? Тръгнали били бизнес да правят ... ами какво да правят , нали за да съществуваме си имаме разходи . да легнем и да цъкаме дистанционното на телевизора ли ? И да чакаме на пенсиите на родителите си . Не е достойно ! Всеки трябва да се занимава с нещо , но най- добре ще е всеки да знае себе си .
                        ............
                        Има ниви за копане ..........
                        Има оФци за гледане ............
                        Има и карофЕ за садене ............
                        И премиера (да му се свети името) ви го каза
                        Ама вие - не та не - Бюро, та Бюро
                        Пак ще копате - ама ще стане след като повикате Неволята - дълго и продължително, но изхода е ясен.
                        За последно - Искрено ти Желая Успех - така ако ти Успееш ще имаш и ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ. И дай боже да има повече УСПЕЛИ във всичко!!!
                        remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Куцо и Сакато се юрна да прави "бизнес" последните години ......
                          То не са застрахователи, то не са брокери, то не са консултанти ......
                          БИЗНЕСА е ВЗАИМО-ИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТО !!! т.е. и ДВЕТЕ СТРАНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДОВОЛНИ.
                          Ако само едната има изгода - мисля изхода е ясен ........
                          За съжаление повечето люде в България все още не го рабират това ..........

Искрено ти желая УСПЕХ в професията, която си избрала, но с мисленето което демонстрираш до тук ..........
                          Пък винаги има и приятни изненадки
                          Кой е куц и кой сакат ? Не ви ли писва от празни приказки ? Тръгнали били бизнес да правят ... ами какво да правят , нали за да съществуваме си имаме разходи . да легнем и да цъкаме дистанционното на телевизора ли ? И да чакаме на пенсиите на родителите си . Не е достойно ! Всеки трябва да се занимава с нещо , но най- добре ще е всеки да знае себе си . Направих тази тема за да запозная хора , които им е интересно , а вие ми опорочихте начинанието отвсякъде . Ами добре щом застрахователите за теб са мизерници , защо изобщо влезе в този форум и тръгна да коментираш?????????? Видимо имаш лошо мнение. Както сам каза НЯМАМ НУЖДА ... Добре де ама не видя ли , че заглавието на темата е НЯКОЙ ИМА ЛИ НУЖДА... Явно не си в тази категория , защо влезе във форума , че и коментари и обиди и квалификации... Излишно беше...

Коментар

Фондът ми за пенсионно осигурянва ми праща всяка година отчет и картичка. В началото на всяка годиана виждам колко съм внесъл и какво е състоянието на партидата ми - налично е и онлайн

Такива онлайн акаунти има ли за всеки клиент, където всеки може да види и да получи справка за състоянието?

Пари само на доверие не се дават
                            Да, по същият начин винаги можем онлайн да проследим какво се случва и за да има прозрачност . Получават се и писма с отчет за всеки изминали 12 месеца.

Коментар

За 9 години?? Ами ти от 20 години ходиш на ъгъла в кварталния магазин да си купуваш хляб и сирене . От там пращат ли ти картичка? А от м-тел или Глобул ? Получаваш ли картичка ? Това ли е критерият за "мизерниците".
                              А и не сравмнявай след като не знаеш ! При нас има 12 месеца да си платиш- когато ти е удобно , ако не ти е удобно не плащаш, когато имаш пари - тогава.
                              Също така не се мъчи да генерализираш нещата и косвено да ме обиждаш! Моля, те за малко култура .
                              Фондът ми за пенсионно осигурянва ми праща всяка година отчет и картичка. В началото на всяка годиана виждам колко съм внесъл и какво е състоянието на партидата ми - налично е и онлайн

Такива онлайн акаунти има ли за всеки клиент, където всеки може да види и да получи справка за състоянието?

Пари само на доверие не се дават

Коментар

За 9 години?? Ами ти от 20 години ходиш на ъгъла в кварталния магазин да си купуваш хляб и сирене . От там пращат ли ти картичка? А от м-тел или Глобул ? Получаваш ли картичка ? Това ли е критерият за "мизерниците".
                                А и не сравмнявай след като не знаеш ! При нас има 12 месеца да си платиш- когато ти е удобно , ако не ти е удобно не плащаш, когато имаш пари - тогава.
                                Също така не се мъчи да генерализираш нещата и косвено да ме обиждаш! Моля, те за малко култура .
                                Куцо и Сакато се юрна да прави "бизнес" последните години ......
                                То не са застрахователи, то не са брокери, то не са консултанти ......
                                БИЗНЕСА е ВЗАИМО-ИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТО !!! т.е. и ДВЕТЕ СТРАНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДОВОЛНИ.
                                Ако само едната има изгода - мисля изхода е ясен ........
                                За съжаление повечето люде в България все още не го рабират това ..........

Искрено ти желая УСПЕХ в професията, която си избрала, но с мисленето което демонстрираш до тук ..........
                                Пък винаги има и приятни изненадки
                                remember remember the fifth of november

Коментар

Working...
                                X