IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли някой нужда от ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе той и Стандарт Международен трябваше да е инвестирал навън, пък всички знаем какво се оказа.
    Ти си готин пич не те дразня, просто не съм уверен че трябва да се ангажирам толкова дългосрочно към дружество при тези силно волатилни и непредвидими пазари и на всичкото от горе ако след 2-3години мисля друго да бъда глобен, като тегля парите си!

Коментар

• Ами КД Акции инвестира основно извън България... това е, което мога да река най-общо и публично.
      Отделно и който иска може да избере пакет външни фондове, за да е максимално далеч от Дръвените храни.

Иначе аз бягам към фонд Облизвации, щото нещо нямам много вяра на пазарите в най-близко бъдеще, а тоя фонд си носи 6-8% годишна доходност и хич не му пука за кризите...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Браво Импе, само така!
        А къде са твойте пари? Би ли споделил портфейла на КД, защото като гледам в портфейлите на Съгласие, ЦКБ, Реал все едно и също виждам, защо в КД което е тяхна собственост да е друго? Гледам и Бенч-а си отиде вече се казва Компас и той ще се напълни с Химснаб и т.н.
        Успех!
        Last edited by tony1975; 15.05.2012, 22:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение
          Доста жалко ! Това е страхотен начин за спестяване и паземне на собствения ни живот ....
          Илиана, хайде уточни как се спестява и как се пази собствения живот.

Коментар

• Ха-ха - видях темата и доста позабавлявах.

Девойката Пенчева предлага туканка проста човекозастраховка и тъй да се рече - объркала е форумът.... Бате Пешов е обяснил защо. Аз - дето съм човекозастраховател, проста човекозастраховка няма да си направя, ако ще пистолет да ми опрат, щото знам каква прецакня е.... а е прецакня, девойко, просто защото има ИНФЛАЦИЯ - и е прецакня от Първата световна насам !!! Демек - ще ти бича по една бимберица на година и след 30 години, ако не съм пукнал, вие ще ми върнете 30 бимберици обратно... или аре - 32-33 бимберици... а като покупателна стойност те ще са равни на сегашните 4-5 000 и аз ще се фана за петите.

Нъцки, сори - аз имам две човекозастраховки, ама те са инвестиционни.

Тони - зависи кой фонд си избереш. Да не мислиш, че моите кинти стоят при Сила холдинг и Дръвени храни? А на хората по веригата плащаш, защото имаш ЧОВЕКОЗАСТРАХОВКА, а не просто инвестиция - и ако пукнеш, ще ти платим повече, (може би дори десетки пъти повече) отколкото си ни дал ти. Аз примерно, скоро си смятах, че ако остана без краце, ще зема около 130 бимберици.

Зарко и Равновесието - като си купувате "уеб" ( ) фурнаджията не печели ли от вас? Вий не печелите ли директно или индиректно от вашите клиенти, ако ще и дръжавни чиновници да сте? Или сте комунисти, които вярват, че другите трябва да работят без пари за ваш кеф? Много ясно е, че ще има разходи за риск, няма как да е инак, но те не са 25% от вноската на клиентът, това е абсурдно. Освен това инвестиционна човекозастраховка ти отваря достъп до пазари, задето иначе биха ти трябвали бая повече кинти. И най-вече - ще ви издам тайната, че в човекозастраховането комисионите за вашият консултант са по-ниски В ПЪТИ, отколкото комисионите които ви взема за гражданска вашият бричкозастраховател. Просто този комисион е концентриран в началото на договорът.

И не може да очаквате, че ще си земете парите, че и на печалба, ако си прекратите договорът на втората година, при положение, че сте подписали за 30 години напримерно. Някой долу - сравнение между доброволен пенсионен фонд и човекозастраховка - ами трудно е - това просто са РАЗЛИЧНИ неща, макар и донякъде да вършат еднаква услуга. Да, при човекозастраховката ако се откажеш прибързано, земаш малко пари, но пък имаш и застрахователна защита.

А такива като вас, дето смятат, че сами си инвестират по-добре парите, просто си правят една солидна рискова застраховка и готово. Има добри продукти, дето са на символически почти цени, спрямо покритието, стига човекът да не е много дрът.

Да обобщя: Човекозастраховането е полезно - има много убави човекозастраховки - но те са два вида - инвестиционни и чисто рискови. Простата спестовна застраховка, дето я предлага дамичката, си е пълна издънка... просто времето и световната финансова система са такива. И аз мисля, че всеки трябва да си има човекозастраховка - ама или инвестиционна или рискова. Туйто.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Застраховките "Живот" са ценно и хубаво нещо. Който има предвидливост ползва такива продукти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliqna Pencheva Разгледай мнение
                Има ли все още някой в този инвеститорски сайт без подобно дългосрочно спестяване ?
                Лиле миче ти си объркала форума.Тук 99% са стари кучета и смятат на ум по бързо от компютър.Докато ти тръгнеш да смяташ с калкулатор аз съм го сметнал на ум.Нямаш никакъв шанс срещу повечето от нас.Не вярвам някой да се навие.Иначе си добре дошла.Можем да си говорим на всякакви теми но тая със застрховките я забрави.

Коментар

• Някой каза нещо за проникването на тази услуга.
                  Това е типичен тип за услуга, където наистина има много предимствано но трябва да има споделяне от голяма група хора за да има наистина положителен ефект от преразпределянето на риска - примерно както е с топлофикация - прекрасна услуга, но трябва да има много клиенти, които да я ползват за да има изгода.
                  There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• ейййййййййййййй, с кВи хора ме събира виртуално тоя живот! Така сте се стиснали - нали знаете лафа - карфица не може да проникне..., за слънчев лъч - да не говорим... /отникъде/!!!

За застрахователката - малко романтика - за да не е "капо":

http://www.youtube.com/watch?v=zKVq-...feature=relmfu
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• още един пример за това че няма сми
                      правя си ЖЗ в Булстрад Живот(където ми удържат процент за обслужване да папа компанията), от там Булстрад инвестира парите в Ти Би Ай взаимни фондове(от където отново удържат процент за дружеството), от там решават и ми купуват акции в некой велик холдинг където отново хрантутя дружеството!!!
                      Е що не си взема една платформа и не си купя М+С, Елхим, Евроинс или каквото ми хареса директно, ами да хрантутя толкова навлеци по веригата???

Коментар

• Основният проблем е че в БГ думата инвестиране и мислене за бъдещето са мръсни думи. Тук актуалните думи са източване, ликвидация, прибиране на пари, но не инвестиране и планиране.

Иначе е хубаво, ама нали гледаме БФБ - кой на БФБ инвестира? Всеки гледа да вземе дивидент, да се източи някоя комапния, да се ликвидира друга, колко са готови да инвестират и да споделят инвестиционна идея в дадена компания?
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                          ...я по-серЙОзно, щоТ Ше се наказваме!..., а как да се поддържат тия лъскави дворци, целите изваяни в мрамор и стъкло?..., а откъде ще дойдат /ПОНЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА година/ едни 30% /минимум/ - хонорар за гръмкото - ИНВЕСТИЦИОННИЯ КОНСУЛТАНТ?
                          Ами от балъци, от къде другаде. Да си прави човек само гражданска отговорност - от това застрахователите са на минус и да не се занимава с другите глупости, от което те печелят на негов гръб.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Мен слабо ме интересуват техните разходи. Интересува ме само какво има за мен

И тъй като ми е пределно ясно, че те от инвестиции няма как да изкарат повече отколкото сам си изкарвам - т.е. няма как да ми дадат по-добра доходност, все пак те правят същото което аз правя - вкарават в депозити и акции и облигации само че натоварват това с всичките тази разходи които си споменал.

Така остава само часта за риска. Но ако те печелят от този риск на мен каква ми е ползата да им давам пари. Очевидно статистически аз ще загубя и от него. Т.е. ако си направя такава застраховка аз ще загубя алтернативната доходност от инвестицията си, защото те начисляват и разходи. И в същото време ще загубя статистически и от риска.

Е не мерси.

...я по-серЙОзно, щоТ Ше се наказваме!..., а как да се поддържат тия лъскави дворци, целите изваяни в мрамор и стъкло?..., а откъде ще дойдат /ПОНЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА година/ едни 30% /минимум/ - хонорар за гръмкото - ИНВЕСТИЦИОННИЯ КОНСУЛТАНТ?
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• каката май усети, че е объркала форума и замлъкна
                              г-жо идете в някой тийнейджърски форум - там ще повярват на розовите ви обещания!
                              Казвал съм и ще повторя ако сравнявам доброволното пенсионно осигуряване и застраховка живот, то първото е много по-добър продукт, най-малкото защото ти дава право да изтеглиш вложенията си без наказателни налози! А какво става при ЖЗ разбирам се с КD да спестявам 20 години при тях , като те инвестират парите ми в доходни инструменти, обаче идват ТИМ купуват застрахователя и познайте къде отиват мойте парички в Алея първа, Зърнени храни и Сила холдинг!!! А и кво стана ама аз не искам да ги влагат в кухи компании тръгвам да ги тегля и хоп - ами те ще ми удържат 60% от вноската за това че не спазвам срока
                              АЙДЕ НЕМА НУЖДА
                              ще си ги инвестирам сам!!!
                              п.с. тук си имаме един животозастраховател дето всяка зима се разминава на косъм от падащи капчуци идете в друг форум!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                                Да, но дамата сега ще каже:

1. Разходи за администриране на застраховката - /минимум 10%/,
                                2. Математичен резерв - /вероятно тя самата не го знае, така че ще ни каже, че е конфиденциална информация/,
                                3. Прословутата рискова част - /сигурно хвърля 25-35%/....
                                Мен слабо ме интересуват техните разходи. Интересува ме само какво има за мен

И тъй като ми е пределно ясно, че те от инвестиции няма как да изкарат повече отколкото сам си изкарвам - т.е. няма как да ми дадат по-добра доходност, все пак те правят същото което аз правя - вкарават в депозити и акции и облигации само че натоварват това с всичките тази разходи които си споменал.

Така остава само часта за риска. Но ако те печелят от този риск на мен каква ми е ползата да им давам пари. Очевидно статистически аз ще загубя и от него. Т.е. ако си направя такава застраховка аз ще загубя алтернативната доходност от инвестицията си, защото те начисляват и разходи. И в същото време ще загубя статистически и от риска.

Е не мерси.

Коментар

Working...
                                X