IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли някой нужда от ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ха-ха-ха - ако изсъхне - ще го застраховат.

То по тая логика аз може да поискам да ритам топка в Ман Юнайтед и да ги съдя за дискриминация, ако не ме земат...

А за подмятането на стинката - не би ли се съгласил да плащаш на застрахователят по 1.1 кинта, при положение, че ако загубиш, губиш животът си?
    Разбира се - шансът ти да пукнеш от злополука не е 50:50, респективно вноската ти не е 11 000 при 20 000 застрахователна сума.
    От трета страна - всеки рано или късно пуква (дори оня дребен и зелен и стар краставичок Йода пукна (абе, де изчезна форумският Йода?)) - така че човекозастрахователите трябва някак да лавират - хем да не са вътре, а и да печелят, хем да не дерат много хората (най-малко за да не избягат при конкурентите), хем да могат да плащат на тези от тях дето пукат или се чупят... бе не е лесен бизнес....
    Не е така - това е дискриминация по външен вид. дори и да го има в общите им условия това според мен е наказуемо, и честно казано ако бях с такива пропорции щях да пробвам да се застраховам при всичките затсрахователи и ако ми откажат щях да ги съдя всичките и най-вероятно да спечеля. Едно за дискриминацията и второ за психически вреди - много лесно може да ми докара депресия

Аз разбирам че застрахователя иска да печели от риска - но аз не искам да плащам по-скъпо защото той искал да печели. Или играта при 50/50 е 1/1 или няма игра изобщо

Коментар

• Това за калъчът ме сети за един стар виц:

Едно държавно предприятие по чудо излязло на малка печалба в краят на годината. Събира се ръководството, та да преценят какво да правят с нея. Пръв казал зам-директорът:
      - Колеги - сумата не е толкова голяма, нека да я дадем на жените си, да си купят по нещо и поне временно да спрат да ни тормозят.
      - Стига с тия жени - да ги дадем на любовниците си - прекъснал го комсомолският секретар - и вие си имате либовници, не се правете на ударени.
      - Жени, любовници... мърморел партийният ръководител - що не си ги изпием ние сами, по мъжки тия пари?
      - Ама моля ви се - мънкал плахо профсъюзният лидер - нали тая печалба е постигната благодарение на нашите работници... дайте да разпределим парите между тях...

- Чакайте, не се карайте - прекъснал ги властно директорът и извадил монета - ще фърляме чоп - ако се падне ези - ще похарчим парите за любовниците си, ако се падне тура - ще ги изпием сами. Ако 50-те стинки застанат на ръб, ще ги дадем на жените си, а ако залепнат за таванът, ще ги разпределим между бачкаторите.... аре - фърлям !!!

Лека нощ ви, банда...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Всичко може да стане, но застрахователя определя даден риска да се случи като по-малко вероятен.

Между другото как така отказват на здрав човек 150 кила и 170 см висок. не мисля че имат право да правят това - веднага би могъл да ги съди за дискриминация според мен.
        Ха-ха-ха - ако изсъхне - ще го застраховат.

То по тая логика аз може да поискам да ритам топка в Ман Юнайтед и да ги съдя за дискриминация, ако не ме земат...

А за подмятането на стинката - не би ли се съгласил да плащаш на застрахователят по 1.1 кинта, при положение, че ако загубиш, губиш животът си?
        Разбира се - шансът ти да пукнеш от злополука не е 50:50, респективно вноската ти не е 11 000 при 20 000 застрахователна сума.
        От трета страна - всеки рано или късно пуква (дори оня дребен и зелен и стар краставичок Йода пукна (абе, де изчезна форумският Йода?)) - така че човекозастрахователите трябва някак да лавират - хем да не са вътре, а и да печелят, хем да не дерат много хората (най-малко за да не избягат при конкурентите), хем да могат да плащат на тези от тях дето пукат или се чупят... бе не е лесен бизнес....

Коментар

• Всичко може да стане, но застрахователя определя даден риска да се случи като по-малко вероятен.

Между другото как така отказват на здрав човек 150 кила и 170 см висок. не мисля че имат право да правят това - веднага би могъл да ги съди за дискриминация според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Зависи кво плаща ако застане на калъч или ако остане във въздуха
            Или ако се намираме в страна наситена с магични сили и дракони

Коментар

Има една съществена разлика между всяка друга стока и застраховката. Идеята на застраховката е че получаващ някакви пари ако се случи някакво рисково събитие. Ако застраховател печели от основната дейност - т.е. от разликата между получените и платените премии, това означава че той влага в цената на тази застраховка - т.е. в премиите които клиентите му плащат по-висок от очаквания риск. Т.е. продава по-скъпо. което означава че един клиент със средно рисков профил всъщност статически няма смисъл да си прави тази застраховка, защото - пак казвам статистически - вероятността да му се случи това събитие е изкуствено завишена от застрахователя.

Т.е. мотив за сключване на подобна застраховка, от която застрахователя печели от оценката на риска за средностатистическия или за по-нискорисковия клиент няма.

така ако един застраховател печели от застраховки живот от риска, това означава че човек водещ здравословен начин на живот, който има слаборискова професия, не кара мотор, не се занимава с екстремни спортове, който подържа формата си и се храни здравослвно - няма смисъл да си прави такава застраховка - от нея ще се вътри.

Но ако е с 50 кила над нормата, движи се в града с мотор, работи в строителството, пада по парапланеризъм и прекалява с алкохол, цигари и хапчета - е за него почти сигурно си заслужава
              Равновесието - грешиш по няколко линии. Пръво - ако мислиш, че има безрискови хора - такива няма. Всеки рискува да остане без части от туловището си, просто като излезе на улицата. Преговарях напримерно с една жена, която почти се бе осакатила, хлътвайки в шахта с откраднат капак. Да не напомням тази зима какво бе положението с ледове и висулки - лично аз цяла зима - на пребежки движил като войник на фронтът под обстрел.
              Да не говорим за болестите - и злочестият Стенли (желая му успех в най-важният мач) бе млад, здрав, трениран спортист - ама ето какво го сполетя.

От друга страна - всяка застраховка е сгодна, ако пукнеш или останеш без краце, ама далеч не всяка е сгодна, ако НЕ пукнеш. Говорих вече за това.

Другото в което грешиш - че ако някой е много тлъст, болен, луд по отношение на начинът си на живот и се друса с купища хапчета - може и да му се иска да си направи човекозастраховка и да му трябва, ама трудно ще я получи. Или примерно ако е 170 дълъг, а в същото време 180 литра - може да получи само злополука. Щото нали се сещаш - такива хора са твърде рискови А ако компаниите приемат куцо и сакато за клиенти, трябва или тях ужасно много да ги дере с цената, или да натовари повече всички останали. Затуй най-добре човекът да си направи страховка докато е млад и здрав.

Коментар

Между другото сега се сетих за друга аналогия, която ще направи по-ясна идеята за печалба от риска.

Имаш игра на герб стинка - шанса е 50/50 но застрахователя ти казва че на всеки герб ти ще му плащаш 1,1 лева а на всяка стотинка той ще ти плаща 1 лев

някой би ли приел такава игра.
                Зависи кво плаща ако застане на калъч или ако остане във въздуха

Коментар

• Между другото сега се сетих за друга аналогия, която ще направи по-ясна идеята за печалба от риска.

Имаш игра на герб стинка - шанса е 50/50 но застрахователя ти казва че на всеки герб ти ще му плащаш 1,1 лева а на всяка стотинка той ще ти плаща 1 лев

някой би ли приел такава игра.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
                    Поемането на риск все пак е редно да струва нещо си - измерено в пари.
                    Но е ефективно върху достатъчно големи съвкупности, върху които риска се разпределя по равномерно /поносимо/. Когато искаш да предложиш добър животозастрахователен продукт си длъжен и бързо да го направиш масов, ама тук в БГ това така и не се е случило до момента.
                    Жив балък си ако си направиш животозастраховка, недай си Боже и да се случи нещото - такова ходене по мъките настава, че е като наказание.
                    А не, благодаря!
                    На запад си е рисковано. Знам за случай, мъжа плаща на неопитни убийци да застрелят жена му.
                    Застраховката и беше за 300 000 евро.
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Зарко и Равновесието - като си купувате "уеб" ( ) фурнаджията не печели ли от вас? Вий не печелите ли директно или индиректно от вашите клиенти, ако ще и дръжавни чиновници да сте? Или сте комунисти, които вярват, че другите трябва да работят без пари за ваш кеф? Много ясно е, че ще има разходи за риск,
                      Има една съществена разлика между всяка друга стока и застраховката. Идеята на застраховката е че получаващ някакви пари ако се случи някакво рисково събитие. Ако застраховател печели от основната дейност - т.е. от разликата между получените и платените премии, това означава че той влага в цената на тази застраховка - т.е. в премиите които клиентите му плащат по-висок от очаквания риск. Т.е. продава по-скъпо. което означава че един клиент със средно рисков профил всъщност статически няма смисъл да си прави тази застраховка, защото - пак казвам статистически - вероятността да му се случи това събитие е изкуствено завишена от застрахователя.

Т.е. мотив за сключване на подобна застраховка, от която застрахователя печели от оценката на риска за средностатистическия или за по-нискорисковия клиент няма.

така ако един застраховател печели от застраховки живот от риска, това означава че човек водещ здравословен начин на живот, който има слаборискова професия, не кара мотор, не се занимава с екстремни спортове, който подържа формата си и се храни здравослвно - няма смисъл да си прави такава застраховка - от нея ще се вътри.

Но ако е с 50 кила над нормата, движи се в града с мотор, работи в строителството, пада по парапланеризъм и прекалява с алкохол, цигари и хапчета - е за него почти сигурно си заслужава

Коментар

• Никакви спестовни и тЯм подобни страховки. Чисто риски си имам аз една, ако се гътна и тва е

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Абе той и Стандарт Международен трябваше да е инвестирал навън, пък всички знаем какво се оказа.
                          Ти си готин пич не те дразня, просто не съм уверен че трябва да се ангажирам толкова дългосрочно към дружество при тези силно волатилни и непредвидими пазари и на всичкото от горе ако след 2-3години мисля друго да бъда глобен, като тегля парите си!

Умни приказки си казал. Така разсъждавам и аз. Не ангажирам никого с мнението си, но всяка "инвестиция", която е с времеви хоризонт, повече от година - пиши я бЕгАла...

Оставам с уважение към Импа, но нещата, които той ми казва - аз съм "въртял" - доста време, все пак няма да влизам в темата по същество - нещата съм ги казал назад в друга тема за животозастраховането... Изгубих някои приятели, но бях убеден в качествата на продуктите, които предлагам... Толкова.

Все пак - успехи!
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                            Mmmmm даааа, трябва да си имаме всичко - застраховчица, ДПФ, сметчица в банка, акцийки, земя и малко кешец в джобчето. Туй то.
                            ...и златце и сребърце и платинчичка и паладийчец и скъпоценни камъни в сейфченцето.

Коментар

Щом пазари - воатилни - Облизвации.

Или рискова човекозастраховка - ти си млад - евтино ще ти излезе.
                              Mmmmm даааа, трябва да си имаме всичко - застраховчица, ДПФ, сметчица в банка, акцийки, земя и малко кешец в джобчето. Туй то.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Абе той и Стандарт Международен трябваше да е инвестирал навън, пък всички знаем какво се оказа.
                                Ти си готин пич не те дразня, просто не съм уверен че трябва да се ангажирам толкова дългосрочно към дружество при тези силно волатилни и непредвидими пазари и на всичкото от горе ако след 2-3години мисля друго да бъда глобен, като тегля парите си!
                                Щом пазари - воатилни - Облизвации.

Или рискова човекозастраховка - ти си млад - евтино ще ти излезе.

Коментар

Working...
                                X