IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В демографски грохнала България изборът е късно пенсиониране или малки пенсии

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
    Добре де ,то е ясно от запад ни "уреждат" така !
    Но по-интересното е ЗАЩО НИ ГО ПРИЧИНЯВАТ ???
    От запад на куково лято! Айде, все западняците му виновни на някой. На мен кръстниците ми като са холандци, да не съм го обвинил за нещо?!
    Когато една курва като Бойко и тия преди него си дават мръсния, вмирисан, дебел, задник, току на западняци, руснаци и мангали, не тия които го ползват са виновни, а триперливата политическа пачавра на руснаците, западните хомосексуалисти, на Дон Цеци и на Цар Киро ..

Във Франция, Италия, Швейцария що не ги траят такива, а?
    Last edited by Jay Gould; 17.11.2011, 16:46.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Любопитен съм и някой някога дали е виждал циганин в данъчното? Аз за 22 г. никога!
      За това и казва. Тази държава не е наша.
      Добре де ,то е ясно от запад ни "уреждат" така !
      Но по-интересното е ЗАЩО НИ ГО ПРИЧИНЯВАТ ???

Коментар

• Първоначално изпратено от osoitza Разгледай мнение
        ами ако този човек не живее 5 години ами 15 или 25? Нима трябва да умира защото му са свършили парите? или пък ако вземеш та спестиш 100К долара което би трябва да стигне по тази сметка за 15 г. и точно преди да се пенсионираш ФЕД спретне една "инфлацийка" и се окажеш с намаляло на половина покупателна способност за няколко месеца.... Аз си спомням поколението пенсионери, което пестеше за старини и накрая хиперинфлацията от 96/97 изяде всичко.

Аз нямам проблем да се осигурявам на максимума, на мен неми тежи че ми взимат 200-300 за социални плащанията на системата. Тежи ми че като стана евентуално пенсионер след около 40 години пенсията ми (ако имам въобще някаква) ще стига само за хляб... буквално
        еее, и малко винце...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          ами бате пешо, че той по 10 кинта на месец да заделя в банката на 6% лихва и пак накарая ше има толкова, ама на, не можело така, трябвало държавата да ти определя какво как и защо. С УПФ-тата е подобна ситуацията - при мен всеки месец заминават по 100 кинта натам и 2008 ми бяха затрили към 1/3 от партидата, независимо от постъпленията - к'во да говорим повече
          ами ако този човек не живее 5 години ами 15 или 25? Нима трябва да умира защото му са свършили парите? или пък ако вземеш та спестиш 100К долара което би трябва да стигне по тази сметка за 15 г. и точно преди да се пенсионираш ФЕД спретне една "инфлацийка" и се окажеш с намаляло на половина покупателна способност за няколко месеца.... Аз си спомням поколението пенсионери, което пестеше за старини и накрая хиперинфлацията от 96/97 изяде всичко.

Аз нямам проблем да се осигурявам на максимума, на мен неми тежи че ми взимат 200-300 за социални плащанията на системата. Тежи ми че като стана евентуално пенсионер след около 40 години пенсията ми (ако имам въобще някаква) ще стига само за хляб... буквално
          за да останат хора в България

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Aко предположим че даден човек ще живее примерно само четири години след пенсиониране и 500 кинта са му достатъчни то сметката е 12*500=6000 кинта годишно.6000*4=24000кинта.Колко ли калпав трябва да е един човек за да не може да спести 24бона за 50г трудов стаж.Защо ми е тогава НОИ или частен фонд.Ми това са 50декара земя.
            ами бате пешо, че той по 10 кинта на месец да заделя в банката на 6% лихва и пак накарая ше има толкова, ама на, не можело така, трябвало държавата да ти определя какво как и защо. С УПФ-тата е подобна ситуацията - при мен всеки месец заминават по 100 кинта натам и 2008 ми бяха затрили към 1/3 от партидата, независимо от постъпленията - к'во да говорим повече
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• ...Истината е че, някой трябва да плати сметката, за банкета на ПФ-тата. Някой трябва да запълни ямата оставена след "кадърното управление" на портфолио-мениджърите! Портфейлите реализирани с нашите "Доброволни-Задължителни" вноски са "кухи"...
              自由西藏

Коментар

ами тук има разбивка на продължителността по периоди, а тук Пише, че е 70.00 години за мъжете и 77.20 за жените Или средно 73.58, като в селата е 68.72, 76.31 и 72.30 съответно, а в градовете - 70.49, 77.60 и 74.01. И проблемът не е в пенсиите на тези, които са си ги отработили, а на супер много социални пенсии, инвалидни пенсии (дивна корупция в ТЕЛК), ранни пенсии на ушевите и шапките и т.н. Но както обикновено, ще го отнесе обикновения селтик, който като се пенсионира на 65, ще получава пенсия точно 3 години и 9 месеца - 45 години бачкане за 3 години пенсия - уау, бахти социалната държава. По 10 кинта на месец да си и внасял пак трябва да ти дават максимална пенсия накрая
                Aко предположим че даден човек ще живее примерно само четири години след пенсиониране и 500 кинта са му достатъчни то сметката е 12*500=6000 кинта годишно.6000*4=24000кинта.Колко ли калпав трябва да е един човек за да не може да спести 24бона за 50г трудов стаж.Защо ми е тогава НОИ или частен фонд.Ми това са 50декара земя.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                  Абе демографията да ни е проблема , те половината население не са трудово заети и не виждам да бъдат в рамките на 5г. , от заетите 1/4 са на държавна/общинска хранилка , всеки който работи носи на гърба си 4-5 човека. Да дадат малко свобода на бизнеса/хората , че с тия такси , комитети, комисии , разрешителни , сертификации никой нищо ново не подхваща щото ще го удушат за 1 седмица.
                  В правилна посока мислиш. Проблемът е, че тези, които работят в комисии, комитети, парламенти, които искат да вземат пари за разрешителни, такси, сертифициране - те отдавна са взели надмощие над тези, които развиват дребен и среден бизнес. А за да има промяна на статуквото трябва да има правителство, което иска да направи промените. Но правителството се избира точно от тези с надмощия.

И така се въртим в един омагьосан кръг - хем искаме промени, хем си продължаваме както си знаем...

Коментар

• Абе демографията да ни е проблема , те половината население не са трудово заети и не виждам да бъдат в рамките на 5г. , от заетите 1/4 са на държавна/общинска хранилка , всеки който работи носи на гърба си 4-5 човека. Да дадат малко свобода на бизнеса/хората , че с тия такси , комитети, комисии , разрешителни , сертификации никой нищо ново не подхваща щото ще го удушат за 1 седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                      Изчакай малко да си изпият кафетата държавните служители и все някой ( като suniverse )ще ти отговори.
                      Метка се в пространството цифрата от 1989 година,
                      обаче от тогава много вода е изтекла!!!!
                      През ония години са умирали средно около
                      70 000 души, а сега са около 110 000.
                      Възрастовата структура на населението
                      заради понижената раздаймост и емиграция,
                      детската смъртност е друга и т.н. и т..
                      Коефицента на заместване е около 68 и т.н.
                      Та колко е средната продължителност на живота ????
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнение

Изводите от този преглед са следните:
                        1. Сегашната система позволява изключително ранно пенсиониране;
                        2. Сегашната система позволява получаване на пенсии за период от повече от 20 години;
                        3. Сегашната система може да оцелее само ако се вдигне пенсионната възраст за всички и в рамките на три-четири години тя достигне поне 68-75 години и това само като за начало;
                        4. Сегашната система отдавна е фалирала и не може да се поправи.
                        Преговорите в момента за реформа на пенсионната възраст няма да решат нито един проблем и няма да доведат до по-високи пенсии.
                        Решението е само едно – лични пенсионни сметки. Човек сам ще определя пенсионната си възраст и получаваната пенсия. Държавата ще играе поддържаща роля, осигурявайки социална пенсия при определени условия. На практика това би било система с два стълба – капиталов стълб и социален стълб. Капиталовият стълб се гради изцяло върху спестяванията на хората и има личен характер, докато социалният стълб се гради върху преразпределение през бюджета и изпълнява социална роля.
                        Преминаването към лични пенсионни сметки ще доведе и до нарастване на спестяванията и инвестициите в икономиката. Приносът на такава пенсионна реформа към по-висок икономически растеж на страната се оценява на 1 процентен пункт допълнителен ръст на икономиката на година (за периода 2010 – 2050 г.). Същевременно реформата ще позволи да се избегнат вредните предложения за вдигане на данъчно-осигурителното бреме, което също ще подпомогне икономическия растеж. В дългосрочен план 1-2% по-висок растеж на икономиката имат огромен ефект – с по-висок растеж България може да приближи доходите в богатите страни, докато с по-нисък растеж ще си остане винаги сред най-бедните.

http://ime.bg/bg/articles/za-pension...-ima-reshenie/
                        Изключително точни изводи! Проверката на времето показа, че системата на лични пенсионни сметки е изключително успешна в Чили. Благодарение и на пенсионната реформа, страната се радва на бурен и стабилен икономически растеж (най-високия в Южна Америка). Не ми излизайте с номера, че видиш, имали мед. Цялата минна индустрия (вкл. и добива на мед) в Чили дава около 16% от БВП. Благодарение на този огромен буфер, не навлязаха в дълбока рецесия, имат стабилна валута, кредитен рейтинг А, и едно от най-прозрачното и демократично управление в света. Подмениха изцяло инфраструктурата на държавата - магистрали, ЖП линии, водоснабдяване и т.н....

2009 година в отговор на кризата, правителството излезе с пакет от стимули за над 4 милиарда долара. Нивото на държавния дълг обаче си остана на непостижимите за всяка една държава от ЕС нива от 6.1% от БВП ! Щото те могат да си го позволят!
                        Докато ония със солидарните модели скачат сега по площадите на Европа и ще рупат марули утре

Пенсиите и заплатите са им вече в пъти по-високи от българските. Имат най-ниското ниво на бедност в Южна Америка(постигнаха го) . Проблема в България след Стамболов е в липсата на лидери с визия и топки - още се търси българския Пиночет

Графика, сравняваща БВП на Чили (в синьо) с този на Латинска Америка, забележете какво става след реформите през 80 години, или как последните стават първи (с подходящи реформи)

Милтън Фридман за Чили:

The "Miracle of Chile" was a term used by free market Nobel Prize winning economist Milton Friedman to describe liberal and free market reorientation of the economy of Chile in the 1980s, 1990s and the purported benefits of his style of economic liberalism. He said the "Chilean economy did very well, but more important, in the end the central government, the military junta, was replaced by a democratic society. So the really important thing about the Chilean business is that free markets did work their way in bringing about a free society."

Коментар

ами тук има разбивка на продължителността по периоди, а тук Пише, че е 70.00 години за мъжете и 77.20 за жените Или средно 73.58, като в селата е 68.72, 76.31 и 72.30 съответно, а в градовете - 70.49, 77.60 и 74.01. И проблемът не е в пенсиите на тези, които са си ги отработили, а на супер много социални пенсии, инвалидни пенсии (дивна корупция в ТЕЛК), ранни пенсии на ушевите и шапките и т.н. Но както обикновено, ще го отнесе обикновения селтик, който като се пенсионира на 65, ще получава пенсия точно 3 години и 9 месеца - 45 години бачкане за 3 години пенсия - уау, бахти социалната държава. По 10 кинта на месец да си и внасял пак трябва да ти дават максимална пенсия накрая
                          Тези цифри дето ги даваш са за хората умрели от 65 г и нагоре

Човек умрял на по-малко от 65г не се води в официалната статиска, защото се води като човек умрял на неудобна за статистиката възраст.

П.П. Навсякъде гледам некролози на хора от всякаква възраст - от 40 до 70г.

Коментар

• ами тук има разбивка на продължителността по периоди, а тук Пише, че е 70.00 години за мъжете и 77.20 за жените Или средно 73.58, като в селата е 68.72, 76.31 и 72.30 съответно, а в градовете - 70.49, 77.60 и 74.01. И проблемът не е в пенсиите на тези, които са си ги отработили, а на супер много социални пенсии, инвалидни пенсии (дивна корупция в ТЕЛК), ранни пенсии на ушевите и шапките и т.н. Но както обикновено, ще го отнесе обикновения селтик, който като се пенсионира на 65, ще получава пенсия точно 3 години и 9 месеца - 45 години бачкане за 3 години пенсия - уау, бахти социалната държава. По 10 кинта на месец да си и внасял пак трябва да ти дават максимална пенсия накрая
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                              Някои има ли представа колко
                              е средната продължителност на
                              живота у нас ????
                              Щото ми се струва, че се хвърля една
                              цифра в пространството от преди 1989г.
                              а от тогава средната продължителност
                              на живота вероятно твърде е различна
                              Изчакай малко да си изпият кафетата държавните служители и все някой ( като suniverse )ще ти отговори.

Коментар

• Някои има ли представа колко
                                е средната продължителност на
                                живота у нас ????
                                Щото ми се струва, че се хвърля една
                                цифра в пространството от преди 1989г.
                                а от тогава средната продължителност
                                на живота вероятно твърде е различна
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Working...
                                X