IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизбежния колапс на държавната пенсионна система (НОИ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Съни, бих ти казал да престанеш с глупостите, но знам че няма да го направиш, затова ще ти задам конкретен въпрос и искам конкретен отговор:

СПОРЕД ТЕБ КОГАТО НИЕ ОСТАРЕЕМ ТИЯ ЛИ ЩЕ РАБОТЯТ, ЗА ДА НИ ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=935331

"Мразя старци, които ядат", "Кметът Димитър Бонев с нищо не ни помага, не ни храни", "Сега гледаме градините - да си наберем череши, краставици, някой морков, няма да обеднеят от това хората", "Аз не съм убил дядото, само го дръпнах. Той се развика, като ни видя, че ядем. Тогава го ударих с железна тръба по главата няколко пъти и той падна", "Сега влизахме и при друг старец, взехме 50 лв. и си ги разделихме. От баба Васка прибрахме пръскачка и китеници", "Държавата трябва да дава пари на такива като нас” - казва майка ми", "Трябва циганите да са свободни и богати, да има пари за всички", "Казват в съда, че сме направили 100 кражби в Септемврийци"

... и т.н. и т.н. Изповедта на един хъхрещ гнусотняк, който на 16 години вече е не само крадец с над 100 кражби, но и убиец. Той не чувства разкаяние за това, че е убил 87-годишен старец с метална тръба, нарича кражбата "работа". Вярва, че хората са длъжни да хранят него и себеподобните му и да търпят, когато той влиза в домовете им, за да ги ограби.

Та те питам - вярваш ли, че когато тоя изрод е пълнолетен, а ние - възрастни, той ще работи здраво, за да заработва пенсиите ни? Още повече че сега голяма част от нашите осигуровки отиват за издръжката на тая черна, гъгнива зараза. Лъжат ни, че ни удържат пари за бъдеща пенсия, а хранят с тях изверги, крадци и убийци и им плащат да се размножават със скоростта на хлебарки.

А кожгато станат повече от нас и вече не можем да ги храним, може да почнат и живи да ни ядат - защото това са мангали, зверове, а не хора.
    А като "вземеш каквото си внесъл" и надживееш нечии разчет, кой ще ти плаща пожизнена пенсия? Мислиш, че сегашните компании имат резерви да гарантират задълженията си по член 139 от КСО?

Коментар

• Ми тва е проблема, че всеки в БГ се прави на тарикат и се скатава и или не плаща вноски или се осигурява на МРЗ, а после иска.
      При такъв народ, научен да оцелява "всеки за себе си", може да работи ЕДИНСТВЕНО аналогичната система ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ (+семейството си евентуално, но не повече).

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        ППФ не са казали "не моем да плащаме", а казаха "моем да плащаме на всеки, колкото му се е събрало по партидата (напълно справедливо)".
        Сега друг въпрос е, че някои са се осигурявали 5 години и искат висока пенсия илли пък са се осигурявали на МРЗ, а искат таванът на пенсиите или пък работодателя им не е превеждал вноските им във фондовете (ми да си го съдят, аз кво съм им виновен?).
        А това "НОИ (демек всички останали балъци) да плаща" го казаха не фондовете, а бате Бойко акъла.
        Хахахаххаха, представяш ли си как 45 хиляди човека получават 30 лева пенсия и как пенсионните компании си остават в сегашната форма Щяха да ги разпердушинят. Жалко, че Б.Б. подходи толкова балъшко и го извозиха. Той да плаща пенсии от НОИ, а компаниите още три години да взимат такси и комисионни.

Коментар

• Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.

Аз чета, че имате право. някъде да пише за ЗАДЪЛЖЕНИЕ ???
          От утре всички при лелките в "Човешки ресурси" и да искате да ви превеждат вноските за НОИ (както и тези на работодателя) по вашата сметка, а вие ако желаете, евентуално ще си ги внесете в пирамидата НОИ ). Хайде на разпада на пирамидата.

Коментар

• Съни, бих ти казал да престанеш с глупостите, но знам че няма да го направиш, затова ще ти задам конкретен въпрос и искам конкретен отговор:

СПОРЕД ТЕБ КОГАТО НИЕ ОСТАРЕЕМ ТИЯ ЛИ ЩЕ РАБОТЯТ, ЗА ДА НИ ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=935331

"Мразя старци, които ядат", "Кметът Димитър Бонев с нищо не ни помага, не ни храни", "Сега гледаме градините - да си наберем череши, краставици, някой морков, няма да обеднеят от това хората", "Аз не съм убил дядото, само го дръпнах. Той се развика, като ни видя, че ядем. Тогава го ударих с железна тръба по главата няколко пъти и той падна", "Сега влизахме и при друг старец, взехме 50 лв. и си ги разделихме. От баба Васка прибрахме пръскачка и китеници", "Държавата трябва да дава пари на такива като нас” - казва майка ми", "Трябва циганите да са свободни и богати, да има пари за всички", "Казват в съда, че сме направили 100 кражби в Септемврийци"

... и т.н. и т.н. Изповедта на един хъхрещ гнусотняк, който на 16 години вече е не само крадец с над 100 кражби, но и убиец. Той не чувства разкаяние за това, че е убил 87-годишен старец с метална тръба, нарича кражбата "работа". Вярва, че хората са длъжни да хранят него и себеподобните му и да търпят, когато той влиза в домовете им, за да ги ограби.

Та те питам - вярваш ли, че когато тоя изрод е пълнолетен, а ние - възрастни, той ще работи здраво, за да заработва пенсиите ни? Още повече че сега голяма част от нашите осигуровки отиват за издръжката на тая черна, гъгнива зараза. Лъжат ни, че ни удържат пари за бъдеща пенсия, а хранят с тях изверги, крадци и убийци и им плащат да се размножават със скоростта на хлебарки.

А кожгато станат повече от нас и вече не можем да ги храним, може да почнат и живи да ни ядат - защото това са мангали, зверове, а не хора.
            Last edited by Императорът; 21.06.2011, 17:02.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
              За него не е важно откъде ще дойдат.Той мисли като правителството - да изкараме мандата,пък след нас и потоп.Затова е и този напън,щото нещата в НОИ са много по-забатачени,отколкото се представя пред обществото и единствения начин да се скалъпи положението е да се национализират натрупаните средства в частните фондове.Така ще се скалъпи положението да края на мандата,пък после да му мислят другите.
              говориш пълни измислици....за каква национализация говориш и защо си мислиш ,че правителството "гледа да си изкара мандата и след нас и потоп"...
              това са свободни съчинения пич , продиктувани вероятно от някаква неприязън към управлението.... типично по другарски..Тези не ги обичам значи са много лоши....И аз не те обичам , но това не те прави лош....например

Коментар

• Първоначално изпратено от knowitall Разгледай мнение
                Член 51. Там е сложена солидарността в държавното осигуряване.
                Ето ти чл.51
                Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.

(2) Лицата, останали временно без работа, се осигуряват социално при условия и по ред, определени със закон.

(3) Старите хора, които нямат близки и не могат да се издържат от своето имущество, както и лицата с физически и психически увреждания, се намират под особена закрила на държавата и обществото.

Никъде не е казано какъв е типа пенсионна система.Всеки работещ се осигурява срещу безработица,което няма нищо общо с пенсиите!Така,че НОИ може да продължи да си съществува и да си изпълнява социалните функции,които не са свързани с пенсиите.
                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
                  Не му завиждам на Sebulba за достойните старини и 15 лева пенсия (54,54 лева след още 30 години) от задължителен частен пенсионен фонд
                  Аз пък му завиждам за това,че иска да получава пенсия на база на това,което реално е внесъл,а не цял живот да е лентяйствал,да е крил реалните си доходи и после да ходи да реве за висока пенсия за сметка на децата ми!

Коментар

Частните фондове се грижат хората да имат достойни старини и да не висат на вратовете на децата си.
                    Не му завиждам на Sebulba за достойните старини и 15 лева пенсия (54,54 лева след още 30 години) от задължителен частен пенсионен фонд
                    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Частните фондове се грижат хората да имат достойни старини и да не висат на вратовете на децата си.
                      Как точно, при положение, че майчинството е осигурителен стаж, но няма вноски в УПФ. Айде на теб да ти смъкнем 6 години без вноски и после да вземеш достойна пенсия от УПФ

Коментар

В кой по-точно член на конституцията е регламентирано,че трябва да има НОИ и само той да изплаща пенсии?
                        Член 51. Там е сложена солидарността в държавното осигуряване.

Коментар

Айде сега виж демографската структура на населението,виж колко са хората в трудоспособна възраст,виж колко са децата,колко са пенсионерите(по-младите пенсионери на работа ли ще ги върнеш?!).Виж колко е и нивото на безработица,на база на официалната си направи някакви сметки колко е реалната и кажи какво ще направиш,за да се стимулира икономиката,за да почнат да работят и тези хора.И след всичко това виж дали ще ти се получат сметките за 4 към 1.
                          Идеята ти е просто една хубава утопия
                          Ако някой се размърда да прочете предложението за нов кодекс, би трябвало да остане с впечатление, че там няма никаква утопия и НОИ всъщност ще стане една блестящо финансирана осигурителна институция. Никой няма да може да я източва, нито с обезщетения, нито с пенсии. При всякакви опити за тарикатлъци, осигурителната система ще плати по-малко и тарикатлъка излиза през носа. Разбира се който е добронамерен към системата, в максимална степен ще получи каквото е плащал и допълнително справедлива солидарност при нужда.

А тук въпросът с безработицата и стимулирането на икономиката вече е много обширен и въобще не е за тема НОИ или частни фондове.
                          Но факт - като се махне задължителната вноска от 5% в частни пенсионни фондове - това означава по-малко разходи за бизнеса, повишаване доходите на населението.
                          Повече хора ще си признаят, че работят, защото намалява стимула за укриване на доходи като има ниски данъци. Безработицата също така се мори с предприемачество, с реални инвестиции, не като... (няма да се споменават имена на електроразпределителни дружества например или на задължителни частни пенсионни фондове и други подобни далавери)
                          Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Включително и лентяи като майки, които си позволят да имат три деца например и 6 години да нямат вноска в УПФ. Да живей частната инициатива. Частните фондове се грижат да има демографски срив, за да има за какво да дрънкат
                            Частните фондове се грижат хората да имат достойни старини и да не висят на вратовете на децата си.
                            П.С. И не спекулирай с майките и децата,защото по отношение на тях трябва да има съвсем отделна изградена политика,която не се заключава само в пенсиите.Иначе нацията ни наистина ще изчезне.....
                            Last edited by onufri; 21.06.2011, 16:35.

Коментар

Напротив,натрупаните средства в частните фондове са средства,спасени от преразпределение сред всякакви лентяи!
                              Включително и лентяи като майки, които си позволят да имат три деца например и 6 години да нямат вноска в УПФ. Да живей частната инициатива. Частните фондове се грижат да има демографски срив, за да има за какво да дрънкат

Коментар

Тъй като има две еднакви теми - спамя с два еднакви поста:

Не знам какво спорите за НОИ. НОИ е ясно, че място, където всички проблеми на прехода са фокусирани. Докато България има конституция ще има НОИ, докато има НОИ ще взимаме пенсия. Всеки един от работещите в момента хора на около 30 години ще взима пенсия съобразена с осигурителния му доход.

Въпроса е УПФ, къде са им резервите на пенсионните компании? Схемата е безумна, защото не се провизира за застрахователния елемент вкаран в тея фондове. Те са обречени да плащат мизерни пенсии или компаниите, които ги управляват в момента да фалират. Нямат ресурс и капитал да носят такъв риск. Те не са defined contribution. Стига с тея али бали за пазарна икономика, частна инициатива, Чили, Еквадор и не знам какво...дайте да се фокусираме върху детайлите от реалната действителност. ППФ гръмна, ще гръмне и УПФ - и НОИ, респективно ние ще плащаме за всичко това...а едни хора ще са много богати дотогава.
                                В кой по-точно член на конституцията е регламентирано,че трябва да има НОИ и само той да изплаща пенсии?

Коментар

Working...
                                X