IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизбежния колапс на държавната пенсионна система (НОИ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Правете си изводите:

"Младите не достигат като заместващи поколения, чрез които да се реализира фундаменталният процес на социална и културна, трудово-производителна и гражданска, народностно-национална приемственост, както и на съответната генетично-възпроизводствена способност и жизненост.
    Зрелите поколения стават натоварени с двойно бреме, доколкото са принудени да се грижат за повече стари свои близки, за многочислено остаряло поколение.
    Тук статистиката е смразяваща. Коефициентът "родители на издръжка" (отношението между над 80-годишните спрямо 50-64-годишните) рязко увеличава своята стойност, след 40 години пропорцията ще се обърне катастрофално. През 2010 г. населението на възраст 65+ години спрямо населението 15-64 години е около 25%. Ако се запази сегашната демографска инерция, през 2060 г. то вече ще е над 60%"

Едно бегло изчисление показва, че за да има за нормални пенсии (в размер на около 40% от средната работна заплата) , при сегашния модел на раходно-покривна система, само ДОО (Данък Обществено Осигуряване), трябва да е към 50%. Здравни осигуровки, Данък общ доход и т.н. - ОТДЕЛНО !!!

Е КАК ЩЕ СТАНЕ ???

http://www.assa-m.com/npechat02.htm
    Last edited by SEBULBA; 17.06.2011, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      Императоре, това дето си го написал, не е баш така.
      Аз този Пенчо го познавам, заедно израснахме. Навремето успя с връзки да се пише болен и отърва казармата. Записа някакво ВИШУ, ама го свърши вместо за 4 години, със зор за осем, на 26 годишна възраст. Понеже не ставаше за нищо и го мързеше, съвсем правилно опита да постъпи при нас в МВРто на работа, ама не го взеха, щото не е служил войник. Аз, Генчо, си отслужих 20 годинки, пенсионирах се на 41, като междувременно с подставени лица ( майка, жена), си въртях бизнеса и в пенсионирането влязох с летящ старт. Нямам панелки, а не съм и от село. Накупих няколко имота за децата, а и да давам под наем и сега си свиркам.
      Точно този манго, когото си споменал, в момента пасе на бате Пешо добитъка. За някой лев, агне на Гергьовден и без осигуровка.
      Единият Павлик вече е ясен-старшинка,колко има да научим от него.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Проблемът с пенсиите може да се реши много лесно, но няма желание.

Подобно на това което направиха в Чехия мисля, всички които са работили или доносничили в ДС попадат под закона за лустрация и се отнемат високите им пенсии и трудовия им стаж. А техните пенсии са високи. Реално, най-големи пенсии в страната вземат в голяма част точно доносниците на ДС и бившите и служители.
        С един закон за лустрация, който не само да им отреже абсолютно всякакъв достъп до държавна, общинска, или ръководна длъжност и в частни компании, а и с лишаване от трудов стаж (Да си предател и доносник не е стаж, а престъпление), те моментално попадат в категорията на хората със социални пенсии.

По груба сметка поне около 600 000 човека са доносничили в службите или са работили за тях. Огромна част от тях са вече пенсионери и лишаването им от максималната пенсия и минаването им на минимална такава ще осигури на НОИ милиони месечно, с които може да качи пенсиите на всички останали или да трупа резерви.
        Last edited by Jay Gould; 17.06.2011, 09:53.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
          Ха поредната тема ли???????
          Пълна с Демагогия.....Ужас...
          Що бе, Пернатко? Къде видя демагогия? Кое точно не е вярно според теб?

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man Разгледай мнение
            Тавана на пенсията се въведе, когато едни хора решиха да си играят на частни фондове Тавана е 35% от максималния осигурителен доход, защото останалото до 100% заместване ще ти идва от частни фондчета. Жалко за твоите познати, но те плащат "социалната" цена на това, че осигуровките се отклоняват към частните фондчета. Това е истината....Императоре, по-добре 1000 пъти "данък хъхряк", отколкото 1 път данък "арогантност на мениджъри и акционери на пенсионни компании".
            Глупости, тавана се въведе за да не взимат бившите на големи заплати полагаемата пенсия, и в по-малка степен за тези които могат да смятат и преебаха системата (1-2К човека).

Така или иначе, ако ти кажа че имаш таван на парите които можеш да ползваш от депозита си, ще гледаш тъпо бая дълго

Коментар

Императоре, по-добре 1000 пъти "данък хъхряк", отколкото 1 път данък "арогантност на мениджъри и акционери на пенсионни компании".
              Пък аз предпочитам да си изгоря парите в печката, отколкото да плащам на гнусната раса, за да се плоди !!!!
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=BAD;1059107011]
                Първоначално изпратено от Cave Man;1059107006 Тавана е 35% от максималния осигурителен доход, [COLOR="Red"
                защото останалото до 100% заместване ще ти идва от частни фондчета[/COLOR]. QUOTE]

Ами за тези мои бивши колеги няма частни фондове,освен ДПФ.Не са им правили удръжки за УПФ,тъй като са родени преди 1960 и поради тази причина няма как да има допълване от ПФ.Просто трябва да си взимат пенсиите според платените от тях осигуровки.
                Ми това ти казвам, твоите познати попадат в дупката....те плащат тъй наречената "социална" цена на "прехода" към частни фондчета

Коментар

• [QUOTE=Cave Man;1059107006 Тавана е 35% от максималния осигурителен доход, [COLOR="Red"]защото останалото до 100% заместване ще ти идва от частни фондчета[/COLOR]. QUOTE]

Ами за тези мои бивши колеги няма частни фондове,освен ДПФ.Не са им правили удръжки за УПФ,тъй като са родени преди 1960 и поради тази причина няма как да има допълване от ПФ.Просто трябва да си взимат пенсиите според платените от тях осигуровки.

Коментар

Тавана на пенсията се въведе, когато едни хора решиха да си играят на частни фондове Тавана е 35% от максималния осигурителен доход, защото останалото до 100% заместване ще ти идва от частни фондчета. Жалко за твоите познати, но те плащат "социалната" цена на това, че осигуровките се отклоняват към частните фондчета. Това е истината....Императоре, по-добре 1000 пъти "данък хъхряк", отколкото 1 път данък "арогантност на мениджъри и акционери на пенсионни компании".
                    До колкото ми е известно вече има заведени дела в Страсбург по въпроса за ТАВАНА и не е далече момента,когато ще възтържествува справедливостта.И няма да се учуден ако чуя
                    нещо от рода : ,,Предишните правителства я забъркаха тая каша,а сега ние трябва да се чуди откъде да намерим пари за осъдителните присъди и за падане на тавана.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                      Купонът не е пълен без suniverse !!! И тъй като не се появява,искам да попитам защитниците на пирамидата НОИ следното : Уважеми дами и господа,бихте ли ми обяснили на мен,а и на другите като мен в този икономически (уж) форум малоумието наречено ,,Таван на пенсиите''!!!Как става така,че няколко мои бивши колеги,които са осигурявани на реалните си заплати през целия си стаж след пенсионирането си имат ИЗЧИСЛЕНИ пенсии от порядъка на 900 до 1000 лева,а получават 700 лева месечно.И понеже сте ГОЛЕЕЕЕЕЕЕМИ защитници на държавната пирамида НОИ,а в същото време пишете в икономически форум,за втори път Ви моля най-учтиво,бихте ли ми обяснили на какво се дължи това и дали е СПРАВЕДЛИВО!

Коментар

• Купонът не е пълен без suniverse !!! И тъй като не се появява,искам да попитам защитниците на пирамидата НОИ следното : Уважеми дами и господа,бихте ли ми обяснили на мен,а и на другите като мен в този икономически (уж) форум малоумието наречено ,,Таван на пенсиите''!!!Как става така,че няколко мои бивши колеги,които са осигурявани на реалните си заплати през целия си стаж след пенсионирането си имат ИЗЧИСЛЕНИ пенсии от порядъка на 900 до 1000 лева,а получават 700 лева месечно.И понеже сте ГОЛЕЕЕЕЕЕЕМИ защитници на държавната пирамида НОИ,а в същото време пишете в икономически форум,за втори път Ви моля най-учтиво,бихте ли ми обяснили на какво се дължи това и дали е СПРАВЕДЛИВО!

Коментар

• В природата няма пенсии

Един голям българин беше казал:
                          "Ти пенсиониран (вълк) видял ли си?"
                          Помня прабаба си, тя си отиде непенсионирана, на 96 години. Е, и...?

Ако една сутрин чуете, че няма пари за пенсии, да знаете - кризата е превалила.

Коментар

• Баси купона
                            Всичко това е ДОСЕГА,в соца.
                            А от тук натам дали една от всичките историики ще се случва точно така.

Коментар

• Императоре +1000 от мен !!!

Коментар

• Императоре, това дето си го написал, не е баш така.
                                Аз този Пенчо го познавам, заедно израснахме. Навремето успя с връзки да се пише болен и отърва казармата. Записа някакво ВИШУ, ама го свърши вместо за 4 години, със зор за осем, на 26 годишна възраст. Понеже не ставаше за нищо и го мързеше, съвсем правилно опита да постъпи при нас в МВРто на работа, ама не го взеха, щото не е служил войник. Аз, Генчо, си отслужих 20 годинки, пенсионирах се на 41, като междувременно с подставени лица ( майка, жена), си въртях бизнеса и в пенсионирането влязох с летящ старт. Нямам панелки, а не съм и от село. Накупих няколко имота за децата, а и да давам под наем и сега си свиркам.
                                Точно този манго, когото си споменал, в момента пасе на бате Пешо добитъка. За някой лев, агне на Гергьовден и без осигуровка.
                                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Working...
                                X