IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
    НОИ: Ще върнем парите на фондовете
    Дружествата отварят нови партиди на 45 000 работници

Преведените 108 милиона лева от професионалните пенсионни фондове в НОИ през март най-вероятно ще бъдат върнати обратно. Това е желанието на частните пенсионни дружества, след като Конситуционният съд реши, че прехвърлянето на парите е нарушение на частната собственост и противоречи на конституцията. Фондовете ще трябва отново да отворят партиди на близо 45 хиляди работници от първа и втора категория труд.
    Частните пенсионни дружества приветстват решението на съда. Юристи обаче предупреждават, че решенията на КС нямат задна дата и това може да осуети връщането на средствата от държавния фонд "Пенсии". От друга страна, още преди първите преводи от НОИ увериха, че имат готовност да върнат парите, ако съдът се произнесе отрицателно, обясни за "Стандарт" шефът на Асоциацията на пенсионноосигурителните дружества Никола Абаджиев.
    Другият вариант е преведените вече средства да останат в държавния фонд "Пенсии". Само новите вноски на работодателите ще се пренасочат към професионалните фондове. Когато хората, на чието име се правят тези вноски, се пенсионират, фондовете ще преведат натрупаните средства в НОИ, както правеха до края на миналата година. Институтът ще изплаща тези ранни пенсии както и до момента.
    И двата варианта са технически възможни и стигат до един и същ резултат, увериха от НОИ. В сряда представители на института, социалното министерство, фондовете и финансовото ведомство ще обсъждат кой вариант е най-благоприятен и най-лесен за изпълнение.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=370088 и кой ще плати за цялата тази дандания...
    А така, ем пенсионните компании прибират таксите и комисионните, ем НОИ плаща пенсиите. Еееех, демокрация настъпила по нашите земи. Сладък бизнес ей А някой ще се сети ли да се намалят таксите и комисионните междувременно?

Коментар

• Чувал съм за хора теглили ипотеки от по 900 000 паунда във Великобритания и после хоп в бразилски депозит. Е тва се вика схемаджии!!!
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        айде кажи ми депозит даващ 9% че да става реално положителна доходност за 2011
        Явно пак трябва да повторя какво съм написал...
        Ясно съм посочил! Откакто започна кризата през есента на 2008 г. до момента - 07.06.2011 година, депозитите имат положителна реална доходност!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Личи си... Постоянно бълнуваш, как системата не можела да работи без инфлация.

Знам, знам че всички сте много големи спецалисти тук и сте си купили софикс на 250... Гледайте сега да го продадете преди да е паднал под 300 за да има с какво да се хвалите след време!
          Мисля че се справям добре Депозитите са за аматьори

Коментар

Между другото наистина нямам депозити.
            Личи си... Постоянно бълнуваш, как системата не можела да работи без инфлация.

Знам, знам че всички сте много големи спецалисти тук и сте си купили софикс на 250... Гледайте сега да го продадете преди да е паднал под 300 за да има с какво да се хвалите след време!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• НОИ: Ще върнем парите на фондовете
              Дружествата отварят нови партиди на 45 000 работници

Преведените 108 милиона лева от професионалните пенсионни фондове в НОИ през март най-вероятно ще бъдат върнати обратно. Това е желанието на частните пенсионни дружества, след като Конситуционният съд реши, че прехвърлянето на парите е нарушение на частната собственост и противоречи на конституцията. Фондовете ще трябва отново да отворят партиди на близо 45 хиляди работници от първа и втора категория труд.
              Частните пенсионни дружества приветстват решението на съда. Юристи обаче предупреждават, че решенията на КС нямат задна дата и това може да осуети връщането на средствата от държавния фонд "Пенсии". От друга страна, още преди първите преводи от НОИ увериха, че имат готовност да върнат парите, ако съдът се произнесе отрицателно, обясни за "Стандарт" шефът на Асоциацията на пенсионноосигурителните дружества Никола Абаджиев.
              Другият вариант е преведените вече средства да останат в държавния фонд "Пенсии". Само новите вноски на работодателите ще се пренасочат към професионалните фондове. Когато хората, на чието име се правят тези вноски, се пенсионират, фондовете ще преведат натрупаните средства в НОИ, както правеха до края на миналата година. Институтът ще изплаща тези ранни пенсии както и до момента.
              И двата варианта са технически възможни и стигат до един и същ резултат, увериха от НОИ. В сряда представители на института, социалното министерство, фондовете и финансовото ведомство ще обсъждат кой вариант е най-благоприятен и най-лесен за изпълнение.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=370088 и кой ще плати за цялата тази дандания...

Коментар

Това което си написал не е вярно... Ясно съм посочил! Откакто започна кризата през есента на 2008 г. до момента - 07.06.2011 година, депозитите имат положителна реална доходност! Депозитите през последните 3 години са супер инвестиция! Не зная от това по-ясно как да го кажа?
                Инфлацията от началото на 2011до април е 2,6% айде кажи ми депозит даващ 9% че да става реално положителна доходност за 2011

Коментар

Не става дума дали можеш или не а какво капитализираш. Ако внасяш всеки месец то капитализацията ще е много по-малка за 10г., отколкото ако внесеш цялата сума в период 1
                  Това пък откъде ти щукна?! Ако си на месечен депозит лихвата ти се капитализира всеки месец. Ако си на 3 месечен, се капитализира на всеки 3 месеца. Ако си на 6 месечен, се капитализира на всеки 6 месеца и т. н....

Коментар

• Между другото наистина нямам депозити. Единствения период в който държах пари на депозит бе между края на 2008 и началото на 2009, от април 2009 думнах всичко от депозита в акции. И преди да вземеш да приказваш глупости от април 2009 до сега тези пари са 150% нагоре Смятам че е безумно да държа нещо което ми носи

Коментар

А за депозитите кое не е вярно
                      Това което си написал не е вярно... Ясно съм посочил! Откакто започна кризата през есента на 2008 г. до момента - 07.06.2011 година, депозитите имат положителна реална доходност! Депозитите през последните 3 години са супер инвестиция! Не зная от това по-ясно как да го кажа?

Коментар

равновесенов, явно досега не си правил никакви депозити?! Почти във всички банки можеш да си внасяш по депозитната сметка когато желаеш и депозита продължава да си се олихвява. Губиш лихвата по депозита само ако теглиш пари преди падежа му!
                        Не става дума дали можеш или не а какво капитализираш. Ако внасяш всеки месец то капитализацията ще е много по-малка за 10г., отколкото ако внесеш цялата сума в период 1

Коментар

Айде пък че ще са на положителна от депозити. Вноските във фондовете се правят всеки месец. Т.е. не е като да си сложиш цялата партида в началото на депозит, а е все едно да правиш депозити всеки месец.
                          равновесенов, явно досега не си правил никакви депозити?! Почти във всички банки можеш да си внасяш по депозитната сметка когато желаеш и депозита продължава да си се олихвява. Губиш лихвата по депозита само ако теглиш пари преди падежа му!

Коментар

• Първоначално изпратено от Huntsman Разгледай мнение
                            Имам една задача за теб. За утре да извадиш постигната доходност от стартирането на частните пенсионни фондове.
                            И аз искам да сметна реалната доходност, ама не знам как да си извадя 5% от всяка вноска, защото не се отразява в стойноста на един дял. Ти ще ми помогнеш ли?
                            Last edited by knowitall; 07.06.2011, 10:52.

Коментар

Това просто не е вярно. Откакто започна кризата през 2008 година, са си супер инвестиция!

Не е ли ясно вече на всички? Бяга се от акции и облигации и се купува нефт, злато, сребро, пшеница... Колко от тези фондове са инвестирали в злато и сребро?
                              Тези фондове нямат право да инвестират в суровини.

А за депозитите кое не е вярно - написал съм че единствените им положителни доходности са 2009 и 2010. 2008 инфлацията бе 12% по памет а депозитите даваха 5% загуба от 7% само за една година
                              Last edited by ravnovesie; 07.06.2011, 10:48.

Коментар

Банковите депозити са с отрицателна реална доходност
                                Това просто не е вярно. Откакто започна кризата през 2008 година, са си супер инвестиция!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ти лично какво би направил за да имаш положителна реална доходност - много ми е интересно
                                Не е ли ясно вече на всички? Бяга се от акции и облигации и се купува нефт, злато, сребро, пшеница... Колко от тези фондове са инвестирали в злато и сребро?

Коментар

Working...
                                X