IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не ми се занимава да смятам каква ще е доходността на портфейл който е инвестиран в софикс равномерно за последните 10 години но съм убеден че ще е на +.
    Може и случайно да е на плюс, но едва ли ще е с доход от над 100% както би бил дохода от един обикновен банков депозит за тези 10 години!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

средния срок за инвестиране при пенсиониране би трябвало да е над 20 години
      Дааааа, бейби-бумърите в САЩ не извадиха късмет със "спестяванията" си в акции през изминалите 10 години. Ще очакваме и гледаме, как през следващите 10 години тези инвестиции ще цъфнат и ще вържат...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        От 2007 година досега 2011 година дори и на най-диверсифицирания портфейл на бфб-то е загубил 70% от стойността си! Докато държавата си стои и даже и вдигат рейтингите... но борсичката пада!

Тези 20 години от пръстите ли си ги изсмука? Защо не ги направиш 50 години... За да може ако някой няма пенсия като остареее все пак като умира да е с надеждата че внуците му ще извадят късмет от тази "правило"?
        И както вече ти писах борсата ни е на + откакто съществува софикс. Това че ти си избираш периоди които показват твоята теза не значи че това е правилно. Не ми се занимава да смятам каква ще е доходността на портфейл който е инвестиран в софикс равномерно за последните 10 години но съм убеден че ще е на +. А това в общия случай е начина на инвестиране на ПФ.

Коментар

За сметка на това обаче инвестиция в злато през 1980 е щяла да излезе печеливша и то само номинално чак след 2008, реално е абсолютна дупка.
          много се спекулира с 1980 г. когато стане въпрос за цената на златото ......
          а ИСТИНАТА (която е винаги САМО ЕДНА) е че само в два дни през 1980 г. златото затваря на цена над 800 USD/XAU
          някой да вижда нещо общо със сегашното развитие на нещата ???
          remember remember the fifth of november

Коментар

Аз за това казах че се броят на пръстите на едната ръка. Никей е между тях.
            Аз затова ти посочих и Дау Джонс за да не говориш за "изключението" НИККЕЙ. За НИККЕЙ ситуацията е такава от 20 години, докато за другите широкотъргувани индекси е такава "едва" от 10 години! Какви изключения, какви 5 лева?

Коментар

От 2007 година досега 2011 година дори и на най-диверсифицирания портфейл на бфб-то е загубил 70% от стойността си! Докато държавата си стои и даже и вдигат рейтингите... но борсичката пада!

Тези 20 години от пръстите ли си ги изсмука? Защо не ги направиш 50 години... За да може ако някой няма пенсия като остареее все пак като умира да е с надеждата че внуците му ще извадят късмет от тази "правило"?
              средния срок за инвестиране при пенсиониране би трябвало да е над 20 години и да клони към 30

Коментар

При закупуване на диверсифициран портфейл дори и от български акции, риска който се носи в дългосрочен план - т.е. над 20 години е основно риска на държавата.

Коментар

Не ми се вярва да намериш дори и един японец, който да ти повярва! НИККЕЙ в момента е под нивата си отпреди 20 години. Докато злато, сребро, нефт и пшеница са НЕКОЛКОКРАТНО по-скъпи! Дау-Джонс в момнета също е под нивата си отпреди 10 години!
                  Аз за това казах че се броят на пръстите на едната ръка. Никей е между тях.

За сметка на това обаче инвестиция в злато през 1980 е щяла да излезе печеливша и то само номинално чак след 2008, реално е абсолютна дупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Услугата струва толкова, колкото струва. Както всяка друга, цената и трябва да се определя от този, който я предлага, и от този който я ползва. Всичко друго са глупости. Как мислиш, ти ако имаш образование за мениджър на ПФ, ще стоиш ли тук да ринеш л**** на комунистите за жълти стотинки? Че и после да те псуват. Не естествено, ще си намериш нещо друго.... а те да се оправят ... с НОИ ?! ?!
                    Айде сега обясни ми, аз например не искам да сам клиент на УПФ и да регулирам търсенето и предлагането на услугата и да и падне цената. Айде посочи ми къде да направя волеизявление и това да се случи? Да, ама не......

Коментар

Поради тази причина и ако просто си купиш дори и диверсифициран портфейл от ресурси и не го пипаш до пенсия, е напълно възможно да излезеш на огромна загуба.
                      Не ми се вярва да намериш дори и един японец, който да ти повярва! НИККЕЙ в момента е под нивата си отпреди 20 години. Докато злато, сребро, нефт и пшеница са НЕКОЛКОКРАТНО по-скъпи! Дау-Джонс в момнета също е под нивата си отпреди 10 години!

Коментар

Откога закупуването на акции на бфб-то е безрискова инвестиция?
                        При закупуване на диверсифициран портфейл дори и от български акции, риска който се носи в дългосрочен план - т.е. над 20 години е основно риска на държавата. Ако държавата не се прецака, то подобна инвестиция има значително по-високи шансове да излезе печеливша от това да се купи злато в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
                          По закон ПФ нямат право да правят рискови инвестиции, за да не загубят парите на хората.
                          Откога закупуването на акции на бфб-то е безрискова инвестиция?

Коментар

А аз си мислех, че управителите на ПФ са с ранг на професионалисти?! Щом не са професионалисти значи са аматьори! Защо законът принуждава хората да плащат такси и комисионни за управление на аматьори?
                            Продукта им е насочен към масовата публика. Не става дума за квалификацията на управляващите го. Идеята в цяла европа е че непрофесионалния инвеститор трябва да разбира в какво са инвестирани парите му и какви рискове поема, за да може да прави информиран избор.

При ресурсите това условие не е изпълнено. Ресурсите не дават доход, не капитализират печалби, не дават лихва. Поради тази причина и ако просто си купиш дори и диверсифициран портфейл от ресурси и не го пипаш до пенсия, е напълно възможно да излезеш на огромна загуба. Което е много ама много слабо вероятно при диверсифициран портфейл от акции, депозити или облигации. До сега в световната история случайте при които индекс от акции да дава отрицателна доходност за 30 годишен период аз поне не знам дали има. А за 20 г. се броят на пръстите на ръката

Коментар

А аз си мислех, че управителите на ПФ са с ранг на професионалисти?! Щом не са професионалисти значи са аматьори! Защо законът принуждава хората да плащат такси и комисионни за управление на аматьори?
                              По закон ПФ нямат право да правят рискови инвестиции, за да не загубят парите на хората. Затова и по-голямата част от средствата задължително се инвестират в "безрискови" книжа, като ДЦК. Знаеш ли какво ще се случи, ако фондовете купят масово злато и то се срине до нива от преди 3-4 години? Загубите от "кризата" през 2008 година ще са нищо в сравнение с това.

Коментар

Като цяло се приема че суровините, включително и златото и среброто са прекалено рискови за непрофесионални играчи.

Коментар

Working...
                                X