Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеКаква е тази "допълнителна пенсия", когато държавата ме лишава от 30%, а може би и повече от държавната, а от частния фонд ми предлагат някакви крупни двуцифрени суми на месец?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова не е така. Ако отпадне задължителния характер на допълнителното осигуряване просто ще се вдигнат продажбите на мобилни телефони. Трябва задължително да се отделя за допълнителна пенсия. И това да намалява облагаемия доход.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз за това казвам минимален задължителен минимум да се внася всяка година. Който иска в ПФ, който иска направо в депозит в банка, който иска акции или облигации. Или пък комбинация от тези инструменти.
Неграмотните ще си ги бухнат в банка или в ПФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеКато падне задължителната вноска в частен пенсионен фонд, всеки ще си прави с тези пари каквото намери за добре. Без регулация. Да си спестява както може.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНе ми отговори, плащаш ли данъци и осигуровки. На какъв доход?Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз за това казвам минимален задължителен минимум да се внася всяка година. Който иска в ПФ, който иска направо в депозит в банка, който иска акции или облигации. Или пък комбинация от тези инструменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз направо лична сметка си искам, а не партида във фонд, смятам че достатъчно добре мога и сам да си се погрижа за пенсията ми и определено не ми трябва да плащам за това.
не виждам и какъв е практическия проблем. който иска лична сметка просто в данъчната си декларация си декларира дохода и сумата която е превел по сметката си. От банките или инвестиционните посредници му дават една разпечатка какво кога е внасял и теглил. Удрят се през пролетта чертата, трябвало е да внесе толкова - внесъл е толкова, и всеки кеш измъкнат от едното е равен на кеша вкаран в другото. И минималната сума се приспада от данъци. 15% на година приспадане ми се виждат съвсем добре.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТова че ти се имаш за интелигентен не променя факта че повечето хора мислят така за себе си, но накрая се оказва че света е пълен с тъпаци и някой трябва да има грижа за тях в определен момент. Именно за това трябва да ги карат сами да се погрижат, до колкото е възможно безрисково, докато могат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеВ светлото бъдеще предложено от НОИ няма вяра, но щом е задължителен частен фонд голяма вяра, така ли?
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАз плащам на максимума, тоест ти ме крадеш, ако доходите ти не са минимални
С претенциите са тези които плащат, другите е неуместно да дават акъл как да се процедира с общото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз направо лична сметка си искам, а не партида във фонд, смятам че достатъчно добре мога и сам да си се погрижа за пенсията ми и определено не ми трябва да плащам за това.
не виждам и какъв е практическия проблем. който иска лична сметка просто в данъчната си декларация си декларира дохода и сумата която е превел по сметката си. От банките или инвестиционните посредници му дават една разпечатка какво кога е внасял и теглил. Удрят се през пролетта чертата, трябвало е да внесе толкова - внесъл е толкова, и всеки кеш измъкнат от едното е равен на кеша вкаран в другото. И минималната сума се приспада от данъци. 15% на година приспадане ми се виждат съвсем добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение+1000 плащам на минимума, не желая да храня цигани,червени бабички (тия, дето гласуват за мутри, милиционери и комунисти) и чиновници. Не желая да храня родителите, бабите и дядовците на емигрилалите от България, за да ми се фукат колко били добре, докато ние тука им издържаме пенсионерите. Аз на тях не им се чувсвувам длъжен, а само на моите собствени. Докато парите не отиват по моя лична партида това няма да се промени, майната и на солидарноста. Демографска криза е, и съм сигурен, че един ще получа по-малко от колкото съм дал (измерено през покупателната сила на парите), а това не ме устройва А и солидарната система е обречена да кльохне, защото тарикатите като мен са мнозинство в БГ, и никой не ще да плаща реални пари сега, срещу обещанията за светло бъдеще "един ден" на държавното Понци, наречено НОИ. Аз в светлото бъдеще не вярвам!
В светлото бъдеще предложено от НОИ няма вяра, но щом е задължителен частен фонд голяма вяра, така ли?
Като частния фонд изпари парите после ще има рев държавата да направи нещо или бъркам? Защото в Чили при фалит на частен фонд, държавата плаща. Хайде сега да видим от къде на къде аз ще плащам на някакъв тарикат с лична сметка, на който частния пенсионен фонд е фалирал? И между другото не Понци задължитетелните частни пенсионни фондове май почнаха с безобидната вноска 2-3%, после стана 5, сега искат да е 7. И това е при положение, че имат намерение до 2020 г. само да смучат и да не плащат. А каква вноска ще поискат през 2020 г. като трябва да почнат и да плащат? В случай, че бъдат оставени да продължават да смучат толкова дълго време.
И нещо друго. Само служител на задължителен частен пенсионен фонд или пълен идиот може да заяви, че ако вноските са в НОИ ще укрива, а ако за 40 години тези вноски биват блокирани в задължителен частен пенсионен фонд, ще си признае всички доходи и даже иска повече да плаща, понеже си му е лично. Хайде стига с тия. В така прехвалената пенсионна система на Чили 40% от хората изобщо не се осигуряват, въпреки, че имат "лични сметки в частен фонд". Толкова ли са глупави или напускат финансовата пирамида? Но те няма къде да избягат, тъй като при фалит на частен пенсионен фонд, държавата плаща някаква социална пенсия(тоест отново данъкоплатците).Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Аз направо лична сметка си искам, а не партида във фонд, смятам че достатъчно добре мога и сам да си се погрижа за пенсията ми и определено не ми трябва да плащам за това.
не виждам и какъв е практическия проблем. който иска лична сметка просто в данъчната си декларация си декларира дохода и сумата която е превел по сметката си. От банките или инвестиционните посредници му дават една разпечатка какво кога е внасял и теглил. Удрят се през пролетта чертата, трябвало е да внесе толкова - внесъл е толкова, и всеки кеш измъкнат от едното е равен на кеша вкаран в другото. И минималната сума се приспада от данъци. 15% на година приспадане ми се виждат съвсем добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение+1000 плащам на минимума
С претенциите са тези които плащат, другите е неуместно да дават акъл как да се процедира с общото.Last edited by prodigal; 07.06.2011, 21:38.
Коментар
Коментар