IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
    Къде са парите на нашите родители? Те са плащали пенсиите на своите родители. А ние днес плащаме пенсиите на нашите родители. Тъй като днес нашите родители получават ниски пенсии, вината общо взето е наша, защото се скатаваме. Ако утре работещите не отидат да си платят данъците, от къде ще дойдат пари за пенсиите?
    Точно така! Родители, дето са отгледали само едно дете, да взимат половин пенсия, родители, чиито деца са починали, емигрирали или не работят, нищо да не взимат, защото са живяли един безполезен за България живот!
    Също така, ако на някой му починат родителите - спира да плаща

А доколкото разбрах, ти в момента не внасяш никакви осигуровки. Най-са ми сладки ей такива безполезни сладурковци като тебе, дето една стотинка не дават, ама имат време да спамят навсякъде с призиви " да вземем да давате..."

Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
    Нищо не плащам, ..
    Last edited by SEBULBA; 08.06.2011, 00:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Задължителните вноски в частни ПФ трябва да се отменят, защото е престъпление! Който иска допълнително да си спестява за старини може и сега сам да си го прави. Винаги е можел... Не са му необходими закони и разпоредби!

В една демократична държава и пазарна икономика, не трябва да се допуска закон да задължава хората да осигуряват безрискова лапачка на частни бизнес интереси!
      Аз смятам че задължително трябва да се спестява, но формата на спестяването да бъде свободна.

Тези няколко процента от заплатата които отиват сега при ПФ като отиват там където човек иска - пък дори и да не може да ги изхарчи - са си друго нещо. Виждаш си парите, поемаш отговорност за тях. И сивата икономика ще намалее и вноските ще се вдигнат - все пак друго си като си виждаш парите и не им плащаш данъци. И нормата на спестяване ще се вдигне. По-спокойни хора, повече свободни капитали за инвестиране. Аз не виждам абсолютно никакъв минус от това за обществото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Така че е нормално този държавно организиран олигопол да се разбие.
        Задължителните вноски в частни ПФ трябва да се отменят, защото е престъпление! Който иска допълнително да си спестява за старини може и сега сам да си го прави. Винаги е можел... Не са му необходими закони и разпоредби!

В една демократична държава и пазарна икономика, не трябва да се допуска закон да задължава хората да осигуряват безрискова лапачка на частни бизнес интереси!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Частните пенсионни фондове нали дават "допълнителна" пенсия. Като е допълнителна няма нито една икономически обоснована причина за нормалния човек да е задължителна.
          Обосновката е че НОИ е вече във фалит, кара на данъчни постъпления. След 20 г. и данъците няма да я спасят. И ако няма допълнителна пенсия по добре да легализират тревата, че пенсионерите да са постоянно напушени, да не схващат в каква мизерия живеят.

А за това кой какво взимал след като някой се гътнел, ами взимат наследниците, но с ограничения - така че НОИ печели от смъртта. Вноските за пенсия ще са много по-високи от изплатените пенсии когато става дума за настоящите работещи.

И за да си отложи НОИ фалита вдигат пенсионната възраст. Ти как го наричаш това - аз го наричам мародерство. За какво я вдигат тази възраст за пенсиониране ако не е за да плащат по-малко защото хората ще живеят по-малко след пенсиониране. Какво значат официалните доводи за вдигане на пенсионната възраст. Защо не ги наричат с истинските им имена. Да излезе там който е министър и да каже "Искам вдигане на пенсионната възраст, защото се надявам да умрете преди да съм ви платил прекалено много че да фалира НОИ"

А нормалната система би била колкото си внесъл толкова си харчиш. ПФ се доближават до това, но злоупотребяват с монополното си положение, някой злоупотребяват малко, други доста сериозно. Така че е нормално този държавно организиран олигопол да се разбие.

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
            Това го коментирахме одеве, че в банката трябва да имаш 1-во за да направиш депозит, после има 3-4 банки, които дават постоянно довнасяне
            Няма такова нещо... Аз не мога да се сетя дори за една банка, която не разрешава да си довнасяш.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Добре де, нека да е 2%... Айде нека е 3%.... Чакай, нека да е 4%!... Ама това променя ли нещо?!?!?!... Не!... Щото ако си ги дал в банка на депозит дохода щеше да е поне 7% на година... А с капитализация на лихвата щеше да е и доста повече!!! Така че...

Кви такси, кви комисионни за управление ще даваш на някой който не може да изкара доходност за 7 години поне колкото на един депозит в банка? Ми той трябва да ти плаща на теб, не ти на него!!!
              Ми, депозита е умерено губеща инвестиция, откакто свят светува, и заради това често е предпочитан от масите, но не променя факта че е губеща.

X кинта в депозит с всички лихви за 10 години в БГ е доста под номинала, като покупателна, което не може да се каже за акциите, ако и да са със 80% срив
              Като цяло си прав, че ако дългосрочно не постигат доходност колкото на депозит няма смисъл.

Коментар

Дава се наследствена пенсия, на съпруг/а ако са 5 години преди пенсия, после с новото законодателство от следващата година получава 25% от пенсията на съпруг/а. И тъй като е починал предсрочно, пенсията му надали ще е повече от 200 лева и ще получава по 50 лева на месец, докато е жив/а
                Като се пенсионира от 2015 г. ако не бъркам ще взима добавка към пенсията 40% от пенсията на съпруга пожизнено. А тя(той) може да живее и 100 години и НОИ плаща.
                Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Добре професоре, детето е на 27 годни, майката на 50 години, кой какво ще получи? Къде отиват парите? При чиновниците от НОИ, които реват за по големи осигуровки при тях, за по големи бонуси
                  Майката ще се пенсионира все някога, а има и опция да почне да получава няколко години по-рано от пенсионната възраст наследствената пенсия от починалия съпруг. След като се пенсионира получава добавка към пенсията в зависимост от пенсията на съпруга, която би получавал.
                  Освен това и родителите на починалия имат право на наследствена пенсия при определени условия, но за подробности всеки може да погледне КСО-то.
                  Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Това го коментирахме одеве, че в банката трябва да имаш 1-во за да направиш депозит, после има 3-4 банки, които дават постоянно довнасяне и така става доста сложно да откриеш депозитна сметка на повече от 5% и да внасяш по 20 лева на месец, нали? А държавното управление на парите в НОИ да не е по-добро? Колко лихва ще получиш ако умреш на 64 години и си внасял осигуровки 40 години? Един букет ще ти купят роднините с парите, които ще им дадат от нои. Докато поне за момента съм спестил за едно погребение в частния фонд
                    Дава се наследствена пенсия на оживелия съпруг и на децата, ако учат и са до 26 години.

Коментар

При всички положения те прецакват с възрастта за пенсиониране. В момента например се води че след пенсиониране има реална вероятност да поживееш 15 години ако не се лъжа. Е да но това означава че бая народ се гътва преди да вземе и един лев от НОИ.

НОИ е бизнес със смъртта. Те могат да съществуват в този си вид само ако клиентите им умират рано. Нещо като застраховка "аз няма да умра преди да ми платите пенсията", а те постоянно прекарват клиентите си като им вдигат възрастта за пенсиониране и същевременно им увеличават плащанията.

Изглежда като кол опция при която си прибираш парите само ако живее достатъчно дълго, но пък срока на опцията се вдига винаги когато достатъчно хора изглежда че ще спечелят от нея.

И за да са напълно завършени нещата в здравеопазването пък вървят едни такива луди реформи, че е трудно човек и малко живот на заем да вземе.

А този мазохист долу иска само на НОИ да плаща. Абе чожум, те залагат че ти ще умреш преди да си вземеш пенсията а ти се кефиш да приемеш залога.
                      Тук пак се пропуска един много тънък момент, че ако човека се гътне предсрочно, то се дава наследствена пенсия на семейството му. А ако има малки деца, то докато учат до 26 годишна възраст имат право на наследствена пенсия. Отделно от това преживелия съпруг получава част от пенсията на другия съпруг.

На НОИ се плаща не защото някой иска, а защото има стари хора, за който някой трябва да плати. Частните пенсионни фондове нали дават "допълнителна" пенсия. Като е допълнителна няма нито една икономически обоснована причина за нормалния човек да е задължителна.

Коментар

Все пак, си си избрал сам фонда, и другото: Прочети го внимателно:
                        Аз тези пари не съм ги сложил там преди 7 години, преди 7 години съм имал там 100 лева. Това говори ли ти нещо, че ти смяташ лихва на едни пари, които не са били там през целия период. При положение, че се осигурявам на пълна работна заплата от 4 години, тези пари са натрупани главно за последните години. Така, че ако имаш малко икономически познания, може да седнеш да си направиш една таблица и да сметнеш каква ми е доходността, и ще излезе по голяма от процент на година.

Само говориш без да мислиш.

И ако не си доволен от фонда, смени си го. Аз ти показах от моя фонд, от електронния му портал, информацията която ми трябва. потърси и ти от твоя фонд, достъп до такава и виж кога каква доходност си има
                        Това е така, ама нямам време да сметка на всеки месец по месец каква реална доходност е постигнал. Лично за мен съм си я сметнал и съм на загуба и номинално и реално. И всички са в същото положение.
                        Стига с това "ако не си доволен от фонда, смени го". Който и фонд да бях избрал, пак щях да съм отрицателна реална доходност.
                        Защо да няма една опция - отказване от цялата "доходност", която фонда ми е натрупал, само да ми върне в реална стойност точно толкова, колкото съм дал и си стисваме ръцете с фонда?

Коментар

да сметнеш каква ми е доходността, и ще излезе по голяма от процент на година.
                          Добре де, нека да е 2%... Айде нека е 3%.... Чакай, нека да е 4%!... Ама това променя ли нещо?!?!?!... Не!... Щото ако си ги дал в банка на депозит дохода щеше да е поне 7% на година... А с капитализация на лихвата щеше да е и доста повече!!! Така че...

Кви такси, кви комисионни за управление ще даваш на някой който не може да изкара доходност за 7 години поне колкото на един депозит в банка? Ми той трябва да ти плаща на теб, не ти на него!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Тогава средната продължителност ще е повече, респективно ще се работи до 70 вероятно, но и в момента спестителите по света, с добра лична сметка, имат избор за ранно пенсиониране при някакъв личен резерв. Защото го има и момента че за да даваш повече вноски се спукваш от работа и накрая..

Технологиите позволяват намален работен ден и към момента, но не позволяват стада харчещи и не работещи, по много причини.
                            При всички положения те прецакват с възрастта за пенсиониране. В момента например се води че след пенсиониране има реална вероятност да поживееш 15 години ако не се лъжа. Е да но това означава че бая народ се гътва преди да вземе и един лев от НОИ.

НОИ е бизнес със смъртта. Те могат да съществуват в този си вид само ако клиентите им умират рано. Нещо като застраховка "аз няма да умра преди да ми платите пенсията", а те постоянно прекарват клиентите си като им вдигат възрастта за пенсиониране и същевременно им увеличават плащанията.

Изглежда като кол опция при която си прибираш парите само ако живее достатъчно дълго, но пък срока на опцията се вдига винаги когато достатъчно хора изглежда че ще спечелят от нея.

И за да са напълно завършени нещата в здравеопазването пък вървят едни такива луди реформи, че е трудно човек и малко живот на заем да вземе.

А този мазохист долу иска само на НОИ да плаща. Абе чожум, те залагат че ти ще умреш преди да си вземеш пенсията а ти се кефиш да приемеш залога.

Коментар

Нищо не плащам, защото има 5% задължителна вноска в частен пенсионен фонд . Щом отпадне започвам да се осигурявам както си трябва.
                              Предлагам да приключим дискусията, че почва да идва - "дайте да дадем", а аз съм от тези дето дават и някакви дето умуват що не дават

Коментар

при средна продължителност на живота от 67 г. за мъжете, ще имаш реалната възможност да се възползващ от бъдещата ти мизерна пенсия около 4 години средно - което е истина.
                                Тогава средната продължителност ще е повече, респективно ще се работи до 70 вероятно, но и в момента спестителите по света, с добра лична сметка, имат избор за ранно пенсиониране при някакъв личен резерв. Защото го има и момента че за да даваш повече вноски се спукваш от работа и накрая..

Технологиите позволяват намален работен ден и към момента, но не позволяват стада харчещи и не работещи, по много причини.

Коментар

Working...
                                X