IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dragoki
    И я ми обясни как ще стане това??? Трябва да въведеш всеки месе, каква вноска си внасял през годините, колко такса ти е удържана, колко е бил дела в деня и колко е сега, малко си внушаваш. Още колко неща трябва да включиш, като минимална заплата, като инфлация за месеца, като средна заплата за страната, БФБ и още много неизвестни фактора. Сега ако си поръчал на някой да т инаправи една екселска таблица в която вкарваш една сума и ти показва някакъв минус, това всеки 6-то класник вече може да го прави

По лесно ще ти е да направиш една ПРОграмка, която да смята, колко пари си налял в НОИ, и колко ще получиш накрая
    Програмката не се интересува от минималната работна заплата, но ако се четеше както трябва, щеше да е видяна думичката "реална" доходност или загуба. Всички сметки са направени така, че ефекта на инфлацията през всеки отделен месец е обезвреден и човек в днешни пари може да погледне какво е давал и какво ще получи.
    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Ми то програмата я има на всеки сайт на пенсионно дружество. Влизаш, проверяваш, какви вноски си внасял, колко са ти таксите, колко дяла имаш в момента, колко струва дяла, колко са ти натрупаните средства в лева. На един клик разстояние, я по-добре направи, една ПРОграма, която показва колко си назад от държавното осигуууууряване, да видим там какво е положението
      Не такава програма, която изчислява номинална доходност според частните пенсионни фондове
      Тази програма ще изчисли в сегашни пари каква доходност (поражения) е нанесъл частния пенсионен фонд. И като всеки с очите си се убеди какво се е случило с парите му,
      тогава май фенове на задължителните частни фондове ще останат единствено работещите там и то не за друго, а защото като личната персонална сметка на милиони хора е на загуба, то значи в същото време някой е спечелил от това. Но да не пророкуваме предварително. Всеки сам ще си сметне когато програмата бъде пусната
      Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Тази програма ще потвърди че ПФ са по-добрата алтернатива. Защото при фондовете можеш да си пресметнеш, а в общия кюп имаш 1000 неизвестни.
        ОК, програмата ще е публична и всеки ще може сам да си сметне. После ще се похвали във форума колко доходност... загуба му е нанесъл частния пенсионен фонд

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
          Днес ще има програма, с която всеки ще може да си изчисли сам какви щети е нанесъл частния му задължителен пенсионен фонд
          Тази програма ще потвърди че ПФ са по-добрата алтернатива. Защото при фондовете можеш да си пресметнеш, а в общия кюп имаш 1000 неизвестни.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
            Е кажете имена де, от какво точно ви е страх?
            Днес ще има програма, с която всеки ще може да си изчисли сам какви щети е нанесъл частния му задължителен пенсионен фонд

Коментар

• Е кажете имена де, от какво точно ви е страх?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                карате се малко заглупости, защото от вас нищо не зависи или поне никой няма да си търси правата, така че всички сме безгласни букви. да си кажа и аз мнението все пак:

1. Естествено, че частните фондове са по-добри от държавата. Не заради друго, а просто защото имаш лична партида - колкото си вкарал, толкова ще имаш
                2. Да, ПФ-тата си играят игрички, огромната част от тях са мега неграмотни (да не кажа всички), сигурно имат и далаверки с разните мажовци на бфб-то (това е недоказуемо, пък и не е наказуемо - справка фондовете от групата на Хим-а, дет нямат ни една акция/прщко/ в собственика си, ама иначе)
                3. да, таксите на ПФ са убийствени - 5% за добър ден, 1% управление и никаква отговорност, освен некви малоумни средни доходности, дето били отрицателни, за да не кажем, че са на загуба
                4. да, държавата им разрешава това - не от вчера, но продължава и днес и никой нищоне прави по въпроса
                5. да, ако в момента се наложи ПФ-та да плащат пенсии, то или суфлекса ще се свлече на очкаваните от мнозина отрицателни стойности или макс ще дадат по 50 кинта пенсии и то само на хората осигурявали се на макса
                6. Да, за периода2008-2010, фондовете загубиха по 20-30% от парите на хората
                7. И да, въпреки загубите,пак си получават заплатките и бонусите и ми говорят за доходност и че били над пазара (е, че "доходността" е минус 20-30% никой не го ебе, нали сме над пазара). Абре аланкоолу, ами аз съм на плюс с над 50% за този период, а съм обикновен цървул (щот нямам лексус) - как аз мога, а вие (гениите с 5% такса) не можете

Естествено има решения - да се налят таксите или още по-добре, такива да се плащат само ако фонда е на + и то не просто на +, а над инфлацията, ама това няма как да стане. За мен изходът е един - намиране на най-малко крадливия и малоумен фонд - за УПФ говоря, само идиот би дал парите си доброволно за ДПФ. Сумата ми никак не е малка - почти 5 цифрички и искам да си я опазя, доколкото мога. В момента съм на Съгласие (служебно разпределен още в началото - "случайно" сигурно) и със сигурност ще ги сменя. Въпросът е:

Кой е най-добрият УПФ, в който да насоча парите си

Та искам отговори и мнения по този въпросс (според мен единственият важен за отделния индивид в момента), щото останалото е: бла-бла държавата, бла-бла лексуса, бла-бла комунисти, Светиня Му, бла-бла Чили......

Благодаря на всички за отговорите, ако на някой му стиска да каже, а не просто да развива балалайки
                Хахахахаха Страхотно. Междудругото не съм съгласен с две неща:
                1. Има държави (скандинавски такива) където има партиди и държавни инвестиционни компании с много висока репутация управляват тези инвестиционни портфейли. Т.е. не е задължително частна компания с интерес да скубе в ущърб на осигурените да е най-добрия модел. Друг е въпроса колко е приложимо в България.
                2. Томас Фриидман издигна лексуса в символ на глобализацията в своята книга, тук той се превръща в символ на нещо много по-малко възвишено (не знам дори как да го определя)...Просто ППФ и УПФ не могат да изпълняват успешно мандата си по този начин и за това такива коли изглеждат като гротеска в случая. Разбирам това да са упсешни бизнеси изпълняващи успешно своя мандат за съществуване. А то какво, сега гръмна ППФ, през 2014 пак ще гръмне, а след 2020 - УПФ. Не ме интересува чия е вината...но нищо хубаво не може да дойде в България, това е ясно.

Та по твоя въпрос: всички УПФ събират едни и същи такси, така че няма най-добър. Никой не иска да се открои като пазарен лидер. Ако се фокусираме по другия признак - финансиране на акционерите (дори и да е законно по сегашния КСО) веднага отпадат 4 УПФ-та. За едни 3 от останлите - аз дори не ги бих сложил в класацията, та май остават два горе-долу дето стават Но не ми стиска да казвам имена, не ми се влиза в тази игра. Всеки информиран знае за какво говоря.

Коментар

• карате се малко заглупости, защото от вас нищо не зависи или поне никой няма да си търси правата, така че всички сме безгласни букви. да си кажа и аз мнението все пак:

1. Естествено, че частните фондове са по-добри от държавата. Не заради друго, а просто защото имаш лична партида - колкото си вкарал, толкова ще имаш
                  2. Да, ПФ-тата си играят игрички, огромната част от тях са мега неграмотни (да не кажа всички), сигурно имат и далаверки с разните мажовци на бфб-то (това е недоказуемо, пък и не е наказуемо - справка фондовете от групата на Хим-а, дет нямат ни една акция/прщко/ в собственика си, ама иначе)
                  3. да, таксите на ПФ са убийствени - 5% за добър ден, 1% управление и никаква отговорност, освен некви малоумни средни доходности, дето били отрицателни, за да не кажем, че са на загуба
                  4. да, държавата им разрешава това - не от вчера, но продължава и днес и никой нищоне прави по въпроса
                  5. да, ако в момента се наложи ПФ-та да плащат пенсии, то или суфлекса ще се свлече на очкаваните от мнозина отрицателни стойности или макс ще дадат по 50 кинта пенсии и то само на хората осигурявали се на макса
                  6. Да, за периода2008-2010, фондовете загубиха по 20-30% от парите на хората
                  7. И да, въпреки загубите,пак си получават заплатките и бонусите и ми говорят за доходност и че били над пазара (е, че "доходността" е минус 20-30% никой не го ебе, нали сме над пазара). Абре аланкоолу, ами аз съм на плюс с над 50% за този период, а съм обикновен цървул (щот нямам лексус) - как аз мога, а вие (гениите с 5% такса) не можете

Естествено има решения - да се налят таксите или още по-добре, такива да се плащат само ако фонда е на + и то не просто на +, а над инфлацията, ама това няма как да стане. За мен изходът е един - намиране на най-малко крадливия и малоумен фонд - за УПФ говоря, само идиот би дал парите си доброволно за ДПФ. Сумата ми никак не е малка - почти 5 цифрички и искам да си я опазя, доколкото мога. В момента съм на Съгласие (служебно разпределен още в началото - "случайно" сигурно) и със сигурност ще ги сменя. Въпросът е:

Кой е най-добрият УПФ, в който да насоча парите си

Та искам отговори и мнения по този въпросс (според мен единственият важен за отделния индивид в момента), щото останалото е: бла-бла държавата, бла-бла лексуса, бла-бла комунисти, Светиня Му, бла-бла Чили......

Благодаря на всички за отговорите, ако на някой му стиска да каже, а не просто да развива балалайки
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                    Конкретно за твоите глупости, две нули най-добре ще ги илюстрират

От твоите писания излиза, че трябва се спрат преките данъци към държавното "Понци", защото там загубата е 100% още в мига на плащането към тях !
                    Себулбов - това е точно изказване !!! Каквото и да им дадем, те го профукват, вноските които правим уж за старините си, мангалите ги изпиват още следващият месец - а на нас ще ни вдигат още и още пенсионната възраст, защото идеята им е да работим и да им плащаме докато умрем !!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
                      Защото където е 0, там е и пет нули след единица.
                      Конкретно за твоите глупости, две нули най-добре ще ги илюстрират

От твоите писания излиза, че трябва се спрат преките данъци към държавното "Понци", защото там загубата е 100% още в мига на плащането към тях !
                      Last edited by SEBULBA; 08.06.2011, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Добър коментар. Ама когато правителството се води от популист-пожарникар, за когото мнението на продажните "синдикати" е по-важно от мненията на експертите "Надежда всяка тука оставете!"

http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001001
                        Ако някой е слушал преди няколко месеца щеше да е чул, че пенсионна реформа не е правена. Само се промениха параметрите на старата система.

Това, за което е виновно сегашното правителство, е че не действа докрай и не прекрати изцяло дейността на задължителните частни пенсионни фондове. Колкото повече се отлага този момент, толкова по-големи щети ще са нанесени. А когато неминуемото някога се случи пак държавата ще трябва да плати.
                        Затова за разбирачите, които не работят за задължителни частни пенсионни фондове, които си бранят хляба - нали и вие ще плащате като фарса се разбере от всички. Толкова ли ви е радост да ви губят първо личните пари, след това да плащате допълнително данъци, за да се покрият загубите на всички, а преди това някой да е ял и пил хайвер от злато за ваша сметка?
                        А за тези, които си бранят заплатата - ами добрите професионалисти винаги ще си намерят друга работа. А в случая и новата работа със сигурност ще има по-голям смисъл от предишната.

Да спираме фарса, докато е време и щетите не са толкова много

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Точно така! Родители, дето са отгледали само едно дете, да взимат половин пенсия, родители, чиито деца са починали, емигрирали или не работят, нищо да не взимат, защото са живяли един безполезен за България живот!
                          Също така, ако на някой му починат родителите - спира да плаща

А доколкото разбрах, ти в момента не внасяш никакви осигуровки. Най-са ми сладки ей такива безполезни сладурковци като тебе, дето една стотинка не дават, ама имат време да спамят навсякъде с призиви " да вземем да давате..."
                          И пак някакви инфантилни разсъждения...
                          А ако бях написал, че се осигурявам върху 10000 какво щеше да стане? Защото където е 0, там е и пет нули след единица.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Добър коментар. Ама когато правителството се води от популист-пожарникар, за когото мнението на продажните "синдикати" е по-важно от мненията на експертите Надежда всяка тука оставете!"

споко пич края му се вижда ...постискай зъбки..Ето кунева става президент , малко след това предсрочни парламентарни избори и служебен кабинет с премиер гоце първанов...след това тотална победа на любимците ти на изборите ...гоце първанов вече става титуляр премиер ... и всичко си идва на място....Народа щастлив , ти особено щастлив и най-важното ...потичат реки от пари

Коментар

• Добър коментар. Ама когато правителството се води от популист-пожарникар, за когото мнението на продажните "синдикати" е по-важно от мненията на експертите "Надежда всяка тука оставете!"
                              Първоначално изпратено от Сега
                              Пенсионна реформа? Надежда всяка тука оставете!
                              Държавата се проваля тежко с осигуряването за старост. Но упорито не желае да разреши на хората да поемат отговорност за парите и старините си, а не да разчитат на празните обещания на политиците

Петър Ганев, ИПИ

Само преди броени дни т.нар. пенсионна реформа в страната получи звучен шамар. Не, не става дума за евентуалното покачване на пенсиите, неизпълнението на приходите или "оставката" на Христина Митрева.

Става дума за решение на Конституционния съд, с което се обявява за противоконституционно присвояването на лични партиди от професионалните пенсионни фондове.
                              http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001001
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Само говориш без да мислиш.
                                Драго в този форум е така поради 2 причини:

всички са корифеи във всички области от човешкия живот ...особено оня тип форекс мастър ..няма тема по която да не си е дал "експертното мнение"..и НЕ обичат да четат .....

Коментар

Working...
                                X