IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между другото аз съм твърдо ЗА, да се върнат вноските на миньорите в частните им фондове и от там да си получат справедливо, каквото са си внасяли през тези малко години, а именно по 50-тина лева пенсии.
    Иначе като ги бутнат в кюпа на НОИ, вие тъпаци ще платите на миньорите и металурзите големите ранни пенсии, за сметка на нямането на пари за вашите после.

Коментар

• Първоначално изпратено от knowitall Разгледай мнение
      А там пише ли какъв е годишния процент на разходите за сметка на осигуреното лице на година? Например, Петкова е събрала средно около 2.5% за 2010 г? В Чили май е къмто 0.5%?
      Ами едно е 0.5% от 50 млрд. примерно, а друго е 2.5% от 4 млрд.
      Нормално, до натрупване на по-сериозни средства във фондовете и таксите ще са по-високи, в сравнение с други страни, където подобни схеми действат от 20, 30 години.
      Last edited by Pivoley; 15.06.2011, 16:48.

Коментар

• Поредния комунистически "солидарен" буламач поднесен ни от сънивърс.
        Умря тя тая със солидарноста, отглеждането и дълга и грижите към старото поколение. Почти всички държави в старата западна цивилизация са изправени пред демографски срив и наплив на смучещи социални помощи паразити, които за нула време скапаха социалните (в частност пенсионните) системи на подредените им държавици.
        "Обществения договор" трябва и ЩЕ бъде пренаписан съвсем скоро (на места вече го пренаписаха)!
        Единственото спасение за циганизираната ни и застаряваща държава (в частта пенсионна система) е тотално премахване на задължителните пенсионни осигуровки, било то в частни фондове или НОИ и всеки да му мисли за старините си оттук нататък.
        Държавата ще осигурява само и ЕДИНСТВЕНО по кофичка кисело мляко и един хляб на ден, като пенсия по старост на всеки който иначе ще пукне, като срещу това той ще се задължава да не заема работно място по време на получаването им.
        Всеки който иска да се осигурява където и както иска.
        Отделен е въпросът за инвалиди и трудови злопулуки, както и обезщетенията за безработица, които ще бъдат изцяло прехвърлени към ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ компании, чиято основна дейност е именно застраховането на такива събития. който не се е застраховал и падне от 5 етаж - да мре на боклука, тарикати не ни трябват вече.
        Last edited by 4ervenasgan; 15.06.2011, 16:45.

Коментар

Аз съм осигурено лице и аз съм против да се прибират такива такси от мен насила. Също така съм против тъмни олигархични кръгове да бъдат финансирани в ущърб на моите интереси като осигурено лице. Ето това е моето волеизявление относно "частната ми собственост" Нещо промени ли се след моето волеизявление? Не! Значи не са частна собственост, и едни хора стават безумно богати на гърба ти и на моя...докато ние дискутираме безумни неща.
          Аз пък съм против да плащам данъци за апартамента, който притежавам. Нещо промени ли се след моето волеизявление. Не. Това значи ли, че апартаментът ми не е частна собственост?

При допълнителното пенсионно осигуряване парите отиват по ЛИЧНА индивидуална партида, открита въз основа на сключен ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР между осигуреното лице и пенсионно-осигурителната компания.

С частичната национализация, Правителството напрактика разтрогна тези договори и накара едната страна да наруши договора, като преведе парите на осигурените лица в НОИ.
          Това ако не е грубо посегателство върху частна собственост, не знам кое е.

Апропо, имаше далеч по-фин начин Правителството да вземе тези пари съвсем законно и доброволно.
          Ама кат са тъпи, никой не им е крив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
            Нека само да махнат държавната принуда на внасям в НОИ като внасям в ДПФ и ще гласувам за това с две ръце
            И за пореден път - парите в НОИ отиват да се плаща пенсията на баби, дядовци, бащи, майки и т.н. Затова се нарича социално осигуряване!
            Тези, които са здрави и прави, помагат на онези, които временно са в неизправност или са на висока възраст. По същия начин, сегашните пенсионери са отглеждали бебетата, които са били първоначално безпомощни, а днес работят. Това е част от обществения договор, който всеки с раждането си е подписал. И социалното осигуряване няма абсолютно нищо с частните пенсионни фондове, които би трябвало да са лична и единствено доброволна инвестиция, а не с държавна принуда да се плащат данъци в полза на частни корпорации.
            Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
              Много хубава статия:

https://docs.google.com/viewer?url=h...nera_Chile.doc

Когато беше въведена системата, една четвърт от формалната работна сила се включи
              още през първия месец. Днес в нея участват 95% от осигурените работници. За
              чилийците пенсионните им сметки представляват действителните им права на
              собственост. И наистина сметките, а не рисковите обещания на правителството, са
              първостепенният източник на сигурност при пенсионирането и основният актив на
              типичния чилийския работник не е старата му кола или дори малката му къща
              (вероятно с ипотека), а капиталът в неговата пенсионна сметка.
              Понеже имат личен дял в икономиката работниците приветстват растежа на фондовите
              борси, вместо да недоволстват, и знаят, че лошата стопанска политика ще навреди на
              пенсиите им. Когато работниците чувстват, че те самите притежават част от
              богатството на страната, те стават участници и поддръжници на свободния пазар и на
              свободното общество
              А там пише ли какъв е годишния процент на разходите за сметка на осигуреното лице на година? Например, Петкова е събрала средно около 2.5% за 2010 г? В Чили май е къмто 0.5%?

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
                Като за малоумен - няма никакъв проблем да съществуват частни пенсионни фондове.
                Като са толкова готини, всеки ще отиде и ще си внася за допълнителна пенсия.
                Държавната принуда да се внасят задължително средства в частен пенсионен фонд обаче не е частно, не е по волята на данъкоплатеца, типична схема за източване на милиарди законно. Схема, която трябва незабавно да се спре.
                5% задължителна вноска в частен пенсионен фонд да отпадне. Който иска да си внася в доброволен фонд, който не иска ще си стои с държавната пенсия и няма да получава "допълнителна".
                Нека само да махнат държавната принуда на внасям в НОИ като внасям в ДПФ и ще гласувам за това с две ръце

Коментар

Много хубава статия:

Когато беше въведена системата, една четвърт от формалната работна сила се включи
                  Понеже имат личен дял в икономиката работниците приветстват растежа на фондовите
                  борси, вместо да недоволстват, и знаят, че лошата стопанска политика ще навреди на
                  богатството на страната, те стават участници и поддръжници на свободния пазар и на
                  свободното общество
                  Като за малоумен - няма никакъв проблем да съществуват частни пенсионни фондове.
                  Като са толкова готини, всеки ще отиде и ще си внася за допълнителна пенсия.
                  Държавната принуда да се внасят задължително средства в частен пенсионен фонд обаче не е частно, не е по волята на данъкоплатеца, типична схема за източване на милиарди законно. Схема, която трябва незабавно да се спре.
                  5% задължителна вноска в частен пенсионен фонд да отпадне. Който иска да си внася в доброволен фонд, който не иска ще си стои с държавната пенсия и няма да получава "допълнителна".
                  Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Много хубава статия:

свободното общество

Коментар

• Себулба и Равновесие,

Слагам ви и линк от независим анализ на решението на КС:
                      http://www.capital.bg/politika_i_iko...uvsem_otmiana/

Не можах само да разбера сащо бяха личините обиди към мен, както и да е.....

Коментар

Добре, че беше кризата (най-голямата от близо 80 години), та да можете да лаете на воля. При този тотален срив на всички активи, пенсионните фондове се справиха даже много добре. Нещата се оправят:

Доходността на пенсионните фондове се измъкна от кризата
                        Кризата вече няма влияние върху доходността на пенсионните фондове, показва статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) към март. Средният резултат на задължителните универсални схеми е 8.3% към края на първото тримесечие, на доброволните е 9.3%. Това е доходност за една година, но изчислена на база последните 24 месеца.

Този период включва началото на възстановяването за по-голяма част от фондовите пазари, което веднага беше усетено и от пенсионните фондове. Преди това те имаха отрицателна доходност, защото стойността на инвестициите в портфейлите им се понижаваше.
                        Аз съм осигурено лице и аз съм против да се прибират такива такси от мен насила. Също така съм против тъмни олигархични кръгове да бъдат финансирани в ущърб на моите интереси като осигурено лице. Ето това е моето волеизявление относно "частната ми собственост" Нещо промени ли се след моето волеизявление? Не! Значи не са частна собственост, и едни хора стават безумно богати на гърба ти и на моя...докато ние дискутираме безумни неща.

Коментар

Ама ти сам даваш отговор на въпроса - това е становище на страна по делото, не решението. Решението е едно и е ясно написано.
                          Пич в решението се казва :

Конституционният съд като взе предвид изложените аргументи и на основание чл. 149, ал. 1, т. 2 от Конституцията
                          РЕШИ:
                          Обявява за противоконституционен § 4а от преходните и заключителни разпоредби на Кодекса за социално осигуряване, създаден с § 48, т. 2 от Закона за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване (обн., ДВ, бр. 100/2010 г.).

Това включва всички горни аргументи, а не само последните. Да виждаш някъде ограничение само до това което ти казваш, аз не виждам, да виждаш някъде, че не са нарушени правата по 17 аз не виждам, точно на обратното директно си казват че са нарушени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Просто ме дразниш вече, то бива бива липса на възможност за анализиране на текст но твоето е прекалено. Защото въпреки че не си прав продължаваш да повтаряш едни и същи неща.
                            Има си съвсем точно становище че правата са нарушени, за да ти го покажа следвай изреченията

"Конституционният съд, за да се произнесе по спорния предмет, взе предвид следното:"
                            "От анализ на всички тези права също може да се направи извод, че обемът на правата е в зависимост от натрупаните средства, че те се наследяват по Закона за наследство като собствени средства, а КСО посочва само кръга на възможните наследници.
                            С прехвърлянето на средствата на посочените с § 4а на ПЗР на КСО осигурени лица във фонд “Пенсии” на държавното обществено осигуряване някои от посочените права се губят (по чл. 142, т. 2, чл. 171 и др. от КСО) и се трансформират в права по държавното обществено осигуряване. Дори и когато тези права са по-благоприятни за осигурения, се нарушава режимът на осигуряването, защото средствата се прехвърлят от един вид задължително обществено осигуряване в друг вид, също задължително осигуряване, но при различен правен режим, без това да става с волеизявления на носителя на правата. В рамките на конституционното право на обществено осигуряване (чл. 51, ал. 1 от Конституцията) лицата имат права, но те са трансформирани и различни от тези при осигуряване в професионален фонд. "
                            Ама ти сам даваш отговор на въпроса - това е становище на страна по делото, не решението. Решението е едно и е ясно написано.

Коментар

• Добре, че беше кризата (най-голямата от близо 80 години), та да можете да лаете на воля. При този тотален срив на всички активи, пенсионните фондове се справиха даже много добре. Нещата се оправят:

Доходността на пенсионните фондове се измъкна от кризата
                              Кризата вече няма влияние върху доходността на пенсионните фондове, показва статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) към март. Средният резултат на задължителните универсални схеми е 8.3% към края на първото тримесечие, на доброволните е 9.3%. Това е доходност за една година, но изчислена на база последните 24 месеца.

Този период включва началото на възстановяването за по-голяма част от фондовите пазари, което веднага беше усетено и от пенсионните фондове. Преди това те имаха отрицателна доходност, защото стойността на инвестициите в портфейлите им се понижаваше.

Коментар

Виж досега не съм превръщал спора на лична база - така че и ти недей. Всичко над последния абзац е анализ на становища изискани и получени от съдиите от КС. Становища там са дали много страни, като само релевантните са взети предвид. Само последния абзац представлява взетото решение от съда - просто последния абзац е РЕШЕНИЕТО, всичко друго е анализ на казуса. Също така забележете, че становището на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) не е цитирана, т.е. тя е счетена за ирелевантна към спора - Петкова е член на УС на тази асоцияция, какво да коментираме повече?
                                Просто ме дразниш вече, то бива бива липса на възможност за анализиране на текст но твоето е прекалено. Защото въпреки че не си прав продължаваш да повтаряш едни и същи неща.
                                Има си съвсем точно становище че правата са нарушени, за да ти го покажа следвай изреченията

"Конституционният съд, за да се произнесе по спорния предмет, взе предвид следното:"
                                "От анализ на всички тези права също може да се направи извод, че обемът на правата е в зависимост от натрупаните средства, че те се наследяват по Закона за наследство като собствени средства, а КСО посочва само кръга на възможните наследници.
                                С прехвърлянето на средствата на посочените с § 4а на ПЗР на КСО осигурени лица във фонд “Пенсии” на държавното обществено осигуряване някои от посочените права се губят (по чл. 142, т. 2, чл. 171 и др. от КСО) и се трансформират в права по държавното обществено осигуряване. Дори и когато тези права са по-благоприятни за осигурения, се нарушава режимът на осигуряването, защото средствата се прехвърлят от един вид задължително обществено осигуряване в друг вид, също задължително осигуряване, но при различен правен режим, без това да става с волеизявления на носителя на правата. В рамките на конституционното право на обществено осигуряване (чл. 51, ал. 1 от Конституцията) лицата имат права, но те са трансформирани и различни от тези при осигуряване в професионален фонд. "

Коментар

Working...
                                X