IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Знае ли някой как може от страницата на NN да се провери личната осигурителна партида.Гледам гледам и не мога да разбера.И тия са мошеници от класа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Очевидно и логическо е - но се радвам, че ми опонираш - искрено ценя дискусиите и дори споровете ни, драги приятелю. (покланящо се човеченце).

Коментар

Човешката застраховка има малко общо с ПФ - просто едното езастраховане, а другото осигуряване - целите им са различни, макар да имат прилики.
        е точно за тези прилики говоря. Навремето, като са мислили задължителното осигуряване не са зацепили момента в който то доста започва да прилича на застраховка живот , сега се светнаха и затова почнаха да бучат за НОИ... ама хой

причината поради която няколко пъти споменавам за тази прилика във форума е, че никой от големите играчи няма интерес да се говори за тази прилика. Още по-малко медиите. Просто хората, които мислят малко извън рамките ще се светнат и
        е го използват в своя изгода сега. Не след 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          ок
          съгласих се
          дано да е така, както го описваш
          Очевидно и логическо е - но се радвам, че ми опонираш - искрено ценя дискусиите и дори споровете ни, драги приятелю. (покланящо се човеченце).
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Актюерите са предвидили стабилността на, ако има криза ПРЕДИ човекът да почне да взема пенсия, просто ще тръгне с по-ниска, но тя ще се индексира с възстановяването - обясних вече какви са условията - оттам-нататък ти спориш колкото да чешеш своята и моята клавиатура.

Да - риск има навсякъде - но аз предпочитам да чакам пенсия от най-могъщите компании на света, а ти чакай пенсия от циганите. Всеки има право на свой избор.
            ок
            съгласих се
            дано да е така, както го описваш

Коментар

• Актюерите са предвидили стабилността на, ако има криза ПРЕДИ човекът да почне да взема пенсия, просто ще тръгне с по-ниска, но тя ще се индексира с възстановяването - обясних вече какви са условията - оттам-нататък ти спориш колкото да чешеш своята и моята клавиатура.

Да - риск има навсякъде - но аз предпочитам да чакам пенсия от най-могъщите компании на света, а ти чакай пенсия от циганите. Всеки има право на свой избор.

Коментар

Прочети разговорът по-долу и ще видиш откъде. Актюерите са предвидили и евентуални спадове при изплащането на пенсиите и това е очевидно, ако пък пазарите вървят само нагоре, човекът трябва да живее колкото среден джадай, за да похарчи парите от УПФ.

А за лапачката не го мисли - защото парите по ДПФ стават все повече. Мен също не ме мисли - доходите от пенсионно дело са много малка част от всичките ми.
                актюерите са предвидили печалбите си, но рискът си е в нас, рискът от ДОБРОТО управление, от което скоро ще можем да се измъкнем

то при теб всичко е малко - загуби, доходи от нещо криво, само като излети ракетата и излиза, че ти си бил вече в нея, макар на входа никой да не те е виждал

Коментар

"Финансовата криза" след пенсионирането няма да причини абсолютно нищо на пенсионерът, защото пенсията от УПФ може да бъде индексирана само нагоре, не и надолу и така е по Общи условия. Съни не знае ли това или се прави, че не го знае? Тоест какво проявява - невежество или манипулаторство с това изказване?

От къде ще цъфнат тези парички в ПФ, за да ги даде на мен??? Същата работа и с държавния бюджет както го описваш – от никъдееееее…… Презумпцията е една и също. Като не могат да правят доходност – как ще индексират???
                  Това за десетте, които ще останат ако аз се прехвърля – ще видим!!!! И точно на ПФ е много важно да имат от кого да смучат. Когато всички отидат в НОИ – от къде ще има за лапачка ??? Ще се връщаш към даскалъка пак – евентуално !!!
                  Прочети разговорът по-долу и ще видиш откъде. Актюерите са предвидили и евентуални спадове при изплащането на пенсиите и това е очевидно, ако пък пазарите вървят само нагоре, човекът трябва да живее колкото среден джадай, за да похарчи парите от УПФ.

А за лапачката не го мисли - защото парите по ДПФ стават все повече. Мен също не ме мисли - доходите от пенсионно дело са много малка част от всичките ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                    не знам какво толкова се пънете за тези пенсии, но като гледам до момента с 2000 на месец, колко добре може да се живее, не знам след 20 години с 20 000 в ЗУПФ какво толкова ще ни донесе... е по-добре е от нищо. Въпроса е сега за какво може да се използва тази сума и единствено може да ни спести плащането на застраховка живот Знам че това не трябва да го казваме на класическите застрахователи, но все пак при тях са и същите тези пенсионни фондове все пак те ползват тези парички... трябва да има и някакви минуси от това
                    Човешката застраховка има малко общо с ПФ - просто едното езастраховане, а другото осигуряване - целите им са различни, макар да имат прилики.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                      не знам какво толкова се пънете за тези пенсии, но като гледам до момента с 2000 на месец, колко добре може да се живее, не знам след 20 години с 20 000 в ЗУПФ какво толкова ще ни донесе... е по-добре е от нищо. Въпроса е сега за какво може да се използва тази сума и единствено може да ни спести плащането на застраховка живот Знам че това не трябва да го казваме на класическите застрахователи, но все пак при тях са и същите тези пенсионни фондове все пак те ползват тези парички... трябва да има и някакви минуси от това
                      пънем се, защото нямаме работа
                      а с 20 хилки - еми нищо не може да се направи, какво останало да разчиташ на тях за пенсия
                      разчитат ПФ за заплати - само това

Коментар

• не знам какво толкова се пънете за тези пенсии, но като гледам до момента с 2000 на месец, колко добре може да се живее, не знам след 20 години с 20 000 в ЗУПФ какво толкова ще ни донесе... е по-добре е от нищо. Въпроса е сега за какво може да се използва тази сума и единствено може да ни спести плащането на застраховка живот Знам че това не трябва да го казваме на класическите застрахователи, но все пак при тях са и същите тези пенсионни фондове все пак те ползват тези парички... трябва да има и някакви минуси от това

Коментар

• "Финансовата криза" след пенсионирането няма да причини абсолютно нищо на пенсионерът, защото пенсията от УПФ може да бъде индексирана само нагоре, не и надолу и така е по Общи условия. Съни не знае ли това или се прави, че не го знае? Тоест какво проявява - невежество или манипулаторство с това изказване?

От къде ще цъфнат тези парички в ПФ, за да ги даде на мен??? Същата работа и с държавния бюджет както го описваш – от никъдееееее…… Презумпцията е една и също. Като не могат да правят доходност – как ще индексират???
                          Това за десетте, които ще останат ако аз се прехвърля – ще видим!!!! И точно на ПФ е много важно да имат от кого да смучат. Когато всички отидат в НОИ – от къде ще има за лапачка ??? Ще се връщаш към даскалъка пак – евентуално !!!

Коментар

Импе, виж какво написа човека, май е прав.....
                            при тази никаква доходност на ПФ и огромни такси, по-добре НОИ
                            Човекът пише глупости и най-лошото е, че си го знае.
                            - Доходността на ПФ не е "никаква", просто правителствените клакьори въртят и сучат, за да я изкарат никаква. Дори я изкараха отрицателна, а начинът по който я изкараха такава (тръгвайки от презумпцията, че всички пари са вкарани накуп в началото, за да се неутрализира в изчислението силният ръст на фондовете от последните 3-4 години), ги опозори, доказвайки тяхната пристрастност и опитът за манипулация. Пак питам:
                            Защо никой не споменава, че човекът, внасяйки пари в УПФ, намалява данъци? което намаление не само че неутрализира таксата на ПФ, но и човекът е 5% напред още при внасянето? - Ами не споменават, защото не им е удобно и не им отърва !!! Точно приказките, че ПФ били с отрицателна доходност могат да ги говорят на някой друг, дето е спал в часовете по математика в началното училище.
                            - "Финансовата криза" след пенсионирането няма да причини абсолютно нищо на пенсионерът, защото пенсията от УПФ може да бъде индексирана само нагоре, не и надолу и така е по Общи условия. Съни не знае ли това или се прави, че не го знае? Тоест какво проявява - невежество или манипулаторство с това изказване?
                            - Финансовата криза е само предполагаема, след нея винаги следва възстановяване - както видяхме и Осма година. Фалитът на Ной обаче е очевиден дори и сега и никой не може да обясни как ще се възстанови. АЗ знам как може да се направи това, но аз не седя нито в калфиновото, нито в бойкоборисовото кресло.
                            - Съни тръгва от презумпцията, че ако в Ной има дефицит, държавата ще му дава пари... но упорито отказва да обясни откъде държавата ще ги вземе. При 2 000 000 пенсионери, 2 000 000 хъхряци и 1 000 000 работещи - откъде държавата ще взема пари за пенсии на пръвите, след като трябва да плаща помощи на вторите - които са ного по-нахални и агресивни от пенсионерите и винаги ще бъдат приоритет - поне винаги, докато ни управляват мишоци, а не някой решителен Дуче? Или ще затъваме в дългове като Гърция? А ще даде ли някой десетки милиарди (че и стотици) на държава, която "инвестира" само в развъждане на отказващи да работят и спазват законите индивиди?
                            - Обвързването на евентуален фалит на Ной с евентуален фалит на ПФ е толкова смехотворно, че не знам въобще дали да го коментирам. Отново стигаме до въпросът - манипулаторство е изказването на Съни ли - или невежество? Просто схемите на двете неща са различни. Ной раздава пари, които трябва да вземе от някой друг. ПФ дава на всеки парите, които сам той е внесъл. Междувременно те се инвестират в конкретни активи - основно извън България... или Съни иска да ми каже, че държави като Италия или Полша и компании като Майкрософт, Даймлер и Байер ще фалират, защото Ной в България е фалирал - просто за да му правят компания?

Виж ако ти, Форти - искаш да си подариш парите на Ной - това си е твоя работа и можеш лесно да си намериш оправдания да го сториш. Но на всеки като теб се падат по 10 души, които нямат намерение да дадат и една стотинка от СВОИТЕ пари на Ной.... а колко човека ще отидат в Ной, това за ПФ не е от особено значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от stoio68 Разгледай мнение
                              Пардон, в три фонда - УПФ, ППФ, и ДПФ. Сега проверих - най голяма сума има в доброволния. Но личната партида навремето я теглих на два пъти - веднъж за покупка на физическо злато, и втори път за спешен и скъп здравословен проблем. При условие че с разни категории отдавна съм направил приравнен 40 годишен стаж, остава да се чакат години за пенсия. Мисля да не чакам дотогава, 5 години преди това да се пенсионирам от доброволния. Поне за кръчми ще има доволна цифра на месец
                              Това е нормално - лошо няма - има хора и с шестцифрени суми в ДПФ - макар че би било добре да диверсифицираш и в други инструменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
                                Сметката не е чак толкова наивна, защото такъв е законът и такъв калкулатор са сложили спонсорите на немския футболен отбор, на знаем дали нарочно.

С приказките за доходност може на някой друг да се говорят, защото вече 13 години я гледаме каква е и основния спор е отрицателна ли е реалната доходност или 0 цяло и нещо.
                                Така че хич да не ги смятаме тия "нараствания" на партидата, защото те не могат инфлацията да покрият. Да не говорим какво би станало ако след пенсионирането вземе, че стане "финансова криза". Не че някога се е случвала финансова криза.
                                Колкото до НОИ - ако НОИ не съществува (тоест държава няма), далеч по-сигурното е, че и ДЗПО схема няма да съществува - да си припомним, че до края на 2014 година участниците в схемата бяха принудени от държавата да си дават парите там.
                                Апропо все още никой не може да се измъкне, но няколко дни остават и това ще се промени
                                Импе, виж какво написа човека, май е прав.....
                                при тази никаква доходност на ПФ и огромни такси, по-добре НОИ

Коментар

Working...
                                X