IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пардон, в три фонда - УПФ, ППФ, и ДПФ. Сега проверих - най голяма сума има в доброволния. Но личната партида навремето я теглих на два пъти - веднъж за покупка на физическо злато, и втори път за спешен и скъп здравословен проблем. При условие че с разни категории отдавна съм направил приравнен 40 годишен стаж, остава да се чакат години за пенсия. Мисля да не чакам дотогава, 5 години преди това да се пенсионирам от доброволния. Поне за кръчми ще има доволна цифра на месец

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Апропо - сметката ти: да делиш натрупаната сума на някаква продължителност на животът, е наивна (не зная дали - нарочно). Нали дори докато човекът получава пенсия, останалите му пари са инвестирани и носят доходност, а не стоят скрити под някакъв мегадюшек? Колко ще станат те за 210 месеца (напримерно) при една нормална доходност от около 5%? И не излиза ли така, че всъщност човекът (по твоята сметка с пари, разпределени за 210 месеца) всъщност ще получава като пенсия почти само доходността си?

Смятаме:

18 Б с 5% годишна доходност ще нарастват с по 900 лв на година.
      18 Б делено на 210 месеца (по твоята сметка) - 85.7 лв на месец, значи 1028.4 лв на година.

Т.е. по елементарна сметка - за пръвата година човекът ще похарчи само 128.4 кинта от тия 18 Б и тая сума ще нараства бавно. Е, ако наистина с 18 Б натрупани, той получава по 85 лв пенсийка, ако не пукне от глад, ще може да живее поне до 238 сигурно. :

Апропо - защо мислиш, че след 20 години Ной въобще ще съществува и как ще се финансира, когато (ако се запази ужасяващата демографска тенденция) пенсионерите ще са повече от хората в трудоспособна възраст, които при това ще са поне на 50% безполезни и престъпни хъхряци?
      Сметката не е чак толкова наивна, защото такъв е законът и такъв калкулатор са сложили спонсорите на немския футболен отбор, на знаем дали нарочно.

С приказките за доходност може на някой друг да се говорят, защото вече 13 години я гледаме каква е и основния спор е отрицателна ли е реалната доходност или 0 цяло и нещо.
      Така че хич да не ги смятаме тия "нараствания" на партидата, защото те не могат инфлацията да покрият. Да не говорим какво би станало ако след пенсионирането вземе, че стане "финансова криза". Не че някога се е случвала финансова криза.
      Колкото до НОИ - ако НОИ не съществува (тоест държава няма), далеч по-сигурното е, че и ДЗПО схема няма да съществува - да си припомним, че до края на 2014 година участниците в схемата бяха принудени от държавата да си дават парите там.
      Апропо все още никой не може да се измъкне, но няколко дни остават и това ще се промени
      Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от stoio68 Разгледай мнение
        Глупости на търкалета. По три партиди имам над 60 000 лева, най-голямата мисля че беше към 30 000. Познавам хора които са далеч над тази цифра, и то хора които са наясно с материята "пари". Чудно, ама никой не напира да ходи в НОЙ Не че не са наясно че после държавната пенЦия няма да бъде резната ( то и никой не разчита на нея) , просто на никой не му се дават по една шапка пари в момента, за да храни псевдо инвалиди, циганьор, ченгета, и държавни чиновници
        3 партиди? Че нали 1 на човек е разрешено. 60 000 лева в ДЗПО?
        Хайде да смятаме. Да допуснем, че максималния осигурителен доход е 2600 лева през цялото време от 2002 година досега - нищо, че изобщо не е бил толкова.
        Да допуснем и, че вноската е била 5%, нищо че не беше толкова през цялото време.
        2600 * 5% = 130 лева месечно * 12 месеца * 13 години прави 20280 лева.
        Хайде да не слагаме 5% входна такса на фонда, нищо че има.
        И да кажем, че тези 20280 лева са били внесени още в началото. И са станали 60 000, нали? Това 295% доходност ли прави?
        Хайде да го видим кой е този фонд, че всички да влагаме пари там
        Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Апропо - сметката ти: да делиш натрупаната сума на някаква продължителност на животът, е наивна (не зная дали - нарочно). Нали дори докато човекът получава пенсия, останалите му пари са инвестирани и носят доходност, а не стоят скрити под някакъв мегадюшек? Колко ще станат те за 210 месеца (напримерно) при една нормална доходност от около 5%? И не излиза ли така, че всъщност човекът (по твоята сметка с пари, разпределени за 210 месеца) всъщност ще получава като пенсия почти само доходността си?

Смятаме:

18 Б с 5% годишна доходност ще нарастват с по 900 лв на година.
          18 Б делено на 210 месеца (по твоята сметка) - 85.7 лв на месец, значи 1028.4 лв на година.

Т.е. по елементарна сметка - за пръвата година човекът ще похарчи само 128.4 кинта от тия 18 Б и тая сума ще нараства бавно. Е, ако наистина с 18 Б натрупани, той получава по 85 лв пенсийка, ако не пукне от глад, ще може да живее поне до 238 сигурно. :

Апропо - защо мислиш, че след 20 години Ной въобще ще съществува и как ще се финансира, когато (ако се запази ужасяващата демографска тенденция) пенсионерите ще са повече от хората в трудоспособна възраст, които при това ще са поне на 50% безполезни и престъпни хъхряци?
          Last edited by Императорът; 20.08.2015, 00:28.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
            Няма какво да се решава. Нали рекордът е партида 18 000 лева?
            Това трябва да е най-богатия принудително осигурен с максимален осигурителен доход за максималното време в осигуряване, нали така?

Е актюерските разчети на примерно един спонсор на немски футболен отбор говорят за средна продължителност на живота 210 месеца след пенсиониране и "допълнителната пенсия" се пада 18000 лева / 210 месеца - 85,71 лева месечно. Може и да си внася още, ама нали това беше най-голямата партида? Значи повечето хора никога няма да спестят толкова пари.

А защо човека участващ в схемата ДЗПО ще загуби 28% от държавната пенсия? Ами това го има в закона. А този модел е приет 1999 г. Къде бяха тогава управителите на фондовете? Доволно потриваха ръце за вноските, които ще прибират, нали така? Грам не им пукаше какво ще стане с пенсиите на хората.

И за незапознатите защо участващия в ДЗПО губи 28% от държавната си пенсия - тъй като вноската за пенсия е общо 17,8%, и който отклони 5% към "индивидуална партида" в ДЗПО схемата и остави само 12,8% за НОИ, държавната му пенсия се намалява пропорционално. 5% / 17,8% прави 28% намаление на държавната пенсия.

Като говорим за кражба - ДЗПО схемата е приета през 1999 г., и тогава съвсем други партии бяха в парламента
            Защо реши, че това е рекордът? Това е най-голямата, която аз съм виждал... засега. Най-голямата, която бях до началото на годината, бе близо 13 Б. Преди две години не бях виждал партида над 8 Б. Нещо бързичко нарастват, а? Дори дефицитът във финансовата пирамида Ной не нараства толкова бръже. Принудително осигурен... а в Ной доброволно ли се осигуряват хората?

Ти актюер ли си или треньор по футбол? Откъде знаеш колко ще внася човекът занапред - като време и като суми? Колко ще спестят "повечето хора" си е тяхна работа - а ти намираш ли нормално Ной да раздава пенсии на хора, които са се осигурявали когато дойде, а някои дори хич? Откъде ще вземе тия пари, ако не от джоба на тия балами, дето плащат здраво?

Не намесвай фондовете в политиката за удръжки от пенсията на Ной - държавата ли трябва да защитава интересите на данъкоплатците свои граждани - или частни компании, които разбира се работят за печалба? Говориш колко се удържа от човекът за Ной и за ПФ - а работодателят не плащаше ли част от удръжките? колко става процентът тогава? Тоя процент не съм го измислил аз - а ученият професор, към чиито статии имаше линк по-долу.

Апропо - има и друго - какво ще стане - ако достигайки пенсионна възраст, човекът няма нужният стаж? Ако не му стигат 8 или 10 години? - Нещо нормално - защото:

65 години пенсионна възраст минус 40 години трудов стаж - човекът значи трябва да е почнал работа на 25 (след завършване на висше) и никога да не е оставал без работа. А хората, работили в частният сектор през 90-те години? - Тогава осигуряване просто нямаше - защото бе още див, неурегулиран капитализъм.

Та мисълта ми е - примерен човек - завършил образованието си на 25, докато си намери работа станал на 28, периодически изпадал в капанът на безработицата и изпуснал общо пет години, но после си стъпил на краката, намерил си високоплатена работа и се осигурявал на 2 Б например? - Какво ще получи от Ной, когато стане на 65, но има 32 години стаж, а не 40? И случаят дори не е драстически - защото има хора на по 38-40 години, с по 4-5 години стаж !!!

Защото ПФ няма да му каже: "...ама ти сега нямаш стаж, затова няма да ти дадем твоите пари, но само половината".

Коментар

• Няма какво да се решава. Нали рекордът е партида 18 000 лева?
              Глупости на търкалета. По три партиди имам над 60 000 лева, най-голямата мисля че беше към 30 000. Познавам хора които са далеч над тази цифра, и то хора които са наясно с материята "пари". Чудно, ама никой не напира да ходи в НОЙ Не че не са наясно че после държавната пенЦия няма да бъде резната ( то и никой не разчита на нея) , просто на никой не му се дават по една шапка пари в момента, за да храни псевдо инвалиди, циганьор, ченгета, и държавни чиновници

Коментар

Аз съм Императорът. Никога не лъжа.

Сам аз се учудих - досега не бях виждал партида над 13 Б, тази беше 17 990.
                Мите да не си се объркал.Аз се осигурявам на максимума в Алианц и имам къде 13 бимберлика.За 18 няма как да стане.Щото трябва доходността да е огромна а не съм чувал такова нещо.

Коментар

И как го реши това? Отде знаеш човекът на колко е години? Защото ако е възможно най-стар (60-ти набор - за да има УПФ) и ако ще оттуканка до пенсия да се осигурява на 450 кинта (а той явно е добре платен и вероятно е по-млад), ще стартира с пенсия от около 175 лв при умерена доходност от 5%.

Как реши, че човекът ще получава 90 лв от ПФ? Защото на тебе така ти се иска ли?

И защо човекът трябва да загуби 28% от ноевата пенЦийка, след като справедливото намаление според отчислението към ПФ, трябва да е 12%? това не е ли поредната мръсна кражба на гербавите? Тия въобще - освен да крадат - друго умеят ли?
                  Няма какво да се решава. Нали рекордът е партида 18 000 лева?
                  Това трябва да е най-богатия принудително осигурен с максимален осигурителен доход за максималното време в осигуряване, нали така?

Е актюерските разчети на примерно един спонсор на немски футболен отбор говорят за средна продължителност на живота 210 месеца след пенсиониране и "допълнителната пенсия" се пада 18000 лева / 210 месеца - 85,71 лева месечно. Може и да си внася още, ама нали това беше най-голямата партида? Значи повечето хора никога няма да спестят толкова пари.

А защо човека участващ в схемата ДЗПО ще загуби 28% от държавната пенсия? Ами това го има в закона. А този модел е приет 1999 г. Къде бяха тогава управителите на фондовете? Доволно потриваха ръце за вноските, които ще прибират, нали така? Грам не им пукаше какво ще стане с пенсиите на хората.

И за незапознатите защо участващия в ДЗПО губи 28% от държавната си пенсия - тъй като вноската за пенсия е общо 17,8%, и който отклони 5% към "индивидуална партида" в ДЗПО схемата и остави само 12,8% за НОИ, държавната му пенсия се намалява пропорционално. 5% / 17,8% прави 28% намаление на държавната пенсия.

Като говорим за кражба - ДЗПО схемата е приета през 1999 г., и тогава съвсем други партии бяха в парламента

Коментар

18к / 200 и повече месеца прави 90 лева и по-малко "допълнителна пенсия" + загуба на 28% от държавната. Щом това е рекорда, горко им на тези, които ще продължат да ползват услугите на ДЗПО
                    И как го реши това? Отде знаеш човекът на колко е години? Защото ако е възможно най-стар (60-ти набор - за да има УПФ) и ако ще оттуканка до пенсия да се осигурява на 450 кинта (а той явно е добре платен и вероятно е по-млад), ще стартира с пенсия от около 175 лв при умерена доходност от 5%.

Как реши, че човекът ще получава 90 лв от ПФ? Защото на тебе така ти се иска ли?

И защо човекът трябва да загуби 28% от ноевата пенЦийка, след като справедливото намаление според отчислението към ПФ, трябва да е 12%? това не е ли поредната мръсна кражба на гербавите? Тия въобще - освен да крадат - друго умеят ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      горкия човечец
                      доста е назад вече
                      Още не съм видял доказателства някоя партида да е назад.

Дори ако е внесъл точно 18 Б и има доходност колкото да си избие таксите, човекът е напред 1800 кинта само защото не е плащал данъци върху тия пари. Просто няма как да е назад, каквото и да говорят гербавите агитатори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Що ме лъжеш
                        Аз съм Императорът. Никога не лъжа.

Сам аз се учудих - досега не бях виждал партида над 13 Б, тази беше 17 990.

Коментар

18к / 200 и повече месеца прави 90 лева и по-малко "допълнителна пенсия" + загуба на 28% от държавната. Щом това е рекорда, горко им на тези, които ще продължат да ползват услугите на ДЗПО
                          нещо такова се получава
                          само да стане възможно прехвърляне на партидите и ГАЗ

за тези 18 000 партида доста пари на набутани, доходност - едва ли има нещо сериозно, а ще осигури само 90 лв на месец,
                          ако е 28% от общия размер, това значи 321 лв държавна пенсия - това трябва да бъде
                          но при тези големи осигуровки, тя ще е доста нагоре - поне на теория
                          теоретично защо ми е ПФ тогава??? за да съм модерен ли?

Коментар

Днес видях рекордна партида по УПФ - 18 Б.

Коментар

Що ме лъжеш

Коментар

горкия човечец
                                доста е назад вече

Коментар

Working...
                                X