IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До кого да подам жалба срещу Застраховател ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
    Кажи застраховател (може и на ЛС) , който ще ми оцени колата по пазарна стойност, а не два пъти ! повече при изчисляването на премията.

Или пък ако ми я застрахова на двойна стойност и колата вземат, че я откраднат (запали се , пълна щета и т.н.), да ми плати двойната сума . Може и х 1.5 , не съм алчен.

Щот аз от две години не намирам такъв.
    За кой ли път - виждам колко непрофесионалисти работят в сферата- дори и брокерите на образоват хората си.
    А това е техен ущърб- мога да Ви дам доста примери в оценките при каско с разлика на годишна премия- 200, 300 до 500 лв.- при брокерите в тяхна полза за премиите.
    А при тотална щета- дори си си приспадат вече остатъчната стойност и изплащат остатъка. Остатъчната стойност може да я продадеш в някоя морга.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
      Пусни си тогава жалба до изпълнителният директор на ОЗК и си напиши според теб причинените щети- да назначат независима експериза и да ти върнат отговор,
      Зависи на колко години е колата- не би трябвало да търсят по моргите каквото и да е било.Другият път - ще си по внимателен като си сключваш каско.
      Такааааа, тук навлизаме в приключението ми по друга щета в ОЗК. То въпроснията господин / поне останах с впечатление че е някакъв директор там / директно ми каза след консултация и двудневно умуване : " пак добре , че и толкова са определили , защото сперид нас сега и тази сума е много ".

Коментар

• Прочети си общите условия,има застрахователи който покриват определен брой пера(щети) и то за определено време.

Коментар

Защооо - напиши- ти май си фен на ОЗК- тогава ще си покриваш щетите сам.
          Не съм фен на никой. Така се получи, че минах през брокер за Каско-то и на двете коли . На изискванията ми / при щета на дребни детайли, същите да ги минавам с фактура, а не по експертна / отговаряха само ДЗИ и ОЗК. С ДЗИ се сдърпахме по друга линия и ...........така.

Коментар

• Кажи застраховател (може и на ЛС) , който ще ми оцени колата по пазарна стойност, а не два пъти ! повече при изчисляването на премията.

Или пък ако ми я застрахова на двойна стойност и колата вземат, че я откраднат (запали се , пълна щета и т.н.), да ми плати двойната сума . Може и х 1.5 , не съм алчен.

Щот аз от две години не намирам такъв.

Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
            Тука не си прав- има компании читави и плащат много добре, а това ,че даденият агент е събирач на суми, и не казва всичко на клиента - не значи , че всички компании са едни и същи. Сега ще стане интересно на пазара- ще се прочисти от пишман агенти.
            Last edited by SStoilov; 15.11.2010, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
              КФН предполага повдигането на финансов казус. Моят проблем е, че при верижно ПТП обезпечено с протокол от КАТ, и при последващ оглед не ми се признават всички щети, тъй като " няма видимо увреждане ". Казус : при удар отзад, освен счупената броня, ми отказва чистачката и пръскалката на задното стъкло. Бронята ясна, но тъй като чистачката, пръскалката не са видимо увредени / а това че Е класата е бъкана с електроника и като нищо може от удара да е изгоряло нещо по блоковете / те не ми се признават. Дори леко усуканата врата / комби е / на багажника не се признава, понеже според тях ударът е долу ниско в бронята и зад бронята гредата не е пострадала. Няма да споменавам абсолютно арогантното държание на представителите в местният клон.

Дори бронята търсят по моргите, тъй като отказах да ми лепят тази, а нова не искат да купят.
              Имах и други казуси , понеже и двата семейни автомобила са с Каско при тях, но за тях няма да пиша.
              Защооо - напиши- ти май си фен на ОЗК- тогава ще си покриваш щетите сам.

Коментар

КФН предполага повдигането на финансов казус. Моят проблем е, че при верижно ПТП обезпечено с протокол от КАТ, и при последващ оглед не ми се признават всички щети, тъй като " няма видимо увреждане ". Казус : при удар отзад, освен счупената броня, ми отказва чистачката и пръскалката на задното стъкло. Бронята ясна, но тъй като чистачката, пръскалката не са видимо увредени / а това че Е класата е бъкана с електроника и като нищо може от удара да е изгоряло нещо по блоковете / те не ми се признават. Дори леко усуканата врата / комби е / на багажника не се признава, понеже според тях ударът е долу ниско в бронята и зад бронята гредата не е пострадала. Няма да споменавам абсолютно арогантното държание на представителите в местният клон.

Дори бронята търсят по моргите, тъй като отказах да ми лепят тази, а нова не искат да купят.
                Имах и други казуси , понеже и двата семейни автомобила са с Каско при тях, но за тях няма да пиша.
                Пусни си тогава жалба до изпълнителният директор на ОЗК и си напиши според теб причинените щети- да назначат независима експериза и да ти върнат отговор,
                Зависи на колко години е колата- не би трябвало да търсят по моргите каквото и да е било.Другият път - ще си по внимателен като си сключваш каско.

Коментар

• Най странното / логически и прекарано през призмата на българският манталитет / е, че каквото и да ми признаят и платят, за същата стойност ще пуснат регрес към застахователя на виновния за ПТП-то.

Да ама .......не.

Глупава истария.....

Коментар

• Все ми е било странно при застрахователите, как в един и същи мач са и играч, и съдия.

Коментар

Като съвет- първо си прочети общите условия, а после си пусни жалба до КФН.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                        Я разкажи по подробно ..

Аз откога разправям, че това (каско застрахователите) са най-големите измамници в БГ и няма да им дам и един лев , дори с риска колата ми да стане за вторични суровини.

Съди ги.
                        Тука не си прав- има компании читави и плащат много добре, а това ,че даденият агент е събирач на суми, и не казва всичко на клиента - не значи , че всички компании са едни и същи. Сега ще стане интересно на пазара- ще се прочисти от пишман агенти.

Коментар

В случая обект на недоволството ми е ОЗК. Въпросът ми е до кого бих могъл да подам жалба ? КЗП е ясна, но ми се иска да пусна жалба до всички възможни институции.
                          Услугата, причина за бъдещата жалба е автокаско.
                          Като съвет- първо си прочети общите условия, а после си пусни жалба до КФН.

Коментар

• Я разкажи по подробно ..

Аз откога разправям, че това (каско застрахователите) са най-големите измамници в БГ и няма да им дам и един лев , дори с риска колата ми да стане за вторични суровини.

Съди ги.

Коментар

• До кого да подам жалба срещу Застраховател ?

В случая обект на недоволството ми е ОЗК. Въпросът ми е до кого бих могъл да подам жалба ? КЗП е ясна, но ми се иска да пусна жалба до всички възможни институции.
                              Услугата, причина за бъдещата жалба е автокаско.
                            Working...
                            X