IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До кого да подам жалба срещу Застраховател ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
    Присмял се Хърбел на Щърбел хахахаха
    е мерси ако и се познавахме за да си правим оценки щеше да е по прилично някакси

аз с деси дълъг спор водя, без толко много любов като нея, но за спорта я задявам... меря си знанията, не пазарния дял, тя да си се закачва с квото може...

а вие кой сте човеко извън хърбелщърбеландия!? я извадете некоя впечатляваща профи характеристика! не се крийте зад гузната си съвест
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Аз съм на мнение, че трябва да ценим специалистите в България!
      Човек се учи докато е тъп!

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
        Здравей скъпичка Наде,
        изобщо не ме боли ......., само дето нямам самолет, май брокерчетата като теб доста ги заболя, че и сега няма да работят с уж агентчета.
        Аз и в момента имам оферти за работа и се надцакват със сумите, а такива като теб ще видим колко още ще са брокерчета.
        Присмял се Хърбел на Щърбел хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнение
          а ти къде си мила в този списък? с толкова експертни съвети...
          боли ли те че резнаха толко рязко комисионните. нелегалките ще се поизчистят....
          Здравей скъпичка Наде,
          изобщо не ме боли ......., само дето нямам самолет, май брокерчетата като теб доста ги заболя, че и сега няма да работят с уж агентчета.
          Аз и в момента имам оферти за работа и се надцакват със сумите, а такива като теб ще видим колко още ще са брокерчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
            Mmmm daaa- направих си труда да вляза в КФН, още същият ден и видях, че от 257, си отишла на 274 място- Бравос имаш развитие.

а ти къде си мила в този списък? с толкова експертни съвети...
            боли ли те че резнаха толко рязко комисионните. нелегалките ще се поизчистят....
            застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
            http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
              Ами, минах през брокер та той ми препоръча тези НЕГОДНИЦИ, които отговаряли на моите изисквания.
              Ааа брокера ВИНАГИ ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНАТА ОФЕРТА ЗА КЛИЕНТА нали не се съмняваш вече?!

Коментар

• Те пак като не са те посъветвали да отидеш в "гаража на чичо Манчо" за да ти излезне по евтино отколкото във представителите на форд примерно пак добре Щото те си удрят една експертна оценка и после те ти на 300 лева ...да ама ремонта ти в читав сервиз със гаранция на частите ти излиза примерно 600 лв и кво правим ...се пита в задачката ?! Еми плащаме като овце ....е това сме в България ....иди си дири 300 те лева по съдебен път ...де го киро на кирия

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                  ОЗК?! Честно ти на какво се надяваше?
                  Ами, минах през брокер та той ми препоръча тези НЕГОДНИЦИ, които отговаряли на моите изисквания.

Не знам какво очаквах, мога доста да пиша какво не очаквах.........ама не ми се пише до сутринта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    В продължение на моята сага............днес ми съобщиха от ОЗК,
                    ОЗК?! Честно ти на какво се надяваше?

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение

..........Първо, искам да ти кажа, че огледът и заснимането на автомобила - винаги предшестват издаването на полицата. ........
                      .............
                      При никой от застрахователите с които съм имал работа аз, огледът и заснемането не са предшествали полицата...... Може и да не е правилно , но факт. Първо си драскате , после снимат, като дойде време за плащане мислят.........как да те прекарат. Ако е читава компанията те прекарват с мярка, щото презумпцията е , че и ти се опитваш да ги прекараш.......малко......и с мярка. Ако ли не........още по-добре за тях. Факт, според мен, естествено.

В продължение на моята сага............днес ми съобщиха от ОЗК, че имали право 3 месеца да ми търсят нова задна броня / вече 20 дни си карам със счупена, защото не искат да платят нова, ами търсят втора употреба /.

Чудно ми е , къде е границата до която мога да ги плюя по форумите преди да се пробват да ме осъдят? Имайки предвид, че съм техен клиент ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                        Давам ти елементарен пример:

Правя си застраховка на автомобила за 10000 лв., за което плащам 600 лв., вкарват ми автомобила за маркиране и започват: подбити врати, спукан стоп, ожулени брони. До колко ги има или ги няма тези щети, мен не ме дразнят за да ги оправям, но ако утре претърпя тотална щета на 3-тия ден след застраховката, няма да ми платят 9950 лв (50 лв. овехтяване), ами ще почнат да изваждат пари за щетите които са си изсмукали от пръстите.

Не мога да разбера, малоумни ли сте брокерите или на такива се правите. Питам защо те застраховат на 10000 после си измислят щети и ако стане тотална щета ще ти платят 10000 -овехтяване -такси -измислени щети. Искам да отида на оглед на колата и да ми кажат в това състояние колата струва 7000 лв. ако искаш си я оправи и ще я застраховаме за 10000 ако не си остава така. Тогава да платя 420 лв. за каско.

Мой познат така му платиха полвината от цената на която е застрахован, защото му извадиха цената на НОВИТЕ части за които са му писали щета.

Сега разбрахте ли какво Ви питам, не искам да правя далавери, като застраховам колата за по-голени суми, искам да получа точно сумата за която съм я застраховал.
                        Мъж, ще ти кажа, че не съм брокер, заВа не мога да ти дам инфото - дали ТЕ са малоумни, или - колко от тях са такива. По мое мнение - те, както във всяка професия - си изкарват парите по определен начин, като работят по някакви правила...

Първо, искам да ти кажа, че огледът и заснимането на автомобила - винаги предшестват издаването на полицата. Ако някой не прави това в тоя ред - той не постъпва правилно и винаги маже да бъде подведен (излъган), ако има насреща си достатъчно бързо ориентиращ се в обстановката - човек...

Не могат "после да си измислят щети" - както ти сам казваш, защото всичко СЕГА (не после) е отразено в полицата ти: има/няма - щети. Ако има щети, преди сключване на полицата и това е отразено в нея, могат (съгл. Общите уловия....) да ти намалят обезщетението, или дори и да ти го откажат. Значи: застраховаш си автомобила в някакво състояние... Всяка промяна, или ремонт, които си решил да направиш, за да възстановиш добрият вид на автомобила, защото са съществували преди огледа, след това - заявяваш при огледа пред застрахователя, за да носи отново пълната отговорност по избраните от теб рискове (издават ти протокол, в който вписват отстранените щети)...

Никой не си "изсмуква щети от пръстите" - ако имаш такива - си ги заявяваш, ако са станали след началото на застраховката, ако са били от преди това (и са описани в полицата) - си остават за твоя сметка: ТАКА РАБОТЯТ ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ застрахователи на нашият пазар. Ако не работят така - обърни се към Надзорните органи - КФН.

ТВа е, ако искаш адекватен съвет и отговор - имаш го, ако искаш да си чешем само езиците - и тВа го имаш - брейййййййй, ама ти си щастлив човек, бе - кВо още искаш?...
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Правя си застраховка на автомобила за 10000 лв., за което плащам 600 лв., вкарват ми автомобила за маркиране и започват: подбити врати, спукан стоп, ожулени брони. До колко ги има или ги няма тези щети, мен не ме дразнят за да ги оправям, но ако утре претърпя тотална щета на 3-тия ден след застраховката, няма да ми платят 9950 лв (50 лв. овехтяване), ами ще почнат да изваждат пари за щетите които са си изсмукали от пръстите.

Не мога да разбера, малоумни ли сте брокерите или на такива се правите. Питам защо те застраховат на 10000 после си измислят щети и ако стане тотална щета ще ти платят 10000 -овехтяване -такси -измислени щети. Искам да отида на оглед на колата и да ми кажат в това състояние колата струва 7000 лв. ако искаш си я оправи и ще я застраховаме за 10000 ако не си остава така. Тогава да платя 420 лв. за каско.

Мой познат така му платиха полвината от цената на която е застрахован, защото му извадиха цената на НОВИТЕ части за които са му писали щета.

Сега разбрахте ли какво Ви питам, не искам да правя далавери, като застраховам колата за по-голени суми, искам да получа точно сумата за която съм я застраховал.
                          Още мъничкоооо и ще дойде този момент при всички компании- първо да ти я оценят, после да ти сключат полицата и чак тогава да си платиш. И няма да има фирмички които ти взимат кинти за маркиране. Проблема е почти на дневен ред за електронните полици.
                          Тогава ,обаче ако си добър шофъор ще имаш отстъпки, но ако си по "лошичък" ще ти е по скъпичка застраховката.

Коментар

С две думи защо застрахователите правят оглед на автомобила след вземането на пари а не преди това?
                            Повечета да- но има и такива дето първо ти снимат колата, съгласуват ти ЗС , издават ти полицата от системата и чак тогава ти взимат парите.
                            И най важното е без маркиране!!!!!!!
                            Last edited by dessi_georgieva; 20.11.2010, 13:33.

Коментар

• С две думи защо застрахователите правят оглед на автомобила след вземането на пари а не преди това?

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                                Пич, отговарям ти принципно, можеш сам да си пресметнеш обезщетението, или да си близо до него, примерно, ако днес си застраховал колата си за 10000, а след 365 дни (през новата застрахователна година), би подновил застраховката, като заради овехтяването - ЗС вече би била 9000.
                                Значи, ако ти откраднат колата на първият ден, след сключването на застраховката - биха ти платили - малко под 10000 лв, като обезщетяването би отразило "овехтяване" за един ден, но ако ти откраднат колата преди падежа на застраховката - на 364-ят ден, тогава биха ти платили малко повече от 9000, защото ЗС ще е намалена с овехтяване от 364 дни.
                                Изводът, в отговор на твоя въпрос: няма такъв застраховател, който да плати обезщетение, равно на застрахователната сума, върху която носи отговорност.
                                В допълнение, бих ти казал, че ще ти удържат(задължително!) и всички разходи за администриране на застраховката (застр. премия) за срока на действие на полицата, за да е валиден договора ти и да имаш правото на обезщетение, значи: сключения от теб договор е, за да носят отговорности за твоят автомобил, независимо дали си ползвал опцията "разсрочване на премията" - плащаш (или ти удържат) дължимите вноски.
                                Успехи!

Коментар

Working...
                                X