Първоначално изпратено от divinesweet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До кого да подам жалба срещу Застраховател ?
Collapse
X
-
Last edited by dessi_georgieva; 19.11.2010, 10:21.
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеКой ти говори за далавери. Ти или не искаш или не можеш да ми отговориш на въпроса. Има ли затраховател, при който ако направиш застраховка за 10 000 лв. и имаш тотална щета, ще ти плати 10 000 лв.
Значи, ако ти откраднат колата на първият ден, след сключването на застраховката - биха ти платили - малко под 10000 лв, като обезщетяването би отразило "овехтяване" за един ден, но ако ти откраднат колата преди падежа на застраховката - на 364-ят ден, тогава биха ти платили малко повече от 9000, защото ЗС ще е намалена с овехтяване от 364 дни.
Изводът, в отговор на твоя въпрос: няма такъв застраховател, който да плати обезщетение, равно на застрахователната сума, върху която носи отговорност.
В допълнение, бих ти казал, че ще ти удържат(задължително!) и всички разходи за администриране на застраховката (застр. премия) за срока на действие на полицата, за да е валиден договора ти и да имаш правото на обезщетение, значи: сключения от теб договор е, за да носят отговорности за твоят автомобил, независимо дали си ползвал опцията "разсрочване на премията" - плащаш (или ти удържат) дължимите вноски.
Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнениеооо Деси видно скучаеш на тоя смут на пазара щом и по каско взе да даваш съвети…
Ти между другото още ли си брокер- не го ли продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеКой ти говори за далавери. Ти или не искаш или не можеш да ми отговориш на въпроса. Има ли затраховател, при който ако направиш застраховка за 10 000 лв. и имаш тотална щета, ще ти плати 10 000 лв.
Коментар
-
Да си платиш за 10000 ЗС, а да ти платят при тоталка точно 10000. Има такъв момент в живото-застраховането. Плащаш си премия за 10000 и ако се гътнеш -плащат на твоите бенефициенти 10000, 20000 или 30000 - а може и повече, ако си си доплатил.
Не ти слагат овехтяване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеAko тоталка може да получиш толкова , минус овехтяването за периода на застраховката. Ако не стане тоталка- изплащат за увредения детайл- може да ти платят много повече от това което си платил като премия. Друг е въпроса, ако направиш застрахователна измама- с цел да ти платят тоталка. Ако искаш да печелиш по време на криза от това забрави.
Коментар
-
Може ли на л.с. тази компанийка, толкова изгодна ?
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеАз лично ползвам услугите на една компания от години и съм много доволна- нямам абсолютно никакви забележки.
Дори ми платика фактурата за последната щета на 100% за пътната помощ, защото не беше в състояние да се шофира колата.
Нямах автоасистанс безплатен, включен към каското, защото бяха минали 8 години, откакто е регистрирана за апърви път.До 8 год. се включва безплатна автоасистанс застраховка. Тази щета ми беше изплатена в рамките на 24 часа, тъй като беше по експертна оценка. Разбира се парите ми стигнаха за ремонта, даже останаха и за една почерпка.Като щета беше почти 2.5 пъти по голяма от платената премия.
Също така не са ми искали бележка от института по метрология, че на този ден е имало например силен вятър или сняг. Дойдоха снимаха колата на място и до следващият ден следобяд парите ми бяха по сметката.
Коментар
-
Аз лично ползвам услугите на една компания от години и съм много доволна- нямам абсолютно никакви забележки.
Дори ми платика фактурата за последната щета на 100% за пътната помощ, защото не беше в състояние да се шофира колата.
Нямах автоасистанс безплатен, включен към каското, защото бяха минали 8 години, откакто е регистрирана за апърви път.До 8 год. се включва безплатна автоасистанс застраховка. Тази щета ми беше изплатена в рамките на 24 часа, тъй като беше по експертна оценка. Разбира се парите ми стигнаха за ремонта, даже останаха и за една почерпка.Като щета беше почти 2.5 пъти по голяма от платената премия.
Също така не са ми искали бележка от института по метрология, че на този ден е имало например силен вятър или сняг. Дойдоха снимаха колата на място и до следващият ден следобяд парите ми бяха по сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеКажи ми ако по шваке колата ми се оценява на 10 000 лв., това прави 600 лв. за застраховка, аз ги плащам, отивам да ми снимат колата и започват, подбити врати, спукан стоп, ожулена броня и т.н. ако утре стане нещо с колата, ще ми платят 10 000 лв. -800 лв. подбити врати -230 спукан стоп - 1300 лв амортизация -200 лв. брони -600 лв. разни други = 6800 лв. - Има ли застраховател, който ще ти огледа колата, и ще ти каже на колко я оценява, в случая 6800 и ако стане нещо да ти плати толкова. Не да платиш за 10К застраховка а да ти платят 6К. Искам да платя за 5-6-7...К и ако стане нещо толкова да получа.
Има ли един застраховател поне който да плати за колкото е взел?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеКажи ми ако по шваке колата ми се оценява на 10 000 лв., това прави 600 лв. за застраховка, аз ги плащам, отивам да ми снимат колата и започват, подбити врати, спукан стоп, ожулена броня и т.н. ако утре стане нещо с колата, ще ми платят 10 000 лв. -800 лв. подбити врати -230 спукан стоп - 1300 лв амортизация -200 лв. брони -600 лв. разни други = 6800 лв. - Има ли застраховател, който ще ти огледа колата, и ще ти каже на колко я оценява, в случая 6800 и ако стане нещо да ти плати толкова. Не да платиш за 10К застраховка а да ти платят 6К. Искам да платя за 5-6-7...К и ако стане нещо толкова да получа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеКомисионната е за агента- на теб ти се казва - тази кола оценката и е между 6000 и 10000 лв.
Тарифното число ти е примерно 6 %, и това ти струва на година между 360 и 600 лв. - колата се снима има компании, които не маркират да ти взимат допълнително пари и при щета се гледа увредения детайл, ако е бил драснат ,а след това огънат ти плащат за труд и боя- по експертна оценка или я вкарваш в сервиз, ако ти се чака една седмица и повече докато ти я направят.
Коментар
Коментар