IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До кого да подам жалба срещу Застраховател ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
    Ако ми препоръчаш брокер, който ще направи оглед на автомобила, и ще каже тази кола в това състояние струва толкова и толкова, при такъв % комисионна, това прави толкова и толкова за каско. А не да ти оцени колата на 10 000 лв., после да се хване за ожулванията дето по паркингите те блъскат с вратите, да ми намери спукан стоп (което не е така) и т.н. и в последствие ако стане нещо, да не ми платят 10000 лв. за колкото съм платил комисионна, а да почнат: подбити врати - 800 лв., спукан стоп - 230 лв., амортизации, путки майни, и ето ти 6000 лв. примерно. Искам да ми кажат, тази кола в това състояние струва 6000 лв. на толкова да платя комисионна и ако стане нещо толкова да платят.
    Комисионната е за агента- на теб ти се казва - тази кола оценката и е между 6000 и 10000 лв.
    Тарифното число ти е примерно 6 %, и това ти струва на година между 360 и 600 лв. - колата се снима има компании, които не маркират да ти взимат допълнително пари и при щета се гледа увредения детайл, ако е бил драснат ,а след това огънат ти плащат за труд и боя- по експертна оценка или я вкарваш в сервиз, ако ти се чака една седмица и повече докато ти я направят.

Коментар

• Автомобилозастраховане - бляк.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
        Няма ограничения и при щетите на паркинг, както и за тях не се изисква протокол от КАТ.
        Не се изисква и протокол от полиция при кражба на огледала или други части.
        Всичко зависи от конкретния застраховател, брокер и агент.
        Ако ми препоръчаш брокер, който ще направи оглед на автомобила, и ще каже тази кола в това състояние струва толкова и толкова, при такъв % комисионна, това прави толкова и толкова за каско. А не да ти оцени колата на 10 000 лв., после да се хване за ожулванията дето по паркингите те блъскат с вратите, да ми намери спукан стоп (което не е така) и т.н. и в последствие ако стане нещо, да не ми платят 10000 лв. за колкото съм платил комисионна, а да почнат: подбити врати - 800 лв., спукан стоп - 230 лв., амортизации, путки майни, и ето ти 6000 лв. примерно. Искам да ми кажат, тази кола в това състояние струва 6000 лв. на толкова да платя комисионна и ако стане нещо толкова да платят.

Коментар

• Също забелязвам и напоследък- включване на самоучастие, така и премията излиза уж с остъпка-в зависимост от процента самоучастие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jack Bauer Разгледай мнение
            Въпрос на фирмена политика,просто цитирах общите условия от договора,и личен опит.Дано да съм бил полезен.
            А да Ви кажа честно, някои застрахователи спекулират с надзастраховане и подзастраховане.

Коментар

• Няма ограничения и при щетите на паркинг, както и за тях не се изисква протокол от КАТ.
              Не се изисква и протокол от полиция при кражба на огледала или други части.
              Всичко зависи от конкретния застраховател, брокер и агент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                Очевидно, тази точка я няма при всички застрахователи, защото аз съм бил при двама и такова нещо не съм видял, пък и не съм чувал. Единствено, за подобно нещо съм срещал условия, но това важи за щети на " паркинг ". При ПТП с протокол и при звреди от злоумишлени действия такова нещо не би могло да има.
                Въпрос на фирмена политика,просто цитирах общите условия от договора,и личен опит.Дано да съм бил полезен.

Коментар

Зависи от застрахователя,може и да не ти качат премията,но след като си превишил застрахователните събития просто не ти покриват щетите съгласно договора.
                  Очевидно, тази точка я няма при всички застрахователи, защото аз съм бил при двама и такова нещо не съм видял, пък и не съм чувал. Единствено, за подобно нещо съм срещал условия, но това важи за щети на " паркинг ". При ПТП с протокол и при звреди от злоумишлени действия такова нещо не би могло да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    Да, след като ги надхвърлиш ти качват премията за следващата година. При мен така стана в ДЗИ.
                    Зависи от застрахователя,може и да не ти качат премията,но след като си превишил застрахователните събития просто не ти покриват щетите съгласно договора.

Коментар

Могат съкровище да ограничат щетите,пише го в общите условия по договора.Знам го от личен опит и затова пиша.Даже има определен брой застрахователни събития за година.
                      Да, след като ги надхвърлиш ти качват премията за следващата година. При мен така стана в ДЗИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                        Стига да си си платил годишната премия- не могат да те ограничат в щетите- на следващата година могат да ти завишат премията, ако си в същата компания.
                        Могат съкровище да ограничат щетите,пише го в общите условия по договора.Знам го от личен опит и затова пиша.Даже има определен брой застрахователни събития за година.

Коментар

• Какво наблюдавам в момента- масово агенти си търсят заплатка(трудов договор), защото комисионните по ГО стават към агенти 5%.
                          Това е хубав момент за бизнеса.

Коментар

Прочети си общите условия,има застрахователи който покриват определен брой пера(щети) и то за определено време.
                            Стига да си си платил годишната премия- не могат да те ограничат в щетите- на следващата година могат да ти завишат премията, ако си в същата компания.

Коментар

Прочети си общите условия,има застрахователи който покриват определен брой пера(щети) и то за определено време.
                              Нема такъв филм.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                                Кажи застраховател (може и на ЛС) , който ще ми оцени колата по пазарна стойност, а не два пъти ! повече при изчисляването на премията.

Или пък ако ми я застрахова на двойна стойност и колата вземат, че я откраднат (запали се , пълна щета и т.н.), да ми плати двойната сума . Може и х 1.5 , не съм алчен.

Щот аз от две години не намирам такъв.
                                Другото което мога да ти кажа, че не си търсил- качествен консултант, който да ти даде правилната консултация, а не да ти вземе само кинтите.

Коментар

Working...
                                X