IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е любимата Ви компания за застраховки ,,Живот"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от blackthorn Разгледай мнение
    Ъъъ, много добре прочетох темата и не си меря оборота с никога, освен с дивайн...
    И си ги меря с нея, защото вади голяма уста,а и нейния също е от общо като има едни хиляда лева от живот.

    . Животозастраховането е висш пилотаж. В Швейцария и Холандия пазара на застраховането е 90% от това. Но както казах съм в дълбока провинция, висока безработица и ниски заплати. Тук живот-а не се цени, колкото и жалко да звучи.
    Аа,

    добре. Щото брокер в чилякозастраховането има само един в БГ-то и моя милост е на скромна позиция там.

    Вярно, че Деси се изцепи неподготвена като вкара темата в брокери по общо. Сорка, че ти го отнесе

    Чиърс!

    П.П. Иначе пазарЯ си един и същ навсякъде, 'ма ако те успокоява обяснението с прованса - няма лошо

    Коментар


    • Ъъъ, много добре прочетох темата и не си меря оборота с никога, освен с дивайн...
      И си ги меря с нея, защото вади голяма уста,а и нейния също е от общо като има едни хиляда лева от живот.

      . Животозастраховането е висш пилотаж. В Швейцария и Холандия пазара на застраховането е 90% от това. Но както казах съм в дълбока провинция, висока безработица и ниски заплати. Тук живот-а не се цени, колкото и жалко да звучи.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от blackthorn Разгледай мнение
        хахахахахахаха ...
        Колега,

        темата поне забеляза ли? Става въпрос за "чилякозастраховане", както се изразява сладко бебе Импчи.

        Що не си го "мериш" на друго място кат' шпрехаш за общо? Ърмм ..?

        П.П. Па, ако си някой велик чилякозастраховател, сподели - обожавам да ме обучават

        Коментар


        • хахахахахахаха. Вярно 1х. за проф.отговорност съм забравил и заплата на управител евентуално.

          ЪЪ нещо нечетеш добре, това е записаната премия 38х. и ако приемем, че имате добри условия т.е. комисионни ще сте прибрали 9-10х. приход на брокера. Също това са без да давате отстъпки, а от сайта има и такива.

          прочетох половината пост и ми стана много смешно. Пак казвам "колега" защото съм от бранша и съм частник. Ще ти кажа само, че съм в дълбока провинция област със 100 хил души. 2ро в оборотните месеци имам толкова само към някой от застрахователите! Не мисля да се дуя ама ти ми ставаш антипатична. В класацията сме много много нагоре.

          Коментар


          • Ооо още един... къде влезна и ти с летящ старт!? Що забрави и 1х за проф. отговорност. Сложи и още 30х за страничката.... по- скъпичко е отколкото ти изглежда.
            Това блеки не е приход на брокера, а записаната премията по полиците. Само част от нея е за мен. Повечкото цифри в застраховането са такива. Числото не показва това което виждаш.
            А за зора. Ако търсиш брейк ивъна на нов бизнес през първата година или си необоснован оптимист или просто не знаеш какво говориш. Не казвам че е невъзможно да го постигнеш но ти трябва луд късмет, дивашки пазар или шмекерлък.

            От спор за продукта, поради липса на аргументи, взеха да си мерят... приходите. Като не могат с друго аз к’во да направя!?
            Аз лично не разбирам каква е връзката между това да знаеш как се прави и работи продукт и колко си направил като приход за първата си година. Има разлика между застраховател и търговец. И тя е, че на втория не му трябва да знае. Едно обучение от два дена стига.
            И затова драги ми любимци от тази компанията.
            Еуфорията ви от чудото на нова компания, предлагаща дългосрочни продукти с история от 3-4 години за мен е прекалено наивна. Особено, като отчета и как дъщерни дружества от групата с лекота се появиха и изчезнаха точно за тоя кратък период. Как за половин година ви нямаше никакви, щото и вие не знаехте какво ще става с версията за България.
            Радостта от добрата комисионна за вас, е притеснение за мен, щото този разход е за сметка на клиента и е финансово по-трудничко да се докарат обещанията за стабилност необходими за такъв продукт. Вашите клиенти, като разберат каква част от премията отива за комисионна ще заплачат! До два пъти над останалите на пазара е ненормално високо. Кога почват на трупат за инвестиции. Няма друга такава компания! Със зъби и нокти ще драпате, че сте добри, докато минава номера.
            Докато вие не разбирате въобще, че това нещо го има, на мен ми пука в детайли как работи продукта. Когато щипете от резерва на застрахования за сметка на вашия, през индексацията. Сигурно сте го постигнали от незнание, но тънкият ефект е недостоен за сериозен застраховател.
            Да продължавам ли?
            marandi прав си, че е забавно. Ама ако беше и грамотно...
            Но и леко тъжно, щото за една година от както се знаем от форума така и не научиха нещо. Се старата песен на нов глас.
            застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
            http://www.broko.bg/blog

            Коментар


            • Колеги вие ще си извадите очите за големи глупости.
              Дивайнсуиит остави сметките на компаниите за тях, а погледни своите при тези премии(според КФН 38х) излиза, че правиш по 9х. годишен приход, като махнем 1х. КФН - 8х.
              Счетоводство 6,8х и евентуално данък - 6,12х и делим на 12 - 512лв./месечен доход.
              После трябва да платим ток,вода,тел, интернет и евентуално наем на офис и въпроса отива - защо се зориш въобще?

              Виж хората като знаят, че хич не е лесно в частния сектор са се хванали към компания, верно не 1вата в класацията ама това няма значение. Сигурно заплатите са им доста над хилядарка.

              Коментар


              • Маранди, доколкото зная не сме с най-малък пазарен дял, но както и да е. Това не означава нищо и не е порок - нито сме голямо име, нито имаме банки зад гърбът си, да ни набират клиенти. Искаш ли да потърсим данни колко е клоновате мрежа на Алианц и колко е нашата, колко са техните продажби и колко - нашите? Потърси данни само за ИНВЕСТИЦИОННИТЕ човекозастраховки - на кой колко му е дялът, за да видиш къде сме в класацията... а както казах това е продуктът на бъдещето, другото е отживелица.
                Изтекъл договор на клиент няма, но само от ИНВЕСТИЦИОННИТЕ човекозастраховки, това също е ясно, че сме платили малко обезщетения... ми ще видя кой клиент ми е по несимпатичен - ще го утепам, за да му платим и да сте доволни...
                Отделно и малко откупи плащаме - и това е вярно... ми харесват си хората фондполицата, не щат да се отказват - насила не мога да ги прогоня. Точно това е плюсът - обясняваме на хората, че докато борсата е в криза, това за тях е суперизгодно - особено за тия, дето са втора-трета година клиенти.

                Били сме устати и агресивни - ами човек - такъв ставам, когато някой ме плюе и разтяга всевъзможни небивалици, стигащи до откровени лъжи, само и само да окаля мен и компанията ми... и то някои с големи пробойни в знанията си. И защо - какво ни е на делата?


                Имал съм сгодни оферти от АИГ, Уника, Алианц - лесно мога да започна и в други компании - основната причина да стоя тук е, че съм от ония търговци, които държат да предлагат на клиентът най-доброто. А ако някой твърди че услугата на някоя друга компания е по-добра - ок - сядаме на една маса пред свидетели (ако искаш ела като арбитър) и ще сравняваме. Преди време това предложих туканка на един Алианцаджия - ама той по неизвестни причини се скри като мишле и повече не посмя да пише.

                Дивайн - ти си тая, която явно трябва да бяга да продава, ако съдя по инфото на Деси - точно защото ти е частна паничката, няма кой да те крепи. Ти просто не я разбра какво иска тя да ти каже, но както и да е - ако Деси иска - да ти обяснява.
                Иначе благодаря ти за положените усилия, които така нескромно изтъкваш - за Деси не зная, но на мене вече около шест души ми писаха на лични с желанието да се срещнем, за да им обясня за какво става дума... А като си знам процентът успеваемост (около 50%), явно ще трябва да ти пратя цветя и бонбонки. Хайде тичкай - дано след година като спорим да се окаже, че си в Топ 100 вече... аз няма нужда да тичкам - хората сами си ме търсят.

                Успех и тебе и на колегата Маранди - нас со Деси не ни мислете.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Дивайнесто,

                  ще те пера - хихи

                  Остави колегите на мира

                  Аз днес фраснах поредните 2 полици на клиенти и така.

                  П.П. Иначе е забавно компанията с най-малък пазарен дял по живото в БГ да е толкова устата.

                  Отделно т'ва, че изплатените обезщетения да са символични 'ич не говори добре. Отделно още нямат изтекъл договор на клиент, та да се убедим в "числата", които се размяткват в светлото бъдеще.

                  П.П.П. Сега по-сериозно, пожелавам успех на колегите и по-малко агресия, щото 'орицата са казали: "По делата ще ги познаете" - а, техните все още ми е трудно да ги нарека, че са "на висота".

                  Не е лошо и да ги лъскат за препродажба словенците, ще има кой да ги лапне. Просто малко скромност да проявят и филма "Усещане"

                  Чиърс на бебетата сладки!

                  Коментар


                  • и за деси повторно
                    Не бъди неблагодарна драга. Съживих ти темичката без много усилия. Така и така търсиш внимание. Трябва да почерпиш!

                    А между другото що ли никой не посочи вашта!? Любима комапния

                    Мен лично ме кефят неколко. по азбучен ред, без много конкретни предпочитания.
                    Алианц- щото са евтини, разнообразни откъм продукти и разбира се добри в това което правят.
                    Булстрад- щото са евтини
                    ДЗИ- щото в живота няма друга компания на пазара която да предлага покритие на такова разнообразие от рискове.
                    Дженерали- щото имат собствен подход към създаването на продуктите. И ги кроят така, че да изглеждат интересни и продаваеми за всеки вкус.
                    Уника- пипнаха преди време общите условия и заслужават уважение.
                    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                    http://www.broko.bg/blog

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                      Скъпа направих справка за брокера ти-"Но риск"ЕООД- на 278 място е за 2009 год.от общо 313 такива ресистрирани, като оборота ти е 36353лв., а аз самата го правя този оборот за 2 месеца.
                      Що тая злоба бе деска!? Кое му е лошото на 278 място. Числото е готино.

                      Или трябваше да се засрамя според тебе!? О! Извинявай. Мен ме има в класацията, теб- не. Срам ме е

                      Моята паничка мила е частна. И да гледаш в нея-никой не го боли. Тая на застрахователя публична. Щото такива са правилата в тоя бизнес.

                      Аз интерес към продажбите по къщите нямам. Това е умряла работа. Сигурно вече го разбираш повече от добре.

                      Но така и така отвори дума за числа... викаш 36х за два месеца. Това прави 18х на месец. Като ви гледам резултата, всичките агенти на компанията правите средно 168х на месец от началото на годината. Ама нали знаеш че това са и полиците сключени в същия месец миналата, по-миналата година и т.н.. По простичко за да ме разбереш - това е сумата от записаната премия (обещаното да ви платят като премия за годината) по новите полици, активните полици във втора, полиците в трета година и т.н.

                      Миналата година май числото е било по големичко. Нали знаеш какво значи това!? И да идват нови, избягалите са повече.

                      Айде да приема, че тия 18х дето ги виждаш на месец са и по стари полици. Щото, ако са само нови, единственият възможен извод е, че само ти продаваш. А това значи, че в тази компания е доста по страшно отколкото предполагам.
                      Ама айде и стари полици са тука. Твоите са над 10% от общия приход на компанията. Според страницата ви имате 10 офиса. С по един, като тебе сте готови. Толкова ли сте оредели!? Що бягат хората така!?

                      Но да не спирам на най-интересното.

                      Значи от тия 18х на месец се храните ти, импето, неква секретарка, сигурно поне още един двама агенти, щото иначе няма да ти държат агенцията. Плащате си осигуровки, офиса, давате и администрацията в ЦУ да яде нещо. От остатъка - малко за резерви на компанията, левчето за обезпечителния фонд и всичко останало заминава към фондовете, за да прави милионите за старините на застрахованите. Не знам дали осъзнаваш иронията в тези цифри. Но тя означава само едно - корпоративното бъдеще така няма как да го видите.

                      Спирай да се пънеш по форумите и бегай да продаваш, щото на словенците ще им писне да наливат пари в прогнози и празни приказки.
                      застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                      http://www.broko.bg/blog

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
                        200% при освиделстване от ТЕЛК без значение от причината.
                        Другото,което ме впечатли,че само те покриват смърт следствие на СПИН,но искаха някакви тестове.
                        Те си влизат в пакета и месечната премия,която плащам.Ако искам мога да си доплащам за други неща,но тези специално са си включени в месечната премия без оскъпяване
                        Не искам да им ставам рекламен агент(те си имат),но техните условия ме удовлетвориха и затова съм при тях.Все пак въпроса беше коя ми е любимата компания,а това може да включва и роднинство примерно,лични симпатии и други,въпреки че смятам,че ясно се обосновах защо ми е любима.
                        Поздрави
                        Както все още се взима ТЕЛК, и "те си нямат лична лекарска комисия ?"- ще чакаш да ти платят само с решението на ТЕЛК.
                        Според мен трябва да седнеш и да си изчетеш хубаво общите условия към полицата
                        Похвално е вче пак, че имаш такава застраховка, защото повечето българи нямат.
                        По ценни са им колите и къщите.
                        Last edited by dessi_georgieva; 23.07.2010, 17:33.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          В очакване съм на появата на темата: "Кое е любимото Ви гробище за погребение."

                          АНИ брокерите и застрахователните агенти изперкаха, сега наред са погребалните...... Те имат вечен бизнес, но пък кеша намаля в роднините.
                          Частното в Бояна

                          Коментар


                          • В очакване съм на появата на темата: "Кое е любимото Ви гробище за погребение."

                            АНИ брокерите и застрахователните агенти изперкаха, сега наред са погребалните...... Те имат вечен бизнес, но пък кеша намаля в роднините.

                            Коментар


                            • НЕ само те покриват СПИН, драги.

                              Помисли малко - колко спинитици има в България и толкова ли е голям рискът, та да не го покриват и други компании?
                              Нашата го покрива, на бас че не са само Уника и нашата.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                                Но нали си ги плащаш тези 200%, и то е само при злополука, а не и при заболяване
                                200% при освиделстване от ТЕЛК без значение от причината.
                                Другото,което ме впечатли,че само те покриват смърт следствие на СПИН,но искаха някакви тестове.
                                Те си влизат в пакета и месечната премия,която плащам.Ако искам мога да си доплащам за други неща,но тези специално са си включени в месечната премия без оскъпяване
                                Не искам да им ставам рекламен агент(те си имат),но техните условия ме удовлетвориха и затова съм при тях.Все пак въпроса беше коя ми е любимата компания,а това може да включва и роднинство примерно,лични симпатии и други,въпреки че смятам,че ясно се обосновах защо ми е любима.
                                Поздрави
                                Last edited by mussi; 23.07.2010, 14:08.
                                Only God Can Judge me...

                                Коментар

                                Working...
                                X