IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е любимата Ви компания за застраховки ,,Живот"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не схванах мисълта ти - какво имаш предвид?
    Да не би койта има бамков влог, да е освободен от осигуровки?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • А какво можеха и направиха банките ?

      Въпроса е отново към целия застрахователен бизнес .

      Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Какво можем да направим ние?

      Коментар


      • Какво можем да направим ние? Да наемем килър да застреля Дянков ли? Защото нас КФН ги гледа под лупа, ама ако дебнеха така и НОИ и НЗОК, щяха да ги забранят със закон.

        Държавното осигуряване е един голям грабеж - има такива скрити клаузки и в ДЗПО, дето ще настръхнеш, ако ги разбереш... да не говорим как се управляват парите на хората - и как няма никаква прозрачност.

        При нас е напълно различно - мога да ти кажа всеки кинт от твоята вноска къде отива - кой за инвестиция, кой за защита, кой за компанията... повечето данни ги има и в официалното инфо, което даваме на клиентите ни.

        А че вероятностите работят за застрахователят - тъкмо това е цаката. Благодарение на това застрахователят хем плаща на клиентите си, хем и той печели... защото знаем, че почтен бизнес е този, от който печелят и двете страни.

        При обикновената човекозастраховка идеята е, че тя защитава животът и здравето на човекът с пари... а при нашата - че тя защитава И парите на човекът - защото ако парите не са защитени сами по себе си, колко струва защитата наживотът и здравето?

        Дори и доходността ти за 20 години да е само толкова, че да покрие загубите от инфлацията - вече е добре - защото си имал защита, а накраят си взел пари със същата покупателна стойност... смятам я винаги в златце - нали помниш?
        Last edited by Императорът; 23.07.2010, 02:19.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • абе верно думаш, ама аз кат чуя "застраховател" и ми се изпрая косата

          Все пак не толкова, колкото кат чуя ДОО и ДЗПО.

          Ми ето , направете нещо де - ДЗПО-то трябваше да бъде абсолютно работа на застрахователите.

          Поне ДЗПО-то , да не говорим за ДОО.

          Като стане дума за "дай едни пари сега, пък после ще видим" , предпочитам да ги давам на застраховател. Ама кой ме пита.

          Иначе застраховател на загуба не би трябвало да има (освен ако е много, ама много некадърен). Застахователя си е узаконено казино. Т.е. вероятностите работят за него.

          п.с.

          вервай ми - през живота си не съм дал един лев на застраховател , затова е толкоз мъчно . Дори ГО не плащам лично аз , щот нямам моя кола. Карам чужди
          Last edited by SStoilov; 23.07.2010, 02:06.

          Коментар


          • Рафал - може би съм се изразил неправилно, но после уточних. Точно защото в тоя форум хората са знаещи в голямата си част, повечето ми клиенти са оттук - просто хора с инвестиционна нагласа и финансови познания могат да оценят продуктът най-добре.
            Каква част за какво отива? - Ами повечето пари отиват за инвестиция и по-малко за риск... като удръжката за рискът намалява до около средата на периодът на договорът, стига до нулата и изчезва. Разбира се - значение има и възрастта на човекът, здравето му и т.н.

            ССтоилов - отговарял съм ти на тия въпроси наживо
            1. А ако се повтори 1997-а - какво става с твоят депозит? Мислех, че си наясно, че има активи, по-сигурни от хартийките без покритие в джобовете ни.
            2. Застрахователното събитие може да бъде всякакво - да останеш (не дай боже) без рачички или да те удари някоя кофти болест (пак не дай боже). Дали няма да ти трябват пари? А и другото (което ти имаш предвид) да стане - няма ли някой, за който да се погрижиш, ърм?
            А ако някое от тия кофти неща стане - а ти си си слагал парите на депозит, с колко пари ще разполагаш? - С тия, които си вкарал под формата на депозит до моментът, плюс малка лихвичка... А при нас колко ще вземеш като ГАРАНТИРАНА сума?

            А като инвестираш сам парите си, къде ти е гаранцията, че след 2 или 5 или 18 години ще си на печалба? Нима не купуваш например акции от Монбатът, с надеждата, но без гаранцията, че ЕВЕНТУАЛНО ще бъдеш на някаква печалба? Хората, дето управляват парите на нашите клиенти, са професионалисти - ти също си професионалист, но в съвсем друг бранш. Значи - логично е, те да се справят по-добре от тебе - а то при положение, че диверсифицират в доста компании на няколко различни пазара, най-малкото ще бъдат по-безрискови.
            За бастунът и голата кука - ами много хора от тоя форум са се "хванали" - и то хора, които са доста навътре в нещата - някои работят във финансовият сектор, други са юристи... и още никой не е тръгнал да си прекратява договорът или не е ревнал, че сме го измамили. Хората са оценили и идеята и конкретната услуга по достойнство - защото повечето от тях са имали оферти и от други компании.

            Не мога да ти обещая, че ще станеш милионер, но съм 98% сигурен, че накраят ще си на печалба, стига ти да вземаш твоят дял от решенията разумно. Обяснявал съм ти наживо, че самата система при нас е такава, че именно от евентуални бъдещи КРИЗИ, клиентите ще печелят най-добре.

            И аз предпочитам сам да си управлявам парите, но човекозастраховката е коренно различен тип финансов продукт... дава ти защита и диверсификация на инвестициите. Затова и имам две човекозастраховки, макар че инвестирам и сам - защото съм осъзнал, че като изляза сутринта от къщи, няма как да съм сигурен, че ще се върна жив и здрав.

            А с НОИ не можем да се справим. Снасяш им, казваш, сосна сума на месец - ами опитай да я намалиш - поне си осъзнал, че на тях не може да се разчита. Предпочиташ при нас, отколкото при тях - това все пак вече е нещо.
            Last edited by Императорът; 23.07.2010, 01:34.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Импе, много добре съм те разбрал, но май ти не разбра, че във форума не са всички незнаещи. Ако прочетеш по-внимателно репликите между мен и теб, ще разбереш, че ти говоря за инвестиционната част /17,05ч/, а ти в изказването си от 14,21ч включи всичко-" ...зад всеки застраховател стои презастраховател...". Всъщност каква част от цялото е рискова и каква инвестиционна? Просто питам.
              Поздрави и успех в утрешния ден.

              Коментар


              • Хаха, явно застрахователите ги е застигнала кризата.

                Я ми отговорете на няколко простички въпроса :

                1. Що да ви давам ежемесено някакви пари само за обещанието, че да кажем след 20 години евентуално може да ми ги върнете с някаква печалба ? Що да не ги слагам тия пари примерно на депозит ?

                2. Ако вземе та се случи застрахователното събитие , що са ми пари тогава ?

                На това, че след 20-30 години ще се пенсионирам милионер, не знам кой се хваща още не на гола кука, а направо на бастун. Мда , знам за сложната лихва, знам и че никога не се получава в реалния живот.

                Предпочитам аз да си управлявам парите, отколкото да ги давам срещу обещания.

                Сори....

                Виж, ако се преборите тия пари дето ги давам на НОИ да ги давам на застраховател - с кеф бих го направил. А те са сериозна сумичка месечно. Със сложната лихва направо ще стана млад и богат пенсионер

                П.С.

                Коментара ( и въпросите) са по принцип за всички застрахователи. Цитата беше по-погрешка.
                Last edited by SStoilov; 23.07.2010, 02:22.

                Коментар


                • Горката - фондовете ни в България не са от 10 години - Пеликан е от 2004, другите са от Шеста година. Високорисковият е на загуба, другите са на доста добра печалба, предвид кризата. Не зная ти къде гледаш. Доходността на Пеликанът от началото на предлагането е 11%, на КД Облигации - 29.23 - мисля доста сосно за нискорисков фонд. КД Акции е назад - мисля точно в тоя форум няма нужда да обяснявам причините.

                  Дивайн - не зная кой не разбира. Аз в тая компания съм се наложил със знания, а не вися в нея колкото да си клатя краката и да вземам заплатка, както някои други са висели.
                  Презастрахова се рискът - представи си че стихийно бедствие удари Словения и изтрепе 60% от клиентите ни. Ако някой е разбрал нещо друго - моите извинения, ако съм се изразил неправилно. Инвестицията, както всяка инвестиция си е за сметка на инвестиращият.

                  Рафал - и ти ли не разбра какво искам да кажа?
                  Last edited by Императорът; 22.07.2010, 23:08.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Имератора ми изпрати линк на който явно има пове4е информация.

                    http://www.kd-skladi.si/index.php

                    Импе, тъй като не е поверително, предполагам няма проблеми и другите да го видят.

                    За съжаление няма на английски, така 4е аз няма да мога да преценя данните, ако някой може да ги даде на английски или по - синтезирано, би било 4удесно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнение
                      Нема да ми говориш по теми, които не разбираш! А застраховането е една от тях. Айде изложи се сега какво точно презастраховате. После аз ще фактологизирам което точно подлежи на презастраховане
                      То и кредитите бяха надлежно презастраховани, другото се вижда сега.

                      Коментар


                      • Извинявай divinesweet- не съм видял поста ти.

                        Коментар


                        • Импее, хайде погледни графиките на цените на фондовете , в които инвестирате - та как точно презастраховате?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Напротив - това е рядко нискорискова инвестиция. Наясно ли си напримерно, че зад всеки застраховател стои презастраховател? Бамката е по-рискова - помним какво се случи 97-а година.
                            Нема да ми говориш по теми, които не разбираш! А застраховането е една от тях. Айде изложи се сега какво точно презастраховате. После аз ще фактологизирам което точно подлежи на презастраховане
                            застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                            http://www.broko.bg/blog

                            Коментар


                            • Фондовете на КД в България не са много по-добри или много по- лоши от средното ниво, нещо повече малко по- консервативни, което ги прави по- устойчиви при криза. Колкото до управлението им, до 2009г. беше такава боза, че трудно може да си представите. Друг е въпроса, че сега там има едно"хлапе" /Д.Б./, за което ще се говори. Ама темата е за застраховки Живот, а вие разчепквате фондовете, в които се инвестират. Дали няма да е по-интересно да се коментира как се натрупват и по-важното как се управляват видовете резерви.

                              Коментар


                              • Възможно е ...

                                информацията е от сайта http://www.kd-group.bg/

                                данните са 1 към 1 - за което аз гарантирам. Ако има гре6ка там, зна4и и аз съм в гре6ка, за което 6те се извиня. Не 4е това говори хубаво за фирмата, но здраве да е

                                Но все пак нека из4акаме данните на Импе-то

                                Коментар

                                Working...
                                X