IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги, забелязвате ли, че всички тролове и гномове във форума са против? Наскачахте като плъхове от потъващ кораб. Продължавайте така. :-)
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• +1, Против.
      Дори няма смисъл да обяснявам защо, самата идея е объркана.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
        Първоначално изпратено от B.Graham
        Не виждам защо работещите хора и техните данъци трябва да плащат освен заплатата на чиновниците и техните осигуровки?!?!?

Греъме, аз не виждам и защо трябва да ги плащат на мангалите, ама ги плащат, нали?

Излишно противопоставяне пак в грешна посока за отклоняване на вниманието.
        Не е отклонявне на вниманието защото въпроса е актуален и е по същество.Относно мангалите ....... няма да си изкажа мнението защото все пак се опитвам даа се държа цивилизовано а мислите ми по циганския въпрос не са такива.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun
          И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
          Аз да не работя за Албания или за Аятолах Хаменей? Нали всеки ден като ида в магазина плащам данъци - ДДС, акцизи, осигуровки, такси и т.н.

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
          ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 6.
          (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
          (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии....

Или всички плащат или никой - това е.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
            Не виждам защо работещите хора и техните данъци трябва да плащат освен заплатата на чиновниците и техните осигуровки?!?!?

Греъме, аз не виждам и защо трябва да ги плащат на мангалите, ама ги плащат, нали?

Излишно противопоставяне пак в грешна посока за отклоняване на вниманието.

Коментар

• Значи аз си плщам данъците.Плащам си здравните осигуровки,пенсионните също.Отивам при държавен чиновник на който плащам заплатата и осигуровките и той ми вика :"Оферирай".Демек да му платя още веднъж за да си свърши работата, за която му плащам!!!!!!!!
              Life won't wait for you.

Коментар

• Като гледам резултатите в анкетата и виждам колко държавни служителуи джиткат из интернет в работно време (опа, извинете май сте в обедна почивка).
                Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Абе като казвате Държавата да ги плаща -нал са сещате че това са пак онез будали дет плащат и другите данъци и дет хем ни го вдигат с 2 % хем да плащаме и вашия-нахалствота гранници няма.

Коментар

• Резултатът от тази анкета ще е огледален този в темата за осигуровките. Държавните служители искат да обложат нас, а тах да не ги закачат. Ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                      Извинявай драги netware5, но къде е проблемът на държавните чиновници, та да ги приравняват в това отношение с децата, пенсионерите и мангалите? Тия "безсрочни договори" и "сигурни работни места" водят до едно - че държавната администрация е станала прибежище на връзкари и всевъзможна негодна за нищо измет. "Търтейте в администрацията" съвсем не е булеварден лозунг, а самата реалност - иначе няма никакво обяснение за какво са нужни 160 000 държавни чиновници - най-много на 1000 граждани в цяла Европа и въпреки това (по-точно ПОРАДИ това) държавната администрация е тоталнож неефективна - всеки знае че и за най-дребното нещо да отиде при чиновниците, е твърде вероятно да изгуби не само часове, но и цял ден.

Писнало ми е, а и не само на мене като отида при някоя чиновничка, тя да ме гледа на кръв, задето съм и прекъснал брането на фермичката в Букчето и дае ми се зъби, все едно съм и роб или слуга, въпреки че на тая безполезна курва аз и плащам заплатата, че и осигуровките, все едно е някакво шибано безпомощно сираче.
                      Ваше Императорско Величество,

Голяма грешка е да приравняваш всички в администрацията. Всяко стадо си има мърша. Да, съгласен съм, че у нас мършата е повече отколкото в нормалните държави. Но изводът е, че трябва да се изчисти мършата, а не да се наказват всички. Ако нещата се решаваха по този начин, никъде в нормалните държави нямаше да има такива привилегии за държавните служители.

Да не говорим, че за много хора, включително и за теб очевидно, "държавен служител" е лелката на гишето, която те гледа на кръв. Да, ама не! Тя не е държавен служител, тя е на трудов договор и си плаща осигуровките като всички останали. Държавните служители са много по-малко, отколкото си мислиш. Основната армия е "служители в администрацията на трудов договор" и тая армия плаща осигуровки от джоба си.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Вместо да ручаме жабетата дайте да видим на мангалите кой и защо им плаща осигуровките и защо ползват здравеопазване без да участват в осигурителния процес?

В крайна сметка държавните заплати с осигуровките докарват криво ляво до частните. Дали държавата ще плаща 650 лв и ще си взима 150 или ще ти дава директно 500 все същото на заплатата ти при частник на тия нива. Достатъчно разумни сте да го знаете.

Коментар

• И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.

Коментар

• По време на предното правителство се заговори за допускане на частни здравни фондове,които да бъдат втория стълб в здравеопазването ни.
                            Всеки сам си избира фонд и в НЗОК остават примерно 5%,а в частния 3%.
                            Редно е вноската в частни фондове да бъде за собствена сметка.
                            Държавата да поеме 60% от ЗО,а чиновника 40%.
                            По груби сметки 450000 при ср.заплата 600лв-24лв/месецх12=130млн
                            Не е зле.
                            P.S. Но това няма да стане,защото това ще удари най-вече тези,които трябва да го прокарат.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Твърдо против подобни идеи.
                              Днес ще кажат за здравните осигуровки, утре и за социалното осигуряване.
                              Такива идеи са лоши за поддържането на обществото и държавата ни.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                                Първоначално изпратено от B.Graham
                                netware5 има много длъжности в частния сектор, при които работодателя има подобни изисквания към заемащите тези длъжности.Но тези хора си плащат осигуровките.Така че държавните чиновници трябва да плащат както плащат всички останали.
                                И кой работодател забранява правото на ефективна стачка?

Кой работодател изисква да си декларираш имотното и финансовото състояние, да описваш фирмите на родата си до 9-то коляно, да декларираш наличността по банкови сметки, получените и предоставените кредити? И после всичкото това да го изплеска на корпоративния си сайт за радост на апашите и изнудвачите?

Кой работодател забранява да си ЕТ или да участваш в ръководството на търговско дружество, с изключение на конфликта на интереси? например работиш на трудов договор като програмист и едновременно с това си ЕТ с магазинче за хранителни стоки?

Кой работодател ти забранява да работиш на втори трудов договор, при условие че нямаш конфликт на интереси?
                                А кой работодател ти дава предикатната възможност да рекетираш гражданите? Не е тайна колко трудно е да станеш катаджия или инспектор в ХЕИ и още някои такива службици - промъкналите се в тях са готови не само да не получават заплати, но и да си ПЛАЩАТ, за да "работят".
                                Един ХЕИ инспектор като обиколи за един дене десетина ресторанта и си тръгва с 600-800 кинта в джобчето.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X