Първоначално изпратено от netware5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чиновниците да си плащат здравните вноски
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от netware5И как така нямаше начин? За твое сведение "оферирайки" си осъществил поне един състав от Накзателния кодекс. Търсенето на "връзки" е пак грешен подход. Да си чувал за Инспекторат? За полиция? И двете си умират да закопчаят някой дребен служител. Няма политически чадър над дребнинте служители, с които всъщност населението контактува в 90% от случаите. Чадърите са на високите нива, къде хвърчат милиони! Аз лично на два пъти съм ползвал инспектората на МФ за да се оплаквам от данъчни. Не са ми искали пари, но се държаха нагло и не искаха да си свършат работата. Обадих се по телефона в инспектората и да видиш как само след половин ден ми се мазнеха по телефона и ми се извиняваха за причиненото неудобство.
Коментар
-
Хихихихи, Импа подкара моторетката! Подкрепям го, разбира се, даже се присъединх към фейсбук групата му за помощ на Таня! Което е фрапиращ случай - болно от левкимия момиче, за което държавата не желае да кихне пари, докато биячите на доктори и вечно-оплодените им жени дерибействат!
Ааай, да ме прощава Нет, но държавните също са граждани и не трябва да бъдат привилигеровани, ОСОБЕНО след като частниците, които произвеждат реалния продук са затруднявани по всякакъв начин (алтернативата е да станем частни като бай Митко с Очите, но той едва ли се е осигурявал редовно...)!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Не че имам нещо против хората на държавна работа - обаче леко взе да ми омръзва да гледам как не повече от 1,5 млн. човека тук и още 1 млн. в чужбина са тези който крепят това подобие на държава.
Всички който са против това предложение казваТ "че е нормална европейска практика, държавата да поема тези разходи".... Звучи чудесно но според вас можем ли да кажем че България има изобщо някъква допирна точка до "нормалната европейска държава"???
Омръзна ми когато става дума да ми се ВЗЕМАТ ОЩЕ ПАРИ ОТ ДЖОБА някой да се аргументира че така било в "нормалните държави" .
Пак нищо лично но малкото приятели който имам НЕ РАБОТЯТ в държавна или общинска структура и никога не им е минавало и през ум да направят нещо подобно, на мен също.
Омръзна ми да слушам че полицай, лекари, чиновници, учители, депутати, министри и тем подобни трябвало да ВЗИМАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ЗА ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ КОРУПЦИЯТА И ДА НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ В ЧУЖБИНА ИЛИ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР.
Ейййй колеги КВАЛИФИЦИРАНИТЕ КАДРИ ОТТДАВНА СА ИЗТЕКЛИ ИЛИ КЪМ ЧАСТНИЯ СЕКТОР ИЛИ В ЧУЖБИНА.
Истината е че болшинството от тези който са тук и реват за високи заплати в огромната си част са хора който няма да могат да се впишат нито в частния сектор нито в нормалните европейски системи. Има и друг начин да се реши проблема с корупцията и той се нарича ЗАТВОР - наказанията трябва първо да започнат да се прилагат и второ да бъдат по строги защото моето мнение е че ПОЛИЦАЙ, ЛЕКАР, УЧИТЕЛ ИЛИ МИНИСТЪР ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ПО ПРИЗВАНИЕ А НЕ ОТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРАВЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕ ИЛИ ПОНЕ ТАКА Е В НОРМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ - ИМЕННО ТЕЗИ КОЙТО ВСЕКИ ПЪТ МИ СЕ ЦИТИРАТ КОГАТО СТАНЕ ДУМА ОТНОВО ДА СЕ БРЪКНЕ В МОЯ ДЖОБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от B.GrahamЗначи аз си плщам данъците.Плащам си здравните осигуровки,пенсионните също.Отивам при държавен чиновник на който плащам заплатата и осигуровките и той ми вика :"Оферирай".Демек да му платя още веднъж за да си свърши работата, за която му плащам!!!!!!!!
Ти лично колко пъти си изпадал в ситуация да ти кажат "оферирай"? И ако наистина се е случвало лично на теб, какво направи?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от PerunИ аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
Хем искаме да работят за нас, хем и да плащат осигуровки, все едно не са наши служители, е не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PerunИ аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JekataВместо да ручаме жабетата дайте да видим на мангалите кой и защо им плаща осигуровките и защо ползват здравеопазване без да участват в осигурителния процес?
В крайна сметка държавните заплати с осигуровките докарват криво ляво до частните. Дали държавата ще плаща 650 лв и ще си взима 150 или ще ти дава директно 500 все същото на заплатата ти при частник на тия нива. Достатъчно разумни сте да го знаете.
Няма никакво значение дали държавата директно ще привежда парите на Здравна каса и НОИ или ще ги даде като заплата, пък по ведомост ще му ги отчислят.
Ако става въпрос за намаление на заплатите на държавните служители, да го кажат направо. Ами да редуцират държавната аднинистрация с 30% (и държавните служители естествено), да им повишат с 30% заплатите и да им ги удържат след това. Излишен спор.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamЧестно - два пъти.Думата не беше точно оферирай но смисъла е важен.Първи случай "оферирах" защото нямаше друг начин.Във втория хванах връзки, но пък работата не стана защото въпросният чиновник сгрешил документа.
Втори път не беше нещо директно, а някаква схема, но пак с нормативната нямаше как.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PerunИ аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
netware5 - всяко стадо има мърша, но в администрацията мършата е колкото е и при мангалите, тоест около 90%. Иначе няма обяснение защо държавната администрация във Финландия е 14 000 души, а тук - 160 000. С какво се занимава тая паплач? Елмазът. Фермичката в Букчето. Кафенцето и цигарката. Клюката и прозявката.
И като подхванах темата - докога мръсните мангали, които отказват да работят и се разболяват масово, защото се търкалят в лайната си и се къпят през Великден, ще бъдат лекувани безплатно, тоест за сметка на осигуряващите се? Аз НЕ ЖЕЛАЯ да плащам за лечението на някое мръсно животно, осакатило се докато е гепило жица, за да меостави на тъмно и студено.
(Извинявам се, че обидих животните, по своята чистоплътност, по моралът и възпитанието си, моята котка Мяу-мяу напримерно стои неизмеримо по-високо от 90% от хъхрещата гнъс.)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от B.GrahamЗначи аз си плщам данъците.Плащам си здравните осигуровки,пенсионните също.Отивам при държавен чиновник на който плащам заплатата и осигуровките и той ми вика :"Оферирай".Демек да му платя още веднъж за да си свърши работата, за която му плащам!!!!!!!!
Ти лично колко пъти си изпадал в ситуация да ти кажат "оферирай"? И ако наистина се е случвало лично на теб, какво направи?Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от JekataПървоначално изпратено от B.GrahamНе виждам защо работещите хора и техните данъци трябва да плащат освен заплатата на чиновниците и техните осигуровки?!?!?
Греъме, аз не виждам и защо трябва да ги плащат на мангалите, ама ги плащат, нали?
Излишно противопоставяне пак в грешна посока за отклоняване на вниманието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamЗначи аз си плщам данъците.Плащам си здравните осигуровки,пенсионните също.Отивам при държавен чиновник на който плащам заплатата и осигуровките и той ми вика :"Оферирай".Демек да му платя още веднъж за да си свърши работата, за която му плащам!!!!!!!!
Ти лично колко пъти си изпадал в ситуация да ти кажат "оферирай"? И ако наистина се е случвало лично на теб, какво направи?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар